ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ...ΟΜΩΣ

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ VS ΟΡΟΥΓΟΥΑΗ-O ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥ COPA AMERIKA ΖΩΝΤΑΝΑ ΣTO YOU TUBE

Βόλος: Τα χρέη βάζουν λουκέτο στα πανεπιστήμιο Θεσσαλίας!



To πανεπιστήμιο οφείλει τέσσερα εκατομμύρια ευρώ σε προμηθευτές μόνο το 2010...

Όπως ανέφερε ο αντιπρύτανης αρμόδιος για οικονομικά θέματα, Μιχάλης Ζουμπουλάκης, με το κλείσιμο του Π.Θ. εκτιμάται ότι θα εξοικονομηθούν πενήντα χιλιάδες ευρώ σε ηλεκτρικό ρεύμα, ποσό ελάχιστον βέβαια για να καλύψει τις ανάγκες του Πανεπιστημίου που οφείλει τέσσερα εκατομμύρια ευρώ σε προμηθευτές μόνο το 2010.

Σύμφωνα με το kosmoslarissa.gr, το Πανεπιστήμιο πέτυχε να εξοικονομήσει τουλάχιστον 75.000 ευρώ από τη μείωση των ενοικίων κατά 20% στα επτά κτίρια που νοικιάζει στο Βόλο. Μόνο με τον έναν ιδιοκτήτη του κτιρίου Εφραίμογλου στην αρχή της Ιάσονος βρίσκεται στα δικαστήρια, καθώς όχι μόνον δεν αποδέχθηκε τη μείωση, αλλά ζητούσε κι αύξηση.

Σεμίνα Διγενή: Κύριε Παπουτσή, ξέρω πως ξέρετε τους δολοφόνους του Σωκράτη Γκιόλια


Ανοικτή επιστολή της Σεμίνας Διγενή στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή:
Αγαπητέ Χρήστο
θέλω να σου πω πολλά αυτόν τον καιρό, αλλά τελικά αποφάσισα να σου γράψω γράμμα. Γνωριζόμαστε πολύ καλά από την εποχή της Πλειστοκαίνου, ήτοι από τον καιρό που ήμουν ρεπόρτερ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ της Πανεπιστημίου κι εσύ στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, στον …
όροφο κάτω από μάς.

Οι -κατά Χίλλαρυ- επιτυχημένοι "φελλοί"

Έλεγα να μη κάνω κανένα σχόλιο για την πρόσφατη επίσκεψη στην χώρα μας της αμερικανίδας υπουργού εξωτερικών, της γνωστής και μη εξαιρετέας κυρίας Χίλλαρυ "απατημένης" Κλίντον. Έλα, όμως, που ξεφυλλίσω το αρχείο μου και δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό να ξυστώ λιγάκι στην γκλίτσα του τσοπάνη... Για την ακρίβεια, θα γυρίσω το ημερολόγιο 3 μήνες πίσω και θα θυμηθώ μιαν άλλη επίσημη συνάντηση της Χίλλαρυ. Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά.

Στα μέσα του περασμένου Απρίλη, η Χίλλαρυ υποδέχτηκε στις ΗΠΑ τον πρόσφατα -τότε- εκλεγμένο νέο πρόεδρο της πολύπαθης Αϊτής, τον Μισέλ "Σουήτ Μίκι" Μαρτελί, με την δήλωση ότι οι ΗΠΑ "είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένες και ευχαριστημένες" από την εκλογή του Μαρτελί. Ο Μαρτελί θα αναλάμβανε επισήμως τα καθήκοντά του στις 14 Μαΐου, αλλά στο μεταξύ είπε να πεταχτεί ως τις ΗΠΑ για να συναντήσει τόσο την Χίλλαρυ όσο και εκπροσώπους του ΔΝΤ, της παγκόσμιας Τράπεζας και της Διαμερικανικής Αναπτυξιακής Τράπεζας. Πριν συνεχίσουμε, ας δούμε τι σόι πράμα είναι αυτός ο Μαρτελί.

Τραγούδι του Π. Τζαβέλα για τον Νικόλα Ασιμο



                                                     Απο  

Αυτή είναι μαγκιά κύριε Πρωθυπουργέ….

Εσείς και η παρέα σας, στην οποία προστέθηκε λίαν προσφάτως ο κ. Βενιζέλος, μας έχετε ζαλίσει με τη χρεωκοπία, την επιλεκτική χρεωκοπία, τη selective default, τα swaps, τα cds και όλα τα υπόλοιπα φληναφήματα. Κουραστήκαμε. Βαρεθήκαμε να βλέπουμε μία τραγική κοινοβουλευτική ομάδα να σύρεται δίκην αγέλης στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου για να μην πτωχεύσουμε και τώρα να ακούμε ότι πτωχεύουμε, έστω και επιλεκτικώς.

Από την άλλη μεριά ο Καμμένος σάς έχει αποκαλέσει έμμισθο broker των διεθνών τοκογλύφων και δεν του έχετε ρίξει μία πατσαβούρα να τον τελειώσετε.

Νομιμοποιούμαι, λοιπόν, ως πολίτης αυτής της χώρας, να... σας πω ότι αν ήσασταν μάγκας και πατριώτης, θα είχατε μαζέψει τους Έλληνες που έχουν τρισεκατομμύρια ευρώ [Λάτσης, Βαρδινογιάννης, εφοπλιστές κ.λπ.], θα τους είχατε πει με κάθε μυστικότητα να βάλουν δικούς τους να αγοράσουν cds, στη συνέχεια θα οδηγούσατε τη χώρα σε πτώχευση, όπως κάνετε, άλλωστε, τώρα, θα πήγαιναν οι κάτοχοι των cds στο Ταμείο, θα έπαιρναν το χρήμα, θα σας το έδιναν και σεις θα εξοφλούσατε τα 300 δις. που χρωστάμε. Ας κρατούσαν αυτοί οι πατριώτες τρισεκατομμυριούχοι και 0,5 δισ. ο καθένας για τον κόπο τους.

Βέβαια, μία τέτοια κίνηση δεν θα ήταν comme il faut για τα διεθνή λαμόγια, εξ ου και θα κινδυνεύατε πραγματικά να ανατιναχτείτε και σεις και η οικογένειά σας από κάποια «τρομοκρατική» οργάνωση. Όμως, θα είχατε κάνει το χρέος σας προς την πατρίδα και το όνομα σας θα καταγραφόταν σε περίοπτη θέση στην ιστορία αυτού του τόπου. Θυμηθείτε τι είχε πει η Κανέλλη, όταν ο ελληνισμός της Κύπρου απέρριψε το σχέδιο Α-υ-νάν, το οποίο τόσο πολύ είχατε ερωτευθεί: «Αν οι Ευρωπαίοι παραπονούνται ότι τους εξαπατήσαμε με την απόρριψη του σχεδίου, μαγκιά μας που έστω και μια φορά τους εξαπατήσαμε εμείς, ενώ όλοι αυτοί μας εξαπατούν τόσα χρόνια».

Οι μάγκες δεν υπάρχουν, όμως πια. Άλλους τους πάτησε το τραίνο και άλλους τους έφαγε η επάρατος (όχι χούντα, αυτή σας αρέσει), όπως τον Τάσσο και τον Χριστόδουλο!!!

Σωτήριος Καλαμίτσης

http://apneagr.blogspot.com

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ! ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΕΔΩ , ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΡΟΙ ΗΔΗ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΚΑΙ ΙΡΛΑΝΔΙΑ. ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΣΕΝ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΑΙΤΗΣΗ!
Απίστευτο, μιλάμε για πολιτική αγυρτεία και για απίστευτη κοροιδία.
Θα μας παρουσιάσουν ως τεράστια επιτυχία, το αυτονόητο, αυτό που δικαιούμαστε και αυτό ήδη ισχύει για Πορτογαλία και Ιρλανδία.

Αυτό είναι το προσχέδιο της συμφωνίας των ηγετών της Ευρωζώνης για την Ελλάδα. 
Σημαντικά είναι τα άρθρα 3 και 4 σύμφωνα με τα οποία αναφέρεται ότι ο EFSF, ο προσωρινός μηχανισμός στήριξης επεκτείνεται από τα 7,5 χρόνια στα 15! Δηλαδή, η χρηματοδότηση που λαμβάνουμε έως τώρα. Επιπλέον το επιτόκιο δανεισμού θα μειωθεί στο 3,5%, ενώ προωθείται ένα μικρό Σχέδιο Μάρσαλ.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:....

ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Ο ασύλληπτος Μάκης Ψωμιάδης [video]


Ο ασύλληπτος Μάκης Ψωμιάδης και τα χαμένα ντοκουμέντα

Ο Μάκης Ψωμιάδης είναι πλέον από τα πιο γνωστά πρόσωπα στην Ελλάδα. Η αναζήτησή του από τις ελληνικές αρχές, για τη συμμετοχή στα στημένα παιχνίδια του ποδοσφαίρου, γι’ αυτούς που ξέρουν, δεν είναι παρά μια απλή περιπέτεια.
Ο Μάκης Ψωμιάδης δεν είναι ένας γραφικός παράγοντας του ποδοσφαίρου όπως πιστεύουν πολλοί, ούτε ένας επιχειρηματίας που ισορροπεί ανάμεσα σε νομιμότητα και παρανομία.
Εναντίον του έχουν εκδοθεί εντάλματα της Ιντερπόλ, έχει κατηγορηθεί για λαθρεμπορία χρυσού, απαγωγές, συκοφαντία, έχει καταδικαστεί, αλλά δεν έχει κανει ούτε μια μέρα φυλακή.
Ακόμη και στην αντιδικία του με τον ισχυρό άντρα της κυβέρνησης Κώστα Λαλιώτη, τον οποίο συκοφάντησε με δημοσιεύματά του, η υπόθεση τελεσιδίκησε μετά από 6 χρόνια. Κατάφερνε να πάρει ψεύτικες ιατρικές βεβαιώσεις για να αναβάλλονται οι δίκες. Ένας άνθρωπος είναι νεκρός εξαιτίας αυτής της υπόθεσης.
Ο Μάκης Ψωμιάδης συμμετέχει στην κοινωνκή ζωή της χώρας, εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης επιχειρήσεων που δεν είναι στο όνομά του, υποδαυλίζει έναν μύθο που τον εμφανίζει πίσω από σημαντικά πράγματα. Όταν όμως έρχεται η ώρα της κρίσης, ο ίδιος δεν υπάρχει πουθενά. Μόνο μέλη της οικογένειάς του.
Το Κουτί της Πανδώρας ανοίγει σήμερα με τον Μάκη Ψωμιάδη όχι γιατί είναι ένα πρόβλημα του ποδοσφαίρου, αλλά ένα σημαντικό πολιτικό πρόβλημα.
Το 2001 κάποιοι έβαλαν τον Ψωμιάδη να κάτσει δίπλα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εν αγνοία του, στον αγώνα του Κυπέλου.
Ο Ψωμιάδης, διασώζεται συνεχώς, υπερπηδώντας καταγγελίες και πολλές φορές εισαγγελικές έρευνες. Από την εποχή που ακόμη και ο ίδιος παραδεχόταν σχέση με τη χούντα. Έχει ανθρώπους στον κρατικό μηχανισμό; Ήταν ο ρασοφόρος βασανιστής του ΕΑΤ ΕΣΑ; Γιατί δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ κατασχεμένα ηχητικά ντοκουμέντα στα οποία φέρεται να βασανίζει ανθρώπους;
Το «Κουτί της Πανδώρας» στη ΝΕΤ
Πέμπτη 21 Ιουλίου στις 22:00 μμ
«Επειδή τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται»

Δίκη πρώην απεργών πείνας Υπατίας

Την ευκαιρία να πάρουν εκδίκηση από τους απεργούς πείνας της Υπατίας βρήκαν η Αστυνομία και τα παπαγαλάκια της στα ΜΜΕ. Με ενορχηστρωτή τη ΓΑΔΑ στήθηκε ένα ολόκληρο σκηνικό, με τη σύλληψη τεσσάρων πρώην απεργών πείνας στο αεροδρόμιο, τους οποίους παρουσίασαν ως… κλεπταποδόχους, συλλαμβάνοντάς τους την ώρα που ετοιμάζονταν να ταξιδέψουν για την πατρίδα τους. Αλήθεια, υπάρχουν πολλοί που θα κουβαλούσαν μαζί τους στο αεροδρόμιο, στο σακκίδιο που πήραν μέσα στο αεροπλάνο, αντικείμενα κλεμμένα; Ειδικά οι πρώην απεργοί πείνας της Υπατίας, που έδωσαν έναν τόσο σκληρό και επίπονο αγώνα, θα ρισκάριζαν να μεταφέρουν από ένα παλιό λάπτοπ και από ένα-δυο παμπάλαια κινητά στο αεροδρόμιο, ξέροντας ότι είναι κλεμμένα, όταν στόχος τους είναι να καταφέρουν επιτέλους κάποια στιγμή να νομιμοποιηθούν;

OKANA: Επεκτέινεται δια του λουκέτου. Το νέο θαύμα του Λοβέρδου.


Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε με εξαιρετική ανησυχία τον καταιγισμό δηλώσεων του υπουργού υγείας ο οποίος, με εντυπωσιακή ευκολία και κυνισμό, αποφάσισε την 1η ημέρα τον εξοβελισμό των εξαρτημένων από τα αστικά κέντρα, την 2η ημέρα τη δημιουργία 17 νέων μονάδων του ΟΚΑΝΑ με 111 άτομα προσωπικό και την 3η ημέρα τα κατάργησε όλα και αποφάσισε την ουσιαστική αντικατάσταση του Οργανισμού με σημεία διανομής «απεξαρτησιογόνου».
Η «ελαφρότητα» με την οποία ο αρμόδιος υπουργός,    
  • μνημονιακά επαρκής, επιστημονικά όμως αδαής, βαφτίζει «απεξαρτησιογόνα» ουσίες εξαιρετικά εξαρτησιογόνες και δυνητικά θανατηφόρες, όπως η μεθαδόνη και η βουπρενορφίνη, (Σημείωση: Η έλλειψη γνώσεων φαρμακολογίας από έναν υπουργό ακόμη και αν αυτός είναι υπουργός υγείας συγχωρείται. H συνειδητή όμως παραποίηση της επιστημονικής γνώσης είναι ιατρικά επικίνδυνη και ηθικά απαράδεκτη).
  • στο τελευταίο νεοφιλελεύθερο παραλήρημά του, χαρακτηρίζει τους εξαρτημένους ως «πρόβλημα που πρέπει να μοιραστεί σε όλους»,
  • ζώντας το δικό του «παραμύθι» ως εθνικός σωτήρας, θεωρεί τα ολοκληρωμένα προγράμματα αντιμετώπισης της εξάρτησης ως «παραμύθι που πρέπει να τελειώνει» και
  • στα πλαίσια της μακιαβελικής λογικής του, συκοφαντεί τις προδιαγραφές που έχουν θεσπισθεί από διεθνείς (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας -WHO, National Institute on Drug Abuse – NIDA) για τη λειτουργία αντίστοιχων δομών ως «εξτρεμισμούς»

Οι επιτυχίες δεν έχουν τελειωμό




Η Ελλάδα κατάφερε να εξασφαλίσει ένα «μεγαλεπήβολο πακέτο» 109 δισ. ευρώ που περιλαμβάνει της Παναγιάς τα μάτια – πάντως, τα μάτια της Παναγιάς είναι δακρυσμένα.
Μια ακόμα επιτυχία για τη χώρα μας, αφού κατάφερε να χρεοκοπήσει -και επίσημα-, χωρίς κανείς να χρησιμοποιεί τη λέξη «χρεοκοπία». 
Η χρεοκοπία είναι κάτι σαν τον καρκίνο που πολλοί δεν τον λένε με το όνομά του και τον αποκαλούν «επάρατο νόσο», «παλιαρρώστια» ή «ξορκισμένο».
Σύμφωνα με τον Γιώργο Παπανδρέου, τα θετικά αποτελέσματα του πακέτου για τη χώρα μας θα φανούν πολύ σύντομα – πιο συγκεκριμένα, θα φανούν το 2060.
Επίσης, ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε πως το πρόγραμμα διασφαλίζει απόλυτα τις ελληνικές τράπεζες, αν και είναι κοινό μυστικό πως σύντομα στην Ελλάδα θα υπάρχουν μόνο 2-3 τράπεζες· θα είναι τέτοια η κατάντια των τραπεζών που θα τις σνομπάρουν και οι αναρχικοί.
Το πακέτο αναφέρεται ακόμα στην ανάκαμψη της ανάπτυξης της Ελλάδας μέσω ενός νέου Σχεδίου Μάρσαλ – για να αναφέρονται οι Ευρωπαίοι ηγέτες σε «Σχέδιο Μάρσαλ», είναι προφανές πως έχουν αντιληφθεί ότι στην Ελλάδα διεξάγεται εμφύλιος πόλεμος.
Η χρεοκοπία της χώρας προκάλεσε ενθουσιασμό στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι μπορούν πλέον να κυκλοφορούν άνετα και ελεύθερα στο δρόμο, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος κάποιοι να τους γιαουρτώσουν ή να τους πλακώσουν στις σφαλιάρες.
Ήδη, χτες το βράδυ, δεκάδες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ βγήκαν μόνοι τους έξω και γνώρισαν την αποθέωση από τους πολίτες που τους κερνούσαν συνέχεια και τους έραιναν με ροδοπέταλα.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως από την επόμενη χρονιά η 21η Ιουλίου θα είναι εθνική εορτή και θα γιορτάζεται με στρατιωτική παρέλαση, αστακοφασολάδα και δακρυγόνα.

Ο λαός πρέπει να φτιάξει αυτόνομες τοπικές πολιτικές οργανώσεις ώστε να ακυρώσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και του κοινού μας πλούτου, πριν αυτό συμβεί.




Πρέπει να βρούμε τρόπο να ακυρώσουμε αυτό το ξεπούλημα της κοινής μας περιουσίας. Πριν συμβεί.
Κάναμε το πρώτο βήμα, σηκωθήκαμε από τους καναπέδες, βγήκαμε στις πλατείες και διαμαρτυρηθήκαμε. Δεν φθάνει μόνο αυτό. Δεν θα κάνουν πίσω επειδή δείχνουμε την αγανάκτησή μας. Μας φοβούνται μεν και μας υπολογίζουν αλλά όσο είμαστε ΑΝΟΡΓΑΝΩΤΟΙ ξέρουν πως δεν κινδυνεύουν πολύ, παρά μόνο σε περίπτωση που συμβεί κάποιο “ξέσπασμα” που δεν θα μπορέσουν να ελέγξουν.
Χρειάζεται λοιπόν να εκμεταλλευτούμε το καλοκαίρι και να τους κάνουμε έκπληξη: να γεμίσουμε την ελλάδα με τοπικές πολιτικές οργανώσεις. Να αυτο-οργανωθούμε πολιτικά. Και όταν θα πέσει η καλοκαιριάτικη ζέστη να μας ξαναβρούν μπροστά τους, αλλά οργανωμένους.
Επρεπε ήδη να τις έχουμε φτιάξει αυτές τις οργανώσεις. Τώρα, με την εκποίηση της δημόσιας δηλαδή της κοινής μας περιουσίας, έχουμε έναν ακόμη ισχυρό λόγο. Και ένα σύνθημα-προμετωπίδα έτοιμο: “ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΩ”.

Βανδαλουπ - Τσιμεντενια Βαβυλωνα

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Η ανεργία, το “στίγμα” της, οι (μη χρήσιμες) συμβουλές των ψυχολόγων και οι σχετικοί προβληματισμοί μιας άνεργης


Όταν χάσεις τη δουλειά σου έχεις να αντιμετωπίσεις δύο πράγματα. Καταρχήν τον εαυτό σου και στη συνέχεια τον περίγυρό σου. Σίγουρα, στην αρχή, θα νοιώσεις θύμα και θα βρεθείς σε κατάσταση σοκ. Ενώ σιγά σιγά θα αρχίσεις να ντρέπεσαι γι’ αυτό και να κατηγορείς τον εαυτό σου για τη θέση στην οποία βρίσκεσαι.
Όσο για την αντίληψη των άλλων, που θεωρούν κοινωνικό στίγμα την ανεργία είναι βέβαιο ότι θα σε επηρεάσει.
Αν και δεν θα έπρεπε γιατί συνήθως αυτοί οι άνθρωποι είτε δεν έχουν βρεθεί ποτέ σε αντίστοιχη θέση -να χάσουν τη δουλειά τους-, είτε δεν μπορούν να αντιληφθούν τι συμβαίνει σήμερα στην αγορά εργασίας. Όλα αυτά μπορείς να τα πολεμήσεις και να σταθείς πάλι στα πόδια. Εξάλλου δεν είσαι ο πρώτος που χάνει τη δουλειά του. Δεν λέω ότι είναι εύκολο, όμως πίστεψέ με δεν είναι ακατόρθωτο.
Για να ξεπεράσεις τη δική σου αρνητική στάση θα πρέπει:
Να κατανοήσεις τα γεγονότα

Το μαρτύριο της σταγόνας


του Σταύρου Θεοδωράκη

Είναι λίγο παρακινδυνευμένο αλλά θα το γράψω. Η  Γερμανία δεν θα μας προσφέρει σήμερα τη λύση που θα θέλαμε. Δεν θα «κουρέψει» δηλαδή το μακρύ μας χρέος. Γιατί αυτό είναι το ζητούμενο (και είναι θλιβερό που οι πολιτικοί μας συνεχίζουν να κρύβονται πίσω από βαρύγδουπες αλλά δευτερευούσης σημασίας «αναλύσεις»). Η Ελλάδα χρωστάει πολλά και δεν θα τα βγάλει ποτέ πέρα, αν οι δανειστές μας δεν αποφασίσουν να μας χαρίσουν, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, ένα σημαντικό μέρος τους χρέους μας.



Μα πώς είναι δυνατόν – θα μπορούσε να ρωτήσει κάποιος – «οι σοφοί της γερμανικής οικονομίας» να ζητούν κούρεμα της τάξης περίπου του 30% (με άρθρο τους στην Frankfurter Allgemeine Zeitung) και η Μέρκελ να επαναλαμβάνει μόνο ότι «η Ελλάδα πρέπει να μειώσει τα ελλείμματα της και να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της». Αυτά θα πει και στην Σύνοδο Κορυφής; Από ό,τι φαίνεται, ναι.

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

SPORT DAY-Aπόλυση Διότι δεν συνεμορφώθην προς τας περικοπάς…

Ανοιχτή επιστολή προς τους εργαζόμενους στον Τύπο του δημοσιογράφου Διονύση Ελευθεράτου, που απολύθηκε από τη Sport Day επειδή δεν προσυπέγραψε τη μισθολογική μείωση του 25%.
Μωρέ, μπράβο ταχύτητα… Ήταν Τρίτη 28 Ιουνίου, όταν ήλθε η σειρά μου να κληθώ στο γραφείο του εκτελεστικού διευθυντή της «Sport Day» Γιώργου Δήμα για να απαντήσω εάν αποδεχόμουν την – πασίγνωστη πλέον- αξίωση της διοίκησης της εταιρείας: μείωση κατά 25% στις μεικτές αποδοχές όλων των εργαζομένων στην εφημερίδα. Ήταν Παρασκευή 15 Ιουλίου, όταν κλήθηκα πάλι στον ίδιο όροφο του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται η Sport Day, αλλά σε άλλο γραφείο: στο Λογιστήριο, για να διεκπεραιωθούν τα της απόλυσής μου.

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Ο ΑΝΤΡΑΣ ΧΩΡΙΣ ΙΣΚΙΟ


Σήμερα το πρωί σηκώθηκα και ένιωθα όλοι να με κοιτάζουν. Στην αρχή νόμιζα πως ήταν ιδέα μου, αλλά μετά άρχισε να γίνεται ενοχλητικό. Έμπαινα στο μετρό, σε μαγαζιά, περπατούσα στην κεντρική πλατεία και αισθανόμουν τα βλέμματα να με χαιδεύουν, να με δαγκώνουν, να με τρυπάνε, να με γαργαλάνε, να διαλύουν με οξύ το δέρμα μου, να καίνε τα ρούχα μου. Ένα παράξενο σύγκρυο διαπέρασε την ραχοκοκαλιά μου όταν μπήκα σπίτι.
Πήγα στο λουτρό να ρίξω νερό στο πρόσωπό μου. Κοίταξα στον καθρέφτη. Δεν ήμουν εκεί. Τι σημαίνει αυτό; Δεν υπήρχε ειδωλό μου στον καθρέφτη. Μου πέρασε η σκέψη πως θα είναι χλασμένος ο καθρέφτης. Μα τι τρέλες σκέφτομαι! Πως μπορεί ένας καθρέφτης να χαλάσει όταν δεν είναι καν σπασμένος; Έτρεξα στον άλλο καθρέφη που έχω στην κρεβατοκάμαρα. Άναψα το φως γιατί στο σκοτάδι δεν μπορούσε να φανεί τίποτα. Κι εκεί απουσίαζα. Δεν το είχαν το πρόβλημα οι καθρέφτες, αλλά εγώ. Προσπαθούσα να καταλάβω τι συνέβαινε, τι είχα κάνει την προηγούμενη μέρα. Στο μυαλό μου μόνο ένα απέραντο λευκό.
Θυμήθηκα την προηγούμενη βραδιά που πήγαμε με έναν φίλο μου και δυο κοπέλες που γνωρίσαμε σε μια τσιγγάνα δήθεν μέντιουμ. Μετά όμως; Τίποτα! Κενό! Το πιο παράξενο συνέβη όταν πήγα να ανοίξω την πόρτα του σπιτιού για να βγω το βράδυ. Ένας μαύρος τοίχος ήταν χτισμένος μπροστά της! Δεν μπορώ να βγω από το σπίτι μου σήμερα!
Το πιο παράξενο όμως όλων, είναι ότι δεν είχα ίσκιο πουθενά! Ούτε στους τοίχους, ούτε στο πάτωμα πέφτει τίποτα, ενώ έκανα το εξής πείραμα: Άναψα όλα τα πορτατίφ και δοκίμασα να κάνω παιχνίδια με τα χέρια μου και πάλι τίποτα! Ο ίσκιος μου έχει εξαφανιστεί. Και τις τελευταίες ώρες χάνω κιλά κι εμφανίζονται συνεχώς νέα πράγματα πάνω στο σώμα μου. Πριν από λίγο φορούσα ένα ινδιάνικο φυλακτό στον λαιμό και αντικαταστάθηκε από έναν σταυρό. Δεν μπορώ να καταλάβω αν είμαι ξύπνιος ή ονειρεύομαι. Σίγουρα κάτι αλλόκοτο συμβαίνει κι εγώ είμαι παγιδευμένος. Άνοιξα πριν λίγο τα παράθυρα και ο μαύρος τοίχος εμφανίστηκε και σε αυτά!
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Κάθισε πίσω στο σκαμπό και έπιασε το χαρτί. Ο διευθυντής σύνταξης μπήκε στο δωμάτιο. “Θέλω το κόμικ έτοιμο σε μία ώρα, πρέπει να κλείσει το περιοδικό!”. Ξαναπήρε το χαρτί στα χέρια του. Πρώτη φορά δεν ήξερε τι να κάνει με ήρωα και ιστορία που σχεδίαζε.
Είχε καταλάβει πως έκανε τραγικά λάθη στον σχεδιασμό. Μέχρι και τον ίσκιο του χαρακτήρα είχε ξεχάσει να φτιάξει, ενώ είχε σχεδιάσει νευρικά με το μαύρο μολύβι γύρω από τα καρέ επίμονα, λες και τα είχε μουτζουρώσει.  “Η δουλειά μ’ έχει εξουθενώσει…” σκέφτηκε. Με βιασύνη έσκισε το χαρτί. Μια κραυγή ακούστηκε σαν από μακριά. “Πράγματι η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη…” μουρμούρησε, χρειάζομαι διακοπές. Πέταξε τα σκίτσα στον καταστροφέα εγγράφων και ανέσυρε από το συρτάρι του μια παλιά ιστορία.
“Ποιος θα την θυμάται μετά από τόσα χρόνια;”………………

Μετά έλεγαν τα blogs παράφρωνες!


Τα ΝΕΑ: Η εφημερίδα της κυβερνήσεως
Τα ΝΕΑ: Η εφημερίδα της κυβερνήσεως...

Η ατάκα της Ημέρας από τον Στ.Ψυχάρη!
Μιλάει για την επικείμενη χρεωκοπία και την συμπεριφορά που πρέπει να έχουν τα κανάλια:

…Επομένως, θα ήταν χρήσιμο οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, οι εκδότες των εφημερίδων, οι αρχισυντάκτες και είναι χρήσιμο, μάλλον απαραίτητο, οι υπεύθυνοι των ΜΜΕ, όλοι οι σχολιαστές να είναι κατάλληλα ενημερωμένοι για τις πιθανές εξελίξεις και τους συναφείς κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από τις συζητούμενες μεθόδους χρηματοδότησης του ελληνικού δημόσιου χρέους. Έχει μεγάλη σημασία η επικοινωνία σχετικά με τα θέματα αυτά, όπως η ενδεχόμενη υποβάθμιση των ελληνικών χρεογράφων στο επίπεδο «επιλεκτικής πτώχευσης», να γίνει με τρόπο που θα συμβάλει στη σταθερότητα και δεν θα καλλιεργήσει αθέλητα ανησυχίες που μπορεί να προκαλέσουν πανικό στο κοινό, με ανεπιθύμητες συνέπειες για το τραπεζικό σύστημα και την οικονομία…

Δηλαδή όλο αυτό τον καιρό που το MEGA, η ΥΕΝΕΔ, ο ΣΚΑΙ που μας απειλούσαν με τους μονόδρομους του μνημονίου;

Μας απειλούσαν ότι αν δεν βάλουμε υποθήκη την χώρα θα χρεωκοπήσουμε!

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΤΟΥ ''ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ 2011'' ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΛΑΥΡΕΝΤΗ ΠΗΛΙΟΥ.

ΠΕΡΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ


Αγαπητοί φίλοι του Μουσικού Χωριού,

μετά από αρκετά χρόνια προβληματισμού επάνω στο θέμα της κατασκήνωσης στον Άγιο Λαυρέντιο κατά το διάστημα κορύφωσης των δράσεων του Μουσικού Χωριού (18 Αυγ - 1 Σεπτ), η διοργάνωση θα ήθελε να θίξει τα εξής ζητήματα, προς δική σας ενημέρωση και διευκόλυνση:

Στον Άγιο Λαυρέντιο, δυστυχώς, δεν υπάρχει οργανωμένος και νόμιμος χώρος camping, παρά τις χρόνιες προσπάθειες της διοργάνωσης να πείσει τους τοπικούς φορείς ότι κάτι τέτοιο θα είχε μεγάλο όφελος και για τους ίδιους και για τους κατασκηνωτές. Συνεπώς, η τοποθέτηση αντίσκηνου μέσα στα κατοικήσιμα όρια του χωριού είναι δυνατή μόνο υπό προϋποθέσεις.

Η στάση της διοργάνωσης στο όλο θέμα μέχρι τώρα παραμένει φιλική προς τους κατασκηνωτές παρόλο που δέχεται ισχυρές πιέσεις από κατοίκους και φορείς, εδώ και χρόνια. Ωστόσο, η στάση αυτή φαίνεται να μην έχει εκτιμηθεί αρκετά από μία μικρή μερίδα ελεύθερων κατασκηνωτών, οι οποίοι - συνειδητά ή ασυνείδητα - απομακρύνονται αισθητά από τις βασικές αρχές της κουλτούρας του free camping που καθιστούν τους εκπροσώπους τους προστάτες του φυσικού και κοινωνικού περιβάλλοντος και όχι εχθρούς του. Συγκεκριμένα, έχουν αναφερθεί και αντιμετωπιστεί τα εξής φαινόμενα:

1. Άναρχη τοποθέτηση σκηνών στην πλατεία Χατζίνη: η συγκεκριμένη πλατεία είναι δημοτικός χώρος και εδώ και αιώνες χρησιμοποιείται από τους κατοίκους του Αγίου Λαυρεντίου ως αγαπημένος προορισμός περιπάτου, παιχνιδιού κτλ. Επιπλέον, έχει επίσημα παραχωρηθεί στη διοργάνωση του Μουσικού Χωριού προκειμένου να λαμβάνουν χώρα κάποια μουσικά εργαστήρια, καθώς και πρόβες, συναυλίες ή παραστάσεις, καθημερινά, από 18 αυγ - 1 σεπτ.

2. Τοποθέτηση σκηνών σε απόσταση αναπνοής από σπίτια, αυλές και κτήματα ντόπιων και άλλων κατοίκων του χωριού. Είναι γνωστό το τι εντάσεις μπορούν να δημιουργηθούν σε αυτήν την περίπτωση.

3. «Κατάληψη» διαφόρων ζωτικών σημείων του χωριού με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργήσουν δημιουργικά τα μουσικά εργαστήρια ή να βρισκόμαστε πολύ συχνά αντιμέτωποι με διαπληκτισμούς μεταξύ κατοίκων, μαθητών και καθηγητών και κατασκηνωτών.

Σίγουρα όλα αυτά είναι πολύ μακριά από τα όνειρα όλων μας για μία αρμονική μουσική συμβίωση και μας εκθέτουν διπλά, αφού υποτίθεται ότι όλοι μας εργαζόμαστε για τη τέχνη, τη δημιουργία και την καλλιτεχνική συμβίωση!

Παρακαλούμε λοιπόν θερμά όλους τους φίλους που πρόκειται να επισκεφθούν το Μουσικό Χωριό φέτος να έρχονται σε επαφή με τη διοργάνωση για να ενημερώνονται για τις δυνατότητες και τους περιορισμούς που υπάρχουν. Τέλος, ενημερώνουμε για τα εξής μέτρα που θα διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία του θεσμού, άρα και την συνέχιση του:

1. Ολόκληρος ο χώρος της πλατείας Χατζίνη πρόκειται να παραμείνει τελείως ελεύθερος από σκηνές και θα περιφρουρείται από εθελοντές του χωριού.

2. Το ίδιο ισχύει για το προάυλιο του σχολείου το οποίο εξίσου λειτουργεί συνεχώς ως «εργοτάξιο» των μουσικών εργαστηρίων.

Οι φίλοι κατασκηνωτές μπορούν, μετά συνεννόησης, να τοποθετούν σκηνές

1. Σε ιδιωτικούς χώρους φίλων ή γνωστών τους.
2. Στο δάσος με δική τους ευθύνη και με την επίγνωση της προσοχής και της γνώσης που πρέπει να διαθέτει κάποιος σε αυτήν την περίπτωση.
3. Σε οποιοδήποτε άλλο χώρο που δεν παρεμποδίζει τη ζωή των κατοίκων και τις δράσεις του Μουσικού Χωριού.

Να επισημάνουμε ότι η διανυκτέρευση με sleeping bag είναι εφικτή σε πολλές όμορφες τοποθεσίες, χωρίς κουνούπια (υψόμετρο), δεν δημιουργεί προβλήματα σε κανέναν και βλέπεις και τ΄ αστέρια!

Τέλος, να μη ξεχνάμε ότι ο Άγιος Λαυρέντιος δεν είναι εγκαταλειμμένο χωριό ή ερημική παραλία αλλά ένας τόπος με ισχυρό και ανεπτυγμένο κοινωνικό ιστό. Η φυσική του ομορφιά και η ανεκτικότητα των κατοίκων δεν αποτελούν μέρος ενός «θεατρικού σκηνικού» στα όρια του οποίου διαδραματίζονται οι δράσεις μας αλλά τόπο φιλοξενίας! 



Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Είμαστε όλοι καπετάνιοι του Juliano!



Φαίνεται ότι τα σαμποτάζ, τα γραφειοκρατικά προσκώματα, η υπουργική απαγόρευση, δεν επαρκούν για να σταματήσουν όλα τα σκάφη του “Στόλου της Ελευθερίας ΙΙ – Ας παραμείνουμε άνθρωποι”. Μετά την σύλληψη, κράτηση, ταλαιπωρία, παραπομπή σε δίκη και τελικά αθώωση του Αμερικανού καπετάνιου John Klusmire, ο Θοδωρής Μπούκας, ο Έλληνας καπετάνιος του σκάφους “Juliano”, έλαβε δύο κλήσεις σε απολογία από το Λιμεναρχείο Χανίων για δύο “παραπτώματα” (για μη απάντηση στο VHF και για “παρακώλυση” της ευταξίας του παλαιού λιμανιού των Χανίων) και μια τρίτη κλήση για μαρτυρική κατάθεση (επίσης για μη απάντηση στo VHF σε άλλη εξώφθαλμα ανυπόστατη περίσταση) η οποία μπορεί να μετατραπεί σε κατηγορητήριο.
Ο Λιμενάρχης Χανίων κ. Δασκαλάκης, συμμορφούμενος προς τους πολιτικούς εντολείς του, έχει το θράσος να εγκαλεί τον καπετάνιο του “Juliano” με παντελώς ανυπόστατες και κατασκευασμένες κατηγορίες, που διαψεύδονται από μαρτυρίες, φωτογραφίες και καταγεγραμμένες στο VHF συνομιλίες του σκάφους με το Λιμεναρχείο Χανίων. Εμείς δεν πρόκειται να ασχοληθούμε μαζί του, είναι όμως υπόλογος απέναντι στον χανιώτικο λαό που στήριξε ένθερμα και συνεχίζει να στηρίζει, τόσο την αποστολή, όσο και την παλαιστινιακή υπόθεση.

ΝΑ ΦΑΣ ΚΑI ΤΕΤΟΙΟ ΓΚΟΛ [vid]

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗ ΠΑΡΙΣΑΙΝΑ & ΣΤΟ ΧΟΡΕΥΤΟ

ο δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου (Πήλιο) μας κήρυξε πόλεμο…
σύμφωνα με το τοπικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα “Θ” 13.7 (υπογράφει ο Βαγγέλης Καραμάνης), η Δημοτική αρχή ζητά την άμεση παρέμβαση της Ελ.Ασ. και του Λιμενικού ώστε να τηρηθεί ο νόμος για το ελεύθερο camping, καθώς το πρόβλημα(!!!) λαμβάνει το φετινό καλοκαίρι ανεξέλεγκτες διαστάσεις…
σε μια δύσκολη για όλους οικονομική συγκυρία, το παραθαλάσσιο χωριό Χορευτό δείχνει να αντιστέκεται, άνοιξε φέτος και δεύτερο μαρκετ, νέος φούρνος με καφέ, και γενικά τα υπόλοιπα μαγαζιά, περίπτερα, ταβέρνες πηγαίνουν καλά, χάρη στους ελεύθερους κατασκηνωτές που έχουν κατακλύσει τις γύρω παραλίες.
γιατί δήμαρχε δεν σου αρέσει αυτό? τόσο πολύ σε πικραίνει που η δικιά σου ταβέρνα έκλεισε προ ετών και θέλεις να κλείσεις και τους υπόλοιπους?
αν κάποιοι ξενοδόχοι-ιδικοκτήτες ενοικιαζόμενων γκρινιάζουν ας ρίξουν επιτέλους τις τιμές για τις άθλιες υπηρεσίες που προσφέρουν…δεν σας φταίνε οι κατασκηνωτές!
αντί να λύσει ο δήμος το πρόβλημα με τα ΙΧ που παρκάρουν (με την ανοχή του) ανεξέλγκτα πάνω στην αμμουδιά του Χορευτού και την κυκλοφοριακή συμφόρηση που παρατηρείται στις ώρες αιχμής (φαινόμενα που αποτρέπουν τον οποιονδήποτε να επισκεφτεί ξανά την περιοχή) “πονοκεφαλιάζουν” με την ελεύθερη κατασκήνωση…
βέβαια, τυγχάνει ο δήμαρχος να είναι και μηχανικός, οπότε αν βρεθεί κανά κτήμα ευκαιρία που θα μπορούσε να γίνει χώρος σταύθμευσης, προτιμά να το καβατζώσει ώστε να μας πλημμυρίσει με περισσότερο μπετόν…
να σημειώσουμε, τέλος, πως το δημοτικό camping του χορευτού παραμένει παράνομο και αναξιοποιήτο με ευθύνη φυσικά τον ίδιο το δήμο… μπράβο και εις ανώτερα!

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΙΣΑΙΝΑ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ...???
ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΙΣΑΙΝΑ, ΤΟΤΕ ΑΣ ΦΤΙΑΞΕΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΥΟΜΕΝΟΥΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΘΕ ΧΕΙΜΩΝΑ, ΠΡΟΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΟΦΕΛΟΣ.
ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΥΚΟΣ...???

Κ. Γώγου-Θα την αλλάξουμε τη ζωή ...παρ' όλα αυτά Μαρία

ΘΑΡΘΕΙ ΚΑΙΡΟΣ 

Θα 'ρθει καιρός
που θ' αλλάξουν τα πράγματα          
να το θυμάσαι Μαρία
θυμάσαι Μαρία στα διαλείμματα
εκείνο το παιχνίδι που τρέχαμε
κρατώντας τη σκυτάλη
Μη βλέπεις εμένα μην κλαις
εσύ είσαι η ελπίδα

Άκου, θα 'ρθει καιρός
που τα παιδιά θα διαλέγουν γονιούς
δε θα βγαίνουν στην τύχη
δεν θα υπάρχουν πόρτες κλειστές
με γερμένους απ' έξω
και τη δουλειά θα τη διαλέγουμε
δε θα 'μαστε άλογα
να μας κοιτάνε στα δόντια

Οι άνθρωποι, σκέψου,
θα μιλάνε με χρώματα
κι άλλοι με νότες
να φυλάξεις μοναχά
σε μια μεγάλη φιάλη με νερό
λέξεις κι έννοιες σαν κι αυτές :
απροσάρμοστοι, καταπίεση,
μοναξιά, τιμή, κέρδος, εξευτελισμός
για το μάθημα της Ιστορίας

Είναι Μαρία, δε θέλω να λέω ψέματα,
δύσκολοι καιροί και θα' ρθουνε κι άλλοι
δε ξέρω, μην περιμένεις κι από μένα πολλά
τόσα έζησα, τόσα έμαθα, τόσα λέω
κι απ' όσα διάβασα ένα κράτησα καλά
Σημασία έχει να παραμένεις άνθρωπος
Θα την αλλάξουμε τη ζωή
...παρ' όλα αυτά Μαρία 

K.Γωγου