ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Ένα καλοκαιρινό κοινωνικό μήνυμα..



Ο αγώνας του Roger Waters για την Παλαιστίνη [PHOTS+VIDS]


- Ο Ρότζερ Γουότερς καλεί σε μποϋκοτάζ του Ισραηλινού Απαρτχάιντ (2011)

Με αφορμή το νόμο που ψηφίστηκε στις  11 Ιουλίου από την Κνεσέτ (  Ισραηλινό κοινοβούλιο) το πρώην μέλoς των Pink Floyd  Roger Waters, μιλάει για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Παλαιστίνη από το Ισραήλ και καλεί τον κόσμο να περιφρονίσει τη νέα ισραηλινή νομοθεσία κατά του μποϋκοτάζ  με το να ενταχθεί στην παγκόσμια εκστρατεία BDS (Εμπορικός αποκλεισμός, απόσυρση επενδύσεων και κυρώσεις εναντίον του Ισραήλ).

Φάρμακα καθημερινής υγείας δεν θα καλύπτονται απ' τα Ταμεία-ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΧΑΡΙΝ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ


Λίστες που δεν είναι ωφελείας των ασθενών αλλά είναι λίστες επωφελείας συγκεκριμένων φαρμακοβιομηχανιών(πρόεδρος ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΑΣ)

ΦΤΗΝΑ ΑΛΛΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ, ΟΠΩΣ ΣΙΡΟΠΙΑ, ΑΝΤΙΠΥΡΕΤΙΚΑ, ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΛΟΙΦΕΣ, ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ • ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΧΑΡΙΝ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ
Φάρμακα καθημερινής υγείας δεν θα καλύπτονται απ' τα Ταμεία

Φάρμακα για ενήλικες και παιδιά, λαϊκά, φτηνά, καθημερινά, μπαίνουν στη μαύρη -«αρνητική», κατά το υπουργείο Υγείας- λίστα. Αναλγητικά, αντιπυρετικά, αλοιφές, κολλύρια, φάρμακα για την ακμή, σιρόπια για τον βήχα βγαίνουν εκτός συνταγογράφησης και σταματούν να καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία.

«Πιτσιρίκια χωρίς το σιρόπι τους»

Σιρόπια που έχουμε όλοι δώσει στα πιτσιρίκια μας για τον βήχα ή κρέμες με τις οποίες τα έχουμε περιποιηθεί μετά τα τσιμπήματα κουνουπιών, κολλύρια που οι ίδιοι την άνοιξη έχουμε ρίξει στα μάτια μας κι άλλα καθημερινά φάρμακα θα πληρώνουμε στο εξής από την τσέπη μας και ακριβότερα.

10 λόγοι για να στηρίξουμε ολόψυχα την απεργία των ταξί!


                                          

                                





1.Γιατί πάνω απ’ όλα κουβαλάνε όλοι τους ελληνικές σημαίες στις κινητοποιήσεις τους και φωνάζουνε χουλιγκάνικα συνθήματα! Έτσι, δείχνουν τον πραγματικό τους εαυτό δίχως καμιά υπερβολή: ψευτολούμπεν ελληναριό, με πρόεδρο του συνδικάτου τους έναν καρα-δεξιό τραμπούκο της νέας δημοκρατίας, τον Θύμιο Λυμπερόπουλο.




2. Γιατί με την απεργία τους πλήττουν τον τουρισμό και άρα την ελλάδα! 


3. Γιατί πολλοί από δαύτους – τους ιδιοκτήτες φυσικά που σήμερα την έχουν δει αγανακτισμένοι – έχουν πάρει τις άδειες των ταξί τους από τη Χούντα και, γενικότερα, αποτελούν σημαντικό μέρος από αυτό που αποκαλούμε ‘βαθύ κράτος’ στη φτωχή πλην τίμια ελλαδίτσα.


4. Γιατί νιώθουμε καλύτερα – μην έχοντας μπει σε κανένα ταξί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες – αφού δεν ακούσαμε με το ζόρι καμιά καμιά σεξιστική μαλακία για όποια τυχόν πέρασε μπροστά από το ταξί ή και μπήκε μέσα σ’ αυτό! Επίσης, μην ερχόμενοι σε επαφή με δαύτους, μειώσαμε κατά μεγάλο ποσοστό (ερευνάται ακόμα το μέγεθος του ποσοστού) την εκτόξευση ομοφοβικών σχολίων...

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Βγάλτου την κουκούλα & κέρδισε πλούσια δώρα


Έτοιμη η νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την άρση της… κουκουλοφορίας στο Ίντερνετ. Ο δρόμος προς την Κίνα άνοιξε.

Στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (σ.σ. αυτόν τον Τζορτζ Όργουελ δεν θα τον πετύχω κάπου; θα τον πετύχω…) αναφέρονται τα ονόματα των μελών της επιτροπής “για τον εξορθολογισμό των διατάξεων που αφορούν το ηλεκτρονικό έγκλημα και την αποτελεσματική προστασία των θυμάτων“. Ή με άλλα λόγια, της επιτροπής για την αναζήτηση “κουκουλοφόρων” στην μπλογκόσφαιρα, όπως γλαφυρά χαρακτήρισε κάποιους μπλόγκερς ο γραφικότατος υπουργός δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.
Ανάμεσα στα ονόματα, αστυνομικών, δικαστικών και νομικών, υπάρχει και εκείνο ενός δημοσιογράφου. Ενός ιδιαίτερα αγαπητού στο ΠΑΣΟΚ δημοσιογράφου, του οποίου τα πονήματα έγιναν θέμα έκθεσης στις πανελλαδικές εξετάσεις. Ενός ιδιαίτερα ευγνώμονα προς την εξουσία του ΠΑΣΟΚ, δημοσιογράφου.
Του Πάσχου-τρώω-αριστερούς-και-φτύνω-τα-κουκούτσια-Μανδραβέλη:
Πότε έφεραν στην επιφάνεια την ανωνυμία του Διαδικτύου ως κεντρικό θέμα. Πότε πρόλαβαν να συνθέσουν νομοπαρασκευαστική επιτροπή. Πότε πρόλαβε κι ο Πάσχος να τρουπώσει σε αυτήν. Ό,τι και να σας πω θα σας γελάσω…
Συγχαρητήρια Πάσχο μας. Με τις θερμότερες ευχές μας να σε δούμε και με μία καλή θεσούλα στο νέο πανεπιστήμιο της Αννούλας. Με το καλο και πρύτανης!
Υ.Γ. Προσωπικά δηλώνω μόνιμος κάτοικος Μπετελγέζ κι άστους να τραβιούνται να βρουν το πατρικό μου στον αστερισμό του Ωρίωνα.

ΑΝ ΚΑΤΙ ΣΕ ΤΡΩΕΙ…


…μην το αφήσεις να χορτάσει!

Ακραία όξυνση της Κρατικής Καταστολής: Πλαστικές σφαίρες και "πυροβόλα" νερού,


  Ακραία όξυνση της Κρατικής Καταστολής: Πλαστικές σφαίρες και "πυροβόλα" νερού, αλλά και περιορισμό των διαδηλώσεων στο κέντρο σχεδιάζει η Κοινοβουλευτική Χούντα του ΠΑΣΟΚ

Πραγματικά, οι υπουργοί της πιο μισητής κυβέρνησης φαίνεται ότι υιοθέτησαν το κάλεσμα του Γ. Παπανδρέου για να μην πάνε διακοπές και να επιταχύνουν τους ρυθμούς επιβολής των πρωτόγνωρων αντιλαϊκών ρυθμίσεων. Η βιάση τους αυτή δικαιολογείται από το γεγονός ότι το τοπίο τον Σεπτέμβρη θα μυρίζει μπαρούτι: απολύσεις ακόμη και στο δημόσιο, ιδιωτικοποιήσεις και εμπορευματοποίηση κάθε κοινωνικού αγαθού, άγρια φορολογία και νέες περικοπές σε μισθούς-συντάξεις, αντιδραστικές τομές στην εκπαίδευση είναι μόνο μερικά από τα μέτωπα που θα δοκιμαστεί η αποφασιστικότητα όλων.

ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!!.... ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑ ΤΑ 5 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΕΣΥ


ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ 500 ΧΛΜ. ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ, ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΣΤΩ ΛΙΓΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΝΟΝ ΑΣΤΥ, ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ ΗΛΠΙΖΑ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ Η ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΚΑΙ Η ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΕΧΤΕΙ ΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΒΑΡΥ ΠΕΛΕΚΥ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΡΟΪΚΑ, Δ.Ν.Τ, ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΕΝΤΟΝΟ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ, ΤΟΥ ΘΥΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΤΟΝΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ!!!....

Σκίτσα χωρίς λόγια, αλλά με πολλές ...σκέψεις Νο2

Τα παρακάτω σκίτσα μου έκαναν μεγάλη εντύπωση. Δεν είμαι μεγάλος λάτρης του είδους, αλλά στους δημιουργούς των παρακάτω βγάζω το καπέλο. Είναι όπως με τις παραβολές ή τις μεταφορές των ποιητών, που με μιά εικόνα μπορούν να πουν πολλά και να εννοήσουν ακόμα περισσότερα.
Καλή ανάγνωση δεν μπορώ να ευχηθώ αυτή τη φορά, γιαυτό λοιπόν: καλή παρατήρηση και στοχασμό!

Επιστροφή στο Μεσαίωνα


Ύστερα από το φράχτη, η τάφρος. Το υπουργείο Αμυνας, σύμφωνα με αποκάλυψη του «Βήματος», κατασκευάζει μια «αντιαρματική τάφρο» κατά μήκος του ποταμού Έβρου μήκους 120 χιλιομέτρων, πλάτους 30 και βάθους 7 μέτρων. Το έργο, προσθέτει το ρεπορτάζ, δεν θωρακίζει μόνο τη χώρα από τυχόν προέλαση εχθρικών στρατευμάτων, αλλά και από «λαθρομεταναστευτικές ροές», οι οποίες έχουν ήδη μηδενιστεί στην περιοχή – γεγονός «που θα μπορούσε να αποτελεί και αυτοτελή λόγο για την κατασκευή του».
Ανάποδος κόσμος. Τις ίδιες ημέρες που στο Βερολίνο, με αφορμή την 41η επέτειο της ανέγερσης του γερμανικού «τείχους του αίσχους», η Ευρώπη απαιτεί παντού την πτώση των τειχών, η Ελλάδα ανεγείρει νέα.

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Μεταλλωρύχοι σε απεργία πείνας


Στην ένατη απεργία πείνας βρίσκονται δεκαέξι μεταλλωρύχοι, μέσα σε σήραγγα με οξυγόνο μέσω ειδικού αγωγού, σε ορυχείο χρωμίου της Αλβανίας.
Συνεχίζουν για ένατη μέρα την απεργία πείνας οι δεκαέξι μεταλλωρύχοι, απαιτώντας βελτίωση των συνθηκών εργασίας, αύξηση των μισθών τους κατά 40%, αλλά και μείωση της ηλικίας συνταξιοδότησης. Συγχρόνως, στην επιφάνεια του ορυχείου βρίσκονται 600 μεταλλωρύχοι που τους συμπαραστέκονται αλλά από χτες διέκοψαν κάθε επικοινωνία με την επιφάνεια, ως ένδειξη ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν μέχρις εσχάτων την απεργία πείνας, αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους. Επιπλέον χτες, απειλήθηκαν από πλημμύρες, επειδή το αντλιοστάσιο στεγανοποίησης της σήραγγας σταμάτησε να λειτουργεί. Μέχρι στιγμής, τρεις απεργοί έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ένας εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση. Το ορυχείο χρωμίου της Μπουλκίζας, από τα πλουσιότερα στον κόσμο, το έχει παραχωρήσει η Αλβανική κυβέρνηση προς εκμετάλλευση στην αυστριακή εταιρία ACR. Η εν λόγω εταιρεία, ήδη δεσμεύτηκε ότι θα αυξήσει τους μισθούς τους κατά 20% και θα βελτιώσει τις συνθήκες για τους μεταλλωρύχους αλλά οι απεργοί πείνας δεν έχουν συμφωνήσει.

Το υπέρτατο handsfree για κινητά ήρθε στο Ελληνικό ποδόσφαιρο


Να υποθέσουμε πως έχετε δει τα “handsfree ακουστικά” που κυκλοφόρησαν πριν 2 μήνες και λανσάρισε στους δρόμους της Νέας Υόρκης ο Λένι Κράβιτζ;
Υποθέτουμε πως ναι.
Αν όχι, αυτά είναι:
Οπότε, τα έχετε δει.
Ωραία.
Και τώρα ένα quiz: Αν έπρεπε να επιλέξετε ΕΝΑΝ αθλητικό παράγοντα από την Ελλάδα που θα χρησιμοποιούσε αυτά τα “handsfree ακουστικά”, ποιόν θα επιλέγατε;

LIGHTS AND DRUGS AND ROCK & ROLL ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ


ΚΟΛΩΝΕΣ ΣΤΟ ΒΡΩΜΟΛΙΜΝΟ ΚΑΙ ΦΩΤΑ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟΥΔΙΑ!!!

ΜΕ ΤΗ Μ@Λ@ΚΙΣΜΕΝΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΒΡΩΜΟΛΙΜΝΟΥ, Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ, Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΛΕΤΤΑΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΑΡΧΙΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΡΑΣΤΑΤΗΡΑΣΕΡΙΞΑΝ ΝΥΧΤΑ ΜΠΕΤΑ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΦΩΤΑ. Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΗΚΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ Η ΔΙΩΞΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕ ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΕΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ. ΣΙΓΑ ΡΕ Μ@Λ@Κ@ ΜΗΝ ΣΕ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΑ. ΕΣΕΝΑ ΘΑ ΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΕ Η ΔΙΩΞΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΕΙ ΡΕ ΑΠΙΘΑΝΕ ΨΕΥΤΗ. ΤΙ ΑΛΛΗ Μ@Λ@ΚΙ@ ΘΑ ΠΟΥΝΕ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΕΣ ΤΟΥΣ. ΠΟΛΛΑ ΕΡΓΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΒΛΕΠΕΙ ΑΥΤΟΣ. ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΠΗΡΑΝΕ ΑΔΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ Η ΣΑΧΟΥ!!! ΤΑ ΜΠΕΤΑ ΤΑ ΕΡΙΞΕ Ο ΔΙΟΛΕΤΤΑΣ ΝΥΧΤΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΑΛΛΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΝΤΑΝΑΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΩΞΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ. Α ΡΕ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΩΛΟΝΗΣΙ
. Γ@ΜΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΞΥΠΝΑΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

http://voliotaki.blogspot.com/

«Σε κατάφωρη αντίθεση με την ευρωπαϊκή νομολογία» η άρση ανωνυμίας των blog


Σε κατάφωρη αντίθεση με την ευρωπαϊκή νομολογία η άρση ανωνυμίας των blog
Σύμφωνα με την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων
τα ηλεκτρονικά δεδομένα εμπίπτουν στο απόρρητο των επικοινωνιών..

«Τάξη» στο διαδίκτυο θέλει να βάλει ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. Αφού έλυσε όλα τα άλλα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας…ΧΑΧΑΧΑ... Δήλωσε σήμερα:

«Πολλές φορές το διαδίκτυο φιλοξενεί έγκλημα. Όταν κάποιος απειλεί τη ζωή κάποιου, έχει διαπράξει απόπειρα ανθρωποκτονίας, όταν κάποιος δυσφημεί, χωρίς να υπάρχει ουσία, υπάρχει το θέμα της συκοφαντικής δυσφήμησης. Πολλές φορές όλοι αυτοί είναι ανώνυμοι – δεν τους ξέρει κανένας, δεν έχει κανείς την ευθύνη αυτών που αναρτώνται στο διαδίκτυο…».

ΕΥΛΟΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ: 

Όταν κάποιος απειλεί τη ζωή κάποιου, είπε ο Υπουργός, έχει διαπράξει απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Κάθε φορά δηλαδή που κάποιος από εμάς έχει φωνάξει ή έχει πει για κάποιον «θα τον σκοτώσω», δίχως να το εννοεί κυριολεκτικά, διαπράττει απόπειρα ανθρωποκτονίας; Να το ξέρουμε αυτό…
Όπως και όταν κάποιος λέει σε άλλον «θα σε γ….σω» διαπράττει απόπειρα… βιασμού;
Μπορεί να μας απαντήσει ο υπουργός και σε μια απορία που μόλις μας γεννήθηκε:
όταν κάποιος λέει «θα σου πετάξω τα μάτια έξω» τι απόπειρα διαπράττει;

Ελεύθερη η χρήση ναρκωτικών, απαγορεύεται η χρήση των blogs.


Αποποινικοποιείται λοιπόν η χρήση ναρκωτικών ουσιών, ακόμα και η καλλιέργεια χασίς για προσωπική χρήση (ποιος θα το κρίνει άραγε πόσα στρέμματα αφορούν την προσωπική ή μη χρήση;).

Όμως ταυτόχρονα εισάγεται νομοσχέδιο για του κακούς «κουκουλοφόρους» του διαδικτύου, τους bloggers δηλαδή,  που τολμούν να έχουν ελεύθερη φωνή και να ξεσκεπάζουν....
το σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς. 

Όλα λοιπόν τα blogs στην σοσιαλιστική Ελλάδα, θα πρέπει να είναι ονομαστικά και να ελέγχονται. Αυτό όμως θα οδηγήσει, αφενός στη φίμωση των ελεύθερων φωνών μέσω της αυτολογοκρισίας, αφετέρου σε περισσότερη ασυλία και μη έλεγχο του κάθε καθεστωτικού λαμόγιου, το οποίο θα μπορεί να σύρει τον τολμηρό blogger στα δικαστήρια της ελληνικής δικαιοσύνης, απαιτώντας την φυλάκισή του και εκατοντάδες χιλιάδες ΕΥΡΩ αποζημίωση για δήθεν δυσφήμησή του.

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι η προπαγάνδα του καθεστώτος διατηρεί την κοινωνία σε καταστολή, ώστε να αποφύγει εξέγερσή της και την κατάρρευσή του, τώρα η κοινωνία θα μπορεί επιπλέον να αυτοκαταστέλλεται με την χρήση ουσιών και να αυτολογοκρίνεται στην έκφρασή της, προκειμένου να μείνει ήσυχο το καθεστώς.   

Υπόλοιπα κόμματα, where are you?


http://hassapis-peter.blogspot.com

Σε οριακό σημείο τα νοικοκυριά


Σε πραγματικά οριακό σημείο βρίσκονται χιλιάδες νοικοκυριά, τα οποία, βουτηγμένα στα χρέη, προσπαθούν να τα ρυθμίσουν δικαστικά τις οφειλές τους. Αυτή είναι η σαφής διαπίστωση του νέου Υπουργού Οικονομικών, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, σε γραπτή ενημέρωση προς στο Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κ. Λευτέρη Αυγενάκη. Μάλιστα, αναφέρει ότι μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2011 κατατέθηκαν πάνω από 3.200 αιτήσεις για τη ρύθμιση χρεών.

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Η ιστορια των Punk-Hard Core και αλλων σχηματων στο ελλαδικο χωρο απο το 1980 εως 2000

Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ


Είμαστε σε έναν κόσμο, που είναι αθώοι οι πολιτικοί, αθώα η αστυνομία, αθώα τα ΜΜΕ, αθώοι οι τραπεζίτες, αλλά ένοχοι ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ. Σ’ αυτόν τον κόσμο το να διαδηλώνεις για τα δικαιώματά σου ακόμη επιτρέπεται, αλλά οι κρατικοί μηχανισμοί θα σου επιτεθούν με κάθε τρόπο προκειμένου να σε αποτρέψουν να διεκδικείς. Να σου φυτέψουν τον φόβο. Η ίδια η ΕΛ.ΑΣ έχει δείξει πολλάκις πως η φασίζουσα νοοτροπία της, την κάνει να νιώθει “άνετα” με παρακρατικούς αλλά και να αποστρέφεται όσους διεκδικούν, βλέποντας στο πρόσωπο του καθένα έναν αναρχικό. Η ρητορική όλων των επίσημων φορέων, είναι εχθρική προς την πλατεία Συντάγματος και τους διαδηλωτές. 
Γιατί; Όπου πήγε το ΔΝΤ “άνθισαν” μόνο αυταρχικά καθεστώτα και στρατιωτικές χούντες. Τέτοιου τύπου καθεστώτα για να δικαιολογήσουν την βία και τον ακρωτηριασμό των δικαιωμάτων -που απαιτούνται για να περάσουν αιμοσταγείς πολιτικές- εφευρίσκουν κάποιον εχθρό, που σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις είναι ο λαός. Το τέχνασμα του “εσωτερικού εχθρού” το χρησιμοποίησε με τρομακτικά αποτελέσματα ο Χίτλερ, αλλά και στην νεότερη εποχή ο Μπους (που βέβαια έκανε και πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας), για να νομιμοποιήσουν την καταστολή, τα βασανιστήρια, το πνίξιμο των ελευθεριών και να πατήσουν τους αντιφρονούντες. Στην Ελλάδα, δεν ξεχνάμε ότι μετά τον εμφύλιο, η δεξιά ανέβηκε στην εξουσία και -επειδή αγαπούσε πιο πολύ την πατρίδα- απομόνωσε τους αριστερούς ως εχθρούς του έθνους. Βέβαια και η χούντα των συνταγματαρχών δίωκε αντιφρονούντες, στέλνοντάς τους…διακοπές σε ξερονήσια.

Η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους


Πέρασαν πάνω από διακόσια χρόνια αγαπητέ αναγνώστη από τότε που ο Δαρβίνος διατύπωσε την θεωρία της εξέλιξης. Μια θεωρία που μιλούσε για εξέλιξη των ειδών φυσιολογική και βασίστηκε σε ματιές του δημιουργού της σε πολύ μεγάλο βάθος χρόνου. Επέλεξα σήμερα να προσπαθήσω να διατυπώσω κάποιες σκέψεις πάνω στην εξέλιξη του ανθρώπινου είδους.

Λόγω διατροφής ο άνθρωπος ψηλώνει συνεχώς. Επίσης γίνεται και πιο μυώδης. Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι οι υψηλής διατροφικής αξίας πρωτεΐνες του κρέατος  (χωρίς να ξεχνάμε και τις αυξητικές ορμόνες που χρησιμοποιούνται για καλύτερη απόδοση στην παραγωγή) που τα τελευταία χρόνια έγινε βασικό και αναπόσπαστο στοιχείο της διατροφής μας.   Χαρακτηριστικό ότι ακόμα και τα δόντια του ανθρώπου μεγαλώνουν γιατί αυτό βοηθά στην μάσηση του κρέατος. Σε αυτό συνηγορεί η σύγκριση των πληθυσμών που η βάση της διατροφής τους είναι το κρέας με τους πληθυσμούς που η βάση της διατροφής τους είναι τα λαχανικά. Είναι η συνήθειες που αποκτάμε που αλλάζουν τα φυσιολογικά χαρακτηριστικά μας. Η συνήθεια λέμε πολύ σωστά ότι γίνεται δεύτερη φύση μας. Σύμφωνα με αυτό δεν είναι παράλογο ή αστείο το γεγονός ότι σιγά σιγά αρχίζουμε να καμπουριάζουμε λόγω της καινούργιας συνήθειας μας να καθόμαστε μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή...

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ…ΚΑΙ ΤΟ ΟΥΡΑΝΟΘΕΜΕΛΟ


…αυτό που αξίζει είναι πόσα όνειρα και στόχους αποκτήσαμε κατά την διάρκειά της. Πόση αγάπη πήραμε και πόση δώσαμε. Αν πραγματοποιήσαμε κάποιο προηγούμενο όνειρο. Τα όνειρα μας κρατάνε ζωντανούς.

Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ


Οι μυθολογίες και οι συμβολισμοί των διαφόρων πολιτισμών μπορούν να αποτελέσουν πηγή για ερμηνείες, αλήθειες και κρυμμένα νοήματα. Μέσω της μελέτης τους, ανακαλύπτει κανείς θρησκευτικά, επιστημονικά, ιστορικά ακόμη και ψυχολογικά στοιχεία. Οι μυθολογίες πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό και να αναλύουμε τα αρχέτυπά τους ως προς την εφαρμογή τους στην σημερινή εποχή. Ειδικά τα σύμβολα έχουν σημαντικό ρόλο στην προώθηση κάποιας προπαγάνδας. Είναι η απόδειξη της σχετικότητας Καλού-Κακού και πως η άγνοια των ανθρώπων επηρεάζει τον πολιτισμό. Παρακάτω θα δούμε μαζί κάποια απ’ αυτά προσπαθώντας να ανακαλύψουμε την πραγματική τους αρχική σημασία αλλά και την μετέπειτα χρήση τους.

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Γιάννης Χαρούλης - Το όνειρο του πολεμιστή

Ζω εδώ και ένα χρόνο χωρίς καθόλου χρήματα


Είναι παράξενα ευχάριστο πως μερικές φορές γράφεις κάτι, και μετά το συναντάς αλλιώς ειπωμένο παραδίπλα. Ίσως γιατί νιώθεις λιγότερο μόνος ή αν θέλετε λιγότερο τρελός μέσα στους πραγματικά τρελούς που μας περιτριγυρίζουν. Είναι όμως μαγικό όταν πέφτεις σε παράδειγμα Ανθρώπου που προχωρά ακόμα πιο πολύ από εσένα στην εφαρμογή αυτών που σκέφτεσαι και κάνεις. Με το παράδειγμά του σου δίνει θάρρος να συνεχίσεις να προσπαθείς ακόμα περισσότερο. Γιατί ο συνειδητοποιημένος αυτός άνθρωπος έκανε το απλό πραγματικότητα μην υπολογίζοντας καμία δυσκολία που αυτό συνεπάγεται, αλλά αντιθέτως γευόμενος την ευχαρίστηση που αυτές προσφέρουν...
Μου θύμισε την προτροπή του H. Thoreau στο "Η ζωή στο δάσος ή Walden" το οποίο επηρέασε με παρόμοιο τρόπο τον McCandless η ζωή του οποίου γυρίστηκε και σε ταινία (Into the Wild).

Το άρθρο είναι από τα Νέα:


«Ζω εδώ και έναν χρόνο χωρίς καθόλου χρήματα»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΑΤΑΣΑ ΜΠΑΣΤΕΑ , ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Ο Μαρκ Μπόιλ στο τροχόσπιτό του, το οποίο απέκτησε χωρίς να πληρώσει τίποτα μέσω  του www.Freecycle.com   
Είναι δυνατόν να ζήσουμε χωρίς να ξοδεύουμε καθόλου χρήματα;

Νικόλας Άσιμος - Επιστολή

Ο Νικόλας Άσιμος έστειλε αυτή την ανοιχτή επιστολή στα μέσα μαζικής ενημέρωσης λίγο καιρό πριν την αυτοκτονία του. Επίσης διάβασα ότι για καιρό το προωθούσαν χέρι με χέρι (στη Θεσ/κη).


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΑΣΙΜΟΥ

Μήνυμα προς όλους, για όλα.
Μια είναι η βόλτα, μόνο μια, αυτή θα μας λευτερώσει.
Δε σταματάει αυτή η βόλτα, ούτε ποτέ της έχει αρχίσει.
Magic theater fur fur
Το μεγαλύτερο θέατρο στην ιστορία, που καταργεί την ιστορία. Εγώ που το έχω ξεκινήσει έχω αναλάβει την ευθύνη.
Με ξέρουν όλοι οι σοφοί του κόσμου, κι όλοι οι καλλιτέχνες του πλανήτη.
Στην αρχή υπήρξα μονάχος μου, τώρα υπάρχουν κι άλλοι πολλοί που μπήκανε στο θέατρο μας.
Ανθρώπους ψάχνουμε όχι ιδεολογίες, Ανθρώπους να'χουν θάρρος, αγάπη, καλοσύνη. Ανθρώπους που δεν είναι ψεύτες, ρηχοί και βολεμένοι και ξέρουν να δίνουνε, όχι να ρουφάν και να εκμεταλλεύονται τους γύρο. Ανθρώπους έστω με καρδιά. Ας είναι δικηγόροι, παπάδες και αστυνόμοι. Ας είναι και χαφιέδες, κομουνιστές, αναρχικοί, αρκεί να έχουν τόλμη να κρατήσουν ένα λόγο και να πούνε την αλήθεια.
Αν δεν καταλαβαίνετε το θέατρο μας και μας κοροϊδεύετε ακόμα δεν φταίμε εμείς.
Εμείς έχουμε τη γνώση. Αυτή που δεν έχουν όλοι μαζί οι κυβερνήτες, οι δικαστές και οι γιατροί.
Σας κολλάμε στον τοίχο με ένα ζελοτέιπ.
Είμαστε καθαροί γι' αυτό ζούμε μέσα στις υπόγες και χαρίζουμε.
Δίνουμε παραστάσεις στην πλατεία και χαίρονται τα παιδάκια και δεν έχουμε λεφτά.
Είμαστε αυτόδουλοι της καλοσύνης . ξέρουμε να δημιουργούμε όχι να καταστρέφουμε. Ξενυχτάμε μέρα νύχτα και φτιάχνουμε μονάχοι τα όργανα μας.

TΟΥΣ ΘΥΜΑΣΤΕ??? abcdefghijklmno - Mortal Battle [VID]

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Σκάνδαλο στην Proton Bank! Για ξέπλυμα μαύρου χρήματος κατηγορείται ο Λαυρεντιάδης


Μια πολύ σοβαρή υπόθεση εγκληματικής δραστηριότητας με ξέπλυμα χρήματος  εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και με ευρύτερες διαστάσεις που φτάνουν μέχρι τις …ΗΠΑ και την εμπλοκή πρώην στελεχών της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, με επίκεντρο το θεωρούμενο ως «άνθρωπο των ΗΠΑ» στην Ελλάδα μέχρι πριν από ένα χρόνο, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
Κατηγορούμενος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που προήλθε από εγκληματικές δραστηριότητες είναι  ο μεγαλομετόχος της Proton BankΛαυρέντης Λαυρεντιάδης ο οποίος έχει μετακομίσει εδώ και οκτώ μήνες και ζει μόνιμα στο Λονδίνο, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της τράπεζαςΑντώνης Αθανάσογλου και έξι πρώην στελεχών της ίδιας τράπεζας με την κατηγορία της υπεξαίρεσης 51 εκατ. ευρώ!

Σκίτσα χωρίς λόγια, αλλά με πολλές ...σκέψεις






Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε !


Σκοπευτήριο Συντάγματος τα ξημερώματα …
Τα καμιόνια της ΕΛΑΣ, γεμάτα με άμαχους πολίτες. Σταματούν μπροστά από τον άγνωστο στρατιώτη. Οι τραπεζασφαλίτες του Αρχιδοσίλογου του “χρηστάρα του ΕΦΕΕτζή”, τα γνωστά ΜΑΤ, κατεβάζουν βίαια των κόσμο από τα φορτηγά και τους οδηγούν σε σειρές προς τον σταθμό το Μετρό.  Γυναικόπαιδα, συνταξιούχοι, φοιτητές, μαθητές, όλες οι ηλικίες, καθημερινοί πολίτες που τους μάζεψαν νύχτα για αντίποινα στις μούντζες κατά του κοινοβουλίου. Κανείς δεν μιλάει, ακόμη και όταν δέχονται τα βάναυσα χτυπήματα από τους παλικαράδες των γενίτσαρων της ομάδας ΔΙΑΣ, δεν βγάζουν φωνή, όταν πέφτουν βοηθιούνται αναμεταξύ τους, ξανασηκώνονται και προχωρούν. Μερικοί κοιτάζουν στα μάτια τους βασανιστές και τους φτύνουν. Στις σκάλες του μετρό, δεξιά και αριστερά παραταγμένοι, μερικοί καλοντυμένοι γραβατοφόροι και καλοντυμένες κυρίες, όλοι με μαύρες κουκούλες.

MONA LISA PARODY

image013
Είναι το πιο αναγνωρίσιμο έργο τέχνης, ακόμη και για τους μη φιλότεχνους. Ο λόγος για την Mona Lisa του Leonardo Da Vinci. Ένα έργο που έχει προβληθεί πολύ και χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως. Πολλές οι αναλύσεις για το ποια είναι το πρόσωπο που απεικονίζεται, για το αινιγματικό της χαμόγελο κτλ.  Εδώ όμως θα δείτε την Mona Lisa όπως δεν την έχετε ξαναδει!

Δεν υπάρχει ! Αυτό είναι κομματόσκυλο !(δες Βιντεο)

Φρίκη : 50.000 ευρώ κοστίζουν δάχτυλα 18χρονου με κρατική απόφαση


Το θύμα είναι 18χρονος έφηβος , άνεργος , σπουδαστής στον ΟΑΕΔ. Ο θύτης ενήλικος , επαγγελματίας , επιχειρηματίας , εκβιαστής (πάντα με την ευγενική δικαστική συνέργια) :
Στην αύξηση του ποσού της αποζημίωσης σε 50.000 από 29.171 ευρώ που υποχρεούται να καταβάλει αρτοποιός σε 18χρονο μαθητευόμενο, ο οποίος έχασε τα δύο δάκτυλά του στη ζυγοκοπτική μηχανή, επικύρωσε ο Άρειος Πάγος. Ο 18χρονος, ο οποίος σπούδαζε στο τμήμα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής του ΟΑΕΔ έκανε πρακτική άσκηση σε αρτοποιείο στον Κορυδαλλό. Ο εργοδότης του τον υποχρέωνε καθημερινά μετά το τέλος της παρασκευής των αρτοσκευασμάτων να καθαρίζει τις μηχανές.

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΣ: 9 εκκαθαριστικά από την Εφορία μόλις τελειώσουν τα μπάνια του λαού

Της ΕΛΕΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ
Βομβαρδισμό από 9 ειδικά εκκαθαριστικά σημειώματα πληρωμής φόρων και τελών θα δεχτούν περισσότεροι από 8 εκατ. φορολογούμενοι αμέσως μετά τις διακοπές.
Κομπιούτεράκι -και γερό πορτοφόλι- θα χρειαστούν οι περισσότεροι από Σεπτέμβριο για να αντεπεξέλθουν στη φορολογική επιδρομή Κομπιούτεράκι -και γερό πορτοφόλι- θα χρειαστούν οι περισσότεροι από Σεπτέμβριο για να αντεπεξέλθουν στη φορολογική επιδρομή Εισοδηματική εισφορά, τέλος επιτηδεύματος, τέλη κυκλοφορίας, ΦΑΠ για το 2010 και το 2011, καθώς και έκτακτες εισφορές για οχήματα, πισίνες, σκάφη αναψυχής, αεροσκάφη είναι τα «μπιλιετάκια» που θα πρέπει να πληρωθούν άμεσα, καθώς αποσκοπούν στη συρρίκνωση της τρύπας των εσόδων του προϋπολογισμού και κυρίως στην απομάκρυνση νέων μέτρων.
Τα 9 ειδικά εκκαθαριστικά σημειώματα θα αρχίσουν να αποστέλλονται τμηματικά αμέσως μετά τις διακοπές, επισήμανε στην «Ε» κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, λέγοντας χαρακτηριστικά πως θα δοθεί η δυνατότητα εξόφλησής τους ακόμα και έως τα τέλη Φεβρουαρίου του 2012 (σ.σ. τα έσοδα θα εγγραφούν στο 2011).

Mπάτσος περιπολικού προς μετανάστη: «Θα στείλω σπίτι σου τη Χρυσή Αυγή»

Υπερ-μπάτσος πραίτωρας του ΥΠΡΟΠΟ 

έσυρε κόσμο στα κρατητήρια και απειλούσε.


Tο παραλήρημα ενός αστυνομικού οργάνου αντιμετώπισαν Μαροκινοί μετανάστες στην Αθήνα, που έτυχε να βρεθούν στο δρόμο του το βράδυ της 25ης Ιουλίου, στην Πλατεία Βάθης.

 Σε μια έξαρση τσαμπουκά ο αστυνομικός του τμήματος Ομονοίας (σ.σ. τα στοιχεία του είναι στη διάθεση του Δρόμου) θεώρησε καλό να υποβάλει σε έλεγχο μια ομάδα μεταναστών που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι σε καφενείο στην οδό Μάγερ 29, προετοιμάζοντας τη γιορτή τους για το Ραμαζάνι, που ακολουθούσε σε λίγες μέρες.

Κύριε υπουργέ μου νιώθω μια προστασία*


-Και τώρα,ώρα για το αστυνομικό ρεπορταζ από τον συνεργάτη μας Θύμιο Ραπόρτο.Θύμιο σε ακούμε..
-Πραγματοποιήθηκε χτές η ημερίδα με τίτλο ”Η Ελ.Ας στην νέα εποχή” όπου αντικείμενο της ήταν η ελληνική αστυνομία και οι νέες εξελίξεις στην κοινωνία και τεχνολογία. Επίτιμος καλεσμένος ο κύριος υπουργός προστασίας του πολίτη Χρήστος Παπουτσής. Σας μεταφέρω μερικά από τα λόγια του: ”Αγαπητοί αστυνομικοί,πρώτοι πολίτες της χώρας σας καλοσορίζω στην συνάντηση αυτή και καλοσορίζω την Ελ.Ας στην νέα εποχή.Την εποχή της Δημοκρατίας, την εποχή των νέων τεχνολογιών, την εποχή της πληροφόρησης μπλα,μπλα,μπλα,μπλα…..
….Ο αστυνομικός σαν δημόσιος λειτουργός πρέπει να έχει σε εμφανές σημείο τα διακριτικά του ώστε ο πολίτης ανα πάσα στιγμή να μπορεί να διακρίνει  που ανήκει και που μπορεί νααπευθυνθεί. Επίσης με τον νεό αυτό εξοπλισμό ο κάθε αστυνομικός θα είναι απευθείας συνδεδεμένος, μέσω μιας ειδικής κεραίας, με το κέντρο επιχειρήσεων απ όπου και θα λαμβάνει κατευθείαν τις εντολές χωρίς χρονοτριβή και έτσι θα είναι πιο αποτελεσματικός στο δύσκολο αυτό έργο της προστασίας του πολίτη. Με τιμή σας παρουσιάζω το νέο μοντέλο,έλα παιδί μου…”
*ανασφάλεια μάλλον..