ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

ΜΑΤΑΛΑ: Χιλιάδες βετεράνοι χίπις θα βρεθούν ξανα στην περιοχή ''θρύλο'' για το κίνημα.


Πρώην χίπις από χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής αλλά και εκατοντάδες Ελληνες σπεύδουν να κλείσουν εισιτήρια συμμετοχής στο... τριήμερο πάρτι, που θα στηθεί με φόντο τις σπηλιές-σφραγίδα πλέον των Ματάλων, εκεί όπου κάποτε ζούσαν τα «παιδιά των λουλουδιών».
Τουλάχιστον έξι ΜΜΕ από τη Γερμανία και την Αυστρία θα βρεθούν με πολλή χαρά σταΜάταλα της Κρήτης στις 11-13 Ιουνίου. Σκοπός τους δεν θα είναι να προτείνουν τον γραφικότατο τόπο της Κρήτης ως δελεαστικό φιλέτο προς πώληση από το ελληνικό κράτος (ίσως δελεαστικότερο από την Ακρόπολη, καθότι διαθέτει ωραιότατη θάλασσα και φρέσκα ψάρια). Θα φτάσουν εκεί για να καλύψουν το παγκόσμιο φεστιβάλ επανένωσης των χίπις, που έζησαν αξέχαστες στιγμές ελευθερίας στις ασκητικές βραχοσπηλιές της μοναδικής παραλίας τις δεκαετίες του ΄60 και του ΄70. Αν μάλιστα οι ανταποκριτές των γερμανικών μέσων ρωτήσουν τους ντόπιους, θα μάθουν ότι, σύμφωνα με τον μύθο, ο Δίας κολύμπησε ως την ξηρά αυτού του κόλπου με την – απαξιωτική σήμερα προς τους Έλληνες – Ευρώπη στην πλάτη του.

Γερμανός o εμπνευστής της ιδέας
Εμπνευστής της ιδέας, ο Γερμανός συγγραφέας και δημοσιογράφος Arn Strhmeyer, με σπουδές στη φιλοσοφία και την κοινωνιολογία, γεννημένος το 1942 στο Βερολίνο. Ο Νίκος Καζαντζάκης ανήκει στους αγαπημένους του συγγραφείς και η αγάπη του για την Ελλάδα, που έχει γίνει το δεύτερο σπίτι του και στην οποία έχει αφιερώσει πολλά βιβλία του, οφείλεται, όπως αναφέρει ο ίδιος στον προσωπικό του ιστότοπο, «στην ομορφιά των τοπίων της, τη ζεστασιά των ανθρώπων της, το μέγεθος της ιστορίας της και τη μοναδικότητα της πνευματικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας της από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα».
Νοσταλγικός τουρισμός
Όπως εξήγησε ο ίδιος στο visitmatala.com, είχε ζήσει και ο ίδιος την άνοιξη του 1967 στο μικρό ψαροχώρι. Η αναζήτησή του για βετεράνους πρώην χίπις από όλο τον κόσμο του απέδωσε πλούσιο φωτογραφικό και 12 μοναδικές προσωπικές ιστορίες των άλλοτε παιδιών των λουλουδιών, τις οποίες συγκέντρωσε σε ένα λεύκωμα που θα παρουσιαστεί από τους ίδιους στο φεστιβάλ. Εκεί όλοι μαζί θα ξαναζήσουν «τον έναστρο θόλο της νύχτας, με το γρατζούνισμα του ροκ εντ ρολ κάτω από το φεγγάρι των Ματάλων», όπως τον τραγουδούσε τότε η Joni Mitchell στο τραγούδι της «Carey». Μόνο που για όσους έχουν παραπάνω βλέψεις, διευκρινίζεται ότι ο κρητικός έναστρος ουρανός είναι ελληνικός και δεν πωλείται.
Τα Μάταλα… έθρεψαν επιστήμονες και ακαδημαϊκούς
Θέλοντας να δώσει μια απάντηση σε όσους πίστευαν ότι οι χίπις ήταν φρικιά που δεν είχαν να προσφέρουν τίποτα στη ζωή, τόνισε ότι οι νέοι της εποχής ήταν «άνθρωποι με αναζητήσεις που ήθελαν να γνωρίσουν τον κόσμο, έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα τα Μάταλα. Ήταν κάτι σαν ιερό χρέος της νεολαίας να βρεθεί εκεί. Σήμερα, οι περισσότεροι είναι διακεκριμένοι επιστήμονες ή ακόμα και καθηγητές».
*Από τις 10 ως τις 17 Ιουνίου το κάμπινγκ των Ματάλων θα είναι ανοικτό και δωρεάν προς όλους.

ΤΑ ΠΛΟΥΤΗ ΤΟΥΣ...Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΜΑΣ... :( :(

Αυτοί που αρπάνε το φαϊ απ’ το τραπέζι/ κηρύχνουν τη λιτότητα./  (...)
Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα/ ζητάν θυσίες./
Οι χορτάτοι μιλάν στους πεινασμένους/ για τις μεγάλες εποχές που θά 'ρθουν./ (...)

Μπέρτολτ Μπρέχτ


Αρθρο του Γιάννη Κυριακάκη*

Επιτέλους!!! Αυτό αναφώνησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημ. Δασκαλόπουλος, μετά το πρόσφατο διάγγελμα του πρωθυπουργού. Ενθουσιάστηκε από τη σκληρότητα των μέτρων που εξαγγέλθηκαν. Τώρα που μπήκαμε σε επιτήρηση θα πλέει σε πελάγη ευτυχίας. Τον περασμένο Οκτώβριο βρέθηκε σε μια έκθεση στο Λονδίνο κι αγόρασε ένα πίνακα 1,5 εκατ. $. Όσα θα βγάλει ένας εκπαιδευτικός δουλεύοντας 60 χρόνια ή ένας εμποροϋπάλληλος δουλεύοντας 80 χρόνια ! Είναι να μη χαίρεται με τη σκληρή λιτότητα (των εργαζομένων) και με την επιτήρηση; 
Στην ελληνική κοινωνία υπάρχει συσσωρευμένος τεράστιος πλούτος κι εμείς πρέπει πάλι να πληρώσουμε για χρέη που ποτέ δεν δημιουργήσαμε. Τα ταμεία είναι άδεια αλλά και οι τσέπες μας επίσης. Ποιοι έχουν τέλος πάντων τα λεφτά; 
Ας δούμε ορισμένα παραδείγματα :

Η διαδικασία εξόδου από το ευρώ έχει ξεκινήσει.


Μέρα με την μέρα φτιάχνεται κλίμα αμοιβαίας αντιπάθειας.  Οι ξένοι ζητούν
Μοιραίο πρόσωπο
νησιά, μνημεία, μας βρίζουν, μας λοιδωρούν, ψεύδονται.   Το κλίμα αμοιβαίας αντιπάθειας δεν βοηθά ούτε το ευρωομόλογο, ούτε κάποια κοινή ευρωπαϊκή στρατηγική αντιμετώπισης της κρίσης. Η Μερκελ χαϊδεύει τα αυτιά των γερμανών και δίνει  ανθελληνικό τέμπο σε όλη την Ευρώπη. Οι  Γιουνκερ και Ρεν τσιγκλούν τα ένστικτα αυτοσεβασμού των ελλήνων. Ο Παπανδρέου διαψεύδει και όλοι αντιλαμβάνονται  τι σημαίνει διάψευση Παπανδρέου. Όλα κινούνται προς μία κατεύθυνση…
Θέλουν η Ελλάδα να βγει οικιοθελώς από το ευρώ και/ή  την τρίτη φορά που θα ζητήσει χρήματα να βρεθεί εκτός. Αν η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη είναι “έτοιμη” να αντιμετωπίσει το σοκ και τις συνέπειες θα πρόκειται για λυτρωτική κίνηση.  Αυτή η  προετοιμασία της κοινής γνώμης συντελείται τώρα.  Δεν τίθεται θέμα πλέον αν θα βγει αλλά πότε θα βγει.
Το περασμένο από Οκτώβριο το είπαμε πρώτοι: Τώρα πια πρέπει να βγούμε από το ευρώ. Προτείνοντας μάλιστα να γίνει ελληνικό αίτημα με στόχο να σωθεί οτιδήποτε αν σώζεται. Να ξεκίνησει διαπραγμάτευση με τους δικούς μας όρους.

Έρχεται συνεργασία "Αλ Τσαντίρι" και "Ελληνοφρένειας";


Το όνομα δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, αλλα σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Λάκης Λαζόπουλος βρίσκεται πολύ κοντά σε συνεργασία με τους συντελεστές της "Ελληνοφρένειας".

Το ενδιαφέρον και απο τις δύο πλευρές είναι μεγάλο και δεν αποκλείεται να τους δούμε μαζί...



Να θυμίσουμε πως η "Ελληνοφρένεια" και ο ΣΚΑΙ αποφάσισαν να χωρίσουν τους δρόμους τους οριστικά, με τους πρώτους να ψάχνουν καινούργια στέγη προκειμένου να μεταφερθεί η εκπομπή..

ΕΔΩ ΚΡΑΖΟΥΜΕ: Πρώτο Κεφαλαιο: Ελληνίδες..




Την βλέπετε την παραπάνω φωτό? Σας αρέσει έτσι δεν είναι? Καμια σχέση με την πραγματικότητα όμως!
Ας αναλύσουμε λίγο όμως το γιατί!

Οι Ελληνίδες από τη φύση τους είναι οντα τα οποια είναι αρκετά υπερήφανα γί'αυτό που είναι και αρκετά snob, στο σημείο που πλέον έχει χάσει το παιχνίδι της επιβίωσης. Όμως δε το βάζει κάτω, αντί να αλλάξει η Ελληνίδα, πολεμάει με διαφορετικό τρόπο...Τα ρίχνει όλα στον Έλληνα άντρα. ΝΑΙ αυτός φταίει για την κατάντια της σήμερα. Κανένας άλλος. Γιατί ως γνωστόν, ο άντρας και κυρίως ο Έλληνας είναι ένα γουρούνι χωρίς αισθήματα που δε τον νοιάζει τίποτα παρα μονο το πουλί του.
Κούνια που σας κούναγε μικρές μου Μπουμπουλίνες..


Ο Έλληνας άντρας μπορεί να είναι χίλια δυο κακά σε αυτόν τον κόσμο που ζούμε όμως και αυτός θα έχει το δικό του κεφαλαιο, μη χαλιέστε. Σήμερα όμως είναι η δικη σας μέρα να κραχτείτε.
Δε σας φταίει κανεις και θα σας πω το γιατί φταίτε εσείς από μονες σας για την κατάντια που βρίσκεστε.
Έχετε φάει η κάθε μια από τουλάχιστον 93 διαφορετικές ψωλές στη ζωή σας και μας το παίζεται όσιες παρθένες όταν κάποιος όντως δείχνει ενδιαφέρον για σας. Και μάλιστα δεν το παίζεται απλά "παρθενοπιπιτσες", αλλα είτε κράζετε συνεχώς ότι άντρες δεν υπάρχουν πια, είτε αυτοί που υπάρχουν είναι ανώμαλοι γιατί σας την έπεσαν με τον λάθος τρόπο, είτε τα ρίχνετε στην τεχνολογία επειδή ο μέσος άντρας έχει φλωρέψει και δε γουστάρει να ακούει τη λέξη "ΌΧΙ" ούτε καν για Eθνική γιορτή.

ΕΔΩ ΚΡΑΖΟΥΜΕ- Έκδοση: Έλληνας Aντρας..


Γεια σου Ελληνίδα γυναικα..
Σου αρέσει πιστεύω αυτό που βλέπεις στην φωτογραφία διπλα e;
Πάω στοίχημα πως έχεις ήδη φτιάξει ένα λατινογενές ρομαντικό σενάριο στο μυαλό σου όπου υπάρχουν μέσα άλογα, εξοχη, κρασί, massage και παθιασμένο ερωτα τα βραδια.

Όμως, ας σοβαρευτούμε λίγο και ας δούμε τα δεδομένα:

Ο Έλληνας άντρας μπορεί να μοιάζει μια οπτασία όσον αφορά τις σκέψεις των γυναικών αλλα η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική από αυτήν την ουτοπική φαντασίωση.
Ας δούμε κάπως εικονογραφημένα το τι φαντάζεται η μέση γυναικα για τον άντρα τον σωστό τον Ελληνάρα

Λάγνο βλέμμα: Ναι, είναι κάτι που ο μέσος Έλληνας δεν κατέχει και πολύ. Μπορεί το 1821 να μην απέχει και πολύ με το σήμερα χρονολογικά, αλλα βιολογικά ο άντρας και ειδικά ο Έλληνας έχει πε-θά-νει.

Αυτό που θέλουν οι γυναίκες μπορεί να μοιάζει με το μοντέλο στην πρώτη φωτογραφία, αλλα δυστυχώς γί αυτές, εσύ μαλακα νεοέλληνα δεν έχεις και καμια σχέση με αυτό:

Αυτοί είναι οι δολοφόνοι του Μανώλη Καντάρη


Δείτε τους δολοφόνους του Μ. Καντάρη.
 Εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απλή συνέργεια σε...
ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, ληστεία, από την οποία επήλθε ο θάνατος προσώπου κατά συναυτουργία, παράνομη οπλοφορία- οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

ΒΑΡΕΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ- ΠΟΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ..



Τα επιστημονικά κριτήρια με βάση τα οποία επαγγέλματα, εργασίες και ειδικότητες θα ενταχθούν στη νέα λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών, όπως αυτά περιλαμβάνονται στην εισήγηση του προέδρου της επιτροπής που έχει συσταθεί για την αναθεώρηση της λίστας, αναπληρωτή καθηγητή Ιατρικής του ΔΠΘ, Θεόδωρου Κωνσταντινίδη.



Η εισήγηση του Θ. Κωνσταντινίδη έγινε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής, το πρώτο πόρισμα της οποίας θα παραδοθεί μέχρι τις 15 Ιουνίου, και περιλαμβάνει τα εξής κριτήρια:

Ισπανία: Εξαπλώνεται το κίνημα των «Ιντιγνάδος»


Το κίνημα των «Ιντιγνάδος» - Αγανακτισμένοι- που ξεκίνησε στην Ισπανία ως αντίδραση στους πολιτικούς, την αυξανόμενη ανεργία και τη διαφθορά, μεγαλώνει και επεκτείνεται εκτός της Ιβηρικής χερσονήσου.
Πλέον, όπως ανακοίνωσε μια από τις διοργανώτριες οργανώσεις του, επιδιώκουν να επεκτείνουν τη δράση τους και εκτός συνόρων και προσκαλούν σε συγκεντρώσεις ανά τον πλανήτη.
Μπουένος Άιρες, Βρυξέλλες, Παρίσι, Πόλις του Μεξικού, Βερολίνο, Μπογοτά, Βιέννη είναι μερικές μόνο από τις πόλεις που έχουν προκηρυχθεί συγκεντρώσεις μέχρι σήμερα.

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Κείμενο του Δαμιανού Μπολάνο από τις φυλακές Δομοκού

Έως το τέλος…

“Θα κραυγάσουμε : αρπάξτε τα τσεκούρια! Θα χτυπήσουμε ανελέητα την εξουσία δίχως να κάνουμε οικονομία στα χτυπήματά μας όπως εξάλλου δεν κάνουν και εκείνοι. Θα τους αφανίσουμε στις πλατείες όταν τολμά το σκυλολόι τους να εμφανίζεται εκεί. Θα τους αφανίσουμε στα καλντερίμια της επαρχίας και στις λεωφόρους τις πρωτεύουσας. Θα τους αφανίσουμε στα χωριά. Θυμηθείτε πως όταν συμβεί αυτό, όποιος δε θα είναι μαζί μας, θα είναι εναντίον μας, ένας εχθρός. Και εμείς θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο για να εξοντώσουμε έναν εχθρό.”
Αναγνωρίζω τον εαυτό μου ως μέλος τηςΕ. Ο. Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και πλέον ως αιχμάλωτο πολέμου. Ενός πολέμου ο οποίος έχει έμμεσα κηρυχθεί δεκάδες αιώνες τώρα, από τους εξουσιαστές προς τους εξουσιαζόμενους, μη κάνοντας αισθητή την παρουσία του ώστε οι υποταγμένοι να ζουν σε οφθαλμαπάτες ελευθερίας, και άμεσα προς τους αναρχικούς επαναστάτες και κάθε αξιοπρεπή άνθρωπο που δεν υποτάσσεται και αντιστέκεται στην ομαλή λειτουργία του κρατικού μηχανισμού.
Ενός πολέμου ο οποίος διεξάγεται καθημερινά στο χώρο εργασίας, στα σχολεία, στα κέντρα κράτησης μεταναστών, στις φυλακές, στο δρόμο, στο στρατό…
“Το σύστημα δεν έχει επιβάλλει απλώς τις οδηγίες χρήσεις της καθημερινής ζωής, αλλά έχει κατορθώσει να πείσει τους υποτελείς του για την αναγκαιότητά του, για την ηθική του νομιμοποίηση και αρκετοί είναι διατεθειμένοι να το υπερασπιστούν απέναντι στους εχθρούς του.”
Εμείς ως πολεμιστές ενάντια σε κάθε είδους εξουσία αλλά και ενάντια σε κάθε λογική εθελοδουλίας, έχουμε καθήκον να ενστερνιστούμε την ολική ρήξη και άρνηση του κάθε συστήματος αλλά και της κοινωνίας στην παρούσα μορφή της. Εξάλλου, όπως έχει δείξει η ιστορία, τους περισσότερους από αυτούς που περιμένουν την κοινωνία να ξυπνήσει τους παίρνει ο “ύπνος”. Και είναι απαράδεκτο ναι δικαιολογούμε και να στηρίζουμε ανθρώπους που είναι καθηλωμένοι στην ανικανότητά τους να ορίσουν οι ίδιοι τη ζωή τους. Απεναντίας, πρέπει να τους ασκούμε διαρκώς σκληρή κριτική έως ότου πάρουν θέση. Μέχρι να βγουν από τη σφαίρα της ουδετερότητας, χάνοντας το ηλίθιο χαμόγελο του πρεζάκια τηλεθεατή και το βοδίσιο βλέμμα του αχόρταγου καταναλωτή και να σταθούν δίπλα στην επαναστατημένη καθημερινότητά μας είτε απέναντί μας.

ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ PUERTA DEL SOL OI ΙΣΠΑΝΟΙ. (LIVE STREAMING)

Νίκος Παπάζογλου-καλημέρα


ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΤΗ ΝΕΤ TV, ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ''ΣΤΑ ΑΚΡΑ''.
Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ.

Η Πίππα...πίνει Μetaxa!


Γράφει ο αναγνώστης που όλα τα «σφάζει» κι όλα τα διαβάζει:
Ξεφυλλίζοντας το τελευταίο τεύχος του περιοδικού "Stern" έπεσα πάνω σε ρεπορτάζ για την περίφημη Πίππα, την αδερφή της πριγκηπικής συζύγου Κέϊτ Μίντλετον. Κι είδα εκεί μια φωτογραφία που μου τράβηξε το ενδιαφέρον. Ηταν το διάσημο ενσταντανέ με την Πίππα τυλιγμένη σε χαρτιά υγείας. Ρίξτε όμως μια ματιά στις φιάλες που φιλοξενούνται στο τραπεζάκι μπροστά της και θα δείτε ότι εκτός από ένα κρασί και ένα τζιν Τangeray υπάρχει και μια μισογεμάτη μπουκάλα Metaxa! Υποθέτω ότι πρόκειται για την ελληνική απάντηση στο πρόστυχο ερώτημα: "Τί πίνει η Πίππα;"...

http://zoornalistas.blogspot.com

ΚΑΛΕΣΜΑ-Ο Γιάννης θα ζήσει κι ο δρόμος θα νικήσει!

«Πραγματική Δημοκρατία τώρα» (Democracia Real Ya)


http://s.enet.gr/resources/2011-05/spain--3-thumb-large.jpg
"Είμαστε απλοί άνθρωποι. Είμαστε σαν κι εσάς: άνθρωποι που κάθε πρωί πηγαίνουν να σπουδάσουν, να εργαστούν ή να βρουν δουλειά, άνθρωποι που έχουν οικογένεια και φίλους. Είμαστε άνθρωποι που εργάζονται σκληρά κάθε ημέρα για να ζήσουν και να προσφέρουν ένα καλύτερο μέλλον στους γύρω μας.
Κάποιοι από εμάς είναι προοδευτικοί, κάποιοι άλλοι συντηρητικοί. Μερικοί έχουν «πιστεύω», μερικοί δεν έχουν. Μερικοί έχουν συγκεκριμένη ιδεολογία, και άλλοι είναι απολίτικοι.  Ολοι μας όμως είμαστε ανήσυχοι και θυμωμένοι  από τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις που βλέπουμε γύρω μας. Από τη διαφθορά των πολιτικών, των επιχειρηματιών, των τραπεζιτών... Από το ότι οι απλοί άνθρωποι αισθάνονται αβοήθητοι.

Αυτή η κατάσταση μας πληγώνει όλους καθημερινά.  Ομως αν ενωθούμε μπορούμε να την αλλάξουμε. Ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε το χτίσιμο μιας καλύτερης κοινωνίας.
 

Πιστεύουμε ότι:

Εθνική ανεξαρτησία ή δελτίο στα τρόφιμα και τα καύσιμα;...



Τελικά τα «καταφέραμε». Πολίτες και πολιτικοί μετά τριάντα χρόνια παράδοσης στην κομματοκρατία, στο λαϊκισμό και το συβαριτισμό καταφέραμε να φτάσουμε τη χώρα στο μοιραίο εθνικό δίλημμα: Εθνική ανεξαρτησία ή δελτίο στα τρόφιμα και τα καύσιμα;...Παρατηρώ τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μιλάνε για ανάρμοστη παρέμβαση του κ. Ολι Ρεν και δεν αντιλαμβάνομαι αν εννοούν την ουσία της παρέμβασης ή τον τρόπο της διατύπωσης... Αν εκλιπαρούν δηλ. για μια πιο κομψή παρέμβαση που δεν τους θίγει στο θυμικό των ψηφοφόρων τους...Για όποιον ξέρει πρόσθεση και αφαίρεση, τα πράγματα μοιάζουν απλά. Οι Ευρωπαίοι μας δάνεισαν είτε γιατί δεν είχαν άλλη επιλογή, είτε γιατί το θεώρησαν υποχρέωση αλληλεγγύης για το ποσοστό ευθύνης που τους αναλογεί από την ελληνική χρεοκοπία.Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως δεν σκοπεύουν να το κάνουν για πάντα. Όποιος μπορεί να διαβάσει τις προθέσεις της κοινής γνώμης σε σχέση με την Ελλάδα στην Ευρώπη, αυτό είναι κάτι παραπάνω από φανερό.Το δίλημμα ή δέσμευση σε κοινή συναίνεση των βασικών κομμάτων ή δεν έχει άλλη δόση είναι σαφές, όχι γιατί έτσι θέλουν οι επίτροποι, αλλά επειδή οι ηγέτες της Ευρώπης βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο σε σχέση με την κοινή γνώμη των χωρών τους.

Βγήκε από την Εντατική ο Γιάννης Καύκας

Βγήκε από την Εντατική ο Γιάννης Καύκας
Το μεσημέρι της Παρασκευής, μετά από 9 ημέρες, βγήκε από την ΜΕΘ ο 31χρονος διαδηλωτής Γιάννης Καύκας, που τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στη γενική απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, αφού δέχτηκε πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι με αμβλύ αντικείμενο.Σύμφωνα με τους γιατρούς του, κουνά τα πόδια και τα χέρια του και έχει αρχίσει να επικοινωνεί με το περιβάλλον. Ο 31χρονος μεταφέρθηκε στο Νευροχειρουργικό Τμήμα του Γενικού Κρατικού της Νίκαιας.

Peter Tosh - Bush Doctor

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ


Στις 12 Μαίου συμπληρώθηκαν 64 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του.
Απόσπασμα από την εφημερίδα «Μάχη» Απρίλιος 1950. (Μάργαρης Νίκος: Ιστορία  της Μακρονήσου. τ.2, σ.502-505, από το http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/05/12-1947.html):
«…Η τρίτη σειρά ήλθε την 20 Οκτωβρίου 1949 και περιελάμβανε τους 10ο και 12ο κλωβούς του στρατοπέδου «Ρέντη», αποτελείτο δε εκ 470 ανδρών. Εις τη σειράν αυτήν κατόπιν επίμονων προσπαθειών και συνεχών παρατάσεων της προθεσμίας υπογραφής δηλώσεως παρέμειναν εις 

το τέλος περί τους 35 μόνον εξόριστοι άνευ υπογραφής….Η «Μάχη» παραθέτει σε συνέχεια κι ένα απόσπασμα από αφήγηση εξορίστου που το προλογίζει έτσι: Αλλά καλύτερα να μας τα περιγράψη ολ’ αυτά ένα μαρτυρικό θύμα της Γ’ αποστολής, που ήρθε μόλις στις 15 Μαρτίου στην Αθήνα. Απελύθει δυνάμει της υπ’ αριθμ. 53/1446/58 της 2/12/49 διαταγής του Υπουργείου Δημ. Τάξεως. Και από την αναμόρφωσιν είχε πάθει: 1) Διάσειση εγκεφαλική. 2) Οιδήματα πνευμονικά κι ακόμη εξ αιτίας τους δεν μπορεί να μιλήση παρά μόνον ψιθυριστά. 3) Αιμοπτύσεις. 4) Αιμάτωμα στο αριστερό μάτι. 5) Δύο κατάγματα στην κνήμη του αριστερού ποδιού. 6) Πολλαπλά κατάγματα στα οστά του δεξιού πλέγματος. 7) Εγκαύματα από τσιγάρα στα χείλη, πίσω από τα’ αυτιά, κάτω από τα δάκτυλα των ποδιών κι’ ανάμεσα στα δάκτυλα των χεριών. 8) Αποστήματα στους μηρούς και τους γλουτούς, για τη διάλυση των οποίων του έκαναν αφαιμάξεις. 9) Απόστημα στη ράχη. 10) Μώλωπες, εκδορές και μαύρισμα σ’ όλο του το σώμα.

Οι εφορίες επιστρέφουν πίσω τους φακέλους με τις αποδείξεις

Μια ακόμα έκπληξη περιμένει χιλιάδες φορολογουμένους, οι οποίοι προσέρχονται στις εφορίες για να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση. Οι μισθωτοί και συνταξιούχοι, οι οποίοι έχουν συγκεντρώσει εκατοντάδες αποδείξεις από καταναλωτικές τους δαπάνες, ώστε να καλύψουν το υπόλοιπο μισό του αφορολόγητου ορίου, καταθέτουν το φάκελο με τα μαγικά χαρτάκια, μαζί με το έντυπο Ε1. Οι οδηγίες από το υπουργείο οικονομικών προς τους εφοριακούς είναι ξεκάθαρες:

Παραλαμβάνετε το φάκελο, τον κρατάτε στο γραφείο σας μέχρι να γίνει δειγματοληπτικός έλεγχος και – όταν ολοκληρωθεί αυτός – τον οδηγείτε στην ανακύκλωση. Όπως... είχε επισημάνει το Capitaltax, όταν είχαν δοθεί στη δημοσιότητα αυτές οι οδηγίες, η διαδικασία αυτή βάζει σε πειρασμό πολλούς φορολογουμένους να δηλώσουν ποσά μεγαλύτερα από αυτά, που πραγματικά έχουν συγκεντρώσει σε αποδείξεις, αφού – αν δεν είναι στο δείγμα - δεν πρόκειται να ελεγχθούν ποτέ ξανά. Τι συμβαίνει στην πράξη;

Οι παρακρατικές φασιστικές συμμορίες δρουν ασύδοτα (Βίντεο)


Οι παρακρατικές φασιστικές συμμορίες δρουν ασύδοτα. Μαχαιρώνουν, ληστεύουν κακοποιούν μετανάστες , έχουν καταντήσει ο φόβος και ο τρόμος των απόκληρων συνανθρώπων μας που τα δεινά του καπιταλισμού και ιμπεριαλισμού τους έφεραν στην χώρα μας διεκδικώντας όνειρο στην ελπίδα. Και μην ρωτήσετε τι κάνουν οι πραίτορες του Παπουτσή. Αυτοί δεν κρύβουν τις ρατσιστικές, ναζιστικής απόψεις τους, ορισμένοι μάλιστα απ’ αυτούς το καμαρώνουν φωτογραφιζόμενοι με καπελάκια της «Χρυσής Αυγής» και κράνη που φέρνουν το σήμα των ΕΣ ΕΣ. (Θυμηθείτε αυτή μας την ανάρτηση).

Το παρακάτω βίντεο δεν χρειάζεται σχολιασμό. Τα λέει όλα.



ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΜΕΓΚΑ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΩΝ...ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!

Στη κρίση κάποιοι γίνονται Κροίσοι


Αυτό που συζητείται χαμηλόφωνα εδώ και 16 μήνες στους διαδρόμους της πολιτικής, ότι κυβερνητικά στελέχη επιδίδονται σε νομισματοπιστωτικά παίγνια στην πλάτη της χρεοκοπίας της χώρας, κερδίζοντας τεράστια ποσά όταν προβαίνουν σε προκαθορισμένες και προσυνεννοημένες κινήσεις ή δηλώσεις ήρθε στην επιφάνεια. Ο βουλευτής της Ν.Δ. Πάνος Καμμένος αρχικά στην Βουλή, αποκάλεσε τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου «έμμισθο broker των διεθνών κερδοσκόπων» προκαλώντας την σφοδρή αντίδραση του υπουργού Εσωτερικών Γ.Ραγκούση!

Τι είπε ο βουλευτής: «Το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2009 που ο Ντ. Σ Καν λέει ότι ήδη είχε συμφωνηθεί η προσφυγή στο Δ.Ν.Τ., εκείνη την εποχή πουλήθηκε ένα ασφάλιστρο κινδύνου από το Τ.Τ. ένα CDS αξία 1,3 δισ. δολαρίων. Αυτό το CDS πουλήθηκε και σήμερα με τη διαφορά των spread η αξία του είναι 16 δισ. και σε περίπτωση που έχουμε credit event, όπως χρεοκοπία, πάει στα 60 δισ.

Το θέμα είναι .. πού πουλήθηκε: Σε εταιρία που συμμετέχουν παλιοί συνεταίροι του αδερφού του πρωθυπουργού. Η εταιρία λέγεται “I. J. Partners”, όπου υπάρχουν ως μέτοχοι και διαχειριστές Έλληνες και οι οποίοι ήταν μπλεγμένοι σε παλαιότερα σκάνδαλα. Γενική διευθύντρια της εταιρίας είναι η Μ. Ξαφά.

Εργατικό ατύχημα στο Ηράκλειο.

Ο άτυχος εργάτης της ΔΕΗ που εργάζονταν σε εργολάβο χτυπήθηκε απο το ηλεκτρικό ρεύμα καθώς στην προσπάθούσε του να επιδιορθώσει μία βλάβη από κεραυνό σε στύλο της ΔΕΗ υπέστη ηλεκτροπληξία.
Από τις Δάφνες του Ηρακλείου που έγινε το ατύχημα διεκομίσθει στο Βενιζέλειο νοσοκομείο στο Ηράκλειο και επειδή λόγω και της σοβαρότητας της κατάστασης έπρεπε να μπεί σε ΜΕΘ. Το ΠΑΓΝΗ όμως δεν είχε άδεια κρεβάτια και έτσι η θα έπρεπε να μεταφερθεί στην αθήνα. Όμως επειδή δεν υπάρχουν διαθέσιμα πτητικά μέσα αποφασίστηκε να τον πάνε σε ΜΕΘ στο Ρέθυμνο. 

Τώρα που καλοκαιριάζει, να προσέχετε τους λουόμενος γιατί… μαύρη κάλτσα που σας έφαγε!

ΙΣΠΑΝΙΑ: Παρακολουθήστε ζωντανά τι γίνεται στην πλατεία Puerta del Sol.


Εμείς θα κάνουμε κάτι. Πριν μας φάνε ζωντανούς...???

Καταδίκη...


Ελεύθερο -από αύριο- με περιοριστικούς όρους αφήνει ο δικαστής τον Στρος Καν. Ο Στρος Καν θα πρέπει να μείνει κλεισμένος σε ένα σπίτι μαζί με τη γυναίκα του. Μόλις το άκουσε αυτό ο Στρος Καν, ζήτησε να επιστρέψει στη φυλακή αλλά ο δικαστής ήταν αμείλικτος μαζί του και το αίτημά του δεν έγινε δεκτό.
Το δικαστήριο αποφάσισε επίσης πως ο κ. Στρος Καν θα πρέπει να φοράει ένα βραχιόλι παρακολούθησης. Στο τσουτσούνι.