ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Προβολή ταινίας: Καραβάν Σαράι


Σενάριο & Σκηνοθεσία Τάσος Ψαρράς Πρωταγωνιστές Θύμιος Καρακατσάνης, Δήμητρα Χατούπη, Μίρκα Καλατζοπούλου, Βασίλης Κολοβός, Λάζαρος Ανδρέου, Ζαφείρης Κατραμάδας, Τάσος Παλατζίδης Βραβεία στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου (1986) Καλύτερης ταινίας, δεύτερου γυναικείου ρόλου (Μίρκα Καλατζοπούλου), σκηνογραφίας (Αντώνης Χαλκιάς), ενδυματολογίας (Αναστασία Αρσένη) Uploaded by Margarita Paschou

Stoned Jesus - Occult

Η διακοπή του ρεύματος παραβιάζει κοινοτική οδηγία - Να πάρει θέση τώρα ο κρυβόμενος Παπαδήμος!...

Η διακοπή ρεύματος από τη ΔΕΗ σε περίπτωση μη καταβολής του ειδικού τέλους ακινήτων παραβιάζει σχετική κοινοτική οδηγία, σύμφωνα με τον Επίτροπο Ενέργειας, Γκίντερ Έτινγκερ. Ο Ευρωπαίος επίτροπος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, τονίζει πως η ΔΕΗ δεν έχει δικαίωμα να κόψει το ρεύμα σε κανέναν πολίτη που... δεν πληρώνει το τέλος, αλλά πληρώνει κανονικά το λογαριασμό του ρεύματος...


Ο Έλληνας ευρωβουλευτής στην ερώτησή του ισχυριζόταν ότι με βάση την κοινοτική νομοθεσία «δεν έχει δικαίωμα το κράτος να επιβάλλει στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΗ) να διακόψουν την παροχή σε εκείνους τους καταναλωτές που δεν καταβάλλουν το διεκδικούμενο φόρο», αλλά πληρώνουν κανονικά την κατανάλωση του ρεύματος που χρησιμοποίησαν.
 Παράλληλα, υπογράμμιζε ότι πολύ περισσότερο δεν μπορεί να διακοπεί η παροχή σε ευάλωτους καταναλωτές, όπως ορίζει και η σχετική οδηγία 2009/72.
 Απαντώντας στον κ. Χουντή, ο Γερμανός Επίτροπος δηλώνει ότι σε κάθε περίπτωση οι κυβερνήσεις πρέπει να εξασφαλίζουν «τη συμμόρφωση με το σύνολο της σχετικής ενωσιακής νομοθεσίας, συμπεριλαμβανομένης της οδηγίας 2009/72/ΕΚ και των διατάξεων αυτής που αφορούν την προστασία των καταναλωτών, τα δικαιώματα των ευάλωτων καταναλωτών και την καθολική υπηρεσία».
 Όπως επισημαίνει, «οι διατάξεις σχετικά με την καθολική υπηρεσία γεννούν σαφή υποχρέωση των κρατών μελών και παρέχουν στους οικιακούς καταναλωτές το δικαίωμα να προμηθεύονται ηλεκτρική ενέργεια», ενώ η «Οδηγία δεν περιέχει διατάξεις που να εξαρτούν το δικαίωμα αυτό από την κατάσταση του νοικοκυριού ή των μεμονωμένων μελών του όσον αφορά τις φορολογικές τους υποχρεώσεις».
 «Ως προς την προστασία των ευάλωτων καταναλωτών», τέλος, ο Γερμανός επίτροπος, τονίζει πως «η οδηγία υποχρεώνει τα κράτη μέλη να διασφαλίζουν την τήρηση των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων που συνδέονται με τους ευάλωτους καταναλωτές».


kourdistoportocali

Αρνείται να στρατευτεί στα κατεχόμενα-Κάτω τα χέρια από τον αρνητή στράτευσης Μουράτ Κανατλί


ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΤΡΑΤΕΥΤΕΙ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Πραγματικά Αντικατοχικός Αγωνιστής ο Αντιρρησίας Συνείδησης Μουράτ Κανατλί, που αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης.
Τον υπέροχο και σημαντικό αγώνα του συνεχίζει ο συναγωνιστής Μουράτ Κανατλί, που με θάρρος και πίστη στην ειρήνη και στη συναδέλφωση των λαών της Κύπρου, αντιστέκεται στο Μιλιταρισμό και στα αστικά κατεστημένα που μαζί με τις επεμβάσεις των Μητέρων Πατρίδων και των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, δίχασαν και συνεχίζουν να διχάζουν. Που αρνείταιμε αποφασιστικό και ξεκάθαρο τρόπο τη Διχοτόμηση και το Κατοχικό Καθεστώς που έχει επιβάλλει η Τουρκία και οι αντιδραστικές δυνάμεις των Τ/Κ στη Βόρεια Κύπρο. 

«Είμαι ακόμα ελεύθερος!»,δήλωσε σε δημοσιογράφο της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΗΣ, σχετικά ευδιάθετος, ο Μουράτ Κανατλί, ο ηγέτης του κόμματος «Νέα Κύπρος», ο οποίος αρνείται να στρατευτεί, ως έφεδρος, στον Τ/Κ στρατό. Για την άρνησή του αυτή βρίσκεται ενώπιον του «στρατοδικείου», στην κατεχόμενη Λευκωσία, το οποίο χθες άρχισε, έπειτα από πέντε αναβολές, την εξέταση της υπόθεσής του. Ο δικηγόρος του 38χρονου Τουρκοκύπριου συναγωνιστή παρουσίασε τη θέση τους στο «δικαστήριο», ζητώντας να του αναγνωριστεί το δικαίωμα άρνησης στράτευσης. Με δεδομένο ότι πρόκειται για ανθρώπινο δικαίωμα, ζήτησαν η δίκη να μεταφερθεί στο «Ανώτατο Δικαστήριο», ώστε να φανεί πως η δίωξη είναι αντίθετη με το Σύνταγμα της «Τ.Δ.Β.Κ.», το οποίο ορίζει ρητά πως το δικαίωμα της έκφρασης πρέπει να γίνεται σεβαστό.

RUN BUBUKO RUN!

20.000 Ελληνες κοιμούνται και ζούν στους δρόμους ! (Χώρια οι αλλοδαποί)


Είναι ο Παναγιώτης, ο Λεωνίδας, ο Λάμπρος. Ανθρωποι του μεροκάματου. Κάποιοι με σπουδές, άλλοι με οικογένεια. Ελληνες "νοικοκυραίοι" που έμεναν στο νοίκι, ή πλήρωναν στεγαστικό. Η κρίση και η ανεργία τούς χτύπησε αλύπητα. Σήμερα είναι οι "νεο-άστεγοι". Η νέα γενιά του δρόμου...


"Ποτέ δεν μου είχε περάσει από το μυαλό ότι θα καταντήσω έτσι. Εχω κλάψει πολύ. Ειδικά στην αρχή, όταν κοιμόμουν σε παγκάκι στο Σύνταγμα. Είδες πώς τα φέρνει η ζωή"; Συναντάμε τον 47χρονο Λεωνίδα στον ξενώνα αστέγων της ΜΚΟ "Κλίμακα". Πριν απολυθεί, δούλευε στην οικοδομή σε συνεργείο 60 ατόμων. "Μείναμε όλοι χωρίς δουλειά". Εφτασε να μην μπορεί να πληρώσει το νοίκι του, 280 ευρώ για ένα δυάρι στην Καλλιθέα. Οι γονείς του έχουν πεθάνει. Δεν έχει παντρευτεί και δεν έχει κάνει οικογένεια. "Ευτυχώς τελικά. Το να βρεθείς άστεγος με αυτή την κρίση δεν είναι δύσκολο. Αν ζεις μόνο με το μεροκάματο και το χάσεις, τι θα κάνεις;".

Ο Λεωνίδας έχει δίκιο. Οι εκτιμήσεις των εμπλεκόμενων φορέων είναι αποθαρρυντικές. Ο δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων και πρόεδρος του Ιδρύματος Αστέγων, Γιώργος Αποστολόπουλος, κάνει λόγο για αύξηση 15% των αστέγων και των πεινασμένων σε σχέση με πέρσι και ενδείξεις για μεγαλύτερο κύμα τους τελευταίους μήνες, ενώ αυξάνεται το ενδιαφέρον για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Η ΜΚΟ "Κλίμακα" λέει πως η αυξητική τάση του πληθυσμού των αστέγων κυμαίνεται από 20% ως 25%. Οι άνθρωποι της "Κλίμακας", που ασχολούνται πολλά χρόνια με τους άστεγους, εκτιμούν πως σε όλη την Ελλάδα οι άνθρωποι που κοιμούνται στον δρόμο, σε αποθήκες, εγκαταλελειμμένα κτίρια, ξενώνες κ.λπ. είναι περίπου 20.000, ενώ πολλοί περισσότεροι κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους. Ολοι, πάντως, οι εμπλεκόμενοι συμφωνούν πως εκτός από ποσοτική η διαφορά πια είναι και ποιοτική.



ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΚΗ ΦΑΣΙΣΤΩΝ

 Στις 12 Δεκέμβρη 2011, δικάζονται 3 από τα μέλη 15/μελούς φασιστικής συμμορίας που στις 18 Σεπτέμβρη 2011 στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, μαχαίρωσαν Αφγανό πρόσφυγα δίπλα από την καρδιά και στο στομάχι. Ο άτυχος Αφγανός ευτυχώς επέζησε και θα είναι μάρτυρας κατηγορίας στο δικαστήριο μαζί με συμπατριώτες του που την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν μαζί του. Μεταξύ των κατηγορουμένων και η “τηλεαστέρας-κάτοικος” της Χρυσής Αυγής, Θέμις Σκορδέλη, που κατηγορείται και για άλλες επιθέσεις.

Η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία “ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ”, καλεί σε συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 9 π.μ. της Δευτέρας 12 Δεκέμβρη.
Απαιτούμε να καταδικαστούν οι μαχαιροβγάλτες δολοφόνοι. Αγωνιζόμαστε για τη διάλυση των φασιστικών συμμοριών που σπέρνουν τον τρόμο σε γειτονιές και πόλεις με την προκλητική ανοχή της αστυνομίας.

Το ρατσιστικό μίσος δεν έχει καμιά θέση ανάμεσά μας. Ιδιάιτερα την ώρα που ντόπιοι και μετανάστες εργαζόμενοι παλεύουμε για μια ζωή με αξιοπρέπεια, κόντρα σε μνημόνια, τρόϊκες και μέτρα βαρβαρότητας.

- Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση για αντιφασιστική σύσκεψη που θα γίνει την επόμενη Τρίτη 15 Νοέμβρη, στις 8 μ.μ., στο Στέκι Μεταναστών (Τσαμαδού 15). Καλούμε κάθε κοινωνική και πολιτική συλλογικότητα, αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις, συνδικάτα και συλλόγους, κατοίκους της περιοχής του κέντρου της Αθήνας, προκειμένου η αντιφασιστική συγκέντρωση της 12 Δεκέμβρη να συνδιοργανωθεί με όσο το δυνατόν περισσότερους φορείς και να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή μαζικότητα.


Αντιφασιστική Πρωτοβουλία “ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ”

Σάββας κωφίδης «Μια ουτοπία για την ειρήνη»

«Μια ουτοπία για την ειρήνη»
Φανταστείτε μια κοινωνία με ισότητα και ισονομία. Δίχως αστυνομία ή ατομική ιδιοκτησία, όπου η ίδια η κοινότητα αποφασίζει μέσα από συνελεύσεις για το πώς θα καλύψει τις ανάγκες του συνόλου. Σταματήστε να φαντάζεστε, δεν πρόκειται για ψέμα, αλλά για μια «Ουτοπία για τη ζωή» στη Marinaleda της Ισπανίας. Ο Σάββας Κωφίδης βρέθηκε στο μέρος που κρίση, ανεργία ή στεγαστικό δάνειο αποτελούν άγνωστες λέξεις και μεταφέρει τις εμπειρίες του μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94.6

Ο παλιός ποδοσφαιριστής μαζί με μερικούς ακόμη ανθρώπους από διάφορους χώρους έχουν δημιουργήσει μια διαφορετική ομάδα, η οποία αγωνίζεται με διαφορετικά ιδανικά και στόχους από αυτούς που έχουμε συνηθίσει. 

Τελευταίος σταθμός του ταξιδιού τους, η Marinaleda. Μια πόλη στην Ανδαλουσία της Ισπανίας, μερικά χιλιόμετρα μακριά από τη Σεβίλλη, όπου οι άνθρωποι ζουν με όρους εντελώς διαφορετικούς από αυτούς που μας επιβάλλει το σύγχρονο, ασφυκτικό, οικονομικό περιβάλλον. 

Διαβάστε πώς μεταφέρει ο Σάββας Κωφίδης όσα είδε στους Κώστα Βαϊμάκη και Γιάννη Τσαούση: 

69 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ: Ο Γοργοπόταμος στην Αλαμάνα στέλνει περήφανο χαιρετισμό (Βίντεο)


Τη νύχτα της 25ης προς 26η Νοέμβρη του 1942 χάρη στην καθοριστική συμβολή των ανταρτών του ΕΛΑΣ και με την καθοδήγηση του Αρη Βελουχιώτη έγινε η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου. Μια ενέργεια που ήταν το έναυσμα για μαζική αντίσταση ενάντια στον κατακτητή, ενώ προκάλεσε τεράστια αίσθηση σε όλους τους λαούς του κόσμου που αγωνίζονταν κατά του φασισμού.

Οι συνέπειες για τη Γερμανία και ιδιαίτερα για τη στρατιά του Ρόμμελ στην Αφρική υπήρξαν ανυπολόγιστες, αφού έτσι έκλεισε γιά μεγάλο διάστημα η κυριότερη οδός ανεφοδιασμού των στρατευμάτων του Africa Corp.

Σήμερα αυτή η πράξη είναι ένα μήνυμα αντίστασης και αγώνα, ένα μήνυμα που σαλπίζει την αναγκαιότητα της ενότητας και πάλης των λαϊκών δυνάμεων, ενάντια στην πολιτική της άρχουσας τάξης και των κομμάτων της, που μαζί με τους ξένους συνέταιρους τους μας εξαθλιώνουν γυρνώντας το βιοτικό μας επίπεδο δεκαετίες πίσω.

                                                                                        

Η ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΣΑ ΤΟΥ ΛαΟΣ Ν. Τζαβέλα "Αν καεί η Ελλάδα ας σωθεί η Ευρώπη"


«Τουλάχιστον η Ελλάδα αν καεί, να καεί για να υπάρξει μία συνοχή, και μία πραγματικά ενωμένη Ευρώπη» δήλωσε η ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ Νίκη Τζαβέλα σε συνεδρίαση του ευρωκοινοβουλίου.

 Κατά την κα. Τζαβέλα, οι Έλληνες δεχόμαστε να γίνουμε τα πειραματόζωα της Ευρώπης προκειμένου να....

 επιτευχθεί η οικονομική διακυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 Θυμήθηκε βέβαια να εκφράσει και την αγανάκτηση των Ελλήνων πολιτών οι οποίοι υποφέρουν κάθε μέρα όλο και περισσότερο, και αναρωτήθηκε εάν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για την οικονομική διακυβέρνηση εντός της ΕΕ.

 Η ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ έκλεισε την ομιλία της με τη φράση «Τουλάχιστον η Ελλάδα αν καεί, να καεί για να υπάρξει μία συνοχή, και μία πραγματικά ενωμένη Ευρώπη».

 Αν καεί η Ελλάδα, τί μας νοιάζει για την Ευρώπη μένει να απαντηθεί…



on-news.gr

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Φιλοσοφικό Τηλεγράφημα: Ρομπότ δεσμοφύλακες, Άνθρωποι βλάκες (πάλι)…


Φιλοσοφικό Τηλεγράφημα του Σπύρου Κάκου [πηγή: Harmonia Philosophica]: Στη Νότια Κορέα θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν ρομπότ σαν δεσμοφύλακες σε μια φυλακή [πηγή: web news]. Σιγά σιγά τα ρομπότ διεκδικούν τη θέση που τους αρμόζει σε μια υλιστική μηδενιστική μηχανιστική κοινωνία: αυτή του Εξουσιαστή! Καλώς τα δεχτήκαμε!


Πηγή: RAMNOUSIA 

Τεστ Παρατηρητικότητας


 ΒΡΕΙΤΕ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Ο ΑΟΙΔΟΣ ΜΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ "YΠΑΡΚΤΟΣ ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΜΟΣ "
ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ: http://antipetroula.blogspot.com/2011/11/23-11-11.html

Βίντεο απο την απρόκλητη επίθεση ματατζήδων στην επιτροπή καλλιθέας ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ



Συναγωνιστές της επιτροπής αγώνα καλλιθέας ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ μετά από διαμαρτυρία στη ΔΕΗ της Καλλιθέας, έφυγαν συντεταγμένα για να διαλυθούν στην πλ. Δαβάκη καθώς στη ΔΕΗ είχε ΜΑΤ. Καθ΄οδόν προς την πλατεία τους επιτέθηκαν πράσινοι αστυνομικοί και τους χτύπησαν, ενώ συνέλεβαν 8 άτομα. Ένας συναγωνιστής με προβλήματα υγείας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Μέχρι στιγμής είναι στο ΑΤ Καλλιθέας ως προσαγωγή και δεν έχει απαγγελθεί καμιά κατηγορία. Η επίθεση των αστυνομικών ήταν απρόκλητη και στόχο έχει να τρομοκρατήσει όλο το κίνημα αντίστασης κατά των χαρατσιών. Η σημερινή επίθεση συμπληρώνει τη χθεσινή βίαιη εισβολή στο κτίριο της ΔΕΗ και τη σύλληψη συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Ο Παπαδήμ(ι)ος πρωθυπουργός δεν ανέθεσε στους ματατζήδες νέα καθήκοντα. Αγωνίζονται κι αυτοί για τη σωτηρία της χώρας σπάζοντας κεφάλια και συλλαμβάνοντας.

Ενόψει της γενικής απεργίας την 1η  Δεκέμβρη οι παπουτσήδες εξασκούνται και προετοιμάζονται.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Φύγετε τώρα από τη Βουλή και αφήστε τη χούντα μόνη της



Στο δρόμο προς την Ιθάκη χάθηκε ο Οδυσσέας και έμεινε το… πλήρωμα

Και τώρα πως θα φθάσουμε στην Ιθάκη χωρίς τον ΓΑΠ; Ο Γιώργος Παπανδρέου αποτελεί πλέον παρελθόν, οριστικό, για την πολιτική ζωή της χώρας. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο ίδιος, αλλά και το στενό του περιβάλλον, το οποίο ψάχνει για την διάσωσή του. Και σε αυτή την διάσωση είναι σαφές πως θα υπάρξουν «τολμήματα» που θα αγγίξουν ακόμη και την απειλή προς εκείνους που γνωρίζουν πολλά ή που γνώρισαν από κοντά τις πρακτικές της εξουσίας Παπανδρέου.

Οι λόγοι που οδήγησαν στην έξοδο από το Μαξίμου τον Γιώργο Παπανδρέου είναι γνωστοί, αφού η αναλγησία (και όχι μόνο) της διακυβέρνησης του «λεφτά υπάρχουν» οδήγησε σε πλήρες πολιτικό αδιέξοδο αλλά και σε οικονομική κατάρρευση ολόκληρη την χώρα. Τώρα, στο παρασκήνιο γίνεται η μάχη της διαδοχής του ΓΑΠ, ενώ έχει ήδη ξεχαστεί η Ιθάκη, αφού ο βραβευμένος «σκεπτόμενος» ποδηλάτης και καπετάνιος κανό με μηχανικές βλάβες,

ΣΟΚ:Οπλοφορούν χωρίς να έχουν περάσει από ψυχιατρικό έλεγχο 40.000 αστυνομικοί !


ΓΙΑΤΙ ΣΟΚΑΡΕΣΤΕ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ; ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΤΑ ΟΠΛΑ ΡΕΕ
Τα στοιχεία από το υπουργείο δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι έλεγχοι δεν είναι επαρκείς, καθώς μόνο 10.111 ένστολοι από τους περίπου 55.000 που ανήκουν στην Ελληνική Αστυνομία, έχουν περάσει από την ειδική επιτροπή για να ελεγχθεί η καταλληλότητα τους να φέρουν όπλο. Συνεπώς, σύμφωνα με το νόμο του 2003, η πλειονότητα των Ελλήνων αστυνομικών οπλοφορεί χωρίς να έχει περάσει από ψυχιατρικό έλεγχο. 



Κάτι που θεωρείται παράνομο αφού οι διατάξεις του νόμου είναι ρητές και προστάζουν ότι όλοι οι αστυνομικοί μετά από πέντε χρόνια υπηρεσίας πρέπει να … ξαπλώνουν στον καναπέ του ψυχιάτρου! Βέβαια θα πρέπει να επισημανθεί ότι τα τελευταία 5 χρόνια έχουν αποφοιτήσει από τις σχολές της Αστυνομίας περίπου 11.500 αστυνομικοί, οι οποίοι δεν έχουν ξαναεξεταστεί από ψυχολόγους, καθώς δεν έφτασε η… σειρά τους!

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία από τους 10.111 αστυνομικούς που ελέγχθησαν, οι 296 κρίθηκαν ακατάλληλοι να οπλοφορούν.

 http://www.protothema.gr/

Αφού ΔΕΝ το είπε το TRT, ΕΙΝΑΙ είδηση... TRT - Θεσσαλική Ραδιοφωνία Τηλεόραση #2.



TRT - Θεσσαλική Ραδιοφωνία τηλεόραση #2

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ AΠΟ:dethelontis-fotadistis


TRT - Θεσσαλική Ραδιοφωνία τηλεόραση #2
Ρε ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ τι τους θες αυτούς τους τάχα μου δημοσιογράφους στο δελτίο ειδήσεων ; Τι το θες το δελτίο ειδήσεων στο κωλοκάναλο ; 


Εσύ είσαι επιχειρηματίας θα μου πεις. 
Δεν σε ενδιαφέρει το επίπεδο της ποιότητας του καναλιού ! 
Άλλωστε την ποιότητα πρέπει να την αντιλαμβάνεσαι για να την αναζητήσεις.
Φραγκάκια να βγαίνουν...


Αλλά δεν το βλέπεις ; 
Θα σας πάρουν με τις πέτρες οι παππούδες.
Είστε σοβαροί εκεί στο TRT;
Βάζεις τον Αντρέα Γιουρμετάκη να τσακώνετε με τα στούντια της Καρδίτσας και των Τρικάλων, ως άλλος Τράγκας - Μακρή και αυτό το ονομάζετε δελτίο ειδήσεων  ; 

Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ Χ..

ΕΕ : Δεν έχει δικαίωμα η ΔΕΗ να κόβει το ρεύμα για το χαράτσι


deh«Δεν έχει δικαίωμα η ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα σε κανέναν πολίτη που δεν πληρώνει το φόρο αλλά πληρώνει το ηλεκτρικό ρεύμα» απαντάει ο Γερμανός Επίτροπος κ. Oettinger αρμόδιος για θέματα ενέργειας στον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή.
Πιο συγκεκριμένα, ο Ν. Χουντής στην ερώτησή του ισχυριζόταν ότι με βάση την κοινοτική νομοθεσία «δεν έχει δικαίωμα το κράτος να επιβάλλει στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΗ) να διακόψουν την παροχή σε εκείνους τους καταναλωτές που δεν καταβάλλουν το διεκδικούμενο φόρο» αλλά πληρώνουν κανονικά την κατανάλωση του ρεύματος που χρησιμοποίησαν. Τόνιζε ταυτόχρονα ότι πολύ περισσότερο δεν μπορεί να διακοπεί η παροχή σε ευάλωτους καταναλωτές, όπως ορίζει και η σχετική οδηγία 2009/72.
Στην απάντησή του ο Γερμανός Επίτροπος κ. Oettinger, τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι σε κάθε περίπτωση οι κυβερνήσεις πρέπει να εξασφαλίζουν «τη συμμόρφωση με το σύνολο της σχετικής ενωσιακής νομοθεσίας, συμπεριλαμβανομένης της οδηγίας 2009/72/ΕΚ και των διατάξεων αυτής που αφορούν την προστασία των καταναλωτών (άρθρο 3 και παράρτημα Ι), τα δικαιώματα των ευάλωτων καταναλωτών (άρθρο 3 παράγραφοι 7 και 8) και την καθολική υπηρεσία (άρθρο 3 παράγραφος 3).»

The Re-Stoned - Dream of Vodyanoy

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Πώς οι πολυεθνικές απαξιώνουν το νερό της βρύσης

Της Φραγκίσκας Μεγαλούδη


Τις τελευταίες δεκαετίες το νερό, από ένα φυσικό και ευρέως διαθέσιμο αγαθό, έχει μετατραπεί σε ένα εμπορεύσιμο και συχνά ιδιαίτερα ακριβό προϊόν. 

Σήμερα στον πλανήτη 1,4 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε πηγές καθαρού νερού και η υπερκατανάλωση του δυτικού κόσμου οξύνει το πρόβλημα ακόμα περισσότερο.

Η κρίση του νερού κι η μόλυνση του περιβάλλοντος είναι και ένας από τους λόγους που οι καταναλωτές στρέφονται όλο και περισσότερο στο εμφιαλωμένο νερό, οι πωλήσεις του οποίου έχουν τετραπλασιαστεί την τελευταία εικοσαετία. 

Υπολογίζεται πως 200 δισεκατομμύρια μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού το χρόνο πωλούνται παγκοσμίως ενώ μόνο στις ΗΠΑ οι πωλήσει αυτές φτάνουν τα 50 δισεκατομμύρια μπουκάλια ετησίως. 

Την αποθέωση γνώρισε ο Αδωνις στην πρώτη επαρχιακή Υπουργική του εμφάνιση. (βίντεο)

Πολιορκημένος στη Μυτιλήνη ο Άδωνις Γεωργιάδης


Πολιορκημένος στη Μυτιλήνη ο Άδωνις Γεωργιάδης
Δύο φορές αναγκάστηκε η αστυνομία της Λέσβου να καταστρώσει σχέδια απόδρασης του Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας , Άδωνι Γεωργιάδη , που βρέθηκε σήμερα στη Μυτιλήνη στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Η πρώτη απόδρασή του έγινε όταν στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας είχε συγκεντρωθεί μεγάλη ομάδα διαδηλωτών οι οποίοι προσπάθησαν να εισβάλουν στο κτήριο και ο κ. Γεωργιάδης φυγαδεύτηκε αφού προηγουμένως δέχθηκε πυρά από αυγά και πορτοκάλια.
Η δεύτερ απόδραση έγινε λίγο αργότερα όταν οι διαδηλωτές έμαθαν ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης βρισκόταν στον τηλεοπτικό σταθμό «Αρχιπέλαγος» όπoυ έδινε συνέντευξη στον Γιάννη Συνάνη.
Γρήγορα λοιπόν συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο του σταθμού και περίμεναν τον υφυπουργό με άγριες διαθέσεις και συνθήματα.
Η αστυνομία κατέστρωσε νέο σχέδιο και κατάφερε να φυγαδεύσει για δεύτερη φορά τον Άδωνι Γεωργιάδη χωρίς όμως να γλυτώσει και πάλι από τις ριπές των αυγών και των πορτοκαλιών.

lesvosnews.gr

Βίντεο με τις δηλώσεις Φωτόπουλου κατά τη σύλληψή του 24-11-2011

Ο Διονύσης Τσακνής με τους απεργούς της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ (Βιντεο)

ΜΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ..._ΟΥΣΤΗΣ


ΤΟ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ



police-state-by-tshansen
Η εικόνα αστυνομικού να ψεκάζει από απόσταση αναπνοής με σπρέι πιπεριού, φοιτητές που απλά διαμαρτύρονταν καθιστοί κατά τις διαδηλώσεις στην Νέα Υόρκη, ήταν από τις πλέον εξοργιστικές και αποκάλυψαν μια ακόμη φορά το βάναυσο και θρασύδειλο πρόσωπο της εξουσίας. 
Oι αστυνομικές αρχές μάλιστα έδειξαν υπερβάλλων ζήλο, επιτιθέμενοι στην υπαίθρια βιβλιοθήκη των ακτιβιστών, με σκοπό να τους πάρουν τα βιβλία και να τα πετάξουν στα σκουπίδια! Οι δύο αυτές στιγμές είναι ακόμη και σημειολογικά φρικώδεις. Η επίθεση σε άοπλους ανθρώπους που διεκδικούν και η καταστροφή βιβλίων, δηλαδή φορέων γνώσης, κουλτούρας και πολιτισμού, δεν είναι απλά μια ηλίθια απόφαση της αστυνομίας. Σε όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα που σέβονται τον εαυτό τους, τα βιβλία και ο πολιτισμός πρέπει να αφανίζονται. Στην Χούντα, η αστυνομία έκανε ντου σε σπίτια για να ελέγχει αν κάποιος διέθετε “αριστερά” βιβλία.

ΝΕΟ ΠΡΟ'Ι'ΟΝ-PEPPER, pour homme...

Μας κάνει η υπερπληροφόρηση δυστυχισμένους;


Στην στήλη Ideas του περιοδικού Time, o Dr. Andrew Weil δίνει οδηγίες για μια διαφορετική δίαιτα. Δεν πρόκειται για τη νέα θαυματουργή φόρμουλα με την οποία οι νέες στάρλετ του Χόλιγουντ χάνουν 4,5 κιλά σε 17 λεπτά, αλλά για μια «δίαιτα» που θα ωφελήσει πρωτίστως την ψυχολογία και τη διάθεσή σας. «Για να βελτιώσετε την ευεξία σας, περιορίστε την πρόσληψη δεδομένων» προτείνει ο Dr. Weil. ..

«Ο σύγχρονος καταιγισμός πληροφοριών είναι, εν πολλοίς, άχρηστος περισπασμός, και το μέγεθός του μας πνίγει» εξηγεί ο ίδιος, προσθέτοντας ότι η επανάσταση στη διάδοση της πληροφορίας δεν μας προσφέρει στην πραγματικότητα χρήσιμες πληροφορίες. Αντιθέτως, όπως το έθεσε ο Francis Heylighen, διαδικτυολόγος του Free University των Βρυξελλών, μας εκθέτει σε «άσχετα, ασαφή και εσφαλμένα θραύσματα πληροφοριών», ή αλλιώς σε ένα «νέφος πληροφορίας».

Ο Dr. Weil πιστεύει πως η κατάθλιψη που αντιμετωπίζει κάποια στιγμή στη ζωή του το 17% των Αμερικανών –

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Το πρόβλημα των εργαζομένων στην «Ελληνική Χαλυβουργία» είναι πρόβλημα όλης της εργατικής τάξης


Αποφασισμένοι να γυρίσουν στη δουλειά «με ψηλά το κεφάλι» δηλώνουν οι εργάτες της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», που μπαίνουν στην 24η μέρα των απεργιακών τους κινητοποιήσεων. 
Οχι μόνο δεν υποκύπτουν στις εργοδοτικές απειλές, στην τρομοκρατία και τις διασπαστικές της τακτικές, αλλά, αντιθέτως, δυναμώνουν τον αγώνα τους. Γνωρίζουν πως από αυτήν την απεργία κρίνεται η ίδια τους η ζωή, το σήμερα και το αύριο των παιδιών τους. 
Γνωρίζουν πως αν υποκύψουν στην εργοδοτική πίεση και αποδεχτούν το 5ωρο, την εκ περιτροπής εργασία, τη μείωση μισθών και τις απολύσεις, η εργοδοσία θα γίνει ανελέητη. Θα συντρίψει κάθε εργατικό δικαίωμα. 
Ολοι οι εργάτες, μια γροθιά, αγωνίζονται σε ταξική κατεύθυνση για την υπεράσπιση των συλλογικών τους συμβάσεων, το 8ωρο, να ανακληθούν όλες οι απολύσεις.

ΑΥΤΟ ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ; ...ΘΑ Μ` ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΖΗΣΩ;

δελτίο βαρβαρότητας 23-11-11..και όμως υπάρχει θεός


Αυτός είναι ο καπιταλισμός, αυτό είναι το Κράτος, αυτή είναι η εξουσία,
αυτοί είναι οι ανθρωποφύλακες,
αυτοί είναι οι μπάτσοι και ο στρατός
Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο…
Στη κατάληψη του occupy seatle μια 19χρονη έγκυος γυναίκα χάνει το παιδί της όταν οι μπάτσοι κάνουν σκούπα για να καθαρίσουν τη πλατεία.
Δέχεται δύο χτυπήματα στη κοιλιά και σπρέι πιπεριού στο πρόσωπο. Οι γιατροί λένε ότι η καρδιά του μωρού σταμάτησε να χτυπάει, μια μέρα αφού μεταφέρθηκε για πρώτη φορά στο νοσοκομείο.

Στην Αίγυπτο, στα οδοφράγματα του Καΐρου και στην πλατεία Ταχρίρ, πληθαίνουν οι αναφορές για χρήση αερίων νεύρων. Χημικός πόλεμος ενάντια στις πέτρες. Δεκάδες οι νεκροί τις τελευταίες ημέρες. Ανθρωποι πέφτουν κάτω από τα αέρια και τις σφαίρες.
Η βαθύτερη φύση των εξοπλισμών ήταν πάντα η χρησιμοποίηση τους. ..


Mohamed Abd El-Hamid
Ambulances are everywhere, men and women are falling. #tahrir
Πριν από κάποια ώρα βλέπω αυτό στο facebook (έχω σβήσει το όνομα για ευνόητους λόγους)  :
”   Χ Ω Ρ Ι Σ Λ Ο Γ Ι Α ! ! ! ! !
…………..
Φίλες και φίλοι, Συντρόφισσες και Σύντροφοι.
Σήμερα, με την κοινή υπουργική απόφαση που υπογράφτηκε από τον Βενιζέλο, εγώ και άλλοι 58 συνάδελφοι και συναδέλφισσές μου που εδώ και χρόνια, με φιλότιμο και ζήλο, υπηρετούμε το λαϊκό συμφέρον σε έναν φορέα του ευρύτερου δημόσιου τομέα, από την 1η Ιανουαρίου 2012, τιθέμεθα σε εργασιακή εφεδρία, βάσει του ν. 4024/2011 (του περιβόητου πολυνομοσχεδίου). Προσωπικά, από τα 1600 €, που ελάμβανα καθαρά μέχρι σήμερα, από 1-1-12, θα πάρω 370 €. Και αυτά για ένα χρόνο…
ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ. Έχω ένα γιο 15 χρόνων και μία κόρη 13. Τι θα κάνω; “
Ένας φίλος έφτιαξε και αυτό το αφισάκι με τα λόγια του Πωλ Λαφάργκ από τα παλιά, πάντα επίκαιρο μιας και αυτές τις μέρες συναντήθηκε και ο Μητροπολίτης Πειραιώς (αν θυμάμαι καλά με το Μιχαλολιάκο της Χρυσής Αυγής σε “θερμό κλίμα”).. βοήθεια μας.
Αυτά για σήμερα το βράδυ.. προς το παρόν ας ακούσουμε λίγη μουσική από κουστωδία ασφαλιτών,μπάτσων και ανθρωποφυλάκων. …

Καλή σας νύχτα.
υ.γ. Υπάρχει κάποια δέσμευση από τα κόμματα της αριστεράς ότι σε περίπτωση συμμετοχής τους σε κυβέρνηση θα κινηθούν στην κατεύθυνση της κατάργησης των ΜΑΤ,ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ και της ασφάλειας;  Η τώρα που πιάσανε το Λοίζο στο στόμα τους δε τίθεται θέμα;  Όχι τίποτα άλλο, απλά επειδή σήμερα δεν αισθανόμουν καλά, αισθάνθηκα μόνος, χαμένος και απροστάτευτος και μου ήρθε να ψηφίσω

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

ΑΙΓΥΠΤΟΣ:ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΡΙΡ- Δωρεάν μαθήματα αδελφοσύνης μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων


Αν και είμαι άθεος -ή σε αναζήτηση θεού-, δεν μπορώ παρά να παραδεχτώ τους Αιγύπτιους διαδηλωτές της πλατείας Ταχρίρ· οι μουσουλμάνοι προσεύχονται και οι χριστιανοί κάνουν αλυσίδα γύρω τους, για να τους προστατεύσουν. Αυτό συμβαίνει από την αρχή των διαδηλώσεων στην Αίγυπτο, αν και είναι ολοφάνερη η προσπάθεια της εξουσίας να στρέψει τη μια θρησκευτική ομάδα κατά της άλλης.
Μιας και εμείς δεν έχουμε τον θεό μας -ή είμαστε σίγουροι ότι ο θεός είναι Έλληνας-, αυτό που κάνουν οι Αιγύπτιοι που βλέπουμε στη φωτογραφία είναι σαν να διαδηλώνει το ΠΑΜΕ και να κάνουν αλυσίδα για να τους προστατεύσουν οι αναρχικοί.
Βέβαια, οι μόνες σημαίες που βλέπουμε στην πλατεία Ταχρίρ είναι αυτές της Αιγύπτου. Οι Αιγύπτιοι είναι πιο έξυπνοι από εμάς.
Εμείς οι Έλληνες διαδηλώνουμε με διαφορετικές σημαίες -και χωριστά ο ένας από τον άλλον- και ενωνόμαστε μετά στα σπίτια μας, παρακολουθώντας όλοι μαζί τούρκικα σίριαλ.