ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Πρώην ΥΠΟΙΚ Αργεντινής: Κακώς επέλεξε αυτό το δρόμο η Ελλάδα.


«Καλή τύχη με τη χώρας σας», ευχήθηκε ο Μαρτίν Λουστό λίγο πριν αναχωρήσει από την Αθήνα για το Μπουένος Άιρες. Το 2008 διατέλεσε υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής, μιας χώρας που πριν από 10 χρόνια μπορούσε εύκολα να συγκριθεί με τη σημερινή Ελλάδα. Το μήνυμα που διατύπωσε μέσω του tvxs.gr είναι κατηγορηματικό: «Η Ελλάδα δεν έπρεπε να ακολουθήσει το δρόμο της Αργεντινής. Κοστίζει πολύ».



Ο Λουστό εξήγησε ότι η εφαρμογή μιας ανάλογης «συνταγής» του ΔΝΤ στην Αργεντινή, το 2000, προκάλεσε φτώχεια η οποία επηρέασε το μισό πληθυσμό της χώρας και εκτίναξε την ανεργία σε ένα ποσοστό της τάξης τουλάχιστον του 25%. Σε αυτό το πλαίσιο, δήλωσε με βεβαιότητα: «Πρέπει να βρείτε άλλους τρόπους. Βλέπετε, άλλωστε, ότι παρόλο που ακολουθείτε ένα εξαιρετικά επίπονο πρόγραμμα, το πρόβλημα δεν λύνεται».


Ο ίδιος κλήθηκε να εντοπίσει τις βασικές διαφορές ανάμεσα στις οικονομικές κρίσεις της Ελλάδας του 2011 και της Αργεντινής του 2000: «Εμείς δεν είχαμε αντίστοιχα «πακέτα» βοήθειας. Ήμαστε μόνοι μας». Αναγνώρισε ωστόσο ότι, ακόμη και στην Ελλάδα η οποία τυγχάνει διόλου ευκαταφρόνητης οικονομικής αρωγής από την ΕΕ και το ΔΝΤ, το τίμημα είναι μεγάλο και ο σχεδιασμός προς τη λάθος κατεύθυνση, καθώς παραλείπει ένα σημαντικό στοιχείο: Πέρα από τη δημοσιονομική προσαρμογή, «χρειάζεται να εφοδιάσεις κάποιους τομείς για να «κινήσεις» την οικονομία. Διαφορετικά, εν προκειμένω η Ελλάδα θα αποφύγει την άμεση έξοδο από το Ευρώ, αλλά θα τη βρει σύντομα ξανά μπροστά της».

ΕΞΩ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ


Καταγγέλλουμε την ξεκάθαρη προσπάθεια της κυβέρνησης να καταστείλει και να φιμώσει το δίκαιο αγώνα των μαθητών. Τώρα που οι καταλήψεις σχολείων σε όλη τη χώρα ξεπερνούν τις 500 και πληθαίνουν καθημερινά, που όλο και περισσότερες χιλιάδες μαθητών συναντιόμαστε στο δρόμο για να αντισταθούμε συλλογικά στην πολιτική που μας πετάει έξω από το σχολείο και θέλει να ξεμπερδεύει με τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας,ξέρουν ότι είμαστε αποφασισμένοι. Απέναντι στη μαχητικότητα και το δίκιο μας, η κυβέρνηση νιώθει πραγματικό φόβο. 
Με σαφή κυβερνητική εντολή και εγκύκλιο που εξέδωσε ο Άρειος Πάγος, εισαγγελείς σε όλη τη χώρα θα κάνουν έρευνες σε όλα τα κατειλημμένα σχολεία, τονίζοντας ότι η παρέμβαση της αστυνομίας θεωρείται αυτονόητη. Ξεχύθηκαν, λοιπόν, εισαγγελείς και αστυνομία, με πρόσχημα τις φθορές σε κάποια σχολεία, για να καταστείλουν, να τρομοκρατήσουν το μαθητικό κίνημα.
Θα χρησιμοποιήσουν διάφορες μεθόδους. Ήδη, χτες, στη Λαμία, εισαγγελείς έσπασαν τις καταλήψεις όλων σχολείων. Ήδη πιέζουν τους καθηγητές μας να κάνουν τους καταδότες για να μη μπορούμε να αγωνιστούμε μαζί.
Αυτή η πολιτική που μας πήρε τα βιβλία από το χέρι, που βάζει το μνημόνιο στα σχολεία μας και μας αναγκάζει να πληρώνουμε ακριβά τη δωρεάν παιδεία μας, που ζητάει από τους καθηγητές μας να συμμετέχουν στο φακέλωμα αγωνιζόμενων μαθητών, που θα ασκεί δίωξη στους γονείς μας για “παραμέληση ανηλίκου”, αν συμμετέχουμε στις καταλήψεις μας, μόνο και μόνο για τους τρομοκρατήσει και να τους στρέψει εναντίον του αγώνα μας, δεν έχει κανένα άλλο μέσο πλέον για να “πείσει”, παρά την ωμή καταστολή και ποινικοποίηση του αγώνα και των μέσων πάλης μας. Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης και της ΤΡΟΪΚΑ. Είναι η πολιτική του συστήματος που μας θέλει υποταγμένους και αλυσοδεμένους στην επίθεση που διεξάγει.
ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ! Το μαθητικό κίνημα δεν τρομοκρατείται, δεν καταστέλλεται, δεν ποινικοποιείται! Δε το θέλουμε το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Ξέρουμε ότι το δίκιο είναι με το μέρος μας. Ξέρουμε ότι ο αγώνας μας εκφράζει το μεγαλύτερο μέρος του λαού και της νεολαίας.Πληττόμαστε από την ίδια πολιτική που χτυπάει τους φοιτητές, τους καθηγητές και τους εργαζόμενους γονείς μας. Γι' αυτό και μπορούμε να παλέψουμε σε ένα κοινό αγώνα. Το ξέρουν αυτό και προσπαθούν, με κάθε τρόπο, να μας διασπάσουν και να μας βάλουν τον έναν απέναντι στον άλλο. Να αγωνιστούμε μαζί με τους φοιτητές και το λαό, να υπερασπιστούμε τη ζωή και τα όνειρα μας! Δε μας τρομάζουν. Μας εξοργίζουν. Με καταλήψεις, συνελεύσεις, συζητήσεις, πορείες να οργανώσουμε, να ζωντανέψουμε, να περιφρουρήσουμε τον αγώνα μας και να αντισταθούμε μαζικά και ανυποχώρητα ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!
–ΕΞΩ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ
–ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ

Μαθητική Αντίσταση

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

11 Μαΐου 2011: Στη "Δημοκρατία" που ματώνει...


            
Κάπως έτσι φτάσαμε στην "προθανάτια κατάσταση" διαδηλωτή ( μαρτυρίες εδώ )
έπειτα από τυφλή(;) επιδρομή λυσαλέων "Προστατών του Πολίτη" εναντίον του πλήθους.
Ακολούθησαν μερικές δεκάδες πολιτών σε νοσοκομεία για πρώτες βοήθειες ή νοσηλεία,
  και οι παρακάτω εικόνες να θέτουν για ακόμη μια φορά το ίδιο ερώτημα:

Στα πόσα λίτρα χυμένου αίματος εκπνέει η "Δημοκρατία" τους;...
Ακολουθεί απόσμασμα από το κείμενο  «"Δημοκρατική" βία. Εσύ τί θα κάνεις;»:

"Πολλοί από εσάς θα θεωρείτε ότι είστε δημοκράτες και ότι ζείτε σε δημοκρατία.
Μ’ όλα τα στραβά της, λέτε, η Ελλάδα δεν είναι δα και δικτατορία. Λοιπόν, κάνετε λάθος.

Δημοκράτες μπορεί να είστε κατά το ότι πιστεύετε σ’ αυτό το ιδανικό ή το ονειρεύεστε. Αλλά τούτο δεν είναι δημοκρατία και όσοι πασχίζουν να σας πείσουν ότι συμβάντα σαν το χθεσινό δεν είναι παρά ατυχή, μεμονωμένα περιστατικά που οφείλονται σε «ανεπάρκειες» (εκπαίδευσης, οργάνωσης κτλ) σας λένε ψέματα. Το ξέρω πως είναι δύσκολο να πιστέψετε ότι εξαπατάστε τόσο καθολικά, τόσο βάρβαρα. Αλλά αυτό συμβαίνει. Η ελληνική αστυνομία είναι φορέας απίστευτης βαρβαρότητας, αναίτιας αλλά απολύτως στην υπηρεσία μιας κατ’ όνομα δημοκρατίας που έχει εκτραπεί. Έχει εκτραπεί διότι με τη βία προσπαθεί να σας τρομοκρατήσει ώστε να είστε ανίσχυροι μπροστά σε μια πολιτική που δεν επιλέξατε, που δεν τη θέλετε και που ευνοεί ελάχιστους.

Για κανέναν λόγο μην αφήνετε να σας πουν ότι η αστυνομία «απαντάει» στη βία των διαδηλωτών ή ότι, εν πάση περιπτώσει, ατυχής μεν ο τραυματισμός αλλά βία υπάρχει και από τη μία πλευρά και από την άλλη. Μην πιστεύετε καν τις καταδίκες προς «κάθε βία», διότι οι «ίσες αποστάσεις» ευνοούν πάντοτε τον ισχυρό. Όταν πάνοπλοι επιτίθενται απρόκλητα σε άοπλους, το να μιλήσουμε για «καταδίκη της βίας» γενικώς είναι βαθιά ανήθικο"...


     
Διαβάστε επίσης:

BIRTH CONTROL KRAUTROCK-THE WORK IS DONE

Δίκη Σ. Σεϊσίδη-Α.Σειρηνίδη Απολάμβαναν τον ακρωτηριασμό!

Εικόνες φρίκης, που θα ταίριαζαν σε νοσοκομείο της ναζιστικής Γερμανίας, περιέγραψαν για τις συνθήκες νοσηλείας του Σίμου Σεϊσίδη οι μάρτυρες υπεράσπισής του, που κατέθεσαν σήμερα, δεύτερη μέρα της δίκης των Σεϊσίδη-Σειρηνίδη.

Η γιατρός Ιωάννα Πασπάτη, που ήταν παρούσα στη διάρκεια της νοσηλείας του Σεϊσίδη στο ΚΑΤ, ήταν κατηγορηματική ως προς την ιατροδικαστική πλευρά της υπόθεσης. Η σφαίρα είχε φορά από πίσω προς τα μπρος και από κάτω προς τα πάνω. Αυτό σημαίνει ότι ο Σεϊσίδης πυροβολήθηκε πισώπλατα και από άτομο που ήταν καλυμμένο (σκυμμένο). Σε ό,τι αφορά τις συνθήκες νοσηλείας, περιέγραψε ένα αστυνομοκρατούμενο νοσοκομείο, όπου κουμάντο έκαναν οι ασφαλίτες της Αντιτρομοκρατικής και οι κουκουλοφόροι των ΕΚΑΜ, οι οποίοι μπαινόβγαιναν στους θαλάμους, είχαν απαίτηση να έχουν ενημέρωση και γνώμη για τα πάντα και παρεμπόδιζαν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στην άσκηση των καθηκόντων του, γεγονός που επιβάρυνε την κατάσταση του ασθενή.

Αυτά τα επιβεβαίωσε και η σύντροφος και σύζυγος του Σ. Σεϊσίδη, Μαρία Καλαϊτζίδη, η οποία περιέγραψε μια εικόνα βαρβαρότητας που θα μπορούσε να συνοψιστεί στις λέξεις «νοσηλεία με ευθύνη της Αντιτρομοκρατικής». Ακόμη και ο ακρωτηριασμός έγινε υπό το χαιρέκακο βλέμμα αξιωματικού της δύσοσμης αυτής υπηρεσίας. Στην πραγματικότητα, κάποια στιγμή τον παράτησαν τον Σίμο. Αναφέρθηκε, επίσης, στη στέρηση των δικαιωμάτων που έχει κάθε κρατούμενος. Είναι χαρακτηριστικό ότι επαφή με δικηγόρο επιτράπηκε μετά από 3-4 μέρες και οι ασφαλίτες ήταν παρόντες.

Ο σύντροφός του Κώστας Μηναΐδης αναφέρθηκε στην ιστορική διαδρομή του Σ. Σεϊσίδη, που οδήγησε στη στοχοποίησή του από την Ασφάλεια, ενώ η δημοσιογράφος Ρόζα Κοβάνη αναφέρθηκε στα τρομοσενάρια περί «ληστών με τα μαύρα», στην επικήρυξη και στο κλίμα που μεθοδικά δημιουργούνταν, για να επιτρέψει στον κάθε μπάτσο να πυροβολήσει πισώπλατα έναν άνθρωπο που απλά έτρεχε για να ξεφύγει.

Στο ίδιο κλίμα αναφέρθηκαν και οι υπόλοιποι μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Τάσος Κουράκης, που κατέθεσε και με την ιδιότητα του γιατρού.

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 10 Οκτώβρη, με τους μάρτυρες υπεράσπισης του Αρη Σειρηνίδη.



http://www.eksegersi.gr

ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ: «Αν είχαν τσίπα θα είχαν εξαφανιστεί από προσώπου γης»


ΑΚΟΥΣΤΕ:  «…αντίθετα εμφανίζονται από πάνω και ως Σωτήρες…» δήλωσε στο «Marconi Radio 96,1 F.M.» του Βόλου και στην εκπομπή «Συμβαίνει Τώρα» του Αντώνη Κουμιώτη, 
ο δημοσιογράφος
 Νίκος Μπογιόπουλος.
 
Ακούστε τις σχετικές δηλώσεις: 


  

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Σύντροφοι ας δώσουμε όλοι ότι μπορούμε!!!


ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΣΤΟΝ ΘΟΔΩΡΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗ.


ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ


VENCEREMOS...TEO


ΠΗΓΗ

Μαρίνα : Εγώ ήμουν η αυγοβόλος




Εγώ ήμουν η αυγοβόλος.
Ένα εξαιρετικό κείμενο της Μαρίνας Δημητριάδου, της κυρίας που αυγούλωσε τον κ. Όθωνα, βουλευτή ΜΠΑΦΟΚ Ρεθύμνου και υφυπουργό Προ-στασίας του Πο-λίτη. Μου έκανε φοβερή εντύπωση αυτή η κοπέλα.

Η στάση της που έδειχνε ότι ήξερε πολύ καλά, το τι έκανε και γιατί το έκανε.
Η  ευγένεια  που έδειξε ζητώντας συγνώμη από τον δίπλα κύριο που τον πήραν κατά λάθος τα ζουμιά από τα αυγά. 
Αλλά πάνω απ΄ όλα, όταν την συνέλαβαν οι φουσκωτοί (αυτός με το πορτοκαλί μπλουζάκι είναι έτοιμος να πάθει έκρηξη), αυτή φώναζε τους λόγους που την ανάγκασαν να κάνει αυτή την πράξη.

Τους στόλισε κανονικά.

ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤ - ΟΞΩ ΠΟΥΣΤΑΡΑΔΕΣ


Πολύ ωραία ήταν η χτεσινή διαδήλωση στο Σύνταγμα. Για την ακρίβεια, είχαμε δυο διαδηλώσεις: οι πολίτες διαδήλωναν μπροστά στη Βουλή και οι φρουροί με ειδικές ανάγκες μπροστά στα λουλουδάδικα.

Χτες, συνέβη κάτι πρωτοποριακό: οι αστυνομικοί διαδήλωναν, με την προστασία των ΜΑΤ – διαδήλωναν περικυκλωμένοι από ΜΑΤ.

Όταν προσπαθήσαμε να τους πλησιάσουμε για να τους ζητήσουμε αυτόγραφα, ένας μικρονοϊκός ματατζής με ξυρισμένο κεφάλι μας είπε πως «δεν μπορείτε να περάσετε, γιατί η διαδήλωση είναι μόνο για ένστολους».

Μια φίλη –μιας και εγώ κάνω κοινωνικό αποκλεισμό στους αστυνομικούς και δεν τους μιλάω- του είπε πως εμείς, απλώς, θέλουμε να δούμε τον Λουκάνικο, και αυτός απάντησε πως τον Λουκάνικο τον έβρασαν στην κατσαρόλα.

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Αποθεωτικό... κράξιμο του τζέφρι στο Βερολίνο; ( βίντεο)

Δεν το πιστεύουμε  με τίποτα ότι έκραξαν τον πρωθυπουργό χθες στο Βερολίνο και εμείς δεν μάθαμε τίποτα. Αντίθετα και το Πάμε Λουκέτο που είναι σατιρικό μπλογκ και όλα τα  σοβαρά μπλογκ, σάιτ, εφημερίδες έγραψαν ότι αποθεώθηκε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στους Γερμανούς βιομήχανους.

Το βίντεο που θα δείτε, το είδαμε στο tsantiri.gr , και διαβάζουμε ότι  ομογενείς αποδοκίμασαν τον πρωθυπουργό μας, κατά την προσέλευσή του στην ιστορική ομιλία. Θα το πιστεύαμε όμως,  μόνο αν το βλέπαμε στην ΕΡΤ.



pamelouketo.blogspot.com

Σοσιαλισμός ίσον Ξεηλεκτρισμός!


Μετά την ψήφιση από την κοινοβουλευτική ομάδα τρόλλ του ΠΑΣΟΚ του τέλους ακινήτων που θα εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ο Πηνειός της σκέψης Γιώργος Παπανδρέου  προχώρησε σε θεμελιώδη ανανέωση της θεωρίας και πράξης του Σοσιαλισμού. Με αφορμή την αδυναμία χιλιάδων πολιτών να πληρώσουν τους λογαριασμούς που θα λάβουν, ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς δήλωσε: “Σοσιαλισμός ίσον Ξεηλεκτρισμός”, στέλνοντας πλέον στα αζήτητα της ιστορίας την φράση του Λένιν “Σοσιαλισμός ίσον Εξηλεκτρισμός”.
                        O Antista/Chef προτείνει…

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Έτσι σχεδιάζουν… το μέλλον μας!


«Φτηνά πιόνια!» Η εργασία, αναφαίρετο δικαίωμα του ανθρώπου σε όλες τις εποχές, γίνεται εφιαλτική προοπτική της μετατροπής του σε αντικείμενο-res, στo πολυβραβευμένο video, «el empleo», που κάνει το γύρο του κόσμου, του Αργεντινού Bou Grasso. Ειδικά εμάς, ως λαό, μας ενδιαφέρει άμεσα, αφού, στις μέρες που ζούμε με τη δαμόκλειο σπάθη της οικονομικής καταστροφής και την ιλιγγιωδώς αυξανόμενη ανεργίας, προδιαγράφει για μας ένα μέλλον που δεν θα απέχει πολύ από τα όσα περιγράφονται στο video του Bou Grasso.
Καυστικό, σκληρό και συγχρόνως τραγικό προδιαγράφει ένα μέλλον στο οποίο μας οδηγούν οι σημερινοί μας «ηγέτες» με πλήρη συνείδηση. Το video αφυπνίζει και δείχνει το μοναδικό δρόμο για την ανατροπή ενός τέτοιου σεναρίου, την αντίσταση.
Υακίνθη

Πηγή:RAMNOUSIA

Σε φτύνω κατάμουτρα νέοέλληνα μαλθακέ, βολεμένε, επιδειξία και ψωροπερήφανε.


ΟΧΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΦΤΥΝΩ "ΑΥΤΟΥΣ" ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ!! ΕΣΕΝΑ ΦΤΥΝΩ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΑΝΕΧΕΣΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ. 


ΘΕΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ; Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνααυξήθηκε κατακόρυφα ο αριθμός των νοικοκυριών, που ζητούν να αφήσουν τα παιδιά τους… σε ιδρύματα!
Μιλάμε για εκατοντάδες οικογένειες, κυρίως μονογονεϊκές, που υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους ούτε τα απαραίτητα. Την ίδια ώρα τα ιδρύματα υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να συντηρήσουν τα παιδιά που ήδη φιλοξενούν, αφού οι επιχορηγήσεις έχουν «στεγνώσει», ενώ καταργήθηκαν οι φοροαπαλλαγές για τους δωρητές. 

Αλλά ούτε και αυτό θα σε βγάλει στους δρόμους. Ούτε αυτό θα σε κάνει έξαλλο. 
Βγήκες στο δρόμο γιατί πήραμε το Ευρωπαϊκό
Βγήκες στο δρόμο γιατί πήρες το αστείο πρωτάθλημα σου
Βγήκες στο δρόμο γιατί υποβίβασαν την ομάδα σου
Βγήκες γιατί σου πείραξαν την γκόμενα, ή γιατί σου έκοψαν το σήριαλ ή γιατί σταμάτησαν να φέρνουν την αγαπημένη σου μάρκα στο διπλανό μαγαζί.

Οφ σορ εταιρείες αγοράζουν σπίτια στο 1/3 της τιμής τους!


Έλληνες πουλάνε τις οικίες τους σε Ιταλούς, Βρετανούς, Ελβετούς, Γερμανούς Ρώσους και Άραβες!
Έχουν εμφανιστεί στην ελληνική αγορά  όφ σορ εταιρείες, που αγοράζουν σπίτια για λογαριασμό ξένων.  Τσάμπα τα θέλουν. Στο 1/3 της αξίας. Δίνουν όμως μετρητά. Ήδη, η τροχιά των τιμών είναι πτωτική, με τα ποσοστά να φτάνουν έως και 15% σε αρκετές περιοχές, μεταξύ των οποίων ακριβά νησιά και παραθεριστικά κέντρα. Για παράδειγμα μεγάλη πτώση καταγράφεται στη Μύκονο,

που μέσα στην τριετία στην ανέρχεται στο 30%. Πλέον η μέση τιμή στη Μύκονο διαμορφώνεται στα 3.500 ευρώ έναντι 5.000 το 2009, σύμφωνα με τον πρόεδρο των μεσιτών Αττικής Γ. Ρεβύθη, ενώ ίδια εικόνα παρουσιάζει η Σαντορίνη, το Ηράκλειο, τα Χανιά, και άλλα τουριστικά μέρη της χώρας, προκαλώντας αύξηση του αγοραστικού ενδιαφέροντος από Ιταλούς, Βρετανούς, Ελβετούς, Γερμανούς και Αραβες. «Πράγματι, η κρίση στην Ελλάδα λόγω της πτώσης των τιμών εμφανίζει ευκαιρίες», σημειώνει σε άρθρο της για την εγχώρια κτηματαγορά η ιταλική εφημερίδα «Corriere Della Sera», φέρνοντας ως παράδειγμα μικρά νησιά σαν τη Αντίπαρο, όπου η βουτιά των τιμών έχει φτάσει στο 48% έναντι του 2008.

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Μπουασονά Φρέντ: Αριστουργηματικές φωτογραφίες, από την Ελλάδα του 1903-1920


O Φιλέλληνας Ελβετός Fred Boissonnas είναι ο πρώτος ξένος φωτογράφος που περιηγήθηκε τόσο πολύ στον ελληνικό χώρο, από το 1903 και για περίπου τρεις δεκαετίες αργότερα. Ταξίδεψε από την Πελοπόννησο ως την Κρήτη και τον Όλυμπο και από την Ιθάκη ως το Άγιο Όρος. Περιηγήθηκε, φωτογράφισε, έγραψε. Το έργο του, πρωτοποριακό αλλά και καθοριστικό για την εξέλιξη της ελληνικής φωτογραφίας κατά τον 20ό αιώνα. Μέσα από τις φωτογραφίες και τα λευκώματά του παρουσιάζει ένα πανόραμα της Ελλάδας του μεσοπολέμου, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης για την Ελλάδα την ίδια περίοδο.

Το έργο του Φρεντ Μπουασονά, αν και γνωστό στην Ευρώπη των αρχών του 20ου αιώνα, αξίζει σήμερα μια δεύτερη ανάγνωση. Η πρόοδος σε τεχνικά θέματα, η ανακάλυψη του χρώματος, η ευχρηστία των μηχανών και οι ανέσεις του ταξιδιού, μπορεί σήμερα να καθιστούν το έργο του απαρχαιωμένο, αλλά η ιστορική ματιά αποκαλύπτει τον μοντερνισμό του σε σύγκριση με άλλους φωτογράφους που περιπλανήθηκαν στην Ελλάδα. Ο καλλιτέχνης, πέρα από το καταγραφικό ενδιαφέρον του για όλα όσα εξαφανίζονται, μας δίνει μια εικόνα της Ελλάδας που εκτείνεται πέρα από την εθνογραφική μαρτυρία. Η μεγάλη πίστη και ο θαυμασμός του για τη χώρα αυτή μεταδίδονται μέσα από το έργο του με μια τρυφερότητα και μια αγάπη που η δύναμη τους ακόμη και σήμερα, μετά από τόσα χρόνια, δίνει ψυχή σ’ αυτά τα κομμάτια χαρτιού, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν παραμείνει απλές φωτογραφίες…

Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα; Επιτέλους η λύση!


Έληξε ο πανελλήνιος διαγωνισμός με το ερώτημα “Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα;”που είχε θέσει στο λαό ο Γιώργος Παπανδρέου προεκλογικά. Είχαμε τον άνετο χρόνο να το σκεφτούμε,  με βάση τις μνήμες και τις εμπειρίες μας και να απαντήσουμε τόσο στις κάλπες του 2009, όσο και σε αυτές των Δημοτικών εκλογών. Οι απαντήσεις μας μαζεύτηκαν και έφτασε η ώρα να μάθουμε την λύση του quiz. Οι νικητές θα πάρουν μια ξεγυρισμένη φοροαπαλλαγή ελβετικής ακρίβειας, ενώ όσοι και όσες απάντησαν λάθος θα πάρουν δύο έκτακτες εισφορές αλληλεγγύης στους νικητές και μια διακοπή ρεύματος για προσωπική χρήση.
                                                                     O Antista/Chef προτείνει…

Γελοιότητες Μπουμπούκου (Βίντεο)

Το πρωτοπαλίκαρο του Καρατζαφύρερ, ο Μπουμπούκος, εκτός από ένας γελοίος τηλέμπορας που πουλάει πατριδοκαπηλία και αρχαιοπληξία, με την σαβούρα που διαλαλεί σαν εμπόρευμα, σήμερα έβαλε στο στόχαστρο του «μια Συριζαία» καθηγήτρια όπως είπε που επέτρεψε στους μαθητές του σχολείου της να κάνουν κατάληψη –σιγά δηλαδή μην την ρωτούσαν- «αντί να τους πλακώσει στα χαστούκια». Αντί για οποιονδήποτε δικό μας σχολιασμό αφήνουμε τον αρχηγό του (από ηχητικό της «Ελληνοφρένειας) να τον «στολίσει». Δείτε το βίντεο.



Το βίντεο που δεν θέλουν να δείτε ΝΕΤ-Κυβέρνηση και ΔΝΤ


Ας μην έχουμε αυταπάτες. Η ΕΡΤ-ΝΕΤ  Α.Ε., …δεν ανήκει σε κανέναν λαό. Ανήκει στο συμβούλιο της εταιρείας που τη διοικεί. Καπιταλισμό έχουμε και έτσι δουλεύουν τα πράγματα στο καπιταλισμό. Εμείς δουλεύουμε, αυτοί μιλάνε, εμείς αναπαράγουμε ότι λένε. Όπως παντού στο κόσμο και με όλες τις εταιρίες,  υπάρχει η διαπλοκή, ο εναγκαλισμός και η δικτύωση των οικονομικών συμφερόντων αυτών οι οποίοι κατέχουν το 1% του πλούτου του πλανήτη εις βάρος του υπόλοιπου 99%. Στη μικρή μας χώρα αυτό σημαίνει ότι η ΝΕΤ εν προκειμένω, ανήκει στη κυβέρνηση, στο ελληνικό τραπεζικό λόμπι, σε επιχειρηματικά συμφέροντα που έχουν πρόσβαση στη κυβέρνηση -μέσω της οικονομικής τους “επενδυτικής” δραστηριότητας είτε μέσω των δικών τους μέσων “ενημέρωσης”, αλλά εκφράζει και την ιδεολογία του διεθνούς κεφαλαίου(ΔΝΤ, Παγκόσμια τράπεζα) και τις πολιτικές που αυτό επιβάλει στη χώρα.

Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΩΝ


Την στιγμή που οι μαθητές μένουν στα σχολεία χωρίς βιβλία, η ΕΛ.ΑΣ είναι έτοιμη να ξαναγεμίσει τις αποθήκες της με τόνους χημικών (δακρυγόνα, ασφυξιογόνα), ώστε να υποδεχθεί τους πολίτες που θα διαδηλώσουν λόγω της βίαιης αρπαγής του εισοδήματός τους, μέσω αντισυνταγματικών φόρων. Οι επιπτώσεις της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου φαίνονται παντού κι έτσι το κράτος δίνει προτεραιότητα στην καταστολή παρά στην παιδεία. Πάντα το έκανε, απλά τώρα του δίνεται η ευκαιρία να το κάνει ανοιχτά και απροκάλυπτα. 
Βλέπετε, το Υπουργείο Προ.Πο. έσπευσε να ενισχύσει τις αστυνομικές δυνάμεις, αντιθέτως το Υπουργείο Παιδείας αδιαφορεί προκλητικά για το αν οι μαθητές θα έχουν στα χέρια τους συγγράμματα.

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Μια εικόνα, χίλια συναισθήματα


Ας αφήσουμε την αθωότητα να μας ζεστάνει λίγο την καρδιά....
Μετά μπορούμε να ξαναφάμε ο ενας τον άλλο.
Το είδα ΕΔΩ

Θεσσαλονίκη 2011 … Δεύτερη χρονιά ΔΝΤ …Έτσι μας κατάντησαν [ΦΩΤΟ]


 Στη θέα της φωτογραφικής μηχανής κρύβει το πρόσωπό του και μου φωνάζει  «Δεν ήμουν έτσι  …Δεν θέλω να με δουν τα παιδιά μου». Ο καλοντυμένος με το σακάκι και τη γραβάτα κύριος,  ψάχνει "σα κύριος" στα σκουπίδια για ένα κομμάτι ψωμί. "Έτσι μας καταντήσανε παλικάρι μου" μου λέει
Το σκηνικό επαναλαμβάνεται κάθε μέρα. Η ώρα κοντεύει τρεις. Οι πωλητές στη λαϊκή μαζεύουν σιγά σιγά τους πάγκους και μαζί με αυτούς ό,τι δεν κατάφεραν να πουλήσουν. Στην απέναντι γωνία πιάνει το μάτι μου έναν ψιλόλιγνο κοστουμαρισμένο άνδρα κοντά στα 70. Σκυμμένος πίσω από το φορτηγό κρατά μία σακούλα και ρίχνει γρήγορα γρήγορα μέσα, ότι φύρα έχει πετάξει ο παραγωγός. Κάθε φορά στην "παρέα" προστίθενται και νέα πρόσωπα.

ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΑΓΙΚΗ



Μετά την σύλληψη-αποφυλάκιση του Μάκη Ψωμιάδη,νέα επιτυχία της αντιτρομοκρατικής

Μεθυσμένα ξωτικά-Εργατική απεύθυνση


ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΕΡΓΑΤΙΑ

Απέλαση με κουκούλες

Φωτογραφία αρχείου
Δεμένη πισθάγκωνα με χειροπέδες, συνοδεία πάνοπλων ανδρών της Αντιτρομοκρατικής, που είχαν καλυμμένα πρόσωπα με κουκούλες και ήταν παρόντες σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, η Τουρκάλα αγωνίστρια Gulaferit Unsal μεταφέρθηκε, χθες, το πρωί στη δικαστική αίθουσα του Αρείου Πάγου, για να ακούσει την ετυμηγορία των δικαστών που είπαν «ναι» στην έκδοσή της στη Γερμανία.

Με ψήφους 4-1 το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, υπό την προεδρία του Μιχ. Θεοχαρίδη, επικύρωσε την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης και αποφάνθηκε ότι πρέπει να διαταχθεί η έκδοσή της στις γερμανικές αρχές, υπό τον όρο να μην εκδοθεί στη συνέχεια στην Τουρκία ή σε τρίτη χώρα. 

Παρανομίες Τραπεζών


Tο τελευταίο διάστημα, λόγω της ύφεσης, άπειροι δανειολήπτες αδυνατούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους προς τι τράπεζες. Αυτό έχει προκαλέσει πανικό στις διοικήσεις των τραπεζών, οι οποίες βλέπουν τη ρευστότητά τους να εξανεμίζεται. Σε συνδυασμό με τις μαζικές αναλήψεις που σημειώθηκαν τους τελευταίους μήνες, το τραπεζικό σύστημα έχει σχεδόν καταρρεύσει, πράγμα που, όπως είναι φυσικό, κανένας δεν θα ομολογήσει, ούτε θα γίνει ποτέ κουβέντα στα ΜΜΕ, γιατί θα είχαμε πανικό των καταθετών, με συνέπεια ένα Bank Run και την άμεση κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος.
Οι τράπεζες, βλέποντας τον κίνδυνο, προσπαθούν να σώσουν ό,τι μπορούν με διάφορες ενέργειες, οι οποίες είναι παράνομες:
Τηλεφωνούν αδιακρίτως οποιαδήποτε ώρα και σε άτομα του στενού περιβάλλοντος του οφειλέτη, ώστε να ασκήσουν ψυχολογική πίεση.
Κατά την επικοινωνία με τους οφειλέτες, τους παραπλανούν, απειλώντας τους με δήθεν νομικές κυρώσεις, όταν στην πραγματικότητα η ισχύουσα νομοθεσία δεν προβλέπει τέτοιες κυρώσεις.
Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους οφειλέτες, με το επιχείρημα ότι αν προσπαθήσουν να ενταχθούν στο νόμο περί πτώχευσης των νοικοκυριών (Κατσέλη), οι συνέπειες που θα υποστούν θα είναι αβάσταχτες.