ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

"Αγανακτισμένες" στη Κλαυθμώνος

Με κεντρικό σύνθημα «Φίλα με παντού» διοργανώνεται σήμερα, Σάββατο 4 Ιουνίου, για έβδομη συνεχή χρονιά η εκδήλωση Athens Pride.

Ομοφυλόφιλοι, λεσβίες και διεμφυλικά άτομα (τρανσέξουαλ) θα συγκεντρωθούν στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου έχουν στηθεί 50 περίπτερα σχετικά με την εκδήλωση και θα υπάρχει ζωντανή μουσική.

Αφισάκια για πλατείες Νο 2


Ακόμα μερικά αφισάκια δια πάσα χρήση.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΚΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΦΙΞΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΣΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΣΟΥ


ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ Η «ΚΙΝΕΖΟΠΟΙΗΣΗ» ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ





Ενα χρόνο μετά την ψήφιση του Μνημόνιου, όλα έχουν ξεκαθαρίσει. Είναι πολλοί, όμως, εκείνοι που προσπαθούν να συσκοτίσουν την πραγματικότητα, να κρύψουν την αλήθεια, να σπείρουν σύγχυση, να χειραγωγήσουν τον ελληνικό λαό.
Είναι οι ίδιοι που από τότε που δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενων και νέων βγήκαν διαμαρτυρόμενοι στις πλατείες των πόλεων, άρχισαν ένα πρωτοφανές γλείψιμο, σε μια προσπάθεια αισχρής χειραγώγησης και αγωνιστικού ευνουχισμού αυτού του ρεύματος.
 
Πακέτο τρία σε ένα

Σ’ αυτόν τον ένα χρόνο από την ψήφιση του Μνημόνιου έχει φανεί καθαρά ότι δεν πρόκειται για μια συγκυριακή πολιτική, με στόχο «να ξεπεράσει η χώρα την κρίση», αλλά για μια μόνιμη πολιτική. Το Μνημόνιο έχει τη μορφή κινούμενης άμμου. Μόλις περάσει ένα πακέτο μέτρων, ετοιμάζονται τα επόμενα.
 
Το κρατικό χρέος δεν είναι παρά ένα εργαλείο για την επιβολή ενός «μνημόνιου διαρκείας», που αποτελεί ένα πακέτο τρία σε ένα. Να ποιοι είναι οι στόχοι του:

Γιατί η Ελλάδα δεν(;) θα κηρύξει στάση πληρωμών


2010_9_1_GreeceDefaultCumProb1Ποτέ μην κάνεις σήμερα ό,τι μπορείς να αναβάλεις για αύριο... Πολλοί στις αγορές και τα ΜΜΕ κατηγορούν την Ε.Ε. ότι ακριβώς αυτό κάνει αφήνοντας εκτεθειμένη την Ελλάδα, ένα χρόνο αφότου έγινε η πρώτη χώρα της Ευρωζώνης που έλαβε οικονομική στήριξη. Οι αγορές έχουν συμπεράνει ότι η Ελλάδα δεν θα κατορθώσει ποτέ να αποπληρώσει το χρέος των 327 δισ. ευρώ, το οποίο ήδη αντιστοιχεί σχεδόν στο 150% του ΑΕΠ της.
Οι αγορές προεξοφλούν αναδιάρθρωση χρέους σε περίπου ένα χρόνο, παρά τις κατηγορηματικές διαψεύσεις από Αθήνα, Βρυξέλλες και Φρανκφούρτη. Το κόστος ασφάλισης ελληνικών ομολόγων έναντι πτώχευσης (CDS) έχει εκτιναχθεί και οι αποδόσεις των διετών ομολόγων έφθασαν την περασμένη εβδομάδα το ιλιγγιώδες 27%, τριπλάσιο από τα αντίστοιχα ουκρανικά και νιγηριανά.
Αξίζει, ωστόσο, τον κόπο να εξετάσουμε τέσσερις βάσιμους οικονομικούς λόγους –και έναν πιο αβάσιμο πολιτικό– για την αναβολή μιας ίσως αναπόφευκτης διαγραφής, έστω κι αν αυτό σημαίνει να δοθούν στην Αθήνα επιπλέον δάνεια των 110 δισ. ευρώ που έχουν ήδη συμφωνηθεί.
Πρώτον, η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε μια στάση πληρωμών γιατί δεν έχει πρωτογενές πλεόνασμα και η οικονομία της βρίσκεται ακόμα σε βαθιά ύφεση. Δεν μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς της χωρίς πιστώσεις, από τις οποίες θα είναι αποκομμένη για χρόνια.

ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ


Μπορεί πάντα να υπάρχουν κάποιοι που έχουν την ανάγκη μας,
περισσότερο από οσο φανταζόμαστε…
Για να μην κόψουμε τίποτα, χρειαζόμαστε το ευρώ που δεν σας περισσεύει.Γιατί χωρίς αυτό, τα 275 παιδιά – θύματα κακοποίησης – που φιλοξενούμε, θα βρεθούν χωρίς σπίτι.
Γιατί η Εθνική Γραμμή για Παιδιά και Εφήβους SOS1056 το 2010 δέχτηκε 270.000 κλήσεις για βοήθεια.
Γιατί οι κινητές ιατρικές μας μονάδες που μόνο πέρυσι μετέφεραν 2.360 νεογνά και παιδιά, σώσανε ζωές.
Γιατί 9.344 παιδιά που νοσηλεύονταν το 2010 χρειάστηκαν το στήριγμά μας.
Γιατί κάθε μήνα στηρίζουμε περισσότερα από 3.000 παιδιά και τις οικογένειές τους που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας.
Γιατί έχουμε ανάγκη τους εξειδικευμένους ανθρώπους που μέρα – νύχτα δουλεύουν για να εξασφαλίσουν καλύτερη ζωή για όλα τα παιδιά.
Γι’ αυτό σήμερα, σας έχουμε ανάγκη.
Χωρίς εσάς έχουμε μόνο ενάμιση μήνα “ζωής”.
Με την δική σας συνδρομή, όμως, θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε. Γιατί δεν εξαρτόμαστε από καμία κρατική χρηματοδότηση ή μεγάλους ευεργέτες.
Οι ευεργέτες μας είστε εσείς.
Βοηθήστε να κρατήσουμε το χαμόγελο ζωντανό. Τηλεφωνήστε ή στείλτε μήνυμα.
Τώρα.
14545
για κλήσεις από σταθερό και κινητό
σταθερό χρέωση 2,27 / κλήση
κινητό χρέωση 2,46 / κλήση
54020
για SMS από κινητό στείλτε
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ή XAMOGELO
χρέωση 2,46 / sms

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

''Πρώτο Θέμα'': Η σκατοψυχία ως επάγγελμα


   Ποιά ανθρώπινη ηθική και ποιά "δημοσιογραφική δεοντολογία" επιτάσσει τον προσδιορισμό μιας παράνομης πράξης ανάλογα με την εθνικότητα του θύτη ή του θύματος;

Ποιό είδος ανθρώπινης αξιοπρέπειας επιβάλει τον προσδιορισμό "λαθρομετανάστης / αλλοδαπός / μετανάστης" αναλόγως με την συναισθηματική φόρτιση που προκαλεί (η επιδιώκεται να προκαλέσει;) το εκάστοτε περιστατικό;

Κι αν ο ρατσισμός είναι θέμα παιδείας και ενημέρωσης, η σκατοψυχία τίνος θέμα είναι;;;...

Υ.Γ.: Δεν έγινε κάποιο λάθος με το "ζευγάρι που κάηκε ζωντανό". Απλώς τα θύματα ήτανε βουλγαρικής καταγωγής. Και μάλλον όταν δεν θαλασσοπνίγεσαι αλλά σε έχουν στην εκδούλευσή τους 'Ελληνες με σπίτια αποθήκες ή τρώγλες, τα στίγματα της "παρανομίας" εξαλείφονται από πάνω σου. Τουλάχιστον αυτοί οι δύο άνθρωποι είχαν την "ευτυχία" να πεθάνουν σαν... "άνθρωποι". Σκέτο.

Διαβάστε επίσης:

Bγήκαν από τα ρούχα τους "αγανακτισμένοι" ποδηλάτες στη Θεσσαλονίκη!


Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην 4η διεθνή γυμνή ποδηλατοδρομία που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν από τα ρούχα τους και πήραν τα ποδήλατά τους πραγματοποιώντας πορεία για να τονίσουν την χρήση του εν λόγω μεταφορικού μέσου στη σύγχρονη πόλη.
Οι συμμετέχοντες παρήλασαν με λιγοστά ρούχα ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που τίμησαν το όνομα της ποδηλατοδρομίας και πήραν μέρος απολύτως γυμνοί.
Μάλιστα οι γυμνοί ποδηλάτες σταμάτησαν και στο συλλαλητήριο που πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική.

http://news247.gr/

ΒΑΖΕΛΟΙ Ή TROLLIA???

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΙΟΥΝΗ-ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΜΟΣΧΟΧΩΡΊΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΚΕΦΑΛΩΝ (ΤΡΟΧΑΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ)


ΣΑΒΒΑΤΟ, 4 ΙΟΥΝΗ, 5.00μμ, αναχώρηση από δημαρχείο Βόλου στις 4.30μμ.

Το ζοφερό μέλλον ξεκίνησε


Εδώ και αρκετό καιρό υπάρχουν σκέψεις στο μυαλό μου που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ειδικά όσο η “οικονομική κρίση” βαθαίνει και πλέον έχουν αρχίσει να εμφανίζονται οι πρώτες φωνές για την ανατροπή του υφιστάμενου πολιτικού συστήματος.
Μη γελιόμαστε όσο και αν δεν θέλουμε να το παραδεχθούμε είναι σαφές, από μια σειρά κινήσεων, πως υπάρχουν κύκλοι που απεργάζονται μια σειρά σεναρίων για την χώρα που ξεκινούν από την ανατροπή της κυβέρνησης, την ακυβερνησία και την οικουμενική μέχρι ακόμη ακόμη και ενδεχόμενο πραξικόπημα με τις αναφορές που έγιναν στις γνωστές εκθέσεις τη CIA.
Είναι δεδομένο πως πέραν του γενικότερου πλανητικού οικονομικού πολέμου ,με βασικό μέτωπο του την Ε.Ε. και θύματα τους λαούς των χωρών που βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα, σε εξέλιξη έχουμε και τον εσωτερικό πόλεμο των δυνάμεων εκείνων που ευελπιστούν να αποτελέσουν τον εκφραστή της νέας διακυβέρνησης που θα αναλάβει από τις στάχτες; του παλαιού κατεστημένου.

Ο Αγανακτισμένος Πρετεντέρης κρίνει τους Αγανακτισμένους…..


Οταν ενα λάθος σφύριγμα σε αγώνα μπάσκετ σε εξοργίζει και τότε εκτοξεύεις ενα μπουκάλι νερό στον διαιτητή, δεν σε νομιμοποιεί ηθικά και επαγγελματικά  να κρίνεις τους αγανακτισμένους στο Σύνταγμα απο τη θέση του δημοσιογράφου…… Οπως λέει και ο τίτλος μιας παλαιότερης κινηματογραφικής ταινίας: “Look Who is Talking” , στα ελληνικά “κοίτα ποιός μιλάει”, ετσι θα μπορουσε να ειναι και ο τιτλος αυτου εδω του μινι αρθρου.. Φίλοι αναγνώστες , θαυμάστε τον τηλεοπτικό , κριτή-εισαγελλέα  Πρετεντέρη , σε στιγμιότυπο αυθόρμητης αγανάκτησης , για ενα σφύριγμα μπασκετικου αγώνα….
ΥΓ. Αληθεια αν η αγανάκτηση του προερχόταν απο συναίσθημα πείνας η ανεργίας , με τι θα όπλιζε το χέρι του αν αγανακτουσε;

ΤΖΙΜΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ-ΕΚΠΟΜΠΗ ''ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΗΧΟΣ'' 03/06/11 BEST OF EBΔΟΜΑΔΑΣ


Στέλιος Κούλογλου: Βάψτε τ’ ασημικά


Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας 


δεν είναι σανίδα σωτηρίας.
OΤΑΝ Ο ΝΑΠΟΛEΩΝ εισέβαλε τον 19ο αιώνα στην Πορτογαλία, οι κάτοικοι του Πόρτο χρησιμοποίησαν έναν ευρηματικό τρόπο για να διαφυλάξουν τη δημόσια περιουσία. Πριν τα γαλλικά στρατεύματα μπουν στην πόλη, έβαψαν στα λευκά όλες τις εκκλησίες, ο χρυσός των οποίων ήταν και ο κύριος στόχος των εισβολέων. Το κόλπο καθυστέρησε τα στρατεύματα, τα οποία, σε συνδυασμό με άλλες εξελίξεις στον πόλεμο, αναγκάστηκαν ν’ αποχωρήσουν.

Ανάλογες τακτικές πρέπει 
να χρησιμοποιήσουμε στην Ελλάδα, τώρα που η κυβέρνηση, ενδίδοντας στις απαιτήσεις της τρόικας, έβγαλε στο σφυρί οτιδήποτε μπορεί να πουληθεί. Γιατί, στην πραγματικότητα, το ίδιο πράγμα γίνεται: παλιότερα οι διεθνείς δανειστές έστελναν τα πολεμικά πλοία για να μαζέψουν με το ζόρι τα δάνεια. Τώρα στέλνουν τους εμπειρογνώμονες της τρόικας και του ΔΝΤ, που είναι έτοιμοι, αν δουν ότι οι χρεωμένοι δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις για το ξεπούλημα, που ονομάζεται, κατ’ ευφημισμόν, «ιδιωτικοποίηση», να στείλουν μήνυμα στις περίφημες «αγορές» για να τιμωρήσουν με τα spreads τη χώρα.

Καλόκαρδο


Ο καλός δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης χαρακτήρισε το κίνημα των πολιτών στις πλατείες «καλόκαρδο». Προφανώς, τους άκουσε να φωνάζουν το «Έρι – Έρι – Έρι, μαλάκα Πρετεντέρη» και το «Η Ανατροπή – δεν είναι εκπομπή- Πρετεντέρη ψόφα – να κάνουμε γιορτή».
Γιατί ένας τηλεδημοσιογράφος χαρακτηρίζει «καλόκαρδο» ένα κίνημα πολιτών που τον βρίζει καθημερινά; Μήπως δεν έχει ακούσει τα συνθήματα που τον αφορούν; Τα έχει ακούσει. Και φοβάται.
Έχω γράψει πολλές φορές πως οι τηλεοπτικές ειδήσεις –ο Θεός να τις κάνει- σχολιάζονται από ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν βρεθεί ποτέ στον τόπο των γεγονότων. Ούτε περαστικοί.

"Βασικός μισθός" 162.812 στο γραφείο Πάγκαλου.


Βασικό μισθό 162.812 ευρώ δίνονταν στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου. Όργιο κατασπατάλησης. Δείτε το σχετικό έγγραφο - φωτιά.
Ενώ το μέλλον για τους εργαζομένους όλης της χώρας διαγράφεται εξαιρετικά ζοφερό, μία ακόμα αποκάλυψη για βασικό μισθό 162.812 ευρώ στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, είναι εξοργιστική.
Αλλωστε, στο φως της δημοσιότητας ήρθαν το απόγευμα της Πέμπτης, πληροφορίες για όργιο σπατάλης στο γραφείο του αντιπροέδρου, ύψους 46.319 ευρώ και τα οποία προορίζονταν μόνο για την αποπληρωμή λογαριασμών για κινητά τηλέφωνα.
Και ενώ οι πολίτες βλέπουν τους μισθούς και τις συντάξεις τους να μειώνονται δραματικά, περιμένοντας και νέο ψαλίδισμα, την ίδια στιγμή υπάρχουν στοιχεία για βασικό μισθό που δίνονταν σε υπάλληλο στο γραφείο του Θεόδωρου Πάγκαλου, ύψους 162.812 ευρώ.
Σύμφωνα με το έγγραφο που έφερε στο φως της δημοσιότητας η ιστοσελίδα Onalert.gr, η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης ενέκρινε το συγκεκριμένο κονδύλι για την καταβολή βασικού μισθού για το 2011.
 
Μετά τις αποκαλύψεις για τηλέφωνα 46.000 ευρώ εδω, η είδηση για έναν τέτοιο βασικό μισθό σίγουρα θα προκαλέσει νέο γύρο αντιδράσεων.
Αυτό που αναμένεται με ιδιαίτερο ωστόσο ενδιαφέρον είναι μια επίσημη τοποθέτηση ως προς αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, δεδομένου ότι οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις δεν έχουν τελειωμό.

Πριν αποφασίσετε για το ποιός φταίει για όλα , διαβάστε τo…


Έκθεση από μαθητή του δημοτικού με θέμα:”Τι να ζητήσω από το θεό”.
“Θεέ μου, απόψε σου ζητάω κάτι που το θέλω πάρα πολύ. Θέλω να…
με κάνεις τηλεόραση!
Θέλω να πάρω τη θέση της τηλεόρασης που είναι στο σπίτι μου. Να έχω το δικό μου χώρο. Να έχω την οικογένειά μου γύρω από μένα.
Να με παίρνουν στα σοβαρά όταν μιλάω. Θέλω ..
να είμαι το κέντρο της προσοχής και να με ακούνε οι άλλοι χωρίς διακοπές ή ερωτήσεις.
Θέλω να έχω την ίδια φροντίδα που έχει η τηλεόραση όταν δε λειτουργεί… Όταν είμαι τηλεόραση, θα έχω την παρέα του πατέρα μου όταν έρχεται στο σπίτι από τη δουλειά, ακόμα κι αν είναι κουρασμένος.
Και θέλω τη μαμά μου να με θέλει όταν είναι λυπημένη και στενοχωρημένη, αντί να με αγνοεί!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΤΕΝΤΕ


Συγκέντρωση αναρχικών εξω απο το σπίτι του εφέτη του αρείου πάγου Ι.ΤΕΝΤΕ που επιχειρή την εκ νέου προφυλάκιση των 3 συντρόφων της υπόθεσης του Ε.Α
30 άτομα συγκεντρώθηκαν με μηχανές εξω απο το σπίτι του αρεοπαγίτη Ι.ΤΕΝΤΕ στην Ν.ΕΡΥΘΡΑΙΑ.Φώναξαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια στο εσωτερικό της αυλής του σπιτιού του εισαγγελέα.Τα τρικάκια έγραφαν ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ Β.ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ Σ.ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟ Χ.ΚΟΡΤΕΣΗ και ΤΕΝΤΕ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ.Οι τρείς αστυνομικοί φρουροί του τέντε κρύφτηκαν στο φυλάκιο που υπάρχει εξω απο το σπίτι.Οι σύντροφοι αποχώρησαν χωρίς κανένα πρόβλημα.


http://athens.indymedia.org

Υπό «πολιορκία» ο ΣΡΕΚ Γ. Πεταλωτής στο ΚΑΠΗ Αργυρούπολης [VID]

Νωρίτερα ομάδα 50 ατόμων φώναζε υβριστικά συνθήματα και πετούσε γιαούρτια, αυγά και πέτρες


Δίωρη «πολιορκία» στο κτίριο του ΚΑΠΗ Αργυρούπολης όπου συμμετείχε σε κομματική εκδήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ.ΣΡΕΚ Γιώργος Πεταλωτής από περίπου 300 πολίτες. Μάλιστα σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες είχαν τοποθετηθεί σακιά σε πόρτες και παράθυρα για να μην «εισβάλλουν» οι πέτρες και άλλα αντικείμενα που εκτόξευαν οι συγκεντρωμένοι. κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Πεταλωτή.

Νωρίτερα, μία ομάδα περίπου 60 ατόμων που είχε συγκεντρωθεί έξω από το ΚΑΠΗ επιτέθηκε με πέτρες, αυγά και γιαούρτια στον κ. ΣΡΕΚ Πεταλωτή τη στιγμή που προσέρχονταν στον χώρο, ωστόσο έσπευσαν να τον προστατέψουν φίλοι του ΠαΣοΚ που βρίσκονταν στο σημείο καθώς και αστυνομικοί. Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μπήκε στην αίθουσα και έκανε την προγραμματισμένη ομιλία του.

Από την επίθεση δεν τραυματίστηκε κανείς. Στη περιοχή έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οι οποίες κράτησαν σε απόσταση ασφαλείας του διαδηλωτές. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 2 προσαγωγές.

Τελικά ο ΣΡΕΚ Πεταλωτής αποχώρηγσε από το ΚΑΠΗ λίγο μετά τις 10 το βράδι από πλαϊνή πόρτα προκειμένου να αποφύγει εκ νέου συνάντηση με τους διαδηλωτές.