ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Οικολογική καταστροφή στη Νέα Ζηλανδία

32 φωτογραφίες από την καταστροφή που έγινε σε αυτή τη μακρινή χώρα πριν μερικές ημέρες


Στους λαούς φτώχεια και μνημόνια, στις τράπεζες... 420 δισ. ευρώ!


Γράφει o Νίκος Μπογιόπουλος
 Οπως ανακοίνωσε η Κομισιόν, από το 2008 όταν εκδηλώθηκε η κρίση, μόνο για την περίφημη «ανακεφαλαίωση» των τραπεζών
στις ευρωπαϊκές τράπεζες
έχουν διατεθεί... 420 δισ. ευρώ!
(σ.σ.: χωρίς στο ποσό αυτό να περιλαμβάνονται τα υπόλοιπα «πακέτα», οι «ενισχύσεις» και οι «εγγυήσεις»)...
*
Αυτά συμβαίνουν στην ΕΕ.
Στην ΕΕ των Μνημονίων (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία).
Στην ΕΕ της εξαθλίωσης (οι φτωχοί στη Γερμανία εκτινάχτηκαν στο 15,5% του πληθυσμού, στη Βρετανία ο αριθμός των φτωχών αυξήθηκε κατά 1,4 εκατομμύρια).
Στην ΕΕ των «κεντροδεξιών» της Ιταλίας και των «κεντροαριστερών» της Ισπανίας,
παντού, οι λαοί εξουθενώνονται και οι τραπεζίτες... επιδοτούνται!
*
Λεφτά, επομένως, υπάρχουν!
Πλούτος, επομένως, υπάρχει!
*
Μόνο που
- στην Ελλάδα, στη Γερμανία, στη Βρετανία, στην Πορτογαλία,
παντού στην ΕΕ -
κλέβουν τον πλούτο από τους λαούς που τον παράγουν, για να τον μοιράζονται μεταξύ τους οι κεφαλαιοκράτες, οι τραπεζίτες, τα μονοπώλια.
*
Με μια κουβέντα:
Η τάξη των καπιταλιστών,
η τάξη των σφετεριστών του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου που συνδέονται και διαπλέκονται μεταξύ τους με χίλια νήματα μέσω του χρηματοπιστωτικού συστήματος,
είναι εκείνη η τάξη που
σε όλη την ΕΕ,
σε όλη την Ευρώπη,
σε όλο τον ιμπεριαλιστικό κόσμο,
το ένα δέντρο, το δέντρο των καπιταλιστικών της κερδών, το ποτίζει με τον ιδρώτα των λαών.
Το άλλο δέντρο, το δέντρο της κρίσης που η ίδια δημιουργεί,
το ποτίζει με το αίμα των λαών!



Η ελληνική οικονομία κρύβεται ...στις τράπεζες της Ελβετίας!


Η ελληνική οικονομία κρύβεται ...στις τράπεζες της Ελβετίας!
SPIEGEL:"...600 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΑΔΕΥΣΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ..."
Οπότε, η ελληνική οικονομία κρύβεται ...φανερά πλέον στις τράπεζες της Ελβετίας!

Το Handelsblatt, είναι το πιό σεβαστό οικονομικό περιοδικό, όχι μόνο
στα γερμανόφωνα κράτη και την Ευρώπη ολόκληρη, αλλά και παγκοσμίως!
Παράλληλα είναι, περίεργα, και φιλικό προς την Ελλάδα - περίεργα, διότι
κάτι τέτοιο δυστυχώς, ...σπανίζει αυτήν τη στιγμή στα ΜΜΕ της Γερμανίας!

Γράφει λοιπόν, το Handelsblatt, στις 23.3.2011, επί λέξη:
<<...Αγαπημένος στόχος τους είναι η Ελβετία, στις τράπεζες της οποίας έχουν
οχυρώσει οι Έλληνες 600 δις Ευρώ, - ανέφερε πρόσφατα το SPIEGEL...>>
Δηλαδή, το Handelsblatt, επαναλαμβάνει ό,τι ακριβώς ανέφερε το SPIEGEL.
Και συνεχίζει: <<...Πραγματικά όμως, το ποσό ανέρχεται ’’μόνον’’στα 280 δις Ευρώ -
όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός οικονομικών Dimitris Kouselas...>>!
Βλέπε ολόκληρο το άρθρο του Φιλέλληνα Gerd Höhler, ο οποίος ζει στην Αθήνα,
ενεργοποιώντας το σύνδεσμο 1) στο τέλος!

Aντικαταθλιπτικά

KΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΑΠ ΣΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ

Δεδομένης της ολοένα και χειρότερης αντι-ανθρωπιστικής και κατάφωρα αντι-δημοκρατικής και ανθελληνικής κατάστασης στην Ελλάδα υπό την μη δημοκρατικώς νομιμοποιούμενη κυβέρνηση του Γεωργίου Α. Παπανδρέου, ο οποίος όπως προδήλως αποδεικνύεται αναρριχήθηκε στην εξουσία με ψευδεπίγραφο προεκλογικό πρόγραμμα, κατάργησε, περιόρισε ή κατάφωρα αγνόησε κάθε Δημοκρατικό θεσμό ενώ επιδίδεται μέχρι και σήμερα σε όργιο τρομοκρατίας, παραπληροφόρησης και καταδίωξης των Ελλήνων Πολιτών. 
Δεδομένου ότι δυνατότητα σύντομης και βιώσιμης προσφυγής στη Δικαιοσύνη ως είναι αναφαίρετο Ανθρώπινο Δικαίωμα μας είναι αδύνατον εντός των Ελληνικών συνόρων.
Δεδομένου ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου τολμά να ισχυρίζεται ότι δεν είχε άλλο τρόπο δράσης παρ’ εκτός της ανάλγητης, αντιανθρωπιστικής πολιτικής εξυπηρέτησης αμφιβόλων δανείων εις βάρος παιδιών, ανιάτων / καρκινοπαθών, τυφλών, αναπήρων, συνταξιούχων, επιστημόνων, στρατιωτικών, αυτοαπασχολούμενων, ιδιωτικών και...

ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ:ΕΜΜΕΣΩΣ ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ-Θα πέσει χοντρό ξύλο στις χωματερές

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

«Αφήστε σε εμάς τον τρόπο να φτάσουν τα σκουπίδια στον ΧΥΤΑ της Φυλής» είπε ο Κουκουλόπουλος και όλοι καταλαβαίνουμε τι εννοεί. Θα μπουκάρουν μέσα τα ΜΑΤ, θα ρίξουν χημικά, θα ξυλοκοπήσουν τους...

εργαζομένους που διαμαρτύρονται και όλα καλά.
Έτσι η κυβέρνηση καταπνίγει τη διαμαρτυρία και την απεργία. Ο τρόπος είναι γνωστός εδώ και πολύ καιρό. Μπράβο ρε Κουκουλόπουλε έχετε όραμα!!!



http://agrioskyla.blogspot.com

Μεθυσμένα Ξωτικά-Ήρωες

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Σε εσένα μιλάμε βλαμένε/η.



O Ελληνας βολεψακιας συνηθισε τοσα χρονια στα οραματα του καθε εθνοσωτηρα και αποδεικνυει με τη σταση του οτι δεν αλλαζει μυαλα.

Σε προσφατο γκαλοπ η ΝουΔου ειναι μπροστα 13 μοναδες απο το Μπατσοκ.Παλι κωλοτουμπα με λιγα λογια.

Τι φοβαστε ρε μαλακες που μεχρι και ενοικιαστες σας εκαναν στα ιδια σας τα σπιτια;

Δουλευετε για ενα ξεροκοματο και ειστε τοσο φοβισμενοι μικροαστουληδες που λετε "παλι καλα που εχουμε δουλεια" αντι να βγειτε στους δρομους και να τους παρετε τα σκαλπ που θα σας-μας φτασουν να παιρνουμε 3 κατοσταρικα το μηνα και αυτοι θα ξυνουν με ευλαβεια τα παπαρια τους με τις τσαπες.


Ξυπνηστε ρε ζωα,κανενας αγωνας δε κερδηθηκε απο τον καναπε,βγειτε στους δρομους και σταματηστε τις πορειες- παρελασεις.

Να παραλυσει το συμπαν ρε,βιαζουνε το μελλον των παιδιων σας ΖΩΑ Ε ΖΩΑ!

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΘΑ ΛΕΕΙ "ΕΣΥ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΡΕ ΓΕΡΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΗΔΟΥΣΑΝ" ΘΑ ΣΚΥΒΕΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΑΠΟ ΣΙΧΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ.

ΕΞΑΓΡΙΩΘΗΤΕ,ΣΠΑΣΤΕ,ΚΑΨΤΕ,ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ.

Η ΕΜΕΙΣ Η ΑΥΤΟΙ!

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΖΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΠΟΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΟΙ ΟΡΔΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ

                         Ο λόγος για την Frontex και την Eurogendfor. 
Δύο κατασταλτικές ομάδες που φύτρωσαν από την σπορά ελέγχου και τρόμου της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. Η Frontex διαχειρίζεται τα εξωτερικά σύνορα των κρατών-μελών, μέσω εκπαιδευμένων συνοριακών φυλάκων. Εκπαιδεύει άτομα, επιτηρεί σύνορα και στηρίζει τις “επιχειρήσεις επαναπατρισμού” στα πλαίσια της (εδώ γελάμε) μεταναστευτικής πολιτικής. Η Frontex έχει κατηγορηθεί για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων κρατουμένων μεταναστών στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα στο Φυλάκιο, στο Τυχερό, στις Φέρες και στο Σουφλί, όπου όχι μόνο συνωστίζονταν άνθρωποι αιτούντες άσυλο ή καλύτερη τύχη, μέσα σε κελιά, αλλά και χωρίς επαρκή τροφή και σε άθλιες συνθήκες, σαν να είναι ζώα. Ούτε κρεβάτια, ούτε κατάλληλες συνθήκες υγιεινής, ούτε σεβασμός για γυναίκες και παιδιά. Φαίνεται πως η Frontex βλέπει τους ανθρώπους ως σκουπίδια.
Η έτερη ντροπή της Ε.Ε, ονομάζεται Eurogendfor και δυστυχώς πολλοί πολίτες της Ευρώπης δεν γνωρίζουν την ύπαρξή της καν, πόσο μάλλον τον σκοπό της. H εν λόγω ομάδα είναι στρατοχωροφυλακή που επεμβαίνει σε ένα κράτος με εντολή ΝΑΤΟ ή Ε.Ε, όταν υπάρχει γενικευμένη λαϊκή εξέγερση που δεν μπορούν να διαχειριστούν οι εγχώριες κατασταλτικές δυνάμεις. Είναι ένοπλο σώμα που χρησιμοποιεί και οχήματα μάχης και οι στρατιώτες του είναι εκπαιδευμένοι στην καταστολή πλήθους. H βάση βρίσκεται στην Β. Ιταλία και χθες βράδυ κυκλοφόρησαν φήμες πως αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με την διάψευση να έρχεται -περιέργως- γρήγορα από τις επίσημες αρχές. Η πληροφορία ως τώρα βρίσκεται “στον αέρα” και δεν μπορεί κανείς να την αποκλείσει, αλλά ούτε και να την δεχθεί ασυζητητί.

ΑΝ ΞΕΡΑΜΕ ΤΙ ΤΡΩΜΕ.. ΑΥΤΟΚΤΟΝΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΙΡΟΥΝΙ ΜΑΣ

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ


Είναι γνωστό το πώς η δεξιά παραχάραξε την ιστορία και πως τα ξερονήσια τα βάπτισε παρθενώνες.
Το σύστημα ακόμα προσπαθεί να σβήσει τις μνήμες του λαού και να καθαιρέσει από τη συνείδηση του κόσμου τον αρχηγό του ΕΛΑΣ τον Άρη Βελουχιώτη. Σε αυτή την προσπάθεια συμβάλλει ο δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Λαμιέων με την Ν.Δ. και όπως ακούγεται πιθανός υποψήφιος με το ΛΑΟΣ στις επόμενες εκλογές Γ.ΣΑΓΙΑΣ.
Ο γνωστός κ.Σαγιάς,για τις πολιτικές του απόψεις ,κατέθεσε πρόταση προς ψήφιση με θέμα “ Πρόταση φιλοτέχνησης και τοποθέτησης έφιππου ανδριάντα του στρατηγού Ναπολέοντος Ζέρβα στην πλα

τεία της Λαμίας” δηλαδή δίπλα από το άγαλμα του αρχικαπετάνιου Άρη. 
Ο Άρης τιμάται στην Λάμία και σε όλη την Ελλάδα γιατί καθάρισε τα βουνά από τους κατακτητές, έδιωξε τους ντόπιους συνεργάτες τους και έφερε ένα νέο κοινωνικό σύστημα στα βουνά . Ταυτόχρονα με την απελευθέρωση τον ένοιαζε και η λαοκρατία, η κοινωνική αλλαγή και το κατάφερε! Δεν συνεργάστηκε ποτέ με τους ξένους ούτε τους είχε εμπιστοσύνη γιατί τον ενδιέφερε η ανεξαρτησία. Δεν θυσίασε ούτε στιγμή τις ιδέες του και το απέδειξε πηγαίνοντας κόντρα ακόμα και στο κόμμα του που υπέγραψε την προδοτική συμφωνία της Βάρκιζας. Ήταν ένας γνήσιος επαναστάτης! 
Από την άλλη ο Ναπολέων Ζέρβας, φιλοβασιλικός και συνεργάτης των Άγγλων , ο άνθρωπος που έκανε ανακωχή με τους Γερμανούς για να χτυπήσει τον ΕΛΑΣ. Ο κ. Σαγιάς λέει πως ο Ζέρβας ήταν ελευθερωτής, ο άνθρωπος που δημιούργησε την ελεύθερη ορεινή Ελλάδα…. Ψέματα!!! Ο Ζέρβας πάλευε με εξοπλισμό και λεφτά των Άγγλων. Ήθελε να παραδώσει την κοινωνία στους Άγγλους και να φέρει πίσω τον Βασιλιά . Ήρωας ίσως είναι για τους ακροδεξιούς που ονειρεύονται χούντες.
Για όλους τους υπόλοιπους ο πραγματικός αγωνιστής είναι ο Άρης κύριε Σαγιά. Μπορείτε να λέτε ότι θέλετε αλλά η παραχάραξη της ιστορίας δεν θα περάσει!!! 
Υ.Γ. Στις 18 Οκτωβρίου γιορτάζει η πόλη της Λαμίας την απελευθέρωση της . Απελευθέρωση για την οποία αγωνίστηκε ο ΕΛΑΣ και έδωσαν το αίμα τους κάποιοι άνθρωποι. Ο Δήμος Λαμιέων αποσιωπά αυτό το γεγονός και τονίζει μόνο την θρησκευτική εορτή του Αγίου Λουκά.

Κύριοι το σχέδιο σας για "διόρθωση" της ιστορίας δεν θα περάσει!!!
                               Βάρκιζα Τέλος!!!


http://epitropesdiodiastop.blogspot.com

ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΛΟΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Της Σεμίνας Διγενή

Ε... ναι, φοβάμαι. Κυρίως τα βράδυα φοβάμαι, λίγο πριν αρχίσω να ανησυχώ έντονα αν άναψα το φως στις σκάλες. Φοβάμαι με εκείνον τον ενοχικό φόβο, ότι θα πάθω κάτι ...εξαιτίας μου, επειδή εγώ, δεν έκανα κάτι σωστά.

''Εμένα οι φίλοι μου είναι μαύρα πουλιά'', 12 χρόνια πριν, σε μια συναυλία, ένιωσα τον πανικό του λαβύρινθου, φίλους μου να μπερδεύονται σε σκοτάδια. Τότε είχα φοβηθεί σχεδόν υπαρξιακά. Θα σας μιλήσω άλλη φορά για αυτούς. Τώρα, θα σας πω για άλλου τύπου, καθημερινό εφιάλτη. Έρχεται τις νύχτες, με υπόκρουση τον κακόγουστο ήχο των σεσημασμένων φωνών, των κεντρικών δελτίων. Φοβάμαι ότι ο Χάνιμπαλ, αν συνεχίσω να χαζεύω, θα μου δαγκώσει ξαφνικά το λαρύγγι και δε θα βγάλω κιχ. Δεν θέλω η φάτσα του νά είναι το τελευταίο που θα δω. Θέλω να γιατρευτώ. Δε θέλω να κινδυνεύουν τα παιδιά μου.

Ντρέπομαι που το λέω, ειλικρινά ντρέπομαι, αλλά αυτός ο απίστευτος τύπος ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, κάποτε ήταν περίπου φίλος μου. Αυτή η κατηγορία των ''περίπου φίλων μου'', με κατέστρεψε, μου αποσταθεροποίησε την ψυχολογία και μου έβαλε μια για πάντα, τη σφραγίδα του τρελλού, που έχω ώρες-ώρες στο μάτι.

48ωρη πανελλαδική - πανεργάτικη απεργία 19 και 20 Οκτώβρη

Τη μετατροπή της 24ωρης απεργίας της 19ης Οκτώβρη σε 48ωρη (για τις 19 και 20 Οκτώβρη), αποφάσισε πριν από λίγο η ΓΣΕΕ.

Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί αντίστοιχη πρόταση της ΑΔΕΔΥ.

Εν τω μεταξύ, τη μετάθεση της 48ωρης απεργίας της (είχε προγραμματιστεί για τις 18 και 19 Οκτωβρή) μαζί με τη ΓΣΕΕ (ήτοι 19 και 20 Οκτήβρη) αποφάσισε και η ΟΤΟΕ.  




Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Τουρκία: Επίθεση με αυγά στον εκπρόσωπο του ΔΝΤ (ΒΙΝΤΕΟ)



turkey_imfΕπίθεση με αυγά εξαπέλυσαν οι φοιτητές του πανεπιστημίου Ουλουντάγκ της Τουρκίας στον εκπρόσωπο του ΔΝΤ, Μαρκ Λιούις.
Στο πανεπιστήμιο πραγματοποιούνταν ένα οικονομικό συμπόσιο και όταν ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ ξεκίνησε να μιλάει μια ομάδα επτά φοιτητών του πέταξε αυγά και άνοιξε ένα πανό που έγραφε «έξω το ΔΝΤ».
/www.theinsider.gr
http://dithen2010.blogspot.com

Τουρκία:Πέρα απο την Σεχραζάτ....

Τουρκία του 2011

ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ


Τα τουρκικά ΜΜΕ προ ημερών αναφέρθηκαν σε μια πραγματικότητα ζοφερή, στον αντίποδα τής …Σεχραζάτ. Η ¨Αναφορά βίας σε βάρος γυναικών¨ παρουσίασε μία φρίκη: την τελευταία επταετία δολοφονήθηκαν 4.190 γυναίκες, ενώ εντοπίστηκε πως το 88% των γυναικών που υπέστησαν φυσική ή σεξουαλική βία το έκρυψαν. Μιλάμε για 14πλασιασμό των φόνων γυναικών, σε μια χώρα που «εκδημοκρατίζεται και αναπτύσσεται»!


Η έρευνα που έκανε η Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (παράρτημα Κωνσταντινούπολης) αποκάλυψε ότι κατά τα τελευταία 7 χρόνια δολοφονήθηκαν από άντρες 4.190 γυναίκες για διάφορους λόγους: τιμής, φτώχεια, ανεργία, εξαπάτηση, εγκατάλειψη σπιτιού, χωρισμός, έλλειψη θέλησης για σεξουαλική επαφή.

Η Ασφάλεια σε ρόλο “επιθεωρητή εργασίας” – Κείμενο της Φαίη Μάγερ


Την τελευταία εβδομάδα του Σεπτέμβρη βρέθηκα στο νησί της Κέρκυρας για μια συνέντευξη σχετικά με μια θέση εργασίας, το ερχόμενο καλοκαίρι. Καθώς θα βρισκόμουν κάποιες μέρες εκεί, αποφάσισα να πάω επισκεπτήριο στον φίλο και σύντροφο Πολύκαρπο Γεωργιάδη, που κρατείτε στις φυλακές Κέρκυρας. Έτσι και έπραξα.
Το αποτέλεσμα του επισκεπτηρίου αυτού στο ‘σωφρονιστικό ίδρυμα’ ήταν να εμφανιστούν, λίγο αφότου πήγα για την συνέντευξη, έξι ασφαλίτες στην επιχείρηση. Αρχικά κέρδισαν τις εντυπώσεις, πηγαίνοντας με τρία οχήματα, ενοικιαζόμενα, δύο στο κάθε όχημα, έτσι, γιατί, να μωρέ, να ‘χουν τα παιδιά το χώρο τους. Επίσης, καθώς η ντόπιοι αστυνομικοί μάλλον δεν έχουν και καμία ιδιαίτερη εκπαίδευση στον τομέα της παρακολούθησης, θεώρησαν ότι για να τα καταφέρουν έπρεπε να φέρουν και ειδικούς εξ Αθηνών… Στον τομέα της καταστολής, βέβαια, τα κονδύλια οι μισθοί και οι επιχορηγήσεις δεν έχουν ακόμη κοπεί…
Όταν εμφανίστηκαν στην επιχείρηση, άρχισαν την μίνι ανάκριση, κάνοντας ερωτήσεις γύρω από το πρόσωπό μου, το λόγο που πήγα εκεί, καθώς και στο προσωπικό για γενικές πληροφορίες. Επέστρεψαν, μάλιστα την επόμενη ημέρα, έχοντας μαζί τους ένα μαγνητόφωνο, ώστε να ολοκληρωθεί το κλίμα της ‘σοβαρής αστυνομικής επιχείρησης’. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στο νησί συνέχισαν να με παρακολουθούν. Το φυσικό επακόλουθο ήταν να χάσω τη θέση εργασίας, κάτι που συμβαίνει για δεύτερη φορά.

Χάνει το σπίτι του για χρέος 1.466 ευρώ...


Φαντάζει απίστευτη ιστορία. Δυστυχώς, όμως, είναι πέρα για πέρα αληθινή.  Εν έτει 2011, εν μέσω πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης ένας ασθενής με τετραπληγία, η σύζυγός του και τα τρία τους παιδιά κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο λόγω χρέους 1.466, 36 ευρώ σε ιδιώτη ο οποίος βγάζει το σπίτι τους στον πλειστηριασμό.
Ο 61χρονος Δημήτρης Καφέτσης αδυνατεί να αποπληρώσει τον οφειλέτη του αφού είναι κατάκοιτος και βρίσκεται σε πρόγραμμα αποκατάστασης λόγω ισχαιμικής εγκεφαλοπάθειας εδώ και δύο χρόνια. Η οικογένεια του πλέον ζει με περιορισμένο εισόδημα που δεν ξεπερνάει τα 500 ευρώ το μήνα
petraskandalou.blogspot.com

Πολιτική-οί του κώλου...

Το πείραμα του Βεργκλ

Αναδημοσιευση απο: Cogito ergo sum


Το Βεργκλ (Wörgl) είναι μια μικρή πόλη 4.500 κατοίκων στο αυστριακό Τυρόλο, η οποία αναπτυσσόταν με γοργούς ρυθμούς στις αρχές του περασμένου αιώνα. Έπειτα, ήρθε το κραχ του 1929 και το 1931, οπότε εκλέχτηκε δήμαρχος ο Μίκαελ Ουντεργκεγκενμπέργκερ, ήδη είχε έλθει η ύφεση με 30% ανεργία και 10% άπορους. Ο νέος δήμαρχος προερχόταν από φτωχή αγροτική οικογένεια αλλά κατόρθωσε να μορφωθεί μόνος του και να γίνει μηχανικός στους σιδηροδρόμους. Αν και ο ίδιος δεν ήταν μαρξιστής, είχε συνδικαλιστική δράση και υποστήριζε τα συμφέροντα των εργαζομένων κατά των πλουσίων επενδυτών του σιδηροδρόμου, πράγμα που το πλήρωσε με την μη προσωπική του άνοδο στην ανώτερη ιεραρχία των σιδηροδρομικών υπαλλήλων. Ήταν ένας άνθρωπος ανοιχτόμυαλος, πρακτικός, εργατικός, δραστήριος που κέρδισε την καρδιά των συμπολιτών του, οι οποίοι τον εμπιστεύτηκαν στη θέση του δημάρχου, γνωρίζοντας ότι δεν θα τους προδώσει.

Ο νέος δήμαρχος είχε έναν μακρύ κατάλογο έργων που ήθελε να εκτελέσει. Έργα απολύτως απαραίτητα όπως η ύδρευση της πόλης, η ασφαλτόστρωση των δρόμων, ο οδικός φωτισμός και η φύτευση δέντρων κατά μήκος των οδών. Αλλά τα δημοτικά ταμεία ήταν σχεδόν άδεια και οι δημότες ήταν ήδη σε δεινή οικονομική κατάσταση, αντιμετωπίζοντας αρκετοί από αυτούς πρόβλημα επιβίωσης, οπότε μια αύξηση της φορολογίας τους, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν τα δημοτικά έργα, θα οδηγούσε σε περαιτέρω φτώχεια και ύφεση. Όμως, ο δήμαρχος είχε μελετήσει το βιβλίο "Η Φυσική Τάξη" του οικονομολόγου Σίλβιο Γκέσελ, ο οποίος πίστευε ότι η αργή κυκλοφορία του χρήματος είναι η κύρια αιτία για την παραπαίουσα οικονομία. Το χρήμα, ως μέσο συναλλαγής, ολοένα εξαφανίζεται από τα χέρια των εργατών–παραγωγών και πάει στα χέρια των ολίγων που το συσσωρεύουν, εκμεταλλεύονται τους τόκους και δεν το επιστρέφουν στην αγορά. Κατ΄ αυτόν δηλαδή, όσο περισσότερο χρήμα κυκλοφορούσε από όσο περισσότερους ανθρώπους, τόσο μεγαλύτερη ανάπτυξη και ευημερία θα είχε η κοινωνία.

Η φτώχεια είναι πλέον ποινικό αδίκημα!


Όσοι δεν έχουν λεφτά να πληρώνουν χαράτσια (και δεν είναι τραπεζίτες) αρχικά θα τους κόβουν το ρεύμα και αν επιμείνουν θα εκτελούνται για παραδειγματισμό. Πόσους φτωχούς να χωρέσει αυτή η χώρα; Δεν πάει άλλο, η βάρκα γέμισε… που έλεγε και μια ψυχή παλιότερα…
O Antista/Chef προτείνει…

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Το ταξικό μίσος επιστρέφει;



Κατεβαίνω στον πεζόδρομο να πληρώσω το κινητό που μου είχαν κόψει τις τελευταίες μέρες – μη ρωτήσετε πού βρήκα τα λεφτά, δεν μιλούν για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου. Κοιτάζω, μα το Oteshop της γειτονιάς μας ήταν κλειστό. Παράξενο, αφού ακόμα δεν είχε πάει δύο η ώρα. Πηγαίνω κοντά και διαβάζω την ανακοίνωση. «Το κατάστημα διακόπτει τη λειτουργία του. Για να εξυπηρετηθείτε πρέπει να πάτε στο πλησιέστερο κατάστημα Γερμανός στην οδό Φαλήρου, κοντά στην Ακρόπολη». Υποθέτω πως το κλείσιμο του καταστήματος έχει να κάνει με την αναδιάρθρωση που επιβάλλουν οι Γερμανοί της Deutsche Telekom και μάλλον θα έχω δίκιο. Αποφασίζω πως είναι μια καλή ευκαιρία να περπατήσω. Φτάνω εκεί, πληρώνω τον λογαριασμό και περιμένω την επανασύνδεση. Ο καιρός όμορφα συννεφιασμένος. Αποφασίζω να το ρίξω έξω, να αγοράσω μια εφημερίδα και να πιω κι έναν μονό ελληνικό ή να τσιμπήσω τίποτα. Κάθομαι στον πάγκο ενός όμορφου μαγαζιού. Κοιτάζω μια μηλόπιτα πάνω στον πάγκο και ζητώ τον τιμοκατάλογο. Πέντε ευρώ το κομμάτι. Η υπέρβαση σταματά στον σκέτο μονό ελληνικό. Ανοίγω την Ελευθεροτυπία και αράζω ευτυχής, έστω και χωρίς μηλόπιτα.

Μετά από πέντε λεπτά σκάει στο μαγαζί ένας κύριος με κοστούμι, γύρω στα πενηνταπέντε-εξήντα και ρωτά τη σερβιτόρα:

KATIA MAKΡΗ-ΜΙΑ ΒΛΑΧΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ



Αφιερωμένο απο τους bloopers team με πολλή αγάπη στη πράσινη τροϊκανή του ALTER και του REAl, την αξιαγάπητη μυζήθρα Κάτυα Μακρύ. Μπεεε Κάτυα μας, μπεεεεεεε...

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΟΡΓΙΑ;


Ανάμεσα στο πολλά που παράγουν οι πρωτόγνωρες κοινωνικές εξελίξεις είναι και κάποια πλαδαρά, άυλα σχήματα. Μια ανησυχούσα ελαφρότητα παίρνει τη θέση της ελαφρότητας χωρίς ευθύνη. Αφού όλοι ανησυχούμε, όλοι φοβόμαστε, ίσως το «όλοι» να είναι και η απάντηση. «Όλοι μαζί» για να σωθούμε. Για τραγική ειρωνεία, αυτό το σλόγκαν της σωτηρίας ήταν το διαφημιστικό μότο μιας από τις τράπεζες, την εποχή που μας καλούσε «μαζί» να χρεωθούμε, αλλά όχι και «μαζί» να κερδίσουμε. Μια άλλη εταιρεία είχε για σλόγκαν της το «θέλω». Κάπως έτσι, στην αρχή οι λέξεις και μετά η ζωή μας έπαψαν να είναι μια ουσία κι έγιναν κάτι από διαφήμιση. Τα νοήματα έγιναν σποτάκια. Όλες οι ισχυρές έννοιες έχασαν το βάρος τους για να γίνουν προθέματα μιας καμπάνιας. Μέχρι που πιστέψαμε πως ζούμε σε διαφημιστική καμπάνια. Με ευτυχισμένες νοικοκυρές να πετάνε στον αέρα κουβάδες απ’ τη χαρά τους, κομψευόμενους τριαντάρηδες να φοράνε κουστούμι για ν’ αλείψουν μια φέτα Βιτάμ κι ευτυχισμένους σύγχρονους Τζον Μπόι να τρέχουν προς το λιβάδι στο οποίο δεν υπήρχε πια μικρό σπίτι, αλλά πολυκατοικία.

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

1000 χρόνια πολέμων σε 5 λεπτά

1000 χρόνια πολέμων σε 5 λεπτά
Οι κυριότερες μάχες που έγιναν τα τελευταία χίλια χρόνια σε ένα βίντεο 5 λεπτών. Το μέγεθος των εκρήξεων είναι ανάλογο των απωλειών του κάθε πολέμου.

ΚΙΝΗΣΕΙΣ…ΜΑΤ


Από το “εσείς είστε το κράτος” του Μητσοτάκη στους αστυνομικούς, φτάσαμε στον κατοχικό στρατό των ΜΑΤ εν έτη 2011, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται σε κλοιό οικονομικών συμφερόντων. Η αστυνομία διαχρονικά στην Ελλάδα έκανε ότι ήθελε. Νεκροί πολίτες από “εκπυρσοκροτήσεις” όπλων, ζαρντινιέρες, τραμπουκισμοί σε ηλικιωμένους, εργαζόμενους, φοιτητές, γυναίκες, παιδιά, σε μανάδες και σε κάθε κοινωνική ομάδα. Στην Ελλάδα πάντα είχαμε πρόβλημα με τους θεσμούς. Είτε δεν υπήρχαν, είτε υπολειτουργούσαν ή υπήρχαν μόνο υπό καθεστώς απαξίωσης. Βλέπετε, η στολή ήταν πάντα πιο σημαντική. Το “φαίνεσθαι” αντί του “είναι”. Η ανήθικη νομιμοφάνεια έναντι του δικαίου.
Στις 5/10, σε μια μεγάλη απεργία, η αστυνομία έδειξε πάλι υπερβάλλων ζήλο, χτυπώντας ακόμη και δημοσιογράφους και φωτογράφους. Η επίδειξη της κτηνωδίας σε όλο της το μεγαλείο. Όχι επειδή ήταν δημοσιογράφοι, αλλά επειδή σε σχέση με παρελθούσες εποχές φαίνεται ότι δεν σέβονται ούτε τον ρόλο τους στις πορείες. Χτυπάνε για να εκφοβίσουν. Δεν θέλουν να βγαίνουν στο φως τα όσα συμβαίνουν στις διαδηλώσεις. Δεν ξέρω τι είναι πιο επικίνδυνο. Να είχαν εντολές ή να δρούσαν αυτοβούλως. Βέβαια, η ίδια η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ φρόντισε το προηγούμενο διάστημα να δηλώνει ότι πολλές φορές οι αστυνομικοί επειδή “άνθρωποι είναι κι αυτοί” (εδώ γελάμε) δρουν εν βρασμώ (;) απέναντι σε δημοσιογράφους επειδή τους έρχεται στον νου η άδικη κριτική.

"ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ"


Με μια δήλωση-«δηλητήριο» για την Ελλάδα ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Εντμοντ Χατζηνάστο έστειλε μήνυμα στη χώρα μας για το πώς εννοεί τις σχέσεις καλής γειτονίας και φιλίας μεταξύ των δυο χωρών.
«Είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε οικονομικά του Έλληνες μετανάστες στην αναπτυσσόμενη Μεγάλη Αλβανία» δήλωσε στην εφημεριδα GAZETA SQUIPTARE , μια από τις μεγαλύτερες της γειτονικής χώρας.
Ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών λίγες ώρες νωρίτερα δεχόταν τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δόλλη στα Τίρανα και είναι άγνωστο αν τον είχε ενημερώσει για την πρόθεση της κυβέρνησης του «να βοηθήσει οικονομικά Έλληνες μετανάστες».
Άγνωστο είναι επίσης αν θα υπάρξει κάποια αντίδραση από Ελληνικής πλευράς στην προκλητική και σαφώς ειρωνική δήλωση του Αλβανου ΥΠΕΞ.



http://anergoidimosiografoi.blogspot.com

Η ΕΚΤΗ ΔΟΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ!


ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ! 
 
Η τρόϊκα ασκεί με την 6η δόση των 8 δις ευρώ έναν από τους μεγαλύτερους, πιο ειδεχθείς και βρώμικους εκβιασμούς που έχει υποστεί ποτέ χώρα!
Η κυβέρνηση, αλλά και το αστικό κατεστημένο, αντί να αποκρούσει τον ωμό εκβιασμό, δυστυχώς, υποχωρεί, υποκύπτει και εκλιπαρεί!
Στο όνομα της 6ης δόσης η κυβέρνηση έχει επιβάλλει και προωθεί μια από τις μεγαλύτερες λεηλασίες που σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα με τόση αγριότητα και με τόσο πραξικοπηματικές διαδικασίες έχει δεχθεί ένας λαός.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ 6η ΔΟΣΗ!
Η κυβέρνηση, αυτήν την ώρα, με δικαιολογία ή αφορμή την 6η δόση πετσοκόβει ξανά τους μισθούς και τις συντάξεις στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα από 30% έως πάνω από 50%, ενώ καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις και στοιχειώδη δικαιώματα ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα, με συνέπεια την περαιτέρω κατάρρευση των ήδη μισθών πείνας!
Η κυβέρνηση για να καλύψει αυτή την αντισυνταγματική εκτροπή, τη λεηλασία και τη κατεδάφιση, που βρίσκεται ακόμα στην αρχή, ισχυρίζεται ό,τι αν δεν πάρει η χώρα την 6η δόση τότε δεν θα μπορούν να δοθούν καθόλου μισθοί και συντάξεις.
Το ψέμα είναι προκλητικό και πελώριο.

Σκύλος Vs Άνθρωπος 1-0


Καμιά φορά βλέπω αυτόν το σκύλο στο δρόμο, στις φωτογραφίες και τα video και αναρωτιέμαι για το μυαλό που κουβαλάνε οι άνθρωποι. Το γεγονός ότι ο Λουκάνικος, όχι μόνο συμμετέχει ανελλιπώς αλλά έχει επιλέξει και πλευρά, πέραν των άλλων δείχνει την ομορφιά του αγώνα. Την δύναμη της συμμετοχής. Όπως έλεγε και εκείνη η φοβερή γυναίκα από την Κερατέα: “βγείτε στο δρόμο. Θα γιατρευτείτε!”. Ο Λουκάνικος και ένστικτο διαθέτει και τηλεόραση δεν βλέπει και τον δρόμο μας δείχνει. Γι’ αυτό τον αντιπαθούν και τον κλώτσησαν οι μπάτσοι. Γιατί η παρουσία του τους υποβιβάζει στην αλυσίδα των ειδών κάτω από τον σκύλο. Πολύ κάτω…
O Antista/Chef προτείνει…