ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΦΙΛΟΙ...ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ Ο ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΩΝ.

ΣΑΣ ΑΦΗΝΩ ΟΜΩΣ ΛΙΓΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ...ΕΙΣ ΤΟ ΕΠΑΝΙΔΕΙΝ.






Η κρατιστική εγκληματολογία


 Του Στιούαρτ Κρίστι
Η κρατιστική εγκληματολογία πραγματεύεται το παράνομο έγκλημα το οποίο, ενώ είναι το λιγότερο σοβαρό από τα προβλήματα της κοινωνίας, αντιμετωπίζεται ως το σοβαρότερο. Η ύπαρξη του παράνομου εγκλήματος παρουσιάζεται ως συνηγορία υπέρ του κρά­τους, βάσει της υπόθεσης ότι μόνο μια κυβερνητική μηχανή μπορεί να το εμποδίσει. Σπάνια γίνεται παραδεκτή η ύπαρξη του νόμιμου εγκλήματος, ενώ στην περίπτωση που κάτι τέτοιο συμβεί, όπως έγινε για παράδειγμα με την αναμφισβήτητη εγκληματικότητα του χιτλε­ρικού καθεστώτος, τότε οι κρατιστές εκφράζουν τις αμφιβολίες τους ως προς την νομιμότητα ενός τέτοιου καθεστώτος. Γι’ αυτόν τον λόγο, οι ναζιστές ηγέτες «δικάστηκαν» σ’ ένα «δικαστήριο» για πράξεις αναμφίβολα νομιμοποιημένες από το γερμανικό κράτος, με βάση την εντελώς φανταστική υπόθεση μιας ανώτερης νομικής αρχής που σε τελική ανάλυση προκύπτει από το γεγονός ότι έχασαν τον πόλεμο στον οποίο ενεπλάκησαν. Ελάχιστες αμφιβολίες μπορεί να υπάρχουν για το ότι και οι Ρώσοι ηγέτες θα μπορούσαν να δουν τα εγκλήματά τους ενάντια στην ανθρωπότητα να ξεσκεπάζονται, στην πραγματικότητα, όμως, έγιναν αποδεκτά ως «νόμιμα» και «πέ­ραν εξωτερικών παρεμβάσεων», διότι οι ένοπλες δυνάμεις τους έτυχε να είναι οι ισχυρότερες με άλλα λόγια, επειδή διατήρησαν την κρα­τική εξουσία.

Τι θα γίνει αν η Ελλάδα κάνει στάση πληρωμών (default)


Πριν λίγες μέρες το CNBC παρουσίασε ένα slide show, δείχνοντας τι μπορεί να γίνει αν δούμε ένα ελληνικό πιστωτικό γεγονός.

Θα ήθελα σήμερα να σχολιάσω αυτά τα σημεία ένα - ένα.

Έχουμε και λέμε...

Κρατικοποιούνται οι ελληνικές τράπεζες

Πράγματι, το πρώτο πράγμα που θα γίνει θα είναι αυτό. Μάλιστα, εγώ λέω να γίνει πριν το γεγονός για λόγους ασφαλείας. Δείτε το άρθρο: Μια ολοκληρωμένη πρόταση για το ελληνικό αδιέξοδο.

Ταράζονται οι ευρωπαϊκές τράπεζες

Πράγματι θα ταραχτούν λίγο, αλλά πέραν από ένα μικρό ταρακούνημα δεν θα πάθουν τίποτα άλλο, ή τουλάχιστον κάτι που δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμο από τις ευρωπαϊκές νομισματικές αρχές. Τόσο οι τράπεζες όσο και η αγορά στο σύνολο είναι προετοιμασμένοι για ένα ελληνικό πιστωτικό γεγονός και δεν θα πιαστεί κανένας στον ύπνο.

Κάποιος θα πρέπει να πληρώσει τα CDS’s

Πράγματι κάποιος θα πληρώσει τη λυπητερή, αλλά αυτό θα έπρεπε να το έχει σκεφτεί αυτός ο κάποιος πριν αναλάβει το ανάλογο ρίσκο. Όποιος βασίζεται στην ικανότητα της Ελλάδος να αποπληρώσει τις τωρινές της υποχρεώσεις, έτσι ώστε αυτοί οι κάποιοι να μην πληρώσουν τη λυπητερή, πλανώνται. Σε κάθε περίπτωση, τα ποσά τα οποία θα πληρωθούν δεν είναι πολλά και δεν θα πτωχεύσει κανένας. Αλλά ακόμα και αν πτώχευε κάποιος, αυτό δεν είναι πρόβλημα δικό μας.

Παγκόσμια πιστωτική συρρίκνωση

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΡΓΙΖΕΤΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΠΩΣ «ΠΛΕΟΝ» ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΥΝΤΑ.



Κι εγώ ερωτώ.

Γιατί είχαμε ποτέ δημοκρατία?

Η πατρίδα μας στη πορεία της ιστορίας της γνώρισε κάθε είδους χούντα. Κάθε είδους κατοχή. Γνώρισε όλων των ειδών ήρωες και εφιάλτες.

Και στη κάθε χούντα, στη κάθε κατοχή, στο κάθε ξεπούλημα, στο κάθε πόλεμο ο λαός έπαιρνε θέση και μεταμορφωνόταν σε ήρωα , σε εφιάλτη, η σε «αμέτοχο φιλήσυχο πολίτη..»

Η κάθε χούντα , η  κάθε ξεπουλημένη κυβέρνηση είχε μεν αντιπάλους αλλά προχωρούσε γιατί είχε τους  υποστηρικτές της. Είτε γιατί είχε καταφέρει να ξεγελάσει τα πρόβατα με ψεύτικα ιδεώδη, είτε γιατί τα πρόβατα κοίταζαν το συμφέρον τους και ας πήγαινε να πνιγεί το κοινό συμφέρον, είτε γιατί τα πρόβατα δεν ήθελαν μπλεξίματα και φασαρίες.

Το φοβερό με τη νέα χούντα που έφτασε κι έχει σκοπό να παραμείνει για πολύ, είναι πως σε αντίθεση με τις προηγούμενες δεν την απασχολεί να έχει φίλους ή εχθρούς γιατί ανήκει σε μια παγκόσμια οργανωμένη κυρίαρχη τάξη που δεν κινείται πλέον κάνοντας προπαγάνδα για μπαμπούλες, τρομοκρατώντας τους πολίτες πως οι μπολσεβίκοι θα έρθουν να σας πάρουν τα σπίτια και να υποτάξουν τη πατρίδα. Ο μπαμπούλας πέθανε. Πέθανε σαν αντίπαλο δέος. Τώρα αν συνεχίσει να υπάρχει σαν όνειρο δεμένο στο μουράγιο στις αριστερές όλου του κόσμου που έχουν φορέσει τα καλά τους και ορκίζονται ησυχία και μη αναμόχλευση των παθών, μέσα στα πουλημένα κοινοβούλια ούτε τους απασχολεί ούτε τους φοβίζει.

Το Ελληνοελβετικό έπος του 2010-2011


Τα χιονισμένα βουνά τις Ελβετίας είναι το θέατρο του νέου εθνικού έπους. Όσο κι αν μοιάζουν μακρινά εκεί δίνει την μάχη η κυβέρνηση για την υπεράσπιση των καταθέσεων που με πολύ ιδρώτα (των άλλων) απέκτησαν κάποιοι Έλληνες. “Λεφτά υπάρχουν” και η κυβέρνηση, με συμμάχους στον πατριωτικό της αγώνα, το επίσης πατριωτικό ΛΑΟΣ, τους Τραπεζήτουλες, τον ΣΕΒ, τους Πρετεντέρηδες κ.α. θα φροντίσει να συνεχίσουν να υπάρχουν και να ξεκουράζονται στις ελβετικές τράπεζες. Μην το γελάτε. Πατριώτης είναι ο Γιώργος. Γιατί πατρίδα είναι όπου υπάρχουν Ελληνικές καταθέσεις.
Και όσο τα λεφτά είναι εκεί, μόνο ένας τρόπος θα υπάρχει να ξαναδούμε λεφτά εδώ. Η ανάπτυξη. Η οποία προϋποθέτει να είμαστε ανταγωνιστικοί. Δηλαδή να εργαζόμαστε σχεδόν τσάμπα. Αυτό έχει άλλη μία προϋπόθεση. Η ανεργία να είναι στα ύψη ώστε όποιος έχει δουλεία να κάνει ό,τι του λένε. Και έχει και μια παρενέργεια: καταστρέφει το περιβάλλον. Συμπέρασμα, χωρίς φορολόγηση του πλούτου, κάθε άλλη λύση είναι κοροϊδία. Απλώς θα φτιάξει και άλλο χρήμα για τις ελβετικές τράπεζες, μέχρι να σκάσουν…
                         O Antista/Chef προτείνει…

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Μαρινάκης: "Αηδιασμένος με τα όσα βιώνω"


Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ και πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής υποστήριξε πως στον Ολυμπιακό ήρθε για να προσφέρει και όχι για να πάρει.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως δεν είχε κανένα συμφέρον, καμία ανάγκη και κανένα λόγο για να κάνει όσα φέρονται να τον κατηγορούν.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη.

"Για λόγους ηθικής τάξης θα ήθελα κατευθείαν να θέσω ένα θέμα: Διάβασα και άκουσα ανακοινώσεις και δηλώσεις διαφόρων εκπροσώπων ΠΑΕ που με καλούν να υποβάλλω την παραίτησή μου. Θέλω λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε ποιοι θέλουν να παραιτηθώ, να το αποφασίσουμε άμεσα, τώρα, πριν μπούμε στην κύρια διαδικασία.

Αφού κανείς δε θέτει θέμα παραίτησής μου, προχωράμε.

Καταρχάς θέλω να ξεκινήσω από το θέμα της επικύρωσης της βαθμολογίας.

“Σφαλιάρα” ΓΕΕΘΑ σε Πάγκαλο: “Δεν εκτελούμε παράνομες εντολές”!

Image  

«Κόκκινο» ανάβουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στα σχέδια της κυβέρνησης που εκφράζονται δια του αντιπροέδρου της, Θεόδωρου Πάγκαλου, που τις προορίζουν να υπερασπίσουν τις … τράπεζες, όπως δήλωσε στην ισπανική εφημερία «Ελ Μούντο» σε περίπτωση που ξεσπάσουν ταραχές μετά από ενδεχόμενη χρεοκοπία της χώρας, μετά από ενδεχόμενη καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμο και μη λήψης της 5ης δόση του δανείου των 110 δισ. ευρώ.

Και μάλιστα πέρα από τις αρχικές του δηλώσεις χθες στην Βουλή υπαινίχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι θα μπορούσαν ακόμα και να στρέψουν τα όπλα τους κατά των Ελλήνων πολιτών, όπως συνέβη στην Αργεντινή με αποτέλεσμα 42 νεκρούς.


Σε δήλωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) προς το defencenet.gr ξεκαθαρίζεται ότι «Εκτελούμε μόνο τις εντολές που προβλέπονται και ορίζονται από το Σύνταγμα στο οποίο έχουμε ορκιστεί πίστη και αφοσίωση».

Κουράγιο Έλληνες.... κουράγιο....


Κουράγιο Έλληνες.... κουράγιο....
Υπάρχει θέμα Δημοκρατίας όταν κάποιος δημοσιογράφος
προσπαθεί να χειραγωγήσει τις σκέψεις των τηλεθεατών...


Υπάρχουν δημοσιογράφοι που έχουν χάσει τον έλεγχο της 


παραπληροφόρησης…..


Άλλες φορές εσκεμμένα και άλλες φορές επειδή το μυαλό τους φτάνει μέχρι ένα σημείο και μετά σκοτεινιάζουν τα πάντα….

Το βασικό ζήτημα είναι όμως ότι οι δημοσιογράφοι εδώ και πάρα πολλά χρόνια δημιουργούν και συνειδήσεις αλλά και άποψη…..


Είναι κλασική περίπτωση «καφενείου» να συζητάνε παρέες και να λένε « Ρε σύ ο τάδε δημοσιογράφος είπε αυτό…. Ή σε εκείνο το κανάλι άκουσα αυτό…»…

Υπάρχει όμως πλέον θέμα δημοκρατίας όταν συμβαίνει δημοσιογράφος να χειραγωγεί σκέψεις……


Γιατί αν το δικό του μυαλό φτάνει μέχρι ενός σημείου ταυτόχρονα υπάρχουν και πολλοί από τους τηλεθεατές η ακροατές που το μυαλό τους φτάνει μέχρι ενός σημείου…..

Στην κοινοβουλευτική μας δημοκρατία όμως υπάρχουν κανόνες….. όπως και στο Σύνταγμα της Ελλάδος που πρέπει να τους σεβόμαστε όλοι μας και κυρίως αυτοί που διαμορφώνουν συνειδήσεις…..

Π.χ……

Η κυβέρνηση κυβερνάει……

Εργατοπατέρας που "κρύβεται" στέλνει "αγωνιστικά" μηνύματα ...στην Πλατεία ! Ελεος


Οχι μονο κρύβεται ...και απολαμβάνει μεγάλα προνόμια ...ενώ μαζι με άλλο έχουν βολέψει στρατό από τις οικογένειές τους και κολλητούς τους  σε συνδικάτα και οργανισμούς συνδικάτων ... λειτουργώντας και ως "κλεπταπτοδόχοι" εργασίας άλλων εργαζόμενων  που απέλυσαν ή επιχείρησαν να απολύσουν στήνοντας σκευωρίες που κατέρρευσαν ( για να βολέψουν τους δικούς τους ) ...έχει το θάρρος να απευθύνει μήνυμα στις πλατείες.... που παθαίνουν αλεργία με τους εργατοπατέρες !

Πάει χάλασε ο κόσμος ! Αφού αγαπα την πλατεία γιατί δεν παει ! Εδώ δεν εμφανίζεται ούτε στην δικιά του πλατεία ...που αντε να εχει από κάτω  τίποτα μπάτλερ , κάτι κουνιάδια και κάτι συμπεθέρες ...( και απ τα Τίρανα ...αλλά δεν είναι δικιά του ) και κάποια αριστερά άλλοθι !
Βέβαια με άλλες συνθήκες και άλλες νοοτροπίες  θα ήταν πρώτη μούρη στην πλατεία και στα διεθνή ΜΜΕ

Την επόμενη φορά ΟΛΟΙ ΛΕΥΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ. Μάθε, ενημερώσου, δράσε.


ΑΜΕΣΟΣ ΣΤΟΧΟΣ το 50,1% Λευκό
ΟΧΙ στην ΑΠΟΧΗ. ΝΑΙ στην ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Στις επόμενες εκλογές ΟΛΟΙ ΛΕΥΚΟ
ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ΑΥΤΟ?
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ?
ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ?
Ως γνωστόν τα ψηφοδέλτια τα διακρίνουμε σε έγκυρα, άκυρα και λευκά. Το κάθε ένα από αυτά τα ψηφοδέλτια έχει την δικιά του αρίθμηση κατά την εξαγωγή τους από την κάλπη. Τα έγκυρα εκφράζουν την επιλογή προτάσεων που δίδουν τα εκάστοτε πολιτικά κόμματα. Τα άκυρα εκφράζουν κάποια παραβίαση των παραπάνω αρχών και τέλος η λευκή ψήφος αποτελεί αρνητική ή ουδέτερη πολιτική τοποθέτηση απέναντι στις προτεινόμενες προτάσεις των κομμάτων.
Τι συμβαίνει στην περίπτωση που οι λευκές ψήφοι αποτελούν το 50% συν 1 του εκλογικού σώματος;
Όταν το 50% συν ένα του εκλογικού σώματος επιλέξει την λευκή ψήφο τότε υπάρχει πρόβλημα αντιπροσώπευσης και έκφρασης του κυρίαρχου λαού από τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς.

Είναι καταδικασμένοι στη ματαίωση και εμείς στη νίκη!


Χιλιάδες διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν στο κάλεσμα των σωματείων και του κινήματος των πλατειών για 48ωρη γενική απεργία, για την ακύρωση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, στο δρόμο.
Με την ορμή που διακρίνει όσους έχουν το δίκιο με το μέρος τους και με μόνη αμυντική ασπίδα το σώμα και την αποφασιστικότητα του «ως εδώ!», συγκεντρωθήκαμε μπροστά από το προπύργιο του αίσχους (Κοινοβούλιο), στην πλατεία Συντάγματος. Οι φωνές μας ενώθηκαν με τις φωνές των αγανακτισμένων και αποφασισμένων από την Καλαμάτα και απ’ όλη την Πελοπόννησο, την Κέρκυρα και τα Χανιά. Ενώνονται με τη Θεσσαλονίκη και όλη τη Β. Ελλάδα, με όλους όσους δεν επιθυμούν την αφάνεια της ζωής τους υποκύπτοντας στα ψευδή διλλήματα της κυβέρνησης, της Τρόικας και των τραπεζιτών.
Η στάση της αστυνομίας, του κατασταλτικού βραχίονα των πολιτικών του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμού - αν και καθόλα αναμενόμενη - καθόλα εξοργιστική: καταιγιστική ρίψη δακρυγόνων (ακόμη και στο σταθμό Πρώτων Βοηθειών της πλατείας), τραυματισμοί διαδηλωτών (πάνω από 270), περικύκλωση με απειλή εκκένωσης της πλατείας, γυμναστικές επιδείξεις χημικής και στρατιωτικής πυγμής. Μάταια όμως…
Ο κόσμος, όλοι εμείς, παρακάμπτοντας και υπερβαίνοντας το κατασταλτικό νέφος και την πολιτική περιβαλλοντική καταστροφή έχουμε πάρει την κατάσταση στα χέρια μας! Καιρός ήταν!  Με ποδόσφαιρο, χορό, μουσική, και αλυσίδες αλληλεγγύης στο κέντρο της πλατείας ανακαταλάβαμε το χώρο υποχρεώνοντας τις δυνάμεις καταστολής να υποχωρήσουν! Παρά τον οχετό των χημικών, το πλήθος των διαδηλωτών επιμένει: Δεν θα φύγουμε αν δεν φύγουν αυτοί!
Και για να μην ξεχνιόμαστε : Όσοι μας πνίγουν με τα δακρυγόνα, θα πνιγούν από την αγανάκτηση μας! Συνεχίζουμε το 48ωρο στο δρόμο.

  • Όλοι και όλες στη συναυλία στις 6.00.
  • Τα Μνημόνια πέφτουν!
  • Ή αυτοί ή εμείς!

…Κι επειδή το δίκιο το χουμε εμείς, στο δίλημμα η απάντηση είναι μια, η εξής: Εμείς! Μέχρι τη νίκη!


http://athens.indymedia.org

Τα τανκς είμαστε εμείς


Υπάρχουν αρκετά πράγματα που με ενοχλούν – όπως όλους μας. Το τελευταίο διάστημα διαπιστώνω πως αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι να υποτιμούν τη νοημοσύνη μου. Δεν το παίρνω προσωπικά – ξέρω πως αυτοί που το κάνουν απευθύνονται σε ευρύτερο ακροατήριο.
Η δήλωση του Θεόδωρου Πάγκαλου περί τανκς δείχνει πόσο πολύ υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Από την άλλη, δείχνει ότι δεν έχουν αντιληφθεί ότι ξυπνήσαμε επιτέλους. Συμπεριφέρονται ακόμα σαν να μιλάνε σε ζώα.
Διάβαζα στο twitter τον Γιάννη Αλαφούζο να καταγγέλλει τον λαϊκισμό. Ο κ. Αλαφούζος, που κατά τ’ άλλα μου είναι συμπαθής, ξεσάλωσε επί χρόνια με τον Τράγκα, τον Κακαουνάκη, τον Ευαγγελάτο –και άλλους τέτοιους έγκριτους δημοσιογράφους- και το 2011 ανακάλυψε πως τον ενοχλεί ο λαϊκισμός. Όπα ρε μεγάλε – κοιταζόμαστε και στον καθρέφτη καμιά φορά. Κακό πράγμα ο λαϊκισμός – αλλά το Αλτσχάιμερ είναι ακόμα χειρότερο.
Σκέφτομαι τι είναι αυτό που με κάνει να είμαι ακόμα στην Αθήνα αυτήν την εποχή. Βιοποριστικό πρόβλημα δεν έχω, ο καιρός είναι υπέροχος, τα νησιά μας μαγευτικά, τα κέφια μου τρελά, οπότε τώρα λογικά θα έπρεπε να είμαι σε κάποιο νησί, να ρίχνω τις βουτιές μου, να διαβάζω τα βιβλία μου, να γράφω, και να πίνω τα Bellini και τα Kir Royal το ένα πίσω από το άλλο. Πάντα μου άρεσε η γλυκιά ζωή. Μόνο αυτή μου αρέσει.

Κανονικά θα λειτουργήσει το Μετρό την Τρίτη και την Τετάρτη




Οι συρμοί του Μετρό θα λειτουργήσουν κανονικά την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Ιουνίου, μετά από απόφαση του Κλαδικού Σωματείου του Μετρό για αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων.
Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του Μετρό επισημαίνουν: "'Εχουμε εκφράσει εμπράκτως τη στήριξή μας στους «αγανακτισμένους» συμπολίτες μας, με τη δρομολόγηση επιπλέον συρμών τις κρίσιμες ημέρες. Επίσης είμαστε υπέρ των ειρηνικών διαδηλώσεων, διότι αν μη τι άλλο, αυτές είναι πολύ πιο αποτελεσματικές... Οι συρμοί του Μετρό θα κινηθούν κανονικά τις επόμενες δύο ημέρες. Προτείνουμε στη διοίκηση της Εταιρείας και εφόσον βρεθούν εθελοντές, η λειτουργία του μέσου να συνεχιστεί και τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη 29 Ιουνίου, ώστε να υπάρξει διαρκής εξυπηρέτηση των διαδηλωτών."

AN AYTO ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;


Η διοίκηση της ΕΘΕΛ διενεργεί ΕΔΕ (Ένορκη Διοικητική Εξέταση) εναντίον του συναδέλφου τους για συμμετοχή σε διαδήλωση της άκρας αριστεράς και αναρχικών (σύμφωνα με το κατηγορητήριο) σε ώρα εργασίας.

ΨΗΦΙΣΜΑ
Καταγγέλλουμε την διοικητική δίωξη πολιτικού χαρακτήρα, ενάντια στον αγωνιστή εργάτη Σταύρο Μανίκα, από την Διοίκηση της ΕΘΕΛ.
Η διοίκηση της ΕΘΕΛ διενεργεί ΕΔΕ (Ένορκη Διοικητική Εξέταση) εναντίον του συναδέλφου για συμμετοχή σε διαδήλωση της άκρας αριστεράς και αναρχικών (σύμφωνα με το κατηγορητήριο) σε ώρα εργασίας. Όσο και αν η σκευωρία αυτή είναι διάτρητη, το θράσος της διεύθυνσης να θεωρεί ότι μπορεί να παρακολουθεί και να ποινικοποιεί την πολιτική δραστηριότητα ενός εργαζόμενου, ακόμα και αν επικαλείται ψευδή γεγονότα, δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο.

Απαιτούμε να πάψει άμεσα η τρομοκρατική ΕΔΕ.
Τα πολιτικά και δημοκρατικά μας δικαιώματα τα καταχτήσαμε με αγώνες και δεν τα χαρίζουμε

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΤΩΝ

http://epitropesdiodiastop.blogspot.com

Bandiera Rossa

Καταγγέλλει και αποχωρεί από την βουλή η Σοφία Σακοράφα!!!


Καταγγέλλει και αποχωρεί από την βουλή η Σοφία Σακοράφα!!!
Η Σοφία Σακοράφα με επιστολή της αποχωρεί από την συζήτηση για το μεσοπρόθεσμο και τονίζει ότι «Το Μεσοπρόθεσμο είναι εγκληματικό για τον ελληνικό λαό και την πατρίδα μας…»
Δείτε την επιστολή:
Επιστροφή στην αρχική
 

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Η Ελληνική κυβέρνηση καταργήθηκε. Αναλαμβάνουν τοποτηρητές!


  • Συμφώνησε ο Γιώργος Παπανδρέου στην μετάβαση του πολιτεύματος από Ελληνική Δημοκρατία σε τροϊκανή μπανανία…!
  • Τοποτηρητές της τρόικα σε όλα τα υπουργεία!
  • Άφωνοι οι υπουργοί που απειλούσαν πως θα παραιτηθούν σε περίπτωση που θα έμπαιναν ξένοι στα υπουργεία τους…
  • Με την συμφωνία του Παπανδρέου καταργείται πλήρως η ανεξαρτησία της χώρας
  • Μήπως πρέπει να περιμένουμε να μπει τοποτηρητής και στο Μαξίμου ή ο Γιώργος Παπανδρέου είναι έμπιστος των “δάνειων δυνάμεων”, της τρόικας και των διεθνών οικονομικών εκβιαστών και τρομοκρατών;
  • Δεν αναμένεται καμία αντίδραση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος αρέσκεται να παίζει τον ρόλο του αξεσουάρ στο Προεδρικό Μέγαρο…

Αγαπητέ αστυνομικέ!…


Σε λέω αγαπητό, παρότι…

Όταν έδινα εξετάσεις στο πανεπιστήμιο, με είχες φιλοδωρήσει με ένα φάκελο ικανό να φράξει το δρόμο τα ζωής μου.

Και φοιτητή στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου με μια παρέα συναδέλφων σου μας είχατε δείρει, όσο τραβούσε η όρεξή σας, γιατί φωνάζαμε για το δίκιο.


Σε λέω, λοιπόν, αγαπητό, γιατί μεγαλώσαμε μαζί. Γιατί φάγαμε μαζί το ψωμί της φτώχειας. Δουλεύοντας είκοσι ώρες το 24ωρο, για να καλοτρώει το τεμπελχανείο των πάσης φύσεως παρασίτων.
Πρέπει όμως να σου εξομολογηθώ ότι για ένα χρονικό διάστημα σε μισούσα.

Γιατί σε έβλεπα να κακομεταχειρίζεσαι τ’ αδέλφια μας: Τους αγρότες, τους εργάτες, τη φτωχολογιά. Με τα ροζιασμένα χέρια και τα πονεμένα πρόσωπα. Τη στιγμή, που φωνάζουν για το δίκιο τους. Που μονίμως καταπατούν τα παχύδερμα του κατεστημένου.

Σε μισούσα. Γιατί σε έβλεπα σαν τους γενίτσαρους. Που οι Τούρκοι τους άλλαζαν την πίστη, τη συνείδηση και την καρδιά. Και τα έκαναν τους φοβερότερους εχθρούς εκείνων, που τα γέννησαν. Για ν’ απολαμβάνουν ανενόχλητοι τα πλούτη, που άρπαζαν απ’ τους σκλαβωμένους λαούς. Όπως σήμερα απ’ τον ελληνικό λαό οι βδέλλες της ολιγαρχίας.

Η τρομοκρατία των σκυμμένων και οι όρθιοι της πλατείας


Γιωργάκη μην πας πλατεία. Εκεί κάνουν άσχημες χειρονομίες.
Όσο πλησιάζουμε στο κρίσιμο διήμερο της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου, τόσο κλιμακώνεται η επίθεση των πολιτικών και μιντιακών ταγών του καθεστώτος, καθώς και της πνευματικής ολιγαρχίας που έχει συστρατευτεί (αν όχι επιστρατευτεί) με το αστικό στρατόπεδο. Αν μέχρι πριν λίγες εβδομάδες υπήρχαν ακόμη άνθρωποι που θεωρούσαν ότι ο όρος “ταξικός πόλεμος” είναι μία ξύλινη έκφραση μηδενιστικού μίσους της Αριστεράς, θα πρέπει λογικά να έχουν αρχίσει να αναθεωρούν. Αν πάλι όχι, καλό θα είναι να ρίξουν μία ματιά -και με ψυχραιμία- στα όσα γράφουν και εκστομίζουν εναντίον του λαϊκού παράγοντα, και να παρατηρήσει ποιοι και πώς εκφράζουν τις ίδιες απόψεις και εξυπηρετούν τα ίδια συμφέροντα. Δεν χρειάζεται να εντρυφήσουν στα απόκρυφα της μαρξιστικής θεολογίας. Τα μόνα που απαιτούνται είναι λίγα ελληνικούλια, λίγο παραπάνω καθαρό μυαλό και ακόμη περισσότερη ψυχραιμία.

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΜΕ !

Βλέποντας κάποιος (που παροικεί εντός των  τειχών) τα  εκπληκτικά τραγικά , όσο και αποκαλυπτικά ,γεγονότα  που διαδραματίζονται γύρω μας ,δε μπορεί παρά να καταλαβαίνει, με βεβαιότητα πλέον ,ότι τόσα χρόνια ΖΟΥΣΑΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΟΝΕΙΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. Στην πραγματικότητα  ,μας κρατούσαν και συνεχίζουν να μας κρατάνε στο ίδιο όνειρο, με εκπληκτικούς ,στη σύλληψή και τη λειτουργία τους ,μηχανισμούς !
     Τα πράγματα λοιπόν φίλοι μου ,η πραγματικότητα ,δεν είναι ‟κάπως διαφορετική” .Είναι ‟πλήρως διαφορετική” !!!
     Η αλήθεια όμως ,είναι πλέον πασιφανής . Το παγκόσμιο καρτέλ των τραπεζιτών (ρόθτσιλντ , ροκφέλερ κλπ) εδώ και τρείς αιώνες ,κατάφεραν – κυρίως όμως μετά το 1913 –  να εισβάλλουν σε όλους τους τομείς της ζωής μας ,με πρώτον και καλύτερο αυτόν της οικονομίας ,επιβάλλοντας ένα παράδοξο, ανίερο και δολοφονικό χρηματοπιστωτικό κόλπο  που ,αργά αλλά σταθερά ,θα οδηγούσε ,με πλήθος εναλλακτικών σεναρίων ,σε μια παγκόσμια κυβέρνηση μέσω της τελικής συνενώσεως των πόλων που έχουν φτιάξει (Ε.Ε), (Βορειοαμερικανική ένωση),ΔΝΤ ,παγκόσμια τράπεζα κλπ .
Στα πλαίσια λοιπόν αυτού του σχεδίου ,τα περισσότερα  κράτη διοικούμασταν και διοικούμαστε – από …………..καταβολής Ιστορίας – από μια παρέα κληρονομικά ομόσταυλους διεθνείς  πράκτορες του αδίστακτου διεθνούς τραπεζικού συστήματος, που πλαισιώνουν ΜΜΕ ,κυβέρνηση , αντιπολίτευση, τράπεζες ,‟οίκους αξιολόγησης” ,αλλά και τις ηγεσίες των υπόλοιπων κομμάτων που επιδίδονται σε μια θεατρική παράσταση άνευ προηγουμένου 

Αφού έχουμε πόλεμο ας δράσουμε πολεμικά


 Ένα 24ωρο έχει μείνει μέχρι την μητέρα των ως τώρα μαχών. Μητέρα των μαχών την ονομάζει και ο αντίπαλος. Ρίχνει όλα τα όπλα του στη μάχη. Εκτός από τον στρατό. Εμείς από την μεριά μας πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να κατέβει ο κόσμος στους δρόμους. Στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στις σχολές, όπου αναπνέουν οι εργαζόμενοι οι άνεργοι, η νεολαία.
Κανείς, απολύτως κανείς, δεν περισσεύει. Ταυτόχρονα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα θολά σημεία σε σχέση με την επικείμενη μητέρα των μαχών. Γιατί όσο καλή θέληση να έχει κανείς, διαπιστώνει όλες αυτές τις μέρες, από όσα λέγονται και από όσα γράφονται, ότι υπάρχουν θέματα.

Δεν μιλάμε για τους γραφειοκράτες της ΓΣΕΕ, που θα την κάνουν όσο πιο γρήγορα μπορούν. Δεν μιλάμε επίσης για τις δυνάμεις του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ. Αυτοί έχουν διαχωρίσει την θέση τους από όλους και θα πορευτούν σύμφωνα με τους δικούς τους κανόνες. Βεβαίως θα ήταν ευχής έργον, να δώσουν μάχη γύρω από την Βουλή, όπου αυτοί επιλέξουν. Να μην τα μαζέψουν και φύγουν με το πρώτο μπαμ όπως έκαναν στις 15 Ιούνη. Ας ελπίσουμε ότι θα κάνουν κάτι καλύτερο. Κάτι αντίστοιχο με τις δικές τους θέσεις και δηλώσεις ότι έχουμε πόλεμο

Μπέος-Ψωμιάδης για Παπανδρέου-Βενιζέλο!

Νέοι διάλογοι των, Μάκη Ψωμιάδη και Αχιλλέα Μπέο, βγήκαν στη δημοσιότητα και έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Οι ατάκες για τον Παναδρέου και τον Βενιζέλο, ο Βαγγέλης που ηρέμησε τον Υπουργό και ο Βαρδινογιάννης σε ρόλο... κυνηγού.Μπέος Ψωμιάδης
Ένας ιδιαίτερα ενδιαφέρον διάλογος βγήκε στο φως της δημοσιότητας τη Δευτέρα το πρωί και έχει να κάνει με τους Μάκη Ψωμιάδη και Αχιλλέα Μπέο.
Η αχτύπητη δυάδα, στους περισσότερους διαλόγους, μιλάει για τα νέα μέτρα του Βενιζέλου, τον Παπανδρέου, τον Βαρδινογιάννη που τους κυνηγάει και τον Βαγγέλη που ηρέμησε τον Υπουργό...
Όπου "Β" βάλτε τον Μάκη Ψωμιάδη και όπου "Α" τον Αχιλλέα Μπέο. Οι διάλογοι παρουσιάζονται όπως τους αποκάλυψε η εφημερίδα "Τα Νέα".
Β: Πώς τα βλέπεις τα πράγματα;
Α: Εδώ μαστίζεται όλη η Ελλάδα και αυτά βρήκαν τώρα να ρίξουν την κοινή γνώμη εκεί επάνω, γιατί το ποδόσφαιρό έχει λαϊκό έρεισμα. Κι έχουν βάλει όλα τα μ…. τα άπλυτα, τους δημοσιογράφους και βαράνε σε όλα τα κανάλια, τις εφημερίδες και τα ράδια να αποσυντονίσουν τον κόσμο από όλα τα προβλήματα και να τα ρίξουν στο ποδόσφαιρο. Και βγαίνει ο καθένας.
Β: Και μας περιμένουν στη γωνία να μας γ… εμένα και εσένα.