ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

ΞΑΝΑΜΕΝΟΣ 50αρης TROLLΑΡΕΙ ΣΤΟ ΚΟΝΤRA channel [vid]

“Ο ΕΘΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΓΡΙΜΙ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ”

“Στα 13 μου ‘κόλλησα’ με τον τζόγο. Είχα πάθει εθισμό. Σταμάτησα να πηγαίνω σχολείο. Οι γονείς μου είχαν χωρίσει νωρίς και ο πατέρας μου ήταν στη φυλακή. Αργότερα ήρθαν και τα ναρκωτικά. Επί 10 χρόνια ήμουν δέσμιός τους. Ζούσα ένα μαρτύριο. Έκανα κλοπές για να αγοράσω τη δόση μου, κοιμόμουν στον δρόμο. Όλα αυτά ευτυχώς τελείωσαν. Εδώ και τέσσερα χρόνια είμαι ‘καθαρός’ και η ζωή μου έχει αλλάξει προς το καλύτερο”.

Ο Γιάννης είναι 29 ετών και περιγράφει στη “Μ” τα δύσκολα χρόνια που πέρασε παλεύοντας με τα ναρκωτικά. Μεγάλωσε με τη θεία του, έχασε φίλους που τον έκαναν πέρα διότι έφτανε στο σημείο να κλέβει χρήματα ακόμη κι απ’ αυτούς για να αγοράσει τη δόση του, ενώ δεν είχε ποτέ τη στήριξη των γονιών του. Σήμερα είναι μέλος της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας “Όασις”, όπου βρήκε συμπαράσταση και έμαθε να παλεύει ενάντια στον εθισμό από τα ναρκωτικά, ενώ εργάζεται και κάνει όνειρα για ένα καλύτερο αύριο.
“Ο εθισμός είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Έχεις να κάνεις με ένα ‘αγρίμι’ μέσα σου. Στην ‘Όασις’ βρήκα ανθρώπους που είχαν περάσει τα ίδια με μένα και μπορούσαν να με βοηθήσουν και να με καταλάβουν. Τώρα η ζωή μου έχει αλλάξει. Εργάζομαι, έχω δικό μου σπίτι και σχέση. Είμαι αισιόδοξος για τη ζωή”, λέει ο Γιάννης.

Το ποίημα του Χυτήρη για την αποχώρηση από την ΕΡΤ


Ο γνωστός ποιητής και πολιτικός Τηλέμαχος Χυτήρης έγραψε  ποίημα για τον ανασχηματισμό και την αντικατάστασή του από την ΕΡΤ .

Το νέο ποίημα  προέρχεται από  αναλόγου ύφους  ποιήματα που έχει γράψει  με το χαρακτηριστικό του τρόπ  και σας το παρουσιάζει αποκλειστικά βέβαια το Πάμε Λουκέτο:  :

ΤΡΟΜΑΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΡΤ

Οι Αγανακτισμένοι πολίτες, μέσω διαδικτύου, επικοινωνούν με τους Ευρωπαίους ηγέτες και περιγράφουν με ονόματα και διευθύνσεις την βρώμικο κόσμο της διαπλοκής στην Ελλάδα.


Το διαδίκτυο μπορεί να αποδειχθεί εξίσου αποτελεσματικό όπλο αντίστασης με τις συγκεντρώσεις των Αγανακτισμένων πολιτών στις πλατείες της χώρας.
Καλούμε τους συμπολίτες μας να στείλουν σύντομα και περιεκτικά e-mail στους ηγέτες των χωρών της Ευρωπαικής κοινότητας.
Μπορεί να το κάνει ο καθένας μας.
Μέσα από αυτή τη διαδικασία αλλά και πιο άμεσα με το twitter και το fecebook μπορούμε να τους ενημερώσουμε για τη διαφθορά και τη διαπλοκή στο πολιτικό, επιχειρηματικό και μηντιακό κατεστημένο της χώρας μας.
Εδώ μπορούμε ν αναφέρουμε ονόματα και περισταστικά.
Στόχος αυτής της εκστρατείας είναι να διαπιστώσουν και οι ίδιοι πως τα δάνεια που μας χορηγούν δεν πιάνουν τόπο μια και καταλήγουν τελικά στη χοάνη της δαπλοκής ενός διεφαρμένου συστήματος.
Μιλήστε τους για τις τράπεζες και πως διαπλέκονται κάποιοι τραπεζίτες με τα ΜΜΕ.
Μιλήστε τους για τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ δάνεια και τα αντίστοιχα ποσά σε διαφημίσεις των τραπεζών που αποτελούν οξυγόνο για τη διαπλοκή.
Ας γίνουμε χιλιάδες οι Αγανακτισμένοι του διαδικτύου.
Ενημερώστε τους Ευρωπαίους ηγέτες και τους υπουργούς Οικονομικών πως τα λεφτά τους καταλήγουν στους αχυρανθρώπους της διαπλοκής-στα σκουπίδια.

Λουκάνικος: Αφιέρωμα του BBC για τoν Αγανακτισμένο σκύλο!


Είναι ένας από τους διαδηλωτές που ξημεροβραδιάζεται στο Σύνταγμα

Ο λόγος για τον "Λουκάνικο", έναν σκύλο- θρύλο που μυρίζεται κατευθείαν τις κινητοποιήσεις, στις οποίες συμμετέχει με το δικό του -σκυλίσιο- τρόπο! Το bbc δημοσίευσε ένα αφιέρωμα προς τιμήν του με ένα βίντεο των καλύτερων στιγμών του...
O πιστός φίλος των Αγανακτισμένων, ο Λουκάνικος, ο οποίος κατεβαίνει ανελλιπώς στην πλατεία Συντάγματος, κέρδισε επάξια τον τίτλο του "Σκύλου της εξέγερσης", αλλά και ένα αφιέρωμα στην ιστοσελίδα του BBC!

"Ένας πιστός διαδηλωτής ήταν στην πρώτη γραμμή όταν οι αστυνομικοί έριχναν δακρυγόνα την Τετάρτη έξω από τη Βουλή", αναφέρει το άρθρο της ιστοσελίδας του BBC της Παρασκευής (17.06). Και συνεχίζει λέγοντας: "O αδέσποτος σκύλος, ονόματι ''Λουκάνικος'', βρίσκεται εδώ και χρόνια στο επίκεντρο της δράσης".

Το BBC μάλιστα, ολοκληρώνει το αφιέρωμα του για τον Λουκάνικο, παραθέτοντας βίντεο με τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές του.

Ο Λουκάνικος είναι από την πρώτη κιόλας μέρα στο Σύνταγμα συμμετέχοντας "ενεργά" με τους Αγανακτισμένους διαδηλωτές. Σε γενικές γραμμές είναι πολύ ήσυχος και δέχεται τα χάδια με ευχαρίστηση ενώ δεν έχει επιτεθεί ποτέ σε κανέναν.

Όμως, μια φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, ιδιαίτερα στις φιλοζωικές οργανώσεις. Στην εν λόγω εικόνα, φαίνεται ο Λουκάνικος αλλά και δύο αστυνομικοί που επιβαίνουν σε μια μηχανή. Στη φωτογραφία ο συνοδηγός έχει σηκώσει το γκλομπ, πιθανότατα για να χτυπήσει το Λουκάνικο...

Αξιοσημείωτα είναι και τα γκρουπάκια που έχουν δημιουργηθεί προς τιμήν του Λουκάνικου στο facebook: "λουκάνικος (loukanikos) - για πρωθυπουργός εθνικής ενότητας" ή "ο σκύλος που δεν έχει χάσει καμία

διαδήλωση"
.


Χώρεσαν το αυτοκίνητο σε βαν!

Μια πρωτότυπη λύση βρήκε ένα ζευγάρι από το Καζακστάν για να μεταφέρουν στη χώρα τους αυτοκίνητο που αγόρασαν στη Γερμανία. Η αστυνομία τους χάλασε τα σχέδια (Vid+Pic)
Έπρεπε να βρουν ένα τρόπο να μεταφέρουν το νέο τους αυτοκίνητο πίσω στο σπίτι τους στο Καζακστάν.
Τους ήρθε ο ουρανός σφοντύλι όταν άκουσαν τη τιμή για να το μεταφέρουν με κάποια φορτωτική και έτσι αποφάσισαν να του “πάρουν τα μέτρα” και να το βάλουν μέσα στο βανάκι τους.
Ο λόγος για τον 38χρονο Pals Konstanty Krol και την 28χρονη σύζυγο του Cezar Chmielewski οι οποίοι είχαν αγοράσει κάπου στη Γερμανία ένα ασημένιο Mazda 626.

Επειδή η νεαρή κυρία δεν ήξερε να οδηγά και τα χρήματα που τους ζητούσαν για φορτωτική ήταν πολλά αποφάσισαν να το “τυλίξουν” και να το βάλουν στο βανάκι που διαθέτουν.
Ωστόσο ήταν λίγο μακρύτερο και η πόρτα δεν έκλεινε...για κακή τους τύχη η Γερμανική αστυνομία τους είδε στο δρόμο και τους ακινητοποίησε έως ότου βρουν ένα μεταφορικό μέσο για  να το μεταφέρουν.

Το ΠαΣοΚ ήταν το μεγαλύτερο δυστύχημα που συνάντησε στον δρόμο της η ελληνική κοινωνία, που την διέφθειρε και την μόλυνε μ’ έναν τρόπο που θα πάρει δεκαετίες για να γιατρευτεί.


30 χρόνια κυβέρνησαν, και δεν πρόκαναν, παρά το ότι είχαν συμβόλαιο μαζί μας

-να εθνικοποιήσουν τις τράπεζες
-να εθνικοποιήσουν τους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας
-να κάνουν ανάπτυξη
-να βγουν από το ΝΑΤΟ
-να βγουν από την ΕΕ (είχαν υποσχεθεί και δημοψήφισμα)
-να καταργήσουν τις εξετάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ
-να καθιερώσουν την απλή αναλογική
-να σταματήσουν τον κρυφό υπερδανεισμό του δημοσίου
-να διασφαλίσουν τα σύνορα με βάση τις διεθνείς συμβάσεις
-να… να… να…
Και όλα τα είχαν υποσχεθεί. Επαιξαν με τη λαχτάρα ενός ολόκληρου λαού να δει προκοπή. Και τον πρόδωσαν με τον πιο ελεεινό τρόπο. Τον πρόδωσαν συμμαχώντας με τους χειρότερους εχθρούς του. Με τους αιμοπότες του. Και τώρα αυτούς τους εχθρούς του λαού έχουν συμμάχους.
Αποδείχθηκαν οι χειρότεροι ολιγάρχες που μας κυβέρνησαν ποτέ.
Το ΠαΣοΚ ήταν το μεγαλύτερο δυστύχημα που συνάντησε στον δρόμο της η ελληνική κοινωνία. Την διέφθειρε και την μόλυνε μ’ έναν τρόπο που θα πάρει δεκαετίες για να γιατρευτεί.
Το σύνολο των ανώτερων και ανώτατων στελεχών του είναι ένοχο για την μεγαλύτερη πολιτική απάτη. Είναι ένοχο για τα μεγαλύτερα ψεύδη, για το πιο ελεεινά ψεύδη στον ελληνικό λαό, με μόνο σκοπό ΝΑ ΚΛΕΒΕΙ την ψήφο του. Κλέφτες της πολιτικής ισχύος των πολιτών είναι. Και θα έπρεπε ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥΣ να βρίσκονται ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ.
Οι επίγονοι και οι νεώτεροι οπαδοί του ΠαΣοΚ, που μάλλον δεν τα ξέρες ή δεν τα θυμάστε καλά, και έχετε και πολύ “αριστερή φρασεολογία” έτοιμη στο τσεπάκι σας, τυπώστε το “Συμβόλαιο με το Λαό”, που θα μένει για να σας ντροπιάζει αιώνια, αν έχετε την τόλμη βγείτε στις πλατείες των Αγανακτισμένων να το μοιράσετε στον κόσμο. Αυτό το πράγματι επαναστατικό κείμενο.

Αύξηση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού στην Ευρώπη


Μόνιμες διαστάσεις κινδυνεύει να λάβει το φαινόμενο του ρατσισμού στην Ευρώπη εξαιτίας κυρίως της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Επιτροπής κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας του Συμβουλίου της Ευρώπης (ECRI).

Τα κρούσματα ρατσισμού και ξενοφοβίας ολοένα αυξάνονται στις ευρωπαϊκές χώρες, όπως επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας του Συμβουλίου της Ευρώπης (ECRI), που παρακολουθεί την εξέλιξη των ρατσιστικών κρουσμάτων στα 47 κράτη-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η Επιτροπή συμπεραίνει στην ετήσια έκθεσή της για το 2010, ότι ο ρατσισμός δεν αποτελεί πλέον ένα περιθωριακό φαινόμενο, ενώ τονίζει ότι η ρατσιστική υστερία υποδαυλίζεται ακόμη και από πολιτικούς, που χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο, ξενόφοβα και αντιμουσουλμανικά κηρύγματα, ενώ καταφεύγουν και στη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων, για τον αποκλεισμό θρησκευτικών μειονοτήτων από τις ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Στην έκθεση επισημαίνεται ότι, κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, μετανάστες και πρόσφυγες από την Υποσαχάρια Αφρική έπεσαν θύματα ρατσιστικής βίας ενώ, υπερεθνικιστικές οργανώσεις υποκίνησαν εθνοτικές συγκρούσεις, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη είναι ο αυξανόμενος ρατσισμός εναντίον των Τσιγγάνων-Ρομά, ενώ εκφράζεται ο φόβος, μήπως οι συνεχείς επιθέσεις εναντίον της πολυπολιτισμικότητας οδηγήσουν σε κατακερματισμό των ευρωπαϊκών κοινωνιών.



http://diktiospartakos.blogspot.com

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Ορίστε πως καταρέει η Αυτοκρατορία της Ευρωπαικής Ενωσης….


Πριν ξεκινήσει η περιβόητη πλέον χρηματοπιστωτική κρίση, οι διαμάχες και ο σκεπτικισμός ήταν καθημερινότητα στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Στην Ελλάδα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 δεν ήταν ξεκάθαρο καθώς το μεγαλείο της αναβίωσης αυτού του υπέρτατου αθλητικού γεγονότος των ΟΑ θόλωνε την κρίση. 




Οι Έλληνες πολίτες έβλεπαν γέφυρες να στήνονται, δρόμους να απλώνονται, αεροδρόμια να κατασκευάζονται, μετρό να επεκτείνονται και επιχειρήσεις να ξεφυτρώνουν σα τα ραπανάκια σε γόνιμο έδαφος. Μετά ξέσπασε η κρίση. Στην αρχή η διάχυσή της στην Ευρώπη ήταν αργή, όμως όπως το τσουνάμι που βαθειά στον Ωκεανό δεν φανερώνει τη δυναμική του και όταν πλησιάσει στην ακτή μεταμορφώνεται σε γιγαντιαία κύματα που σαρώνουν τα πάντα με ταχύτητες ασύληπτες, έτσι και οι συνέπειες της κρίσης χρειάστηκαν λιγότερο από
ενα χρόνο για να γονατίσουν ολόκληρα κράτη, της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης.Μήπως τελικά η Ερώπη είναι ακόμη μία αυτοκρατορία που καταρρεέι μπροστά στα μάτια μας; Ο Wayne Madsen στο Strategic Culture αναλύει την σοβούσα κατάσταση που ίσως οδηγήσει στην διάλυση του οικοδομήματος της ΕΕ που πήρε σχεδόν 50 χρόνια για να στηθεί.

Ευτυχώς..ΔΕΝ είναι όλοι οι ιερείς ίδιοι.


Μπορεί η θρησκεία να είναι απούσα απο τα πολιτικα τεκταινόμενα στη χώρα μας ,Υπάρχουν όμως και αυτοί οι πολίτες , που πίσω απο τα ράσα του παπά , λενε τα πράγματα με το ονομα τους…
ΠΕΣΤΑ ΓΕΡΟΝΤΑ!!!

Οργή

Ενα ευχαριστω σε καποιους αλληλεγγυους εργαζομενους και καταστηματαρχες της ΠΛ.ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ


Μερικες μαρτυριες διαδηλωτων 

από δακρυγόνο 11:53πμ, Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011
 

περίθαλψη και καταφύγιο από τα δακρυγόνα


ενώ βρισκόμασταν στην Αμαλίας για να αναπνεύσουμε από τα δακρυγόνα που έπεφταν βροχή στο Σύνταγμα, έκαναν το πρώτο ντου οι μπάτσοι από τον εθνικό κήπο με άπειρα και πάλι δακρυγόνα.
 

Προς τιμήν του, το ξενοδοχείο Αμαλία, άφησε τον κόσμο να μπει μέσα για να προφυλαχτεί (ενώ τα γουρούνια έριξαν δρακρυγόνο στην είσοδο). Οι εργαζόμενοι ήταν φιλικοί, μας καθοδηγούσαν να βρούμε τις τουαλέτες, άνοιξαν συνεδρειακή αίθουσα με καρέκλες και κλιματισμό για να καθήσουμε, έφεραν τρόλεϊ με άπειρα ποτήρια και παγωμένα νερα, κομμένα λεμόνια για τα μάτια (βοηθάει αυτό;) και μας έδωσαν όλο το χρόνο που χρειαζόμασταν για να συνέλθουμε και να ξαναβγούμε έξω.
 

Αυτή την στάση κράτησαν μέχρι αργά, 8 το βράδυ χρησιμοποιήσαμε τελευταία φορά την τουαλέτα τους, παρά τη σπασμένη πόρτα της εισόδου, προφανώς από το δεύτερο ντου των μπάτσων στην Αμαλίας.
 

Ιδιαίτερο ευχαριστώ στην καθαρίστρια, που δεκαπλασιάστηκε η δουλειά της εξαιτίας μας.
 




από αντί 12:07μμ, Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους εργαζόμενους του Τερκενλή πάνω στην πλατεία Συντάγματος που άνοιγαν την πόρτα του μαγαζιού στους διαδηλωτές, τους άφηναν να πλυθούν στις τουαλέτες και τους πρόσφεραν νερά. Μάλιστα σε άνθρωπο που δεν ήταν καθόλου καλά από τα σκατοχημικά των μπάτσων, του έδωσαν κι ένα ποτήρι γάλα για να συνέλθει.

από περιπτερο 1:42μμ, Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

απεναντι απο τα λουλουδαδικα εαν πηγαινες να παρεις νερο μεσα στο πανικο και εφευγες δεν σε κυνηγουσε, μαλιστα μετα απο το τριτο ντου των μπατσων κατεβασε πιο κατω 3 κιβωτια νερα και τα αφησε για το μοιρασμα.

από μκ 2:36μμ, Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

και το ξενοδοχείο Αrethusa και τους εργαζόμενους εκεί που μας βοήθησαν μετά από ντου στη Μητροπόλεως.

από Πότμος 5:19μμ, Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Και ο περιπτεράς μπροστά στο Titania Έχει μοιράσει τζάμπα νερά άπειρες φορές σε κυνηγητά κόσμου από χοιρινά.

από @@ 1:29μμ, Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Νομίζω οτι σε όποιον είναι αλλυλέγγυος αξίζει ένα ευχαριστώ και μία αναφορά. Θα προσθέσω τους εργαζόμενους του ΜΕΤΡΟ που για συμπαράσταση και διευκόλυνση της κατάστασης δεν έκαναν ούτε καν σταση εργασίας,κράτησαν τον σταθμό ανοικτό και έστεισαν ακομα και ιατρείο μέσα στο σταθμό ενώ ομάδα εργαζομένων με κόκκινα γιλέκα έκαναν τους νοσοκόμους και βοηθούσαν όποιον είχε ανάγκη.Τέλος ενα ευχαριστώ στο προσωπικο του καφε σαντουιτσαδικου (δεν θυμάμαι ονομα) που βρίσκεται στη γωνία Αμαλίας και Οθώνως και ειδικά στη κοπέλα που γέμιζε επι ώρα εκατοντάδες ποτήρια νερό και μας τα έδινε με διαρκές χαμόγελό!

ενα ευχαριστω λοιπον.
Τους το οφειλουμε!

απο το indymedia
http://gregordergrieche.blogspot.com/


Προς τι ο Πανικός ;


Πανικός;

Προς τι ο πανικός "φίλοι" μπάτσοι; Τα επιστρατευμένα καθυστερημένα που έχετε δεν κάλυψαν τα νότα τους επαρκώς; Οι αγανακτισμένοι φέρουν πλήθος φωτογραφικών μηχανών και κινητών και δε σας αφήνουν να κινηθείτε με την ευκολία που είχατε συνηθίσει; Αναφέρομαι φυσικά στο πλήθος ανακοινώσεων της Ελληνικής Πλουτονομίας, σχετικά με τα περιστατικά της προχθεσινής διαδήλωσης.

Η αλήθεια είναι πως περίμενα κάτι καλύτερο από εσάς. Τα ίδια μασκαριλίκια κάθε μήνα κάποια στιγμή θα το χάνατε το παιχνίδι. Δε σας βοήθησαν βέβαια και τα ΜΜΕ όσο είχατε συνηθίσει. Τι κρίμα που πλέον για να μάθει κανείς τα Nέα από την Όλγα, το Μανώλη και το Νίκο, πρέπει να είναι γεννημένος το '20 και να έχει άνοια. Από την άλλη, λίγο ο γενετικός κώδικας, λίγο η στυτική δυσλειτουργία, λίγο το ξύλο στο σπίτι και λίγο η κοινωνική απομόνωση δε σας αφήνουν και πολλά περιθώρια για πολύπλοκα αστυνομικά σενάρια. Και πάλι όμως περίμενα κάτι καλύτερο.

Ας φανταστούμε λίγο το σκηνικό. Καθόσαστε για 23 μέρες και βλέπατε τους αγανακτισμένους στο Σύνταγμα κλείνατε τα μάτια σας και σκεφτόσαστε πόσο ωραία θα καθάριζε το τοπίο με λίγα δακρυγόνα, 5 ρουφιάνους και 50 κουκουλοφόρους συναδέλφους σας. Η κατάσταση ήταν κρίσιμη, οι αγανακτισμένοι δε δέχονταν κομματικές παρατάξεις, ούτε περίεργους τύπους με μαύρες κουκούλες και έτσι ήταν λίγο πιο δύσκολο από όσο έμοιαζε. Άσε που κυκλοφορούσαν πλέον και πολλές φωτογραφίες με κουκουλοφόρους και μπάτσους μαζί. Αυτό το ίντερνετ τα κάνει όλα. 23 μέρες σκεφτόσαστε τι να κάνετε και τότε ήρθε η επιφοίτηση. "Θα κάνουμε ακριβώς το ίδιο και ότι γίνει". Τρομερό σχέδιο. Και αλάνθαστο.

Ευχαριστούμε πολύ για την επιλογή σας. Πλέον ξέρει και η κουτσή Μαρία τι εστί "Μπάτσος".

Ρουφιάνοι, τρομολάγνοι, καθυστερημένοι, ανέραστοι, ζώα, τραμπούκοι και απατεώνες. Αφού στη δουλειά σας πρέπει να έχετε αυτά τα χαρακτηριστικά, τότε ας νομιμοποιήσουμε και τους serial killers, τους τοκογλύφους, τους Μπράβους των γηπέδων, τους διακινητές παιδικής πορνογραφίας, τους καταδότες, τους κλέφτες και τους βιαστές. Εκτός αν βγει δικαστική απόφαση που αναγάγει το επάγγελμα σας σε ψυχασθένεια και προσφέρετε εαυτούς για επιστημονική παρατήρηση.

Κάτι καλό που έκανε η κρίση είναι πως και ο ίδιος ο κόσμος άρχισε να αποκτά κρίση. Δεν έτρωγε πια ότι του σέρβιραν. Άρχισε να επεξεργάζεται αυτά που ακούει, αυτά που βλέπει και αυτά που διαβάζει. Τα πρόβατα άρχισαν να ξυπνάνε έστω και αργά.

Μέρες δημοκρατίας..


Πλατεία Συντάγματος, ώρα 16:30. Ενώ κόσμος συγκρούεται με τις δυνάμεις καταστολής στην κάτω μεριά της πλατείας και τα χημικά πέφτουν βροχή, στο κέντρο της πλατείας οι μάχες είναι διαφορετικές και εξ’ ίσου ενδιαφέρουσες: Προσπάθειες να παραμείνει ο κόσμος στην πλατεία, να παραμείνει το ηθικό ψηλά και να μην επικρατήσει πανικός. Αναμμένες φωτιές για τα δακρυγόνα, Maalox και παροχή πρώτων βοηθειών σε οποίον δεν καταλαβαίνει ότι η “προστασία του πολίτη” πρέπει να περάσει πάνω από τις δικές του πλάτες. Στα μεγάφωνα αρχίζει να ακούγεται κρητική λύρα και το “αγρίμια και αγριμάκια μου”. Χειροκροτήματα. Μετά το ριζίτικο ο λυράρης πιάνει το πεντοζάλι. Ο κόσμος αρχίζει να χορεύει, τις μπαλωθιές του κρητικού γλεντιού αντικαθιστούν οι κρότου-λάμψης, κάνοντας τον χορό ακόμα πιο διονυσιακό. Το πολύμορφο, απρόβλεπτο και αταξινόμητο αυτού που συμβαίνει το τελευταίο διάστημα στους δρόμους, μοναχά όποιος ενημερώνεται από τα ΜΜΕ ή πάσχει από κάθε είδους ιδεολογικές αγκυλώσεις δεν μπορεί να δει. Τα ταμπελάκια ισχύουν μόνο σε όσους θέλουν να βάλουν και να κλείσουν σε προκατασκευασμένα και βολικά κουτάκια την κοινωνική εξέγερση. (Ερώτηση για δυνατούς λύτες: Άτομα που γνωρίζω την στράτευση τους στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά το είχαν ρίξει στον χορό, ενώ τα είδα νωρίτερα να συγκρούονται με τις δυνάμεις καταστολής. Αυτοί που κατατάσσονται; Στους μπαχαλάκηδες, τους προβοκάτορες, ή στους απολίτικους πασιφιστές;)
Ξαφνικά, δακρυγόνα αρχίζουν και εκτοξεύονται στο κέντρο της πλατείας, πάνω στο κόσμο, με τους μπάτσους να ορμούν προς την πλατεία. Πανικός, φωνές, ο κόσμος να προσπαθεί να διαφύγει, ήταν μόνο θέμα τύχης που δεν υπήρξαν θύματα.

ΞΥΛΟ ΣΕ ΦΑΣΙΣΤΑ ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ 15-6-11

Πιάσε το χέρι μου,μην χαθούμε έτσι?

Βασιλευόμενη δημοκρατία


Τον Δεκέμβριο του 1974 διεξήχθη στη χώρα μας δημοψήφισμα για τη μορφή του πολιτεύματος. Οι Έλληνες πολίτες ψήφισαν υπέρ της αβασίλευτης δημοκρατίας αλλά η βασιλευόμενη δημοκρατία δεν έπαψε ποτέ να είναι το πολίτευμα της χώρας. 

Κρίνοντας από τη εξέλιξη της δημοκρατίας στη χώρα μας –μετά το 1974- είναι προφανές πως οι Έλληνες δεν ψήφισαν το 1974 υπέρ της αβασίλευτης δημοκρατίας αλλά κατά του βασιλιά Κωνσταντίνου (προσωπικά). Έκριναν ανεπιθύμητο το πρόσωπο, όχι τον θεσμό.
Η βασιλευόμενη δημοκρατία συνεχίζεται στη χώρα μας και μετά το 1974. Επίσημα, το πολίτευμα της Ελλάδας είναι η προεδρευόμενη δημοκρατία αλλά, ουσιαστικά έχουμε βασιλευόμενη δημοκρατία. Μόνο που οι βασιλικές οικογένειες είναι τώρα περισσότερες από μία.
Η Ελλάδα είναι μια πολύ δημοκρατική χώρα που μπορεί ο παππούς σου να ψήφιζε τον Γεώργιο Παπανδρέου, ο πατέρας σου τον Ανδρέα Παπανδρέου και εσύ να ψηφίζεις τον Γιώργο Παπανδρέου. Ή ο παππούς σου και ο πατέρας σου να ψήφιζαν Κωνσταντίνο Καραμανλή και εσύ τον Κώστα Καραμανλή. Έχεις πολλές επιλογές στη δημοκρατία. Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. Η δημοκρατία έχει μόνο Παπανδρέου και Καραμανλή.

Η βαρύτερη αντιπροεδρία στον κόσμο! Συνολικά 387, 5 κιλά ζυγίζουν Πάγκαλος - Βενιζέλος!

Η ανακοίνωση δύο αντιπροέδρων στην κυβέρνηση, δηλαδή των Βενιζέλου και Πάγκαλου, έδωσε αυτόματα ένα  μεγάλο ρεκόρ  στη χώρα μας, που αυτή τη στιγμή κάνει το γύρο του κόσμου!

Οι δύο αντιπρόεδροι ζυγίζουν συνολικά 387, 5 κιλά και έσπασαν κυριολεκτικά όλα τα κοντέρ.

Η διαδικασία για τους δύο αντιπρόεδρους ήταν άψογη. Τους ζύγισε και τους...
δύο ο Παπανδρέου και πήρε τον τίτλο ο Βενιζέλος , αφού έχει πάρει πολλά κιλά τελευταία και έχει ξεχειλίσει.  Κατόρθωσε  έτσι να ζυγίζει περισσότερο από τον Πάγκαλο, που κάνει δίαιτα τελευταία ( η δίαιτα του ύπνου. Δεν τρώει μεταξύ 3-5 το πρωί ).

Με τη διπλή προεδρία τελειώνει και το σλόγκαν "Μαζί τα φάγαμε". Και μόνο οι δυο τους αντιπρόεδροι , μπορούν να τα φάνε όλα! 


pamelouketo.blogspot.com

Σχέδιο διάλυσης της μεγαλύτερης απεργιακής κοσμοσυρροής


Tον εκφυλισμό της μεγαλύτερης απεργιακής διαδήλωσης των τελευταίων ετών επιχείρησαν και προσωρινά κατάφεραν οι δυνάμεις καταστολής, καθώς τα ΜΑΤ, σε αγαστή σύμπνοια με μερικές εκατοντάδες ταραχοποιών, διέλυσαν το μεγαλύτερο μέρος της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, με συμπλοκές, οδομαχίες και ρίψεις δακρυγόνων που έπνιξαν το κέντρο της Αθήνας. Αργότερα πάντως, όταν η ένταση εκτονώθηκε, πολύς κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται εκ νέου στο Σύνταγμα και λίγο πριν τις 7 μ.μ. η Αμαλίας και ο χώρος κάτω από τα σκαλιά είχαν και πάλι γεμίσει με κόσμο.
Το πολεμικό σκηνικό άρχισε να διαμορφώνεται από αργά το μεσημέρι, όταν ομάδα διαδηλωτών με κουκούλες, κράνη και σακίδια άρχισε να πετάει πέτρες εναντίον ανδρών των ΜΑΤ που, χωρίς να συντρέχει ιδιαίτερος λόγος, εμφανίστηκαν στο Σύνταγμα, από την Καραγιώργη Σερβίας, κινούμενοι προς το υπουργείο Οικονομικών. Οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα και σε μικρό χρονικό διάστημα, το κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος μετατράπηκε σε θάλαμο αερίων και οι γύρω δρόμοι σε πεδίο μάχης.

Μία από τις καλύτερες διαφημίσεις για τη χρήση ζώνης ασφαλείας

Η ιστορία του τατουάζ - History of Tattoo


Μία σύντομη ιστορία του τατουάζ


H λέξη tattoo (τατουάζ) έχει δύο μεγάλα παράγωγα: την πολυνησιακή λέξη «ta», που σημαίνει κάτι το εντυπωσιακό, και την ταϊτινή λέξη «tatau», που σημαίνει «για να σηματοδοτήσει κάτι». 
Η ιστορία του τατουάζ ξεκινάει από τη νεολιθική εποχή, γύρω στο 5000 π.Χ. και ποικίλλει τόσο πολύ, όσο και οι άνθρωποι που το έχουν.
Τα Τατατουάζ δημιουργούνται με την εισαγωγή έγχρωμων υλικών κάτω από την επιφάνεια δερμάτων. Το πρώτο τατουάζ πιθανώς δημιουργήθηκε από ατύχημα. Κάποιος είχε μιά μικρή πληγή και την έτριψε με το χέρι. που ήταν βρώμικο με αιθάλη και τέφρα από τη φωτιά. Όταν το τραύμα επουλώθηκε, είδαν ότι ένα σημάδι έμεινε μόνιμα. 
Παρά την αυξανόμενη γοητεία των κοινωνικών επιστημών με τατουάζ και την τεράστια δημοτικότητα των τατουάζ, δεν υπάρχει μεγάλο ιστορικό αρχείο της πρακτικής αυτής.

Χάλκινη εποχήΤο 1991, ο «otzi, ο άνθρωπος πάγος» γέμισε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σε όλον τον κόσμο, όταν το κατεψυγμένο σώμα του ανακαλύφθηκε σε ένα βουνό μεταξύ Αυστρίας και Ιταλίας (στην κοιλάδα otz των Άλπεων). Αυτή είναι η καλύτερα διατηρημένη σορός τής εν λόγω περιόδου που έχει βρεθεί. Το δέρμα του φέρει 57 τατουάζ του άνθρακα, εκ των οποίων: απλές τελείες και γραμμές κάτω στη σπονδυλική στήλη, ένα σταυρό στο εσωτερικό του αριστερού γονάτου, έξι ευθείες γραμμές 15 εκατοστών πολύ πάνω από τα νεφρά και πολλές παράλληλες γραμμές πάνω στους αστραγάλους.
photo-1photo-2
ο iceman όπως ο ίδιος βρέθηκε
ψηλά στα βουνά
η πλάτη του iceman

Υπάρχει λύση στο αδιέξοδο…


Τι κατάλαβα από την ομιλία Παπανδρέου:
1. Είναι προγραμματισμένος να μας σώσει και θα μας σώσει αν δεν τον βγάλουμε από την πρίζα.
2. Ο Γιώργος και η κυβέρνηση του είναι νεκροί, αλλά υπάρχει ζωή και μετά το θάνατο.
3. Αφού ο λαός επιμένει να μην καταλαβαίνει την πολιτική της κυβέρνησης η οποία είναι και μονόδρομος βεβαίως, βεβαίως, δεν υπάρχει άλλη δημοκρατική λύση στο αδιέξοδο από την εκλογή νέου λαού.
                                                              O Antista/Chef προτείνει…

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ-ΤΟ ΑΟΡΑΤΟ ΤΕΙΧΟΣ [VID]


Ενας εναλλακτικος τιτλος της δημοσιευσης αυτης θα μπορουσε να ειναι: ” Οι ΜΕΝ και οι ΔΕΝ ” …. Θέλετε να δείτε , πως ο ίδιος γεωγραφικός χώρος μπορει να είναι ο Παράδεισος για μερικους και η κολαση για καποιους άλλους; Το ΑΟΡΑΤΟ ΤΟΙΧΟΣ φροντίζει για αυτό:
http://alithinapsemata.wordpress.com

ΝΕΟ: live στο Youtube το Copa America 2011!!!


Copa America 2011 Argentina logo
Όλοι οι αγώνες ποδοσφαίρου του Copa America 2011 που θα διεξαχθεί μεταξύ 1-24 Ιουλίου θα μεταδοθούν liveκαι δωρεάν από το Youtube!

Το Copa America είναι τουρνουά μεταξύ ποδοσφαιρικών ομάδων Νοτίου  Αμερικής. Θα γίνει σε 8 πόλεις της Αργεντινής. Ομάδες θρύλοι όπως Βραζιλία, Αργεντινή αλλά και Ουρουγουάη, Παραγουάη , Μεξικό με σούπερ ταλέντα.
Το κανάλι που θα μεταδοθούν οι αγώνες Copa America live

Πάντως μπορείτε και από τώρα να επισκεφθείτε τον σύνδεσμο αυτό ώστε να δείτε παλιότερους αγώνες/φάσεις Copa America.

Η φετινή Copa America στην Αργεντινή είναι η 43η.



http://www.sotostips.gr

ΤΖΙΜΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ- ΕΚΠΟΜΠΗ ''ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΗΧΟΣ''_16_06_2011


Να ζήσουμε να τον θυμόμαστε τον Jeffry Papandreos αραπάκο μου... Αμφιβάλλει κανείς ότι οι εξελίξεις είναι αποτέλεσμα όσων βγήκαν στις πλατείες;;;

Ο λόγος του Άρη Βελουχιώτη στη Λαμία(ντουμπλαρισμένο-ηχητικο)




Ταξιδεύοντας στο Σύνταγμα

γράφει ο πιτσιρίκος                                                                                                                          
                                                       Όποιος βρέθηκε στη μεγάλη χτεσινή συγκέντρωση της πλατείας Συντάγματος δεν πρέπει να έχει πια καμία αμφιβολία για το πώς δρα το παρακράτος. Αυτό που άλλαξε χτες είναι ο τρόπος που αντιδρούν οι πολίτες.




Εδώ και πολλές μέρες, στη λαϊκή συνέλευση της πλατείας Συντάγματος, ένα από τα κύρια θέματα ήταν ο τρόπος αντίδρασης σε ένα χτύπημα της Αστυνομίας. Έχοντας την πρόσφατη περίπτωση της Ισπανίας κατά νου, όλοι ήταν σίγουροι πως η Αστυνομία θα χτυπήσει τη διαδήλωση του Συντάγματος και θα προσπαθήσει να τη διαλύσει – μαζί, βέβαια, με τις σκηνές και τις υποδομές. Αναζητούσαν λοιπόν πιθανούς τρόπους αντίδρασης και συζητούσαν για το ποιοι θα είναι αυτοί.


Η πρώτη προσπάθεια της Αστυνομίας να διαλύσει τη διαδήλωση του Συντάγματος έγινε χτες. Τα χημικά που έπεσαν στην πλατεία Συντάγματος ήταν απίστευτα πολλά και αδικαιολόγητα– ειδικά, αν σκεφτείς πως οι διαδηλωτές είχαν κάνει σαφές πως διαδηλώνουν και θα συνεχίσουν να διαδηλώνουν με ειρηνικό τρόπο.


Οι ασφαλίτες που παρακολουθούν τις συνελεύσεις και δίνουν αναφορά στους ανωτέρους τους το ήξεραν πολύ καλά αυτό. Και σίγουρα, είχαν ακούσει τον προβληματισμό όλων των ομιλητών για τα χημικά. Ξύλο μπορείς να κάτσεις να φας ή μπορείς να ξαπλώσεις κάτω και να μην κουνιέσαι – τα χημικά, όμως, δεν αντέχονται. Η πρόταση να φοράμε όλοι αντιασφυξιογόνες μάσκες δεν προχώρησε, αν και είναι ο μόνος πραγματικά αποτελεσματικός τρόπος να αντιμετωπίσεις τα χημικά.