ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

O... " θεμέλιος λίθιος " του Τζέφρι


ΚΑΙ ... ΑΝΤΙ- ΣΑΡΔΑΜ ΟΘΟΝΗ!

Δεν μπορούσε να μην τιμήσει με σαρδάμ την ομιλία του στη Συνδιάσκεψη ο Γ. Παπανδρέου. Η έκφραση "θεμέλιος λίθιος ", προστίθεται  στα τοπ των σαρδάμ που έχει εκτοξεύσει.

Τόχουμε πει στους συγγραφείς της ομιλίας του. Να μην του βάζουν δύσκολες λέξεις και εκφράσεις, όπως πχ "θεμέλιος λίθος". Επίσης πόσες φορές...
να το ξαναπούμε; Να του γράφουν τους λόγους με σαρδάμ και να τους λέει κανονικά.

Πάντως οι διοργανωτές έκαναν κάτι καλό σήμερα . Υπήρχε, όπως βλέπετε και στη φωτό,  τεράστια οθόνη πίσω από τον ΓΑΠ και ορισμένα δύσκολα που έλεγε τα... έγραφαν εκεί  και το "έντυναν " και με εικόνα μάλιστα για να καταλαβαίνουμε όλοι τι ακριβώς εννοεί.

Και ο πλήρης "θεμέλιος λίθιος":

"Είμαστε δύναμη πατριωτική, γιατί πάνω απ' όλα θέλουμε... θέτουμε το συμφέρον του τόπου...Πατριωτικό για μας είναι ό, τι ενώνει τους Έλληνες και θεμέλιο λίθιο του πατριωτισμού μας το ... κεκεκτημένο μιας ελεύθερης παραγωγικής ανεξάρτητης πατρίδας."

Πάντως ένα άλλο σαρδάμ ο Γιώργος τό έ σωσε στον άερα: " Πάμε να κάνουμε ένα πρωτοβάθμιο σύστημα περίλι... περίλθαλψης"!Καλό ήταν επίσης και το "Τα χρειάζομαι τα μάτια δεκατέσσερα!"

http://pamelouketo.blogspot.com

Κείμενο του σ. Χρήστου Κολεντίνη σχετικά με την προφυλάκισή του

ANAΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ athensindymedia 


Όταν τα δόντια των σκυλιών του κράτους
τρυπίσουν τη σάρκα μας τότε η φλόγα που
καίει μέσα μας όλο και πιο πολύ θα δυναμώνει!
Όταν ο εγκλεισμός γίνεται αποπνικτικός ο νους
ανελέητα θεριεύει και η δύναμη της σκέψης σαν
έφλεκτο υλικό στη φλόγα αναφουντώνει!

Οι ιδέες μας δεν φυλακίζονται
δεν φιμώνονται



  Στις 9 Ιούλη μετά τις 12 τα μεσάνυχτα βρισκόμουν εντός του Πολυτεχνείου και παρακολουθούσα τη συναυλία του αυτοοργανομένου ραδιοφωνικού σταθμού 98fm.
  Μετά από ένα τετράωρο περίπου βγαίνοντας από την πύλη της Στουρνάρη κατευθύνθηκα στο από πάνω στενό, εκεί συνεχίζοντας το δρόμο μου, στη γωνία Μπουμπουλίνας και Τοσίτσα δέχθηκα ξαφνική και κτηνώδη επίθεση από τη νόμιμη συμμορία ψυχασθενικών ατόμων οι οποίοι αποκαλούνται προστάτες της δημοκρατίας-χούντας.

O 24χρονος Εύζωνας Δολοφονήθηκε, δεν Αυτοκτόνησε.




Η 20χρονη διαδρομή της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος, είχε και συνεχίζει να έχει πάμπολλες καλές και κακές στιγμές. Τα πιο δύσκολα και οδυνηρά όμως στιγμιότυπα της προσπάθειας μας συνδέονται με τις απώλειες νεαρών συναδέλφων μας εξαιτίας αυτοκτονιών και ατυχημάτων.
Η πρόσφατη απώλεια ενός ακόμη παλικαριού που υπηρετούσε στις Ένοπλες Δυνάμεις προκάλεσε τεράστια θλίψη και αγανάκτηση. Πρόκειται για24χρονο στρατιώτη που εκπλήρωνε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στη Προεδρική Φρουρά, ο οποίος αυτοκτόνησε πέφτοντας στις γραμμές του Προαστιακού, στη στάση Νερατζιώτισσα. Ο νεαρός ζούσε επί χρόνια στην Αγγλία, όπου σπούδαζε σε πανεπιστήμιο Οικονομικές Επιστήμες και επέστρεψε για να καταταγεί στον στρατό.

Άρης Βελουχιώτης: Το δίλημμα, μια ταινία του Φώτου Λαμπρινού


Μεγάλου μήκους ταινία-ντοκιμαντέρ η οποία μέσα από το μορφή του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ Άρη Βελουχιώτη αναφέρεται στην ένοπλη αντίσταση του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ κατά τη διάρκεια της κατοχής. Παράλληλα, αναδεικνύει το κυρίαρχο δίλημμα ως προς τον δρόμο που θα έπρεπε να ακολουθήσει το αριστερό κίνημα μετά την Απελευθέρωση: κοινοβουλευτισμός ή ένοπλη πάλη για την κατάκτηση της εξουσίας.
Το κείμενο της ταινίας στηρίχθηκε κυρίως στο βιβλίο του ΘΑΝΑΣΗ ΧΑΤΖΗ «Η νικηφόρα επανάσταση που χάθηκε»

• Ένα ντοκιμαντέρ για τον μυθικό καπετάνιο της Αντίστασης κατά των Γερμανών, που αποφεύγοντας τους σκοπέλους της λυρικής υμνολογίας και του αποδεικτικού λόγου, θέτει το πρόβλημα της πορείας του εθνικοαπελευθερωτικού πολέμου και της διάψευσης των προσδοκιών που γέννησε.
• «Το δίλημμα» γυρίστηκε το 1981 στα βουνά της κεντρικής Ελλάδας - στους τόπους όπου έδρασε ο Άρης Βελουχιώτης - και περιέχει συνεντεύξεις των ανθρώπων που βίωσαν τα γεγονότα της εποχής.



Η ταινία αφιερώνεται στα 40χρονα του ΕΑΜ

Εκστρατεία κατά των χρημάτων


Ο συγγραφέας Riccardo Pittaluga ενοχλείται από το γεγονός ότι όλα έχουν να κάνουν με τα λεφτά. Αποφάσισε λοιπόν να βάλει προειδοποιητικά μηνύματα πάνω σε χαρτονομίσματα έτσι όπως γίνεται και με τα τσιγάρα.



Οι Γλύξμπουργκ παίρνουν τον ΠΑΟ! Θα μετονομαστεί σε "Τέως Παναθηναϊκός"


ΜΕΓΑΛΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ !
Δεν ξαφνιαστήκαμε από την πληροφορία που δημοσιεύτηκε σε ουγγρικό  σάιτ, ότι ο γιος του Κωνσταντίνου Γλίξμπουργκ, Φίλιππος θα είναι ο νέος επενδυτής του τριφυλλιού.

Αντίθετα , το βασιλικό- ποδοσφαιρικό ντιλ πρέπει να γίνει. για  6  λόγους:


1. Ο Παναθηναϊκός είναι γεμάτος  από " τέως"  ποδοσφαιριστές.
2. Άνετα ο Παναθηναϊκός έτσι, μπορεί να ονομαστεί σε "Τέως Παναθηναϊκός".
3. Μερικοί παίκτες ( βλέπε Κατσουράνης) παίζουν και συμπεριφέρονται σαν γαλαζοαίματοι.
4. Οι περισσότεροι παίκτες έχουν βασιλικά συμβόλαια.
5. Ο φετινός Παναθηναϊκός , είναι "Φρίκη", άρα κολλάει και η προσωνυμία της Φρειδερίκης.
6. Αμέσως θα γίνει και γήπεδο στο Τατόι.


http://pamelouketo.blogspot.com

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

VICTOR VILNER‏- Μια προσεκτικότερη ματιά αξίζει.


b_and_noses800
case_in_the_workshop800

iron_and_the_overcoat800
iron_and_the_overcoat800800

Το νομοσχέδιο κορο'ι'δία για την αποποινικοποιηση των ναρκωτικών συνεχίζεται


Έτοιμο είναι το σχέδιο νόμου που προβλέπει -για πρώτη φορά στην Ελλάδα – την αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών για τους χρήστες. Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, θα παρουσιάσει τις νέες ρυθμίσεις στο....
υπουργικό συμβούλιο και στη συνέχεια θα τις κατατεθεί προς ψήφιση.

Το νομοσχέδιο ολοκληρώθηκε χωρίς να έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές στις διατάξεις τους, οι οποίες στην ουσία αποτελούν για κάποιους το πρώτο μεγάλο βήμα για πλήρη αποποινικοποίηση των ναρκωτικών ουσιών στην Ελλάδα κατά το πρότυπο της Ολλανδίας, κάτι που προκαλεί τις αντιδράσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης και άλλων φορέων της πολιτείας.

Ακροδεξιοί και παραστρατιωτικοί δημιούργησαν Ομάδας Περιφρούρησης της πλατείας Συντάγματος!!!


Οργανωτής ο ακροδεξιός Σταύρος Βιτάλης (Υποστράτηγος Καταδρομών Κ.Α. Ε.Α. Εκπρόσωπος Πατριωτικού Μετώπου)!!!
 
FREE photo hosting by Fih.grΌταν η Αριστερά έκανε μπάνια το παρακράτος προετοιμαζόταν! «Δημοκρατική Άμυνα Τηλ. 2103233582 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ολοκληρώνεται η οργανωτική δομή της Ομάδας Περιφρούρησης της πλατείας Συντάγματος, για την 3η Σεπτέμβρη. Στην φάση της ολοκλήρωσης της οργανωτικής δομής της, μπήκε σήμερα η Ομάδα Περιφρούρησης, του Λαού που θα διαδηλώσει την 3η Σεπτεμβρίου στο Σύνταγμα. Συγκεκριμένα, η Ομάδα Περιφρούρησης η οποία φέρει τον διακριτικό τίτλο «Δημοκρατική Άμυνα», θα φοράει διακριτά ρούχα, με σύμβολα τα δύο πλέον χαρακτηριστικά πολιτιστικά σύμβολα του Ελληνισμού και της Δημοκρατίας, την Ακρόπολη και τον ήλιο της Βεργίνας, θα έχει στη διάθεσή της αντιασφυξιογόνες μάσκες, για την περίπτωση που το κράτος και το παρακράτος αποφασίσουν να προχωρήσουν σε «στημένες συγκρούσεις» και ο κεντρικός της στόχος θα είναι να προστατέψει την ειρηνική διαδήλωση των «Αποφασισμένων». 

20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ-Εξέγερση Κρατουμένων Φυλακών 1991



Από το ντοκυμαντέρ "Αντίο Φίλε"

ΜΠΑΤΣΟΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ-Ντύσου πρόχειρα και βάλε το ροζ πουκαμισό σου


-Έλα, Μάκη.
-Ναι, ποιός;
-Ο Διοικητής σου ρε όρνιο, τί ποιός;
-Ωχ. Εε. Ναι. Διατάξτε κυρ Δοικητά!
-Κατέβα στο κέντρο Μάκη, έριξαν τον Ολυμπιακό του Βόλου μας και έχουν μαζευτεί ταραξίες για επεισόδια
-Μα είμαι σε κάτι βαφτίσια τώρα κυρ Δοικητά!
-Τί βαφτίσια μου τσαμπουνάς ρε γίδι; ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΑΝΕ, ΣΟΥ ΛΕΩ! Τσακίσου κι έλα αμέσως…
-Όπως είμαι;
-Ναι, έλα όπως είσαι.
-Μα…
-Ρε ρίξε πάνω σου ένα προστατευτικό γιλέκο κι έλα όπως είσαι που σου ΛΕΕΕΩΩΩΩΩΩ!
-Μα… φοράω…
Ροζ πουκάμισο.


http://freddos.sport24.gr

ΤΡΕΛΛΑ ΑΛΑΝΙΑ ΣΤΟ ΙSLAMABAD...TΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΚΙ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ

ΓΙΑ BLOGGERS

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Δέσμευση για κατάργηση της Στρατιάς του Αιγαίου


Πρώτη είδηση σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Τουρκίας είναι η πρόθεση της Άγκυρας να προχωρήσει στη διάλυση δύο ισχυρών στρατιωτικών σωμάτων, της Στρατιάς του Αιγαίου αλλά και του Α’ Σώματος Στρατού στην Κωνσταντινούπολη.
Η ενέργεια αυτή περιλαμβάνεται σε ένα σχέδιο 15 σημείων, που αποκάλυψε στην τουρκική εφημερίδα «Radikal» ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος (AKP), Hüseyin Çelik. Πρόκειται, σύμφωνα με την ίδια πηγή, για έναν οδικό χάρτη, μέσω του οποίου το κόμμα του πρωθυπουργού, Recep Tayip Erdogan, δρομολογεί ριζικές μεταρρυθμίσεις τόσο στο αμυντικό δόγμα της γειτονικής χώρας όσο και στις σχέσεις του στρατού με την τουρκική Πολιτεία.
Η υλοποίηση του σχεδίου, εφόσον υιοθετηθεί και από την κυβέρνηση Erdogan, τοποθετείται σε ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα, η εφαρμογή του οποίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το 2023.

Από 1η Σεπτεμβρίου ξεκινά η χορήγηση μεθαδόνης στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης


Από την 1η Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν να χορηγούν τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης υποκατάστατα για τους χρήστες ναρκωτικών ουσιών, σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Σύμφωνα με τον διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Χρήστο Ζηλίδη οι σχετικές δομές θα διαμορφωθούν σε τέσσερα νοσοκομεία. Όπως τόνισε ο ίδιος, στον Άγιο Παύλο, το Ιπποκράτειο και το νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων θα διαμορφωθούν μονάδες εντός των νοσοκομείων, στο Παπαγεωργίου θα δημιουργηθεί προκάτ κατασκευή στον αύλειο χώρο, ενώ εξετάζεται η τοποθέτηση προκάτ κατασκευής και στον Άγιο Δημήτριο.

LONDON CALLING, ATHENS CALLING, ALL WORLD BURNING…


Στο Λονδίνο είχαμε μέσα στο καλοκαίρι απίστευτες ταραχές με αφορμή την δολοφονία νεαρού από αστυνομικό. Καταστολή, καταστροφές, εμπρησμοί σε τέτοια έκταση δεν είχαν ξανασυμβεί στην αγγλική πρωτεύουσα. Όταν τον Δεκέμβριο του 2008 συνέβαιναν τα ίδια ακριβώς πράγματα για τους ίδιους λόγους στην Αθήνα, κάποιοι βιάστηκαν να κάνουν ρηχές αναλύσεις, δίνοντας επιφανειακές εξηγήσεις για να κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια. Ο Δεκέμβρης του 2008 ήταν εικόνα από το σήμερα. Οι ταραχές σε ευρωπαϊκές πόλεις, οι σπασμένες βιτρίνες, τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα δεν έχουν διαφορετικά αίτια από πόλη σε πόλη. Η αστυνομική βία παντού είναι ίδια, σε μια νεολαία που σε παγκόσμια κλίμακα έχει παραμεριστεί για να αυγατίζουν τα κέρδη των τραπεζών και των επιχειρήσεων-κολοσσών. Όταν οι νέες γενιές καταπιέζονται καθημερινά και αντιμετωπίζουν συνεχή αδιέξοδα, από μια κοινωνία που πατάει τα όνειρά τους με μια στρατιωτική αρβύλα, η φλόγα της οργής φουντώνει. Ειδικά όταν δεν έχεις τίποτα να χάσεις. Κυρίως όταν το μέλλον έχει υποθηκευτεί. Οι λεηλασίες δεν μ’ ενδιαφέρουν καθόλου. Ούτε οι καταστροφές που κοστίζουν χρήματα. Ναι σαφώς οι ιδιοκτήτες καταστημάτων θα τις πληρώσουν. Αυτοί που σπάνε την ιδιοκτησία άλλου, δεν το κάνουν επειδή έχουν προηγούμενα μαζί του, αλλά γιατί εκείνοι είναι περιθωριοποιημένοι χωρίς καμία ευκαιρία. Οι καταστροφές μεγάλης κλίμακας σε πόλεις συμβαίνουν όταν ένα καθεστώς δεν έχει την νομιμοποίηση του λαού.

Απολογισμός…


   O Antista/Chef προτείνει…
Kαι η κυβερνητική αντίδραση:
ΥΓ. Να πάνε για καταναγκαστική αναμόρφωση στις επικοινωνιακές φυλακές του MEGA οι υπάλληλοι αυτού του γραφείου για να μάθουν πόσο εύκολα και γρήγορα μπορεί κανείς να βγάζει εκθέσεις που να είναι υπεύθυνες και έμπειρες.

Ο επίκαιρος Σολωμός

cogito ergo sum


Τι ήταν να τολμήσει να το ξεστομίσει ο αγορητής του ΚΚΕ από το βήμα της βουλής; Ω, ρε τον φουκαρά, πέσανε πάνω του να τον φάνε λυτοί και δεμένοι! Και τί είπε, δηλάδή; Ότι το κόμμα του θα στηρίξει κάθε προσπάθεια του λαού να μην εφαρμοστεί στην πράξη ο νόμος-πλαίσιο της Αννούλας για την παιδεία. 

Διέρρηξαν τα ιμάτιά τους οι αστοί, πολιτικοί και δημοσιογράφοι. Και με το δίκιο τους οι άνθρωποι, δηλαδή. Σου λένε, για σιγά, ρε μάγκες! Εδώ ψηφίσανε 250 νοματαίοι, εκλεκτοί της δημοκρατίας. Πώς εσείς αμφισβητείτε την εγκυρότητα της απόφασής τους; Δηλαδή, ωθείτε τον λαό στην παρανομία; Και πώς λογαριάζετε να πετύχετε τους στόχους σας; Με την βία;

Αθλητισμός: Πέρα απ'όλα τα άλλα, οι αθλητές-είδωλα μας, μας έχουν γραμμένους


Ναι, είμαι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου! Από εκεί και πέρα...στ' αρχίδια μου όλα. Το πολύ-πολύ να κάνω με τα εκατομμύρια μου καμιά φιλανθρωπία που είναι πολύ της μόδας και καλλωπίζει το προφίλ μου ως celebrity. Α, και όταν βάζω γκολ κάνω το σταυρό μου, ευχαριστώ το Θεό ως καλός χριστιανός. Για τους φτωχούς βέβαια δεν έχω άποψη - δε ξέρω εγώ από αυτά.


Αυτό είναι το "ιδανικό προφίλ" για τους αθλητές του σήμερα, που, περισσότερο από ποτέ, αποτελούν τα ινδάλματα αμέτρητων παιδιών ανά τον κόσμο (αυτό μας έλειπε να έχουν ως πρότυπο τον Τσε Γκεβάρα όπως κάποτε, που γέμιζαν τα εφηβικά τους δωμάτια με αφίσες του. Τώρα Μέσι, Ρονάλντο, και ένα σωρό άλλα τέτοια "υγιή πρότυπα"). 

αγανάκτηση ! ! !

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

METKA: Αλληλεγγύη στους διαγραμμένους εργάτες

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ! 

Καταγγέλουμε την άνανδρη και δειλή συμπεριφορά των λακεδών της εργοδοσίας τις ΜΕΤΚΑ στον Βόλο. Η δοτή διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων προσπαθώντας να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της εργοδοσίας ενάντια στους αγωνιστές εργάτες ( Βογιατζή Κ. , Καλανζή Β. , Παυλίδη Α.) που η επιχείρηση προσπάθησε ανεπιτυχώς να απολύσει. Παρέσυρε τους εργαζομένους σε Γ.Σ του Σωματείου κάτω από το μάτι της εργοδοσίας για να επικυρώσουν μια απόφαση διαγραφής των τριών αγωνιστών συναδέλφων. Μια απόφαση ντροπή.
Εμείς οι εργαζόμενοι στην Λαρκο στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας που γίνονται στόχος μιας τόσο άδικης άνανδρης και αισχρής επίθεσης και καλούμε τους εργαζομένους της ΜΕΤΚΑ να ανατρέψουν αυτήν την απόφαση ανατρέποντας μαζί και την δοτή διοίκηση του σωματείου.
 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ
http://ergatis.wordpress.com

Νόαμ Τσόμσκυ: “Οι φοιτητές θα πρέπει να γίνουν αναρχικοί”


Συνέντευξη του Νόαμ Τσόμσκυ στο Γερμανικό περιοδικό Die Zeit

“Οι αναρχικοί προσπαθούν να προσδιορίσουν τις εξουσιαστικές δομές. Πιέζουν αυτούς που ασκούν εξουσία να δικαιολογήσουν τους εαυτούς τους. Η δικαιολόγηση δεν πετυχαίνει τις περισσότερες φορές. Τότε οι αναρχικοί δουλεύουν για να αποκαλύψουν και να κατανοήσουν τις δομές, είτε έχουν να κάνουν με πατριαρχικές οικογένειες, ένα διεθνές μαφιόζικο σύστημα, ή τις ιδιωτικές τυραννίες της οικονομίας, τις πολυεθνικές.”

Zeit: Καθηγητά Τσόμκσυ, δεν είστε μόνο ένα από τους ποιο αναφερόμενους ακαδημαϊκούς στο κόσμο. Για 45 χρόνια, υπήρξατε πολιτικός ακτιβιστής. Όταν κάποιος κοιτάζει την πολιτική σήμερα, θα πρέπει να ρωτήσει: Μπορούν οι “διανοούμενοι της δημόσιας σφαίρας” σαν εσάς, να καταφέρουν τίποτα;

Τσόμσκυ: Πως μπορείτε να ρωτάτε κάτι τέτοιο;

ΓΙΑΣΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟ ''ΚΕΝΟ''ΤΟΜΕ- Νέες άγριες περικοπές στην ψυχική υγεία



Αναδημοσίευση από psi-action

Η κυβέρνηση δείχνει το “νέο” δρόμο για την ψυχική υγεία 
Μετά την απόφαση για την παρακράτηση των συντάξεων των ψυχικά πασχόντων, περικόπτεται στο μισό η επιχορήγηση των Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης !
Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, μειώνεται κατά 45 % (!) ο ετήσιος προϋπολογισμός των Μονάδων Ψυχικής Υγείας και Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασηςπου λειτουργούν φορείς μη-κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Οι συγκεκριμένοι φορείς λειτουργούν, σε όλη τη χώρα, 210 Μονάδες (οικοτροφεία, ξενώνες, προστατευμένα διαμερίσματα, κινητές μονάδες, κέντρα ημέρας και άλλα εξειδικευμένα κέντρα), στις οποίες φιλοξενούνται περίπου 1.500 άνθρωποι με ψυχοκοινωνικά προβλήματα και παρέχονται ετησίως υπηρεσίες σε περισσότερους από 35.000.
Με βάση τον αρχικό προϋπολογισμό, οι παραπάνω Μονάδες έχουν ήδη δαπανήσει τα χρήματα που αντιστοιχούσαν στο πρώτο εξάμηνο του έτους και τώρα καλούνται να καλύψουν τα έξοδα λειτουργίας για το υπόλοιπο έτος  …χωρίς χρήματα !
Το Δίκτυο “Αργώς” αναφέρει ότι “η περικοπή αυτή συνεπάγεται το κλείσιμο όλων των Μονάδων αφού για το υπόλοιπο του έτους οι φορείς θα λάβουν αντί για 37 εκ. ευρώ μόνο 90 χιλιάδες ευρώ”.
Η πρώτη αντίδραση των φορέων είναι η οργάνωση 


συγκέντρωσης διαμαρτυρίας τηνΠέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011 


και ώρα 10.00 έξω από το Υπουργείο Υγείας.