ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

«ο Δράκος» (1956), σε σκηνοθεσία Νίκου Κούνδουρου και σενάριο Ιάκωβου Καμπανέλλη




 Eίναι η -για ένα μεγάλο μέρος της κριτικής- καλύτερη ελληνική ταινία όλων των εποχών.
Ο μεγάλος θεατρικός συγγραφέας Ιάκωβος Καμπανέλλης, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 29/03/11, υπέγραψε σε ηλικία 34 ετών το εμπνευσμένο σενάριο της ταινίας «ο Δράκος». Η πρωτοποριακή ταινία του Νίκου Κούνδουρου σκηνοθετήθηκε από τον ίδιο σε ηλικία 30 ετών και θεωρείται η πρώτη που ξέφυγε από τον καθαρά ψυχαγωγικό και εμπορικό χαρακτήρα των ταινιών της δεκαετίας του '50, σηματοδοτώντας την απαρχή του επονομαζόμενου νέου ελληνικού κινηματογράφου.
Ο Ντίνος Ηλιόπουλος πρωταγωνιστεί στον καλύτερο ίσως δραματικό ρόλο της καριέρας του. Αυτόν του συνεσταλμένου και μοναχικού ανθρώπου, του ασήμαντου υπαλληλάκου, που αποφασίζει μετά από μια σειρά συμπτώσεων να εκμεταλλευτεί την ομοιότητά του με έναν αδίστακτο κακοποιό, ώστε να δώσει νόημα στην ύπαρξή του.
Η ταινία, πάνω απ'όλα ένα κοινωνικό δράμα, ένα φιλμ νουάρ επηρεασμένο από το κίνημα του νεορεαλισμού της εποχής, χαρακτηρίζεται ταυτόχρονα από άφθονες πολιτικές αναφορές για τη μετεμφυλιακή περίοδο. Αυτές, σύμφωνα με τον Νίκο Κούνδουρο, βρήκαν απροετοίμαστο το ελληνικό κοινό στα μέσα της δεκαετίας του '50:
«Οταν η ταινία πρωτοπροβλήθηκε, λίγα χρόνια μετά τον Εμφύλιο, ο Έλληνας θεατής ήταν ανέτοιμος να διαβάσει τις νύξεις και τους συμβολισμούς της ταινίας και αρνιόταν ένα είδος κινηματογράφου που ερχόταν σε σύγκρουση με την αμερικανική κινηματογραφική κουλτούρα που για χρόνια και χρόνια κατέκλυζε τις κινηματογραφικές αίθουσες. Χρειάστηκαν δέκα χρόνια σιωπής και ο σκοταδισμός που επέβαλαν οι Συνταγματάρχες στον ελληνικό λαό για να ξεπηδήσει ο «Δράκος» σαν ένα σινιάλο αντίστασης στη σιωπή που είχαν επιβάλει οι Συνταγματάρχες προσπαθώντας να πνίξουν στη γένεσή της κάθε ελεύθερη φωνή».
Στις δύο ψηφοφορίες για τις δέκα καλύτερες ελληνικές ταινίες που έχει πραγματοποιήσει ηΠανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου, έως σήμερα, ο «Δράκος» μαζί με την «Ευδοκία» και τον «Θίασο» αποτελούν την καλύτερη τριάδα ελληνικών ταινιών στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου.
Η ταινία διδάσκεται σε σχολές της έβδομης τέχνης παγκοσμίως, ενώ μόλις πρόσφατα, ο φημισμένος Αμερικανός συγγραφέας Τζόναθαν Φράνζεν (ο «Aμερικανός Τολστόι», σύμφωνα με το περιοδικό Time) ενέταξε την ταινία στην πλοκή του τελευταίου μυθιστορήματός του (με τίτλο «Ελευθερία»), 54 χρόνια μετά τη δημιουργία της. Η παρουσία της εκεί δεν λειτουργεί μόνον ως «γέμισμα» του χρόνου δράσης, αλλά ως δομικό στοιχείο του μυθιστορήματος, καθώς αποτελεί«κλειδί» για την κατανόηση της προσωπικότητας του Γουόλτερ, του καλού και άβουλου, αλλά και μισάνθρωπου Γουόλτερ, όπως παρουσιάζεται στο κεφάλαιο του βιβλίου «Ο δράκος της Ουάσιγκτον».
Σκηνοθεσία: Νίκος Κούνδουρος
Σενάριο: Ιάκωβος Καμπανέλλης
Μουσική/μουσική επιμέλεια: Μάνος Χατζιδάκις
Πρωταγωνιστούν: Ντίνος Ηλιόπουλος, Γιάννης Αργύρης, Μαργαρίτα Παπαγεωργίου, Θανάσης Βέγγος και έπαιζαν ακόμα oι Ανδρέας Ντούζος, Ζαννίνο, Μαρίκα Λεκάκη, Φρίξος Νάσου, κ.α.
Μοντάζ: Νίκος Κούνδουρος
Σκηνογραφία: Τάσος Ζωγράφος, Π. Παπαδόπουλος
Εικονολήπτης: Κώστας Θεοδωρίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Χ. Βαχλιώτης
Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη
Μακιγιάζ: Νίκος Βαρβέρης
Μηχανικός ήχου: Μικές Δαμαλάς
Τραγουδά η Μαργαρίτα Παπαγεωργίου («Πώς τον λεν τον ποταμό»). Παίζουν η ορχήστρα του Λέανδρου, ο Δημήτρης Φάμπας (κιθάρα), το συγκρότημα λαϊκών τραγουδιών Χατζηδάκι και ο Βασίλης Τσιτσάνης.

Ο Δράκος (Dracos - Fiend of Athens) by tvxorissinora


ΑΥΤΗ Η ΤΑΙΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΡΗΚΑ ΝΑ ΒΑΛΩ, ΑΦΟΥ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΩ ΧΩΡΙΣ ''ΑΔΕΣΠΟΤΟ''
ΝΑ ΣΤΕ ΚΑΛΑ ΡΕ...

Γκουαρντιόλα: «Η Ρεάλ δεν έχει τη δύναμη…ισως με Αμπιντάλ στο πάγκο σήμερα.





Ευχάριστη έκπληξη για τον Πεπ Γκουαρδιόλα, καθώς ο Ερίκ Αμπιντάλ προπονήθηκε την Δευτέρα και δεν αποκλείεται να βρίσκεται στην διάθεση του τεχνικού της Μπαρσελόνα για την ρεβάνς με την Ρεάλ!....


Ο Γάλλος αμυντικός είχε υποβληθεί σε αφαίρεση όγκου από το συκώτι και φαινόταν πολύ δύσκολο να ξαναπαίξει φέτος, όμως τα ευχάριστα νέα ήρθαν την Δευτέρα. Ο αριστεροπόδαρος άσος συμμετείχε κανονικά στην τελευταία προπόνηση των «μπλαουγκράνα» και δεν αποκλείεται να βρεθεί στην αποστολή!



Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Μετά τις εκατέρωθεν καταγγελίες στην UEFA, ο Πεπ Γκουαρντιόλα έβαλε ακόμη μια... φιτιλιά με τις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου του επαναληπτικού των ημιτελικών του Champions League. Πάντως, ο Καταλανός τεχνικός... έσφαξε με το γάντι τους Μαδριλένους....


«Μπορεί η Ρεάλ Μαδρίτης να έχει 109 χρόνια ιστορίας και φυσικά έχει δικαίωμα να κάνει καταγγελίες, αλλά δεν έχει τη δύναμη να πει ποιος πρέπει να παίζει και ποιος όχι. Αυτό είναι ευθύνη της UEFA. Στο πρώτο παιχνίδι αποβλήθηκε ο Πίντο και αν τον χρειαζόμασταν δεν θα μπορούσε να παίξει. Εμείς δεν είμαστε διαιτητές, ούτε επιβάλουμε τιμωρίες, αλλά προσπαθούμε να παίζουμε ποδόσφαιρο για να το απολαμβάνει ο κόσμος», δήλωσε αρχικά ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα.

Για τον επαναληπτικό, τόνισε: «Εχουμε προετοιμαστεί για τα πάντα. Είναι πάντα ένας ημιτελικός και θα αντιμετωπίσουμε δυσκολίες. Ξέρουμε πως ο κόσμος μας θα μας βοηθήσει, αλλά εμείς οφείλουμε να παρουσιαστούμε έτοιμοι γιατί μιλάμε για έναν ημιτελικό του Champions League. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τον τρόπο που έχει εξελιχθεί η σεζόν για μας, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη, αλλά ακόμη δεν έχουμε κατακτήσει τίποτα».

Οσο για την επιστροφή του Ερίκ Αμπιντάλ, είπε. «Μιλήσαμε με τους γιατρούς και ο ογκολόγος είπε ότι ο Αμπιντάλ είναι σε άριστη κατάσταση. Έχει χάσει βάρος και είναι έτοιμος. Βέβαια θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να βρει ρυθμό, αλλά τουλάχιστον θα τον δούμε στον πάγκο».

Τέλος, για τις κατηγορίες του συλλόγου της Μαδρίτης περί ρατσιστικού σχολίου του Σέρχιο Μπουσκέτς στον Μαρσέλο, υπογράμμισε: «Ξέρω καλά τους παίκτες μου και είναι υποδείγματα επαγγελματισμού και ειλικρίνειας. Μπορεί να κάνουν λάθη μερικές φορές στη διάρκεια των αγώνων, αλλά σαν άνθρωποι είναι άριστοι».

http://frapesport.blogspot.com

Θανάσης Βέγγος: “Tίμιος. Ο τελευταίος, ίσως, αλλά τίμιος.” (Μάιος 2009)


Με αφορμή την εκπομπή: “Η Θεσσαλονίκη της Νοσταλγίας μας” (ΕΤ-3)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ


Ο Αλέξανδρος Παναγούλης νεκρός. Τη δημοσιεύουμε με αφορμή τη συμπλήρωση, την ημέρα της Πρωτομαγιάς, 37 χρόνων από το θάνατό του σε αυτοκινητιστικό δυστήχημα, το οποίο συζητήθηκε πολύ εκείνη την εποχή.
Ζητούμε συγγνώμη για το θέαμα που σοκάρει αλλά θεωρούμε οτι πρόκειται για ένα αρχειακό ντοκουμέντο που πρέπει να καταγραφεί στο αρχειακό υλικό.



http://istorikesphotografies.blogspot.com/

Ενας χρόνος Μνημόνιο.



Το Μνημόνιο, που τα αποτελέσματά του ήδη από τον πρώτο χρόνο επιβολής του ισοδυναμούν με κοινωνική συμφορά, θα καταγραφεί στην Ιστορία ως εκείνο το «μνημειώδες» εργαλείο που χρησιμοποιήθηκε ως «μπαμπούλας» για την εφαρμογή μιας προαποφασισμένης πολιτικής.
Ο χρόνος που πέρασε ήταν αποκαλυπτικός: Η πολιτική που τη βάφτισαν «μνημόνιο» ουδεμία σχέση είχε και έχει με τα χρέη, με τα ελλείμματα, με τη σπατάλη, με τη φοροδιαφυγή κ.λπ.
Πρόκειται για τη χειρότερη και σκληρότερη πολιτική κατεδάφισης των λαϊκών κατακτήσεων και δικαιωμάτων στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας, με στόχο:
1) Να προστατευθούν τα συμφέροντα και τα κέρδη των πολυεθνικών και των τραπεζών, όσων έχουν στην κατοχή τους τα ομόλογα του ελληνικού δημόσιου χρέους, και να προσφερθεί η Ελλάδα ως πειραματόζωο για την εφαρμογή μέτρων προστασίας και απόδρασης του ευρωενωσιακού καπιταλισμού από τα κρισιακά φαινόμενα.

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ…ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟ…


Απεβίωσε την Τρίτη, σε ηλικία 84 ετών, ο αγαπημένος Έλληνας κωμικός Θανάσης Βέγγος, μετά από πολλές περιπέτειες με την υγεία του.

Ο Θανάσης Βέγγος γεννήθηκε στο Νέο Φάληρο τον Μάιο του 1927. Το 1948 εξορίστηκε στη Μακρόνησο, όπου έμεινε για δύο χρόνια. Εκεί γνωρίστηκε με τον σκηνοθέτη Νίκο Κούνδουρο, γνωριμία που οδήγησε στην πρώτη του εμφάνιση στο σινεμά το 1954 με την ταινία Μαγική Πόλις του σκηνοθέτη.

Στη συνέχεια έπαιξε μικρούς –αλλά χαρακτηριστικούς ρόλους- σε σημαντικές ταινίες όπως Ο δράκος, Μανταλένα, ο Ηλίας του 16ου, Ποτέ την Κυριακή, ενώ παράλληλα εργάστηκε και ως φροντιστής στα πλατό.

Η συνεργασία του με τον σκηνοθέτη Πάνο Γλυκοφρύδη οδηγεί στον σχηματισμό του αεικίνητου ήρωα που μέσα στα επόμενα χρόνια θα ενσάρκωνε τόσο καλά ο Θανάσης Βέγγος. Το κοινό τον αγαπά μέσα από τις ταινίες Ψηλά τα χέρια, Χίτλερ, Μην είδατε τον Παναή, Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης και άλλες.

Το 1964 ιδρύει τη δική του εταιρία παραγωγής με τίτλο ΘΒ-Ταινίες Γέλιου. Σε συνεργασία με άλλους σκηνοθέτες ή περνώντας ο ίδιος πίσω από την κάμερα γυρίζει το διάστημα 1965-1967 πολλές αγαπημένες κωμωδίες όπως τα Φανερός Πράκτωρ 000, Ποιος Θανάσης; και άλλες

Ο Θανάσης Βέγγος αποθεώνεται στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης του 1971, με την ταινία του Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση; να αποσπά βραβεία κοινού και κριτικών.

Μετά από ένα διάλειμμα επιστρέφει στο σινεμά με την ταινία του Παντελή Βούλγαρη Ήσυχες μέρες του Αυγούστου και Όλα είναι δρόμος, ενώ πρωταγωνίστησε και σε πολλές τηλεοπτικές σειρές.

Συνολικά, ο Θανάσης Βέγγος εμφανίστηκε σε περισσότερες από 125 ταινίες σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του.

Την εποχή που γυριζόταν Ο δράκος παντρεύτηκε την Ασημίνα Βέγγου, με την οποία απέκτησε δύο γιους.


ΠΡΕΖΑ TV

Ο Συνασπισμός για την επικαλούμενη από τους Αμερικάνους εκτέλεση του Μπιν Λάντεν


Ακούστηκαν και γράφτηκαν πάρα πολλά για την εκτέλεση του Μπιν Λάντεν από καταδρομικές αμερικανικές δυνάμεις στο Πακιστάν που ανακοίνωσε ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα. Θα περιμένουμε να γίνουν γνωστές περισσότερες πληροφορίες και θα επανέλθουμε στο θέμα. Προς το παρόν παραθέτουμε σε βίντεο τις ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις του μέλους της Κ.Ε του Συνασπισμού, Π. Τριγάζη όπως αυτές ακούστηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού καναλιού Contra Chanel.
απο  

Οι Anonymous εναντίον των Νεοναζί

Οι κυβερνοακτιβιστές, γνωστοί και ως Anonymous έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία εναντίον των Νεοναζί, στο διαδίκτυο.

Σε μια ανακοίνωση που δημοσιοποίησε η ομάδα στο ίντερνετ, οι Anonymous καταφέρονται εναντίον νεοναζιστικών οργανώσεων τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι “οι ακατανόητες πράξεις σας και η απροθυμία να δεχτείτε ότι...
η ελευθερία και η ισότητα πρέπει να ορίζει τον κάθε άνθρωπο από τη γέννηση του, έχουν ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση μίσους και παγκόσμιου ρατσισμού.”

"Μετά τον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, η ιδεολογία σας, οδήγησε τον κόσμο στο χάος, ξεκινήσατε ένα κίνημα γνωστό και ως αντισημιτισμό και καταφέρατε ο ρατσισμός να ενσωματωθεί στη συλλογική μας συνείδηση, ώστε η ανθρωπότητα να δεχτεί τις απάνθρωπες ιδέες σας, χωρίς καν να τις αμφισβητεί.”

Οι Anonymous επιπλέον, τόνισαν ότι η ναζιστική ιδεολογία και η πολιτική, όχι μόνο επηρέασαν την κρίση των ανθρώπων αλλά ξεκίνησαν και έναν αιματηρό ψυχρό πόλεμο που κράτησε δεκαετίες.

“Το Ολοκαύτωμα εναντίον των Εβραίων, των αθίγγανων και η “ευθανασία” που επιβλήθηκε σε ανάπηρους, όλα αυτά αποτελούν το σκληρό αποκορύφωμα του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, που στοίχισε τη ζωή σε 6.000.000 αθώους ανθρώπους. Συνδυάσατε τα ιδανικά της βιομηχανοποίησης με τη βδελυγμία των μαζικών φόνων.”

“Όλα αυτά είναι γνωστά γεγονότα και όμως ακόμα υποστηρίζετε και εξαπλώνετε τέτοιες ιδέες, ακόμα τραυματίζετε και θανατώνετε ανθρώπους, οι οποίοι δεν σας έβλαψαν ποτέ, αποκλειστικά για την διεστραμμένη απόλαυσή σας."

Σύμφωνα με τους Anonymous, αυτή η συμπεριφορά των Νεοναζί, έχει οδηγήσει την ομάδα να λάβει “κρίσιμα μέτρα” εναντίον της νεοναζιστικής δραστηριότητας στο διαδίκτυο.

“Αυτή η συμπεριφορά δεν μπορεί να γίνει πλέον ανεκτή, έχετε καταδικαστεί για άπειρα εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας.”

Η ομάδα ήδη έχει οργανώσει επιθέσεις εναντίον αρκετών Γερμανικών εξτρεμιστικών, ακροδεξιών και νεοναζιστικών ιστοσελίδων.



ANTIFA ΡΕ ΜΟΥΝΙΑ!!!!!!!!!!!!!


Γεννημένοι Πρωταθλητές!!!!!!!!! Ολυμπιακός - Ηρακλής 3-0


Ο Ολυμπιακός κατέκτησε πανηγυρικά το 25ο Πρωτάθλημα του στο ελληνικό βόλεϊ και σημείωσε το 10ο θρυλικό νταμπλ της ιστορίας του,"σκουπίζοντας" στην σειρά τον Ηρακλή με 3-0 σετ στο Ρέντη. Δείτε τα βίντεο από την απονομή και το γλέντι στο Ρέντη.

Γεννημένοι Πρωταθλητές! Τα ψυχωμένα παλικάρια του Γιάννη Καλμαζίδη, έκαναν πέρα τα πάμπολλα προβλήματα που αντιμετώπισε φέτος (2010-2011) η ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού και πραγματοποίησαν το 10ο θρυλικό νταμπλ στην ιστορία του συλλόγου στην πετοσφαίριση. Μετά το Κύπελλο, οι ερυθρόλευκοι κατέκτησαν πανηγυρικά και το Πρωτάθλημα, το 25ο της ιστορίας τους, όντας το τρίτο συνεχόμενο (2009, 2010, 2011), "σκουπίζοντας" στους τελικούς τον Ηρακλή με 3-0 σετ αν και οι Πειραιώτες είχαν το μειονέκτημα έδρας. Οι Πειραιώτες πήραν την Κούπα με ένα εκπληκτικό "sweep" στα πλέι-οφ, πρώτα επί του Παναθηναϊκού στα ημιτελικά (2-0) και στη συνέχεια στους τελικούς (3-0) επί του "Γηραιού". Ο αυτοκράτορας του ελληνικού βόλεϊ συνεχίζει ακάθεκτος να γράφει ιστορία.

Ο ΟΣΑΜΑ ΖΕΙ!!!!

ΑΝΤΙΟ ΟΣΑΜΑ

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Μέρα Μαγιού μου μίσεψες


γράφει ο πιτσιρίκος
Ανακούφιση προκάλεσε στο δυτικό κόσμο η είδηση της δολοφονίας του Οσάμα Μπιν Λάντεν από Αμερικανούς υπερήρωες, αφού κανείς δεν άντεχε άλλο την αφόρητη και γλυκερή σάχλα του γάμου του πρίγκιπα Γουίλιαμ με την αδελφή της Πίπας. 



Χιλιάδες Αμερικανοί βγήκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν τη δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά πως ένα από τα ελάχιστα πράγματα που ενώνουν πια τους Αμερικανούς είναι οι δολοφονίες και τα αιματοκυλίσματα.
Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε τη δολοφονία του Μπιν Λάντεν «κοσμοϊστορικό επίτευγμα» και την συνέκρινε με την ανακάλυψη της πενικιλίνης.
Επίσης, ο κ. Ομπάμα τόνισε πως αναγκάστηκε να διατάξει τη δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν τώρα, επειδή σχεδόν όλοι κόντευαν να ξεχάσουν πως είναι ακόμα στη ζωή.

Εγκλήματα με μόνο θύματα και ποτέ θύτες

Μόλις χτες κυκλοφορούσε Κυριακάτικη φυλλάδα που έγραφε πρωτοσέλιδα ότι κάθε μέρα αυτοκτονούν –στην ουσία για δολοφονίες πρόκειται με θύτη την μνημονική κυβέρνηση του ΓΑΠ- δυο συνάνθρωποι μας που δεν μπορούν να αντέξουν την ασφυκτική πίεση των τραπεζιτών και λοιπών τοκογλύφων αφού τα χρέη τους έχουν καταπλακώσει.

Κάνεις τώρα μια περιπλάνηση στο διαδίκτυο και οι σημερινές σχετικές ειδήσεις η μία διαδέχεται την άλλη:


«Σοκ στην κοινωνία του Ηρακλείου από την είδηση μίας ακόμη αυτοκτονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατοίκων στην περιοχή των Καμινίων, ένας άνδρας 50-55 ετών βρέθηκε κρεμασμένος πριν λίγο, σε σπίτι επί της οδού Ελευθέρνης, στα Καμίνια.
Ο άνδρας κρεμάστηκε από το πατάρι του σπιτιού του με καλώδιο, ενώ τον αυτόχειρα βρήκε το ίδιο του το παιδί, ένα ανήλικο αγοράκι το οποίο βγήκε στο δρόμο ουρλιάζοντας.
Οι γείτονες κάλεσαν την αστυνομία, άνδρες της οποίας βρήκαν τον άνδρα ήδη νεκρό.
Αυτή την ώρα ο άνδρας διακομίζεται στο νοσοκομείο», διαβάζουμε σε μια ιστοσελίδα.

«Συναγερμός έχει σημάνει σε Πυροσβεστική και Αστυνομία, στην περιοχή της Λοκρίδας. Συγκεκριμένα ένας άνδρας 35 ετών περίπου, πιθανότατα πρώην εργαζόμενος της ΛΑΡΚΟ, έχει ανέβει σε φουγάρο του εργοστασίου ύψους 30-40 μέτρων, από τις 15.15΄περίπου και απειλεί να αυτοκτονήσει.

Στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικοί, άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από την Αταλάντη και τη Λαμία.

Τα 7 θαύματα του φυσικού κόσμου


1. ΤΟ ΓΚΡΑΝΤ ΚΑΝΥΟΝ

Η τεράστια αυτή χαράδρα στην Αριζόνα των Η.Π.Α. είναι η μεγαλύτερη του κόσμου. Σε ορισμένα σημεία το βάθος της φτάνει τα 1600 μέτρα ενώ το μεγαλύτερο πλάτος της δεν ξεπερνά τα 29 χιλιόμετρα. Τη διασχίζει ο ποταμός Κολοράντο, που ξεκινά από τα Βραχώδη όρη και χύνεται στον Κόλπο του Μεξικού.
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ
Το Γκραντ Κάνυον αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά θαύματα και διδάσκει πολλά στους επιστήμονες για την ιστορία του κόσμου. Έτσι, το 1919 ανακηρύχθηκε Εθνικός Δρυμός των Η.Π.Α. και το 1979 Τόπος Παγκόσμιας Κληρονομιάς, εξαιτίας της επιστημονικής του σημασίας.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΡΑΧΟΥΣ
Τα τοιχώματα του Γκραντ Κάνυον μας ταξιδεύουν εκατομμύρια χρόνια πίσω. Τα βράχια στο βάθος της χαράδρας έχουν ηλικία 2000 εκατομμυρίων ετών. Εκείνη τη εποχή αποτελούσαν τον πυθμένα ενός πανάρχαιου ωκεανού. Στη συνέχεια, και σε διάστημα εκατοντάδων εκατομμυρίων ετών, εναποτέθηκαν επάνω τους στρώματα βράχων ψαμμίτη, αργιλικού σχιστόλιθου και ασβεστόλιθοι με διαφορετικούς χρωματισμούς.

Eργάτης απειλεί να αυτοκτονήσει ανεβασμένος σε φουγάρο της ΛΑΡΚΟ


Συγκεκριμένα ένας άνδρας 35 ετών περίπου, πιθανότατα πρώην εργαζόμενος της ΛΑΡΚΟ, έχει ανέβει σε φουγάρο του εργοστασίου ύψους 30-40 μέτρων, από τις 15.15΄περίπου και απειλεί να αυτοκτονήσει.

Στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικοί, άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από την Αταλάντη και τη Λαμία.
Οι συνάδελφοί του τον παρακαλούν να μην προβεί στο απονενοημένο διάβημα, ενώ ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες που τον οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του LamiaReport πρόκειται για εργαζόμενο που απολύθηκε πρόσφατα χωρίς να πάρει αποζημίωση και βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση.

http://www.lamiareport.gr/

Σκοτώθηκε ή όχι ο Μπιν Λάντεν; Δύσκολες οι απαντήσεις. Για δείτε κι’ αυτό…[VID]




Βοήθα Γέρο...


(Ευχαριστώ τον φίλο αναγνώστη που μου έστειλε τη φωτογραφία. Η παράκληση είχε γραφτεί στο άγαλμα το περασμένο καλοκαίρι.)
 
"Πιτσιρίκος"
http://gregordergrieche.blogspot.com/

Σχόλια που κάνουν στο πρωθυπουργό χρήστες στη σελίδα του στο facebook!


Δείτε μερικά από τα σχόλια που κάνουν στο πρωθυπουργικό facebook χρήστες του.
Εντάξει του τα χώνουν πραγματικά και αυτή είναι άμεση δημοκρατία στο διαδίκτυο ....και τα δέχεται και πολύ καλά κάνει! 

Εγκλωβισμένος στα διόδια ο Κώστας Bαξεβάνης


Καταγγελία του δημοσιογράφου Κώστα Bαξεβάνη ότι δεν ανοίγουν οι μπάρες.

Με το Π.Δ. 57/2010 καθορίζονται οι προϋποθέσεις για την κυκλοφορία μηχανημάτων με παραπομπή σε εναρμονισμένα πρότυπα που δημοσιεύονται σην εφημερίδα της εωρωπαϊκής ένωσης. Με την δημοσίευση στην C 284/1 20.10.2010 καθορίζονται και τα πρότυπα ασφαλείας των μπαρών (EN 12635:2002+A1:2008 για εγκατάσταση και χρήση και EN 12978:2003+A1:2009 για διατάξεις ασφαλείας).
Οι διατάξεις ασφαλείας δεν τηρούνται από τις συγκεκριμένες μπάρες μιας και προβλέπεται ότι με ώθηση συγκεκριμένης (μικρής) δύναμης οι μπάρες θα ανοίγουν. Συνεπώς πρέπει να εφαρμοστούν οι κυρώσεις που προβλέπει το άρθρο 18 του ΠΔ 57/2010.
http://epitropesdiodiastop.blogspot.com

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΜΕΤΑ...ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΞΥΛΟ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ, ΚΑΙ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΑΕΚ

Το ελληνικό κράτος είναι ''studio''


Μετά τη λήξη του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ατρόμητο, ο προπονητής του Ατρόμητου, Γιώργος Δώνης, δήλωσε πως «το ελληνικό κράτος είναι μπουρδέλο και το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι μπουρδέλο». Θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός.
Ο κ. Δώνης θα έπρεπε να σκεφτεί την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό και να προτιμήσει –αντί για τη λέξη «μπουρδέλο»- τη λέξη «studio». Η εκσυγχρονισμένη Ελλάδα έχει γεμίσει πια studio.
Αυτό που ξεχνούν να αναφέρουν όλοι όσοι υποστηρίζουν πως το ελληνικό κράτος είναι μπουρδέλο είναι το ποιες είναι οι πουτάνες – δεν υπάρχει μπουρδέλο χωρίς πουτάνες. Φυσικά οι πουτάνες είμαστε εμείς.
Όντως, το ελληνικό κράτος είναι μπουρδέλο. Βέβαια, αυτό δεν συμβαίνει τώρα – πάντα μπουρδέλο ήταν. Αυτό που έχει αλλάξει –σε σχέση με το παρελθόν- είναι πως σήμερα πολλές πουτάνες χάνουν τις δουλειές τους, άλλες αναγκάζονται να αποδεχτούν μείωση των αποδοχών τους και χιλιάδες άλλες μένουν απλήρωτες.
Το πρόβλημα δεν είναι πως το ελληνικό κράτος είναι μπουρδέλο. Το πρόβλημα είναι πως παραμένει κλειστό το επάγγελμα του νταβατζή.
Ας ελπίσουμε πως σύντομα –μαζί με τα άλλα κλειστά επαγγέλματα- θα απελευθερωθεί και το κλειστό επάγγελμα του νταβατζή.

Fotofreddos:Είσαστε όλες, ω ένα μάτσο… (Funny Greek Photos)


Fotofreddos.
Σάββατο.
1. Βρέχει, στη φτωχογειτονιά
Funny Greek Photos