ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΟΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ή/και MIND CONTROL των ΡΟΚΦΕΛΕΡ


Σ’ αυτή την ενδιαφέρουσα συνέντευξή του, ο Δρ. Μπλέιλοκ αποκαλύπτει ότι τα προγράμματα αποπληθυσμού που δημιούργησε το Ιδρυμα Ροκφέλερ σε συνεργασία με τους Ναζί, ήταν η βάση των σύγχρονων πρακτικών «ευγονικής», όπως η δηλητηρίαση με το φθόριο και τα εμβόλια.Ο Μπλέιλοκ εξηγεί πώς ξεκίνησε το κίνημα της ευγονικής στην Αμερική μέσω των χρηματοδοτήσεων Ροκφέλερ, Φορντ και Κάρνεγκι, και ότι αυτό που ξεκίνησε ως πρόγραμμα «Επιστήμη του Ανθρώπου», ήταν μια προσπάθεια κοινωνικής μηχανικής στην ανθρωπότητα για να εξοντωθούν όσοι θεωρούνταν «ανεπιθύμητοι» για την ελίτ.
Οι επιχορηγήσεις των πανεπιστημίων από τον Ροκφέλερ, δίδονταν για προγράμματα ευγονικής. Ανταλλάσσονταν στοιχεία και πληροφορίες με τη Ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ. Όταν προσκολλήθηκαν στον όρο «ευγονική» αρνητικά συναφή περί φυλετικής ανωτερότητας και γενοκτονίας, η ψευδο-επιστήμη ξαναγεννήθηκε κάτω από την ομπρέλα της μοριακής βιολογίας και του DNA.

Κινδυνεύει και κάτι...δικό ΤΟΥΣ!.!




















"Απόπειρα υπονόμευσης των δημοκρατικών θεσμών (δόκτορ Μό-
σιαλος) από "
 φασίζουσες μειοψηφίες που σπέρνουν τη διχόνοια"
(μπατσοΠαπουτσής).
 
Σ΄αυτές τις δηλώσεις συμπυκνώνεται η κυβερνητική άποψη για 
 
τα χτεσινά "έκτροπα" σε πολλές πόλεις.
 
"Πρόβα τζενεράλε για τα χειρότερα", "ανατροπή του πολιτικού συ-
 
στήματος-επιδίωξη Χάους" η δήλωση Καρατζαφύρερ.
 
Σαμαράς: "μόνο οι εχθροί μας θα μας ήθελαν σήμερα διχασμένους".
 
Δημοσιοκάφρος Τσίμας από το κανάλι της Διαπλοκής: "οδηγούμα-
 
στε 
 σε άβυσσο","προσβολή στη Δημοκρατία και την εθνική μνήμη".
Πρασινοβλάξ Καψής από το ίδιο κωλοκάναλο: "κατάλυση δημο-
 
κρατικών θεσμών", "εικόνα ακυβερνησίας", "η πολιτική ηγεσία ε
πέτρεψε να γίνουν τα επεισόδια". 
  - Οπως διαπιστώνει και ο πλέον...τυφλός από τα παραπάνω, 
υπάρχει πλήρης ταύτιση  "εκτιμήσεων" Πασοκ-ΝΔ-Λάος-παπαγάλων.
ΟΛΟΙ συγκλίνουν στο συμπέρασμα...η Δημοκρατία κινδυνεύει!!
 

"Κινδυνεύει" στη Θεσ/νίκη, την Αθήνα, Ηράκλειο, Πάτρα, Σύρο,
 
Στυλίδα, Κοζάνη, Φλώρινα, Τρίπολη, Πύργο, Τρίκαλα, Ξάνθη, 
 
Καλα
 μάτα, Βόλο, Πτολεμαϊδα, Βέροια, Κέρκυρα, κλπ.
"Κινδυνεύει" από Πολίτες,΄Ανεργους, Απολυμένους, Πεινασμέ-
 
νους, Δαρμένους, Εργάτες, Υπάλληλους, Συνταξιούχους κλπ.
 
Πράγματι...Κινδυνεύει η...δημοκρατία ΤΟΥΣ!!
 
Επιτέλους!! Κινδυνεύει και κάτι...δικό ΤΟΥΣ!!
 
Κινδυνεύει το πολιτικό ΤΟΥΣ Σύστημα!! 
 
Ο Δικομματισμός. Η Ατιμωρησία. Η Διαπλοκή. Η Ανοχή.
 
Οι καναλάρχες και οι παπαγάλοι ΤΟΥΣ.
 
Οι εργολάβοι ΤΟΥΣ.
 
Οι Συνεταίροι ΤΟΥΣ.
 
Κινδυνεύει η κυβέρνηση των Γουρουνιών...
 
Η "δημοκρατία" των Αμνών...των Ναρκωμένων...
 
Οι Πρόεδροι ΤΟΥΣ.
 
..........................................................................
 
  - Η Δημοκρατία με "δέλτα" κεφαλαίο και χωρίς εισαγωγικά...
ΔΕΝ κινδυνεύει από το Λαό...
 
Ο Λαός είναι η Πηγή της Δημοκρατίας...
 
Η Μοναδική, Ασφαλής και Διαχρονική Εγγύηση της Δημοκρατίας...
 
Η Δημοκρατία κινδυνεύει μόνον από τους κατ΄επάγγελμα και συμ-
 
φέρον (προσωπικό-κομματικό) πολι
 τικούς...
Από τους Οψιμους Πατριώτες...
 
Τους Ξενόδουλους κυβερνήτες...

Οι Γερμανοί μας ζητούν πίσω τις... Πόρσε Καγιέν! (ΒΙΝΤΕΟ)


oxi_prekas
Οι...απαράδεκτοι Γερμανοί απαιτούν πίσω ακόμη και τις Πόρσε Καγιέν που με θυσίες, αίμα και ιδρώτα ο ελληνικός λαός απέκτησε. Ευτυχώς όμως υπάρχουν αυτοί που αντιστέκονται στον...κατακτητή! Όπως ο μυθικός Κώστας Πρέκας. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

http://www.theinsider.gr

http://dithen2010.blogspot.com

Σεβασμός στον υπερήφανο γέρο


«Σήμερα αποκαταστάθηκε το πραγματικό νόημα της 28ης Οκτωβρίου! Πριν από 71 χρόνια ο λαός μας είπε το “όχι” όπως έκανε και σήμερα. Πριν 71 χρόνια, ο ελληνικός λαός, είπε όχι στον εισβολέα. Σήμερα στη Θεσσαλονίκη και όπως μαθαίνω και στην Πάτρα και στο Ηράκλειο και στο Βόλο και στα Τρίκαλα και σε άλλα μέρη, ο λαός, διατρανώνει το ΟΧΙ του στην υποταγή της χώρας στην τρόικα και τη μετατροπή της σε προτεκτοράτο. Η κυβέρνηση υποχρέωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποχωρήσει. Στην ουσία το επίσημο κράτος αποσύρθηκε, αυτοκαταλύθηκε»

Μανώλης Γλέζος


http://anarhogatoulis.blogspot.com

ΒΙΝΤΕΟ: Έκοψαν το ΕΠΙΔΟΜΑ των 120 ευρώ από την ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗ για να ΣΩΘΕΙ η Ελλάδα


Ρόδος: Έχει καρκίνο στο έντερο και το στομάχι και έπαιρνε 120 ευρώ επίδομα από την προηγούμενη κυβέρνηση, όπως η ίδια λέει, για να αγοράζει τα φάρμακά της.

Σήμερα όμως η κυβέρνηση έκοψε το επίδομα αυτό από την κυρία… για να σωθεί προφανώς η Ελλάδα…


Δείτε τι λέει

Ο Ελληναράς που δεν πήγε στην παρέλαση

Ο Ελληναράς που δεν πήγε στην παρέλασηΣτα μουλωχτά και χωρίς κανένας να το σχολιάσει, ο Αντώνης Σαμαράς έγινε ο πρώτος αρχηγός Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη σύγχρονη Ελλάδα που δεν πήγε στην παρέλαση.


Κρύψου Αντώνη, αυτή είναι μια υπεύθυνη στάση για την…Πατρίδα που τόσο αγαπάς.

Κουκουλοφόροι και Βία: ένα άγνωστο περιστατικό στο REX


Γράφει ο Παύλος 
Αλιεύσαμε τρία σχόλια που έγιναν σε κείμενο της «Κατάληψης Σινιάλο» (αναρχική συλλογικότητα) με θέμα τη σύγκρουση της 20ης Οκτώβρη. Ωστόσο αυτά τα σχόλια αναφέρονται βασικά σε ένα άλλο παραλειπόμενο, στις γνωστές αφηγήσεις, περιστατικό που έλαβε χώρα την 19η Οκτωβρίου. Σκιαγραφώντας το περιστατικό αυτό μεταφέρουμε, με βάση τα σχόλια, την εξής εικόνα:
Στην Πανεπιστημίου (στο ύψος του REX), βρίσκεται το μπλοκ των δασκάλων που περιμένει να ανηφορίσει προς Σύνταγμα. Ενώ λοιπόν βρίσκονται σε στάση, δίπλα τους περνά μια ομάδα κουκουλοφόρων, που, σύμφωνα με το έναν από τους δύο σχολιαστές, πρόκειται για «χούλιγκαν συγκεκριμένης ομάδας». Τότε οι δάσκαλοι αρχίζουν να φωνάζουν στους κουκουλοφόρους και να τους αποκαλούν «μπάτσοι – μπάτσοι – ασφαλίτες». Οι νεαροί κουκουλοφόροι εξαγριώνονται και μετά από λεκτική ένταση ανάμεσα σε διαδηλωτές δασκάλους και κουκουλοφόρους, οι τελευταίοι δέρνουν τους δασκάλους. Στα σχόλια αφήνεται να εννοηθεί ότι το ξύλο το άρχισαν οι κουκουλοφόροι: π.χ. «Το γεγονός ότι τα παιδιά προκλήθηκαν χωρίς λόγο δεν σημαίνει ότι έπρεπε να αρχίσουν να τις παίζουν».
Αν δεχθούμε σαν σωστή αυτή την εκδοχή (ότι το ξύλο το άρχισαν οι κουκουλοφόροι) έχουμε να κάνουμε τις εξής παρατηρήσεις:
1. Το «μπάτσοι – μπάτσοι – ασφαλίτες», περιέχει μεν βαριά λεκτική βιαιότητα, παίρνοντας υπόψη σε ποιους απευθύνεται, αλλά από την άλλη αποτελεί και πολιτική κριτική ενός χώρου. Κριτική έστω και με ακραίο – λεκτικά βίαιο τρόπο.
2. Το να αντιδράσει, αυτός που δέχεται αυτή τη βίαιη λεκτική κριτική, με σωματική βία, αποτελεί μια «αναβαθμισμένη – αυξημένη» βίαιη ανταπόδοση, για να θυμηθούμε και το σχετικό Νατοϊκό δόγμα της Ψυχρής εποχής.

Καλό κουράγιο κύριε Καρατζαφέρη


Οι φωτογραφίες αυτές του δικτάτορα Μεταξά ανάμεσα σε φαλλαγίτες να χαιρετούν φασιστικά είναι κάτι που προφανώς ξέρει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.
Για αυτό ίσως θέλησε να κάνει επίσκεψη στο σπίτι του Μεταξά τιμώντας την Εθνική μνήμη. Ένδειξη για το τι εννοεί ως εθνικό, αλλά και ως μνήμη.
Πληροφοριακά, μένουν τα σπίτια δύο ακόμη δικτατόρων. Του παππού Πάγκαλου και του Παπαδόπουλου.
Καλό κουράγιο κύριε Καρατζφέρη.
ΕΚΔΟΡΟΣΦΑΓΕΥΣ

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος με ισχύ από το νέο έτος...ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΌΜΑΣΤΕ ΤΙ ΕΧΟΥΝΕ ΨΗΦΙΣΕΙ‏

Αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος με ισχύ από το νέο έτοςΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει απαιτήσει την εκχώρηση του 40% της λιγνιτικής παραγωγής στους ιδιώτες και σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου, αυτό το ποσοστό θα επιτευχθεί, σε συνδυασμό ενδεχομένως και με την ανταλλαγή λιγνιτικής ισχύος ανάμεσα στη ΔΕΗ και άλλους ενεργειακούς «παίκτες».


«Πακέτο» θα πάνε οι πωλήσεις λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ με την αποκρατικοποίηση της επιχείρησης, ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ετοιμάζεται για τις αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος που θα ισχύσουν από το νέο έτος.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου με αφορμή την παρουσίαση της έκθεσης του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, έκανε γνωστό ότι «την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να τελειώσει η διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ». Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, η Κομισιόν έχει υποχρεώσει την Ελλάδα να δώσει πρόσβαση στους ιδιώτες στη λιγνιτική παραγωγή ρεύματος.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει απαιτήσει την εκχώρηση του 40% της λιγνιτικής παραγωγής στους ιδιώτες και σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου, αυτό το ποσοστό θα επιτευχθεί, σε συνδυασμό ενδεχομένως και με την ανταλλαγή λιγνιτικής ισχύος ανάμεσα στη ΔΕΗ και άλλους ενεργειακούς «παίκτες».

Και κλάμα...το ανδρεικελο ο Παπούλιας...Αλήθεια, πού πολέμησες Κάρολε; Ιδέα δεν έχω, αν θες μου λές, έτσι για την ιστορία.




  • Δάκρυσε ο Πρόεδρος των 1.000 ευρώ ημερησίως, ενώ άλλοι Έλληνες ζούνε με 3οο ευρώ μηνιαίως και κάποιοι άλλοι δακρύζουν κοιτώντας τα παιδιά τους στα οποία δεν μπορούν να προσφέρουν ούτε ένα πιάτι φαγητό...
  • Μην δακρύζεις Πρόεδρε. Άρχισε η πληρωμή του γραμματίου δόξας που ζήτησες...
Είδα τον πρόεδρο της δημοκρατίας του Ελλαδιστάν να κλαψουρίζει, γιατί ο λαός αντέδρασε -λέει- και τον γιουχάϊσε.

Πρόεδρα, δεν θέλω να σε τρομάξω, αλλά ..λίγα σου έσουραν.

Προδότη σε είπανε; Χμμμ...!!
Πιστεύεις ότι δεν είσαι;
Είσαι απόλυτα σίγουρος ότι διαφυλάττεις το Σύνταγμα και τους Νόμους του κράτους;
Είσαι σίγουρος ότι δεν πάτησες τον όρκο σου όπως ο ΓΑΠ και τα συν-αυτώ γοριλάκια;

Μήπως κάνεις πλάτες σε κάποιους και δεν το λές; Γιατί, δεν σε κόβω για κουτό, ώστε να πιστέψω πως δεν το κατάλαβες. Εδώ το κατάλαβα εγώ ο μ@λ@κ@ς που έχω μαύρα μεσάνυχτα απο την πολιτική, και δεν το κατάλαβες εσυ; Δεν με πείθεις.

Δεν μπορεί να αμοίβεσαι εσυ με 350.000 Ευρώ το χρόνο, και κάποιοι συνομήλικοί σου να παίρνουν 350 σύνταξη, που τους την πετσοκόβουν απο πάνω, κι εσυ να μην παίρνεις θέση, να μη βγάζεις άχνα.

"Πολέμησα για την Ελλάδα" είπες.
Αλήθεια, πού πολέμησες Κάρολε; Ιδέα δεν έχω, αν θες μου λές, έτσι για την ιστορία.
Γιατί, επί δικτατορίας, εσυ ήσουν στη Γερμανία, κάνοντας εκπομπές στην ελληνική εκπομπή της Deutsche Welle.

Κι εγώ Κάρολε πολεμάω για την Ελλάδα αν το πάρουμε έτσι, βολεμένος εδω στον Καναδά, και γράφοντας παπαριές για τους κατακτητές του Δ.Ν.Τ. μέσα στο ιστολόγιό μου, εκ του ασφαλούς, όπως εσυ έκανες κάποτε απο την Κολωνία.

ΜΠΛΟΚΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΚΑΒΛΟΥΣ ΕΦΕΔΡΟΥΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΑΡΕΛΑΣΟΥΝ (ΒΙΝΤΕΟ)


Αυτή την φορά ο λαός τίμησε την επέτειο της 28ης Οκτώβρη όπως πραγματικά της αξίζει.
Στην Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, στην Κέρκυρα, σε όλες σχεδόν τις πόλεις ο λαός είπε ένα σθεναρό όχι στα καθάρματα που υποθηκεύουν το μέλλον μας, και τους έτρεψε σε φυγή όπως είχε κάνει 71 χρόνια πριν στις δυνάμεις του παγκόσμιου φασισμού. Σε πολλές πόλεις οι μαθητές εξέφρασαν την απαξίωσή τους στην εξέδρα των "επισήμων" αποστρέφοντας τα κεφάλια τους, οι "επίσημοι" γιουχαΐστηκαν ή κυνηγήθηκαν, ενώ σε αρκετές άλλες η παρέλαση ακυρώθηκε.

Στις πόλεις αυτής της χώρας ο κόσμος έδειξε ότι η αντίσταση είναι ζωντανή, ότι ανεξάρτητα από τα ψέματα που μας πλασάρουν οι καταστροφείς της ζωής μας ο απλός λαός αγωνίζεται για την ίδια του την επιβίωση. Καθάρματα, σφαγιαστές των ονείρων μας δεν θα υπάρξει ούτε σπιθαμή εδάφους που θα μπορείτε να κινηθείτε ελεύθεροι. Θα μετατρέψουμε σε εφιάλτη τον έως τώρα γαλήνιο ύπνο σας. Μην προσπαθήσετε να μας ανακόψετε να μας δικάσετε, να μας φυλακίσετε. Είμαστε όλος ο πληθυσμός αυτής της χώρας και τώρα έχουμε αρχίσει να δείχνουμε την δύναμή μας

Δελτίο Γιουχαϊσμάτων-Παρελάσεις 28ης Οκτωβρίου 2011 (4)*- “Της τρελής” στις παρελάσεις-Οι μαθητές στρέφουν αλλού το βλέμμα τους, φορώντας μαύρα περιβραχιόνια-Αποχώρησε από την παρέλαση της Θεσσαλονίκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας-Αυγά, γιαούρτια & μπουκάλια με νερό πετιούνται από τον κόσμο κατά της αστυνομίας- Αυγά και κατά των “επισήμων” στο Ηράκλειο Κρήτης, που αποχώρησαν απ΄την εξέδρα. Ένταση και στην Πάτρα, τα Τρίκαλα, το Βόλο, την Καρδίτσα.

Παρέλαση-Οι μαθητές σηκώνουν μαύρα μαντήλια

- Με μαύρα περιβραχιόνια & μαύρα μαντήλια παρέλασαν πολλοί μαθητές – Μικρή η συμμετοχή σχολείων στην παρέλαση, τελείωσε πριν τις 11:30 – Στη … γωνία γονείς-πολίτες πίσω από κιγκλιδώματα – Έδιωξαν ως και μικροπωλητές που πωλούσαν ελληνικές σημαίες – Περισσότεροι αστυνομικοί από τους πολίτες τώρα στο Σύνταγμα – Διαμαρτυρία και από τη μπάντα του Δήμου της Αθήνας



    Αρχισε η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα. Πολλοί μαθητές στρέφουν αλλού το βλέμμα τους όταν φτάνουν μπροστά στην εξέδρα των επισήμων. Αλλοι φορούν μαύρα περιβραχιόνια στο χέρι.
Μικρή ομάδα πολιτών κάνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Ομάδα πολιτών κάνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Αθλητές των special olympics
Αθλητές των special olympics
Πολλές αποδοκιμασίες ακούστηκαν όταν εμφανίστηκαν οι πολιτικοί, όλων των αποχρώσεων και των κομμάτων, στο Σύνταγμα.
Τα συνθήματα στράφηκαν κυρίως κατά της Κυβέρνησης ωστόσο οι αποδοκιμασίες απευθύνονταν προς κάθε “επίσημο” πρόσωπο.


Πριν καλά καλά ξεκινήσει, τελείωσε η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα. Πολλοί μαθητές έστρεψαν αλλού το βλέμμα τους όταν πέρασαν μπροστά στην εξέδρα των επισήμων. Αλλοι φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια στο χέρι. Με το τέλος της παρέλασης αποχώρησαν άμεσα από το χώρο του Συντάγματος όλοι οι επίσημοι.
Οι μαθητές δύο σχολείων έστρεψαν το κεφάλι τους αρνούμενοι να χαιρετίσουν συμβολικά την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και τους υπόλοιπους επίσημους, και οι μαθητές ενός σχολείου σήκωσαν το χέρι τους σε σχήμα γροθιάς τυλιγμένη σε μαύρο περιβραχιόνιο.

ΒΟΛΟΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗ 28/10: Πρόβα εξέγερσης

Όπως σε ολόκληρη την Ελλάδα, ο δακρύβρεκτος Παπανδρέου δεν έπεισε για τη σωτηρία της χώρας. Σαν το παραμύθι με το μικρό τσοπάνο φώναξε πολλές φορές «σας σώσαμε». Στις σημερινή παρέλαση στο Βόλο ο πληθυσμός της πόλης ανέλαβε να σώσει τον εαυτό του μόνος του.
Απέναντι από την εξέδρα βρέθηκαν φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου αλλά και πολύς αγανακτισμένος κόσμος που ήθελε να τα ψάλλει στους εθνοσωτήρες.
Η μπάντα του δήμου που συνήθως παιανίζει για να δώσει το βηματισμό στα σχολεία, πήγε μέχρι με την εξέδρα των επισήμων, έκανε μεταβολή και έφυγε. (σσ.ΕΡΓΑΤΗ: Η μπάντα πήγε για λίγο αλλά με τα πρώτα ψιλά γεγονότα έφυγε σύσσωμη κι έτσι έληξε και η επίσημη παρέλαση).
Εκπαιδευτικοί της τοπικής ΕΛΜΕ ανέβηκαν πριν ξεκινήσει η πορεία και διαδήλωσαν ανάποδα, φωνάζοντας συνθήματα.
Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» συγκεντρώθηκε στην πλ. Ελευθερίας και κατεβαίνοντας Ιωλκού, έφθασε στο λιμάνι και μεταξύ των δημοτικών σχολείων και των πανό παρατάχθηκαν αριστερά και μπρος 2 διμοιρίες των ΜΑΤ.

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Χριστιανική ιστορία με τράπουλα...ΘE'I'KO


«Όμηρος» στην Ισπανία Βολιώτης πλοίαρχος!


Πλοίαρχος, «ξεχασμένος» από την Πολιτεία φυλάει το πλοίο για τα δεδουλευμένα…

«Όμηρος» στο ίδιο το πλοίο του παραμένει από τις αρχές καλοκαιριού ο Βολιώτης πλοίαρχος, που «φυλάττει Θερμοπύλας», προκειμένου ο εφοπλιστής,....

για τον οποίο εργάζεται, να μην πουλήσει το παροπλισμένο πλοίο και ο ίδιος χάσει τα οφειλόμενα, που ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες Ευρώ.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο πλοίαρχος Κώστας Χρισταντώνης, το πλοίο κατέπλευσε από την Ελλάδα στη Μάλαγα της Ισπανίας, στο πρώτο του ταξίδι, ενώ ήταν παροπλισμένο, με αποτέλεσμα να γίνει «κράτησή» του από το Λιμεναρχείο της ισπανικής πόλης και από τις αρχές του καλοκαιριού, παραμένει εκεί.


Ο πλοίαρχος δήλωσε ότι έχει κάνει καταγγελία στο υπουργείο Ναυτιλίας από την 1 Ιουνίου, προκειμένου να τους εντάξει στο νόμο, του 2010, που αφορά τους εγκαταλειμμένους Έλληνες ναυτικούς και προβλέπει την προστασία τους, στην περίπτωση που το πλήρωμα έχει εγκαταλείψει ο πλοιοκτήτης.


«Η εξέλιξη αυτή, έφερε προβλήματα και στον εφοπλιστή, στο στόλο του οποίου ανήκει το πλοίο, με αποτέλεσμα η εταιρία να μην έχει χρήματα να πληρώσει το πλήρωμα», δήλωσε ο Βολιώτης πλοίαρχος, που πρόσθεσε ότι με το νέο νόμο, αναλαμβάνει η Πολιτεία τον επαναπατρισμό των ναυτικών, την προστασία τους και τη βεβαίωση των οφειλών.

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΙΩΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΠΌ ΤΟ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ

Του Δημήτρη Δελεβέγκου


Σε… είδος πολυτελείας τείνουν να μετατραπούν οι μετακινήσεις στους εθνικούς δρόμους, με την εκτίναξη της τιμής της βενζίνης και τα πολλαπλά απανωτά φορολογικά χτυπήματα στα εισοδήματα να έχουν περιορίσει τις «βόλτες» με αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία που παρουσιάζει σήμερα το Capital.gr, η πτώση του κυκλοφοριακού φόρτου έχει υποχωρήσει έως και 40%, μέγεθος που δεν έχει καταγραφεί σε καμία χώρα-μέλος του ΟΑΣΑ μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς.

Συνεχής η πτώση

Σύμφωνα με τα δεδομένα κυκλοφοριακών όγκων που έγιναν γνωστά στο Capital.gr, στον υπό αναβάθμιση και κατασκευή αυτοκινητόδρομο 365 χιλιομέτρων από την Ελευσίνα έως την Τσακώνα (Ολυμπία Οδός), το διάστημα Απρίλιος 2010-Σεπτέμβριος 2011 οι μετακινήσεις μειώθηκαν από 20 έως 30%.

Σύμφωνα με την παραχωρησιούχο κοινοπραξία του έργου, η πτώση αναμένεται να συνεχιστεί, καθώς προς στιγμήν δεν υπάρχουν ενδείξεις σταθεροποίησης.

Στο οδικό δίκτυο Μαλιακός – Κλειδί (Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου), το πρώτο εξάμηνο του 2011, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009, οι διελεύσεις μειώθηκαν 40% για τα Ι.Χ. και 8% για τα βαρέα οχήματα.

Σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων, η κυκλοφορία μειώθηκε κατά 35%, ενώ ο κυκλοφοριακός φόρτος του 2011 μειώθηκε περίπου προς 10%, σε σχέση με τις ετήσιες διελεύσεις του 2010.

Αντίστοιχα στο σύνολο των οδικών αξόνων η πτώση της κυκλοφορίας διαμορφώνεται κατά μέσο όρο σε διψήφια ποσοστά.

Δεν ευνοήθηκαν τα ΚΤΕΛ

Έλληνες, ψηλά το κεφάλι!


Κανείς δεν έχει αντιληφθεί το μεγαλοφυές σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης. Η κυβέρνηση παραδίδει την Ελλάδα στους Γερμανούς, η Τουρκία επιτίθεται στην Ελλάδα, Γερμανοί και Τούρκοι αλληλοεξοντώνονται, και η Ελλάδα γίνεται επιτέλους το κράτος των πέντε θαλασσών και των δυο ηπείρων.
(Και όλα αυτά με ηγέτη πάλι έναν Βενιζέλο.)

Από το πρωί τα ΜΜΕ κρατούν τον κόσμο σε καταστολή…




  • Και θα έρθει η ημέρα που ο Παπανδρέου θα πει: Μα, πού πήγαν οι συντάξεις; Μα πού πήγαν τα ημερομίσθια; Εδώ ήταν, κάποιος τα πήρε...
Λογικά, έπειτα από αυτό που συνέβη, δηλαδή τη στάση πληρωμών και την εξαθλιωμένη ζωή που καλούμαστε να ζήσουμε από εδώ και στο εξής (με μόνο τα δικά μας έσοδα, χωρίς δυνατότητα δανεισμού), θα έπρεπε ο κόσμος να έχει ήδη βγει από το πρωϊ στους δρόμους και να αναζητεί τους υπεύθυνους της τραγωδίας.

Αντί γι΄ αυτό τι βλέπουμε; Βλέπουμε τα καθεστωτικά ΜΜΕ (δηλαδή τον βραχίονα του συστήματος για τον πνευματικό έλεγχο των μαζών), να έχουν πιάσει δουλειά από τα άγρια χαράματα, καταβάλλοντας τιτάνιες προσπάθειες, με τόνους καθησυχαστικής προπαγάνδας, προκειμένου να κρατήσουν την κοινωνία σε καταστολή και να μην πληροφορηθεί ο κόσμος την ωμή αλήθεια για το τι ακριβώς έγινε και τι ακριβώς τον περιμένει, με ορατό τον κίνδυνο να ξεχυθεί στους δρόμους.

ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ


Με αφορμή κείμενο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο σε sites, blogs, και μέσω e-mails, για την πληρωμή των λογαριασμών μέσω των τραπεζών, είμαστε υποχρεωμένοι, να κάνουμε μερικές παρατηρήσεις, και να πούμε ολόκληρη την αλήθεια. Οφείλουμε να αντιπαραθέσουμε και το παρακάτω αιτιολογικό κείμενο του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
1) Το εν λόγο κείμενο είναι ανυπόγραφο, δεν το υπογράφει καμιά τράπεζα αλλά διακινείται μέσω στελεχών της, και το κυριότερο από τα εταιρικά e-mail (ώστε να προσδώσει κύρος)

2) Είναι χωρισμένο σε δυο λογικές ενότητες οι οποίες έρχονται σε ευθεία αντίθεση μεταξύ τους. Δηλαδή ενώ στο πρώτο μέρος προτρέπει να πληρωθούν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ μέσω των τραπεζών και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα διακοπής της ηλεκτροδότησης, στο δεύτερο μέρος του ιδίου κειμένου δίνει οδηγίες πως θα προστατεύουμε τα ρολόγια της ΔΕΗ από την πρόσβαση των υπαλλήλων που θα έρθουν να διακόψουν την ηλεκτροδότηση.

3) Χρησιμοποιεί λούμπεν γλώσσα γραφής, που δεν αρμόζει στην αντίσταση που πρέπει να επιδείξουμε συλλογικά όλοι μαζί, απέναντι στα χαράτσια, και την κλοπή της ζωής μας συνολικά.

Deutschland über alles!

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Επιστροφή στο μέλλον


Επιστροφή στο μέλλον
Η φωτογραφία δικαιώνει τη φράση "μία εικόνα, χίλιες λέξεις". Στα πλακόστρωτα στενά, η πιτσιρικαρία απολαμβάνει την ελευθερία, την παιδική ηλικία καβάλα στο όχημα της εποχής. Τη δεκαετία του '60, η ελληνική γη ήταν γεμάτη από γαϊδουράκια, που αποτελούσαν βασικό μέσον μεταφοράς ανθρώπων και προϊόντων.
Σημείο αναφοράς και πολιτισμού "με διαχρονική επίδραση στη λογοτεχνία και τη φιλοσοφία", ανέφεραν χαρακτηριστικά σε διεθνές συνέδριο που έγινε προ ετών, πού αλλού, στην Υδρα. Στο νησί αυτό, άλλωστε, εξακολουθούν να κυριαρχούν στην καθημερινότητα για μεταφορά υλικών αλλά και ως ατραξιόν για τα παιδιά των επισκεπτών.
Το 1955 στην Ελλάδα είχαν καταγραφεί πάνω απο 500.000 γαϊδουράκια, που σταδιακά έγιναν είδος υπό εξαφάνιση. Σε έρευνα του Α.Π.Θ., το 2005 υπήρχαν 18.173 και σταδικα βαίνουν μειούμενα. Τίποτε όμως δεν αποκλείει, πλέον, να αρχίσει η αντίστροφη πορεία και ο "κυρ Μέντιος" να πάρει τη ρεβάνς από τα 4Χ4.
Φωτογραφία του καθηγητή Nicholas Economopouly.
www.greecetravel.com/photos/sixties

Πάνω από 1.300 καταγγελίες για παραβάσεις στην εργασία


Περισσότερες από 1.300 τηλεφωνικές καταγγελίες, έχει δεχτεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και συγκεκριμένα από τις 20 Απριλίου του 2010, ως τις 21 Οκτωβρίου του 2011, η τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 15512, του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης...


Όλες οι καταγγελίες διαβιβάζονται στις αρμόδιες περιφερειακές υπηρεσίες του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας ή στην Υπηρεσία Ειδικών Επιθεωρητών Εργασίας, ελέγχονται, και σε περιπτώσεις που διαπιστώνονται παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας, επιβάλλονται από τους Επιθεωρητές οι προβλεπόμενες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

«Μεγάλο ποσοστό των καταγγελιών αφορά περιπτώσεις μη καταβολής δεδουλευμένων, υπερωριακής απασχόλησης χωρίς τις αντίστοιχες αποδοχές, και ανασφάλιστης εργασίας», αναφέρει ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας κ. Μιχάλης Χάλαρης, τονίζοντας παράλληλα πως «στην τηλεφωνική γραμμή μπορούν να υποβάλλονται και καταγγελίες για παραβάσεις διατάξεων που αφορούν την ασφάλεια και υγεία των εργαζομένων».

Δηλώσεις Μαζιώτη-Γουρνά στη χτεσινή συνεδρίαση του τρομο-δικείου


Αυτή η δίκη είναι μια πολιτική δίκη στην οποία δικάζονται επαναστάτες οι οποίοι επέλεξαν τον ένοπλο αγώνα για να αγωνιστούν για την ανατροπή του καπιταλισμού και του κράτους, για την ανατροπή του εγκληματικού καθεστώτος που εσείς ως δικαστές υπερασπίζετε.
 
Το δικαστήριο σας είναι ένα ειδικό δικαστήριο που συστάθηκε με τις εντολές των αμερικανών και των Βρετανών ιμπεριαλιστών και κηδεμόνων του ελληνικού κράτους οι οποίοι επέβαλλαν την νομοθέτηση ειδικών «αντιτρομοκρατικών» διατάξεων που προσθέτουν κατηγορίες και μεγιστοποιούν τις ποινές, επέβαλλαν την σύσταση ειδικών δικαστηρίων που συνεδριάζουν μέσα στις φυλακές μέσα σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον ασφαλείας που υποβαθμίζουν την δημοσιότητα της δίκης για να μην μαθαίνει ο λαός τις πολιτικές απόψεις των επαναστατών, επέβαλλαν την εφαρμογή ενίοτε ειδικών συνθηκών κράτησης και όλα αυτά με σκοπό την αυστηροποίηση της καταστολής της ένοπλης αντίστασης και της δράσης των ένοπλων επαναστατικών οργανώσεων στην Ελλάδα.
 
Κι αυτό γιατί το προηγούμενο κατασταλτικό καθεστώς, όπου δεν υπήρχε ειδική διάταξη για «σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης» και όπου υπήρχαν τα μικτά ορκωτά δικαστήρια με τους πολίτες ενόρκους, κρίθηκε ανεπαρκές και αναποτελεσματικό. Αποδείχνετε ότι με αυτό τον τρόπο, αν και δεν αναγνωρίζετε πολιτικούς αντιπάλους και πολιτικούς κρατούμενους, στην πράξη εφαρμόζοντας εναντίον μας ειδικούς νόμους και ειδικές διατάξεις, δικάζοντας μας σε ειδικό δικαστήριο, μας αναγνωρίζετε έμμεσα ως πολιτικούς εχθρούς και επικίνδυνους για το οικονομικό και πολιτικό καθεστώς που υπηρετείτε, σε αντίθεση με την αντιμετώπιση όλων όσων η εξουσία σας θεωρεί «κοινούς ποινικούς εγκληματίες».

ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΔΗΘΕΝ" ΛΙΠΟΘΥΜΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ


Θλιβερή πραγματικότητα και όχι «λαϊκίστικη προπαγάνδα» -όπως είχε χαρακτηρίσει προ δεκαημέρου τις καταγγελίες το υπουργείο Παιδείας- αποτελούν τα περιστατικά υποσιτισμού μαθητών στα ελληνικά σχολεία. Το γεγονός ότι το πιο σκληρό πρόσωπο της κρίσης αντικατοπτρίζεται στα σχολεία της χώρας επιβεβαίωσε χθες, με τον πλέον επίσημο τρόπο, ο δήμαρχος Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, ο οποίος σημείωσε ότι σε δημοτικά σχολεία της περιοχής του έχουν ήδη καταγραφεί 10 περιπτώσεις μαθητών που βρίσκονταν σε άσχημη κατάσταση λόγω ελλιπούς σίτισης.

Μιλώντας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, ο κ. Κατσούλης ανέφερε συγκεκριμένα ότι προ ημερών ενημερώθηκε, αρχικά από τον γιο του, αλλά και από δασκάλα κεντρικού δημοτικού σχολείου, ότι κάποια από τα παιδιά είναι χλομά και έχουν εμφανή σημάδια αδυναμίας. Οπως διαπιστώθηκε, πράγματι, 10 μαθητές προσέρχονταν στο σχολείο νηστικοί και χωρίς να έχουν μαζί τους χρήματα για να αγοράσουν φαγητό από το κυλικείο. Ο δήμαρχος Μεσολογγίου διευκρίνισε ότι πρόκειται για παιδιά συντοπιτών του, οι οποίοι, λόγω των ραγδαίων συνεπειών της οικονομικής κρίσης, έμειναν άνεργοι και «φτωχοποιήθηκαν» εν μια νυκτί, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες.

Μετατρέπουμε τις παρελάσεις σε Λαϊκές Διαδηλώσεις!