ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ ΤΟ ΕΥΡΩ!!! ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ µΕ ΤΕΜ (ΤΟΠΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ)


Ο Χρήστος Παπαϊωάννου παρακολουθεί τις συναλλαγές του µε ΤΕΜ στον φορητό του υπολογιστή. Είναι ένα από τα 200 µέλη του Δικτύου ανταλλαγής στη Μαγνησία που χρησιµοποιούν µια εναλλακτική µονάδα αντί του ευρώ.
Δεν αλλάζει χέρια. Δεν τυπώνεται σε χάρτινη µορφή ούτε κόβεται σε νόµισµα. Οι κάτοχοί της όµως τη χρησιµοποιούν ως µέσο για να αγοράσουν και να πουλήσουν. Από το περασµένο καλοκαίρι, στις γειτονιές του Βόλου, οι συναλλαγές δεν γίνονται αποκλειστικά µε ευρώ. Η οικονοµική κρίση και η έλλειψη ρευστότητας γέννησαν ένα δίκτυο ανταλλαγών και µια νέα µονάδα: την ΤΕΜ.
Ονοµάζεται Τοπική Εναλλακτική Μονάδα και, σύµφωνα µε τους δηµιουργούς της, έχει θεωρητικά ίση αξία µε το ευρώ, αλλά όχι την ίδια δύναµη κατανάλωσης έξω από το Δίκτυο. «Δεν είναι νόµισµα ούτε υπάρχει ανταγωνιστικά στο ευρώ. Είναι µια µονάδα που αντιπροσωπεύει την αξία των ανταλλαγών που κάνουµε µεταξύ µας», λέει ο κοινωνιολόγος Γιάννης Γρηγορίου, ένα από τα πρώτα µέλη του Δικτύου.
Η ΤΕΜ χρησιµοποιείται στη Μαγνησία, στο Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης που ξεκίνησε τον περασµένο Ιούνιο.

«Wall Street Journal»: Η Εφημερίς της ... Κυβερνήσεως!



«Το μεγάλο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση υπόσχεται να αλλάξει τη διάρθρωση της ελληνικής οικονομίας που βρίσκεται σε κρίση (...) το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων - που περιλαμβάνει ΟΣΕ, καζίνο, ακίνητη περιουσία, τυχερά παιχνίδια, εταιρείες ύδρευσης, λιμάνια, αεροδρόμια και άλλες υποδομές - δεν έχει σχεδιαστεί μόνο για να αυξήσει τα κρατικά έσοδα, αλλά και για να οδηγήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη των τομέων που αποκρατικοποιούνται και να προκαλέσει αλλαγή στις αντιλήψεις των επενδυτών για την Ελλάδα».
*
Τα παραπάνω γράφτηκαν στην «Wall Street Journal», την εφημερίδα που αποτελεί το «ευαγγέλιο» της Μέκκας του καπιταλισμού και απηχεί τις απόψεις του διεθνούς ιμπεριαλιστικού τζόγου.
Το ενδιαφέρον της υπόθεσης (σ.σ.: η υπόθεση ισοδυναμεί με το γενικό ξεπούλημα των «φιλέτων» της δημόσιας περιουσίας στην Ελλάδα), δε βρίσκεται τόσο στο επαινετικό για το «σοσιαλιστικό» ΠΑΣΟΚ περιεχόμενο του εν λόγω άρθρου.
Το ενδιαφέρον βρίσκεται στην ημερομηνία που γράφτηκε αυτό το άρθρο. 
Και τούτο διότι δεν γράφτηκε χτες, ούτε προχτές, ούτε καν το Μάρτη, όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τις αποφάσεις για την εκποίηση των 50 δισ. ευρώ.
Το συγκεκριμένο άρθρο, που περιγράφει εν είδει ακτινογραφίας και μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, γράφτηκε και δημοσιεύτηκε στην «Wall Street Journal» την 1/10/2010!
Με άλλα λόγια, οι υποψήφιοι «επενδυτές», τόσο οι εγχώριοι όσο κι εκείνοι που βρίσκονται στα πέρατα του κόσμου, το τσουνάμι της εκποίησης που σχεδιάζει η κυβέρνηση, το γνωρίζουν - χαρτί και καλαμάρι - εδώ και έξι τουλάχιστον μήνες!
Το γεγονός αυτό συνιστά μια πρώτης τάξεως απόδειξη: Οι διάφοροι αδαείς, που ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση του Παπανδρέου, του Παπακωνσταντίνου, του Λοβέρδου και της Μπιρμπίλη είναι «ασυντόνιστη» και «απρογραμμάτιστη», δεν σκαμπάζουν «γρι» από διαδικασίες και προεργασίες «φαστ τρακ» ξεπουλήματος. 
Μια χαρά «συντονισμό» και μια χαρά «πρόγραμμα» διαθέτουν οι άνθρωποι. Ρωτήστε, άλλωστε, και την «Wall Street Journal». Που - σε συνεννόηση με τους ξεπουληματίες - διαφημίζει έξι μήνες πριν, όλα όσα θα πάθει - «συντονισμένα» και «προγραμματισμένα» - ο ελληνικός λαός, έξι μήνες μετά.

Στις χαρές σας οι ανύπαντρες ...


Tης Έλενας Ακρίτα

Κατ’ αρχάς, µια διευκρίνιση: Επειδή το κείµενο γράφεται παραµονή του γάµου – αν στο µεταξύ βρέθηκε καµιά βόµβαστον λονδρέζικο κάδο ή πιάστηκε το στρίφωµα της Κέιτ στης άµαξας τη ρόδα, χίλια συγγνώµη σας ζητώ, αλλά δεν το χρεώνεται η παρούσα στήλη! ΑΚΟΥ ΤΩΡΑ φιλοδοξία µάνας:

Οταν µεγαλώσει η κόρη της, να ... πάρει το πριγκιπόπουλο άντρα!

Δεν υπάρχειαυτό, δεν υφίσταται! Να βάζειςτο παιδί σουνα κυνηγάει τον πρίγκιπα από σχολείο σε σχολείο για νατον τυλίξει και να την πάρει!

Θα µου πεις, όλεςοι µανάδες έχουµε όνειρα για τα παιδιά µας.

Αλλά νορµάλ όνειρα, όχι το παραλήρηµα της τρελής. Ευχόµαστε να είναι γερά,τυχερά, να σπουδάσουν, να προκόψουν, να βρουν έναν καλό σύντροφο. Αλλά σκέψου τώρα, εκεί που κάθονται όλες µαζί στο παιδικό πάρτι και βλαστηµάνε τονκλόουν που κάνει τα µπαλόνια σκυλάκια, να ‘χεις και τη µουρλή: – Εµένα η κόρη µου θέλω να γίνει βασιλοπούλα!

Σκοπό της ζωής της το είχε βάλει αυτή! Κι έρχεσαι κι αναρωτιέσαι εσύ τώρα! Οληη υφήλιος τοξέρει, στο Μπάκιγχαµ δεν τους το συνδέσανε τοΙντερνετ ακόµα; Χαµπάρι δεν έχουν πάρει αυτοί; Στα ίδια sites µε µας δεν µπαίνουνε να δουνότι έχουν µπλέξει µε τρελή;

Μείζον θέμα η αποκάλυψη Μεϊμαράκη για Καρατζαφέρη


Η  χθεσινή αποκάλυψη του κ. Μεϊμαράκη ότι ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, τον επισκέφθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης και του ζήτησε να επισπεύσει την παραλαβή των υποβρυχίων που …γέρνουν, από μόνη της, αποτελεί μείζον  θέμα.
Δεν είναι μόνον η αξιοπιστία του πολιτικού αρχηγού  που θρυμματίζεται. Αυτή έχει απωλεσθεί από καιρό εξ αιτίας των οβιδιακών μεταμορφώσεων του κ. Καρατζαφέρη.
Εδώ τίθεται και ένα τεράστιο πολιτικό θέμα και  όχι μόνο:
Από απηνής διώκτης και σταυροφόρος της κάθαρσης και της διαφάνειας του δημοσίου βίου της χώρας, ο κ. Καρατζαφέρης μετατρέπεται σε υπηρέτη συμφερόντων!
Η συμπεριφορά του ήταν ….ενδιαφερόμενου τρίτου!
Τι λόγους είχε ο κ. Καρατζαφέρης να ζητά την παραλαβή των υποβρυχίων όταν οι καθ΄ύλην αρμόδιοι επί του θέματος είχαν τις επιφυλάξεις τους, τις οποίες είναι  βέβαιον ότι γνώριζε, ο συνήθως καλά ενημερωμένος Πρόεδρος του ΛΑΟΣ;

Κληρώνει για τα πλέι οφ


Πρεμιέρα με ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός και ΑΕΚ-Ολυμπιακός Βόλου στα πλέι οφ που αρχίζουν στις 8 Μαϊου όπως προέκυψε από την κλήρωση.
Ο εκτελεστικός διευθυντής της Σούπερ Λίγκα, Πατρίκ Κομνηνός άνοιξε την διαδικασία της κλήρωσης των πλέι οφ.

Στην συνέχεια τον λόγο πήραν οι τέσσερις προπονητές των ομάδων που συμμετέχουν στους αγώνες κατάταξης.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ζεσουάλδο Φερέιρα, τόνισε:"Πιστεύω ότι όλοι γνωρίζεται τη θέση μου για τα πλέι οφ. Πρέπει να πω ότι οι κανονισμοί είναι για να μπορούν να γίνονται αποδεκτοί και να υπάρχουν.
Γνωρίζουμε ότι είναι μία διαδικασία δύσκολη. Όλοι αισθάνονται τι σημαίνει να κάνεις έξι παιχνίδια σε 17 μέρες, ειδικά μετά από δέκα μήνες δουλειάς. Νομίζω ο Παναθηναϊκός κοντεύει τα 50 παιχνίδια.

Αυτά τα πλέι οφ θα απαιτήσουν από τους παίκτες μία μεγάλη δυναμική, ανταγωνιστικότητα, αγωνιστικότητα να αντισταθούν σε αυτά τα έξι παιχνίδια σε σύντομο διάστημα.

Δίκτυο συναλλαγών χωρίς ευρώ στο Βόλο

Εδώ και ένα σχεδόν χρόνο στο Βόλο οι συναλλαγές δεν γίνονται πλέον αποκλεισιτκά με το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, αφού οι κάτοικοι αγοράζουν και πληρώνουν και με την Τοπική Εναλλακτική Μονάδα (ΤΕΜ).

Αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και της έλλειψης ρευστότητας που αυτή έφερε, ήταν η δημιουργία της Τοπικής Εναλλακτικής Μονάδας από τους Βολιώτες, οι οποίοι έστησαν το Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Μαγνησίας για ανθρώπους που δυσκολεύονται ή αδυνατούν να καλύψουν το σύνολο των αναγκών τους με τα εισοδήματα σε ευρώ, μπορούν όμως να «πληρώνουν», προσφέροντας κάποια εργασία ή κάποια δικά τους καινούργια ή μεταχειρισμένα αγαθά, ακολουθώντας το παράδειγμα κοινωνιών σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες (Αγγλία, Ιρλανδία, Αυστρία, Γερμανία), στον Καναδά και στην Ιαπωνία.

20 Έλληνες μισθοφόροι πολεμιστές στο πλευρό του Μ.Καντάφι


ImageΤουλάχιστον 20 Έλληνες υπηρετούν ως μισθοφόροι για τις δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι σε ένα σύνολο 400 έως 500 Ευρωπαίων μισθοφόρων που πολεμούν με τις κυβερνητικές δυνάμεις στη Λιβύη, σύμφωνα με το EUobserver. Σύμφωνα με την ίδια πηγή οι Ευρωπαίοι που έχουν στρατολογηθεί και ενισχύουν τα κυβερνητικά στρατεύματα της Λιβύης από χώρες της Ε.Ε. είναι Βέλγοι, Βρετανοί, Γάλλοι και Έλληνες ενώ έχει αναφερθεί η παρουσία μεγάλου αριθμού Πολωνών χειριστών ελικοπτέρων. H πλειοψηφία ωστόσο των μισθοφόρων είναι από τη Λευκορωσία, τη Σερβία και την Ουκρανία.
Πρόκειται για πρώην στρατιωτικούς, τεχνικούς και χειριστές αεροσκαφών και ελικοπτέρων, στελέχη ειδικών δυνάμεων και παραστρατιωτικούς βετεράνους εκπαιδευμένων στη χρήση βαρέων όπλων με καλή γνώση των σύγχρονων τακτικών μάχης.
Οι πληροφορίες του EUobserver προέρχονται κυρίως από τον Μιχάλη Κουτουζή, ο οποίος ταξίδεψε στη βόρειο Αφρική το περασμένο Φεβρουάριο και Μάρτιο. Ο Μιχάλης Κουτουζής είναι ειδικός στο οργανωμένο έγκλημα και εργάζεται για τη γαλλική Lotophages Consulting, που παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στον ΟΗΕ, σε ευρωπαϊκούς οργανισμούς και στη γαλλική κυβέρνηση.

Ψάχνουν λύση για την Λαυρεωτική..


Σε καλό κλίμα εξελίχθηκε η συνάντηση της Μπιρμπίλη με την δημοτικής αρχής Λαυρεωτικής. Στην συνάντηση συζητήθηκαν. Η Τίνα Μπιρμπίλη, κάλεσε τον Δήμο Λαυρεωτικής να καταθέσει την ολοκληρωμένη του πρόταση, τεκμηριωμένη ως προς τα κόστη και τα περιβαλλοντικά οφέλη, η οποία θα συζητηθεί σε επόμενη συνάντηση την...


ερχόμενη Τετάρτη. Η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας. Για την κυβέρνηση είναι σαφής η επιλογή να περάσουμε ως χώρα και κοινωνία από την απαράδεκτη και προσβλητική για τον πολιτισμό μας κατάσταση της απόρριψης των απορριμμάτων στους Χώρους Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) σε μια κοινωνία ανακύκλωσης και αξιοποίησης των απορριμμάτων.

320.000 ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Τις τριακόσιες είκοσι χιλιάδες έφτασαν οι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι στον ευρύτερο τομέα του τουρισμού, σε σύνολο 550.000 εργαζομένων, δηλαδή ποσοστό 60%, που είναι διπλάσιο σε σχέση με τους υπόλοιπους κλάδους. Η εισφοροδιαφυγή σπάει κάθε ρεκόρ στον κλάδο, με τους μικρούς επιχειρηματίες να «στραγγαλίζουν» περισσότερο τα δικαιώματα των υπαλλήλων τους.Για ζοφερό σκηνικό «μαύρης εργασίας» μίλησε χθες ο κ. Παναγιώτης Προύτζος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΕ-ΥΤΕ) κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.


Οπως είπε, η ανασφάλιστη εργασία στα επισιτιστικά καταστήματα (εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες κ.λπ.) και ξενοδοχεία με στοιχεία του 2010 ξεπερνά το 60%. Συγκεκριμένα από τους 550.000 απασχολούμενους, ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ για τους μήνες Ιούνιο - Σεπτέμβριο 2010 ήταν 130.000 εργαζόμενοι σε επισιτιστικά καταστήματα και 98.000 εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία.

Σύντομη διακοπή για διαφημίσεις…


Ένα απαραίτητο αξεσουάρ για τον σημερινό βασιλικό γάμο!
Προμηθευτείτε το εγκαίρως, για να μην βρεθείτε σε δύσκολη θέση…



O Κάρολος έβαλε φίμοτρο σε εκπομπή που θα σατύριζε το γάμο


Ο πρίγκιπας Κάρολος της Μεγάλης Βρετανίας λογόκρινε το αυστραλιανό κρατικό κανάλι Australian Broadcasting Corporation (ABC) για τον τρόπο που θα μεταδώσει τον πριγκιπικό γάμο.
Στο πρώτο κρατικό κανάλι του ABC1 είχε προγραμματιστεί να μεταδοθεί η τελετή όπως θα την μετέδιδε το BBC. Στο δεύτερο κρατικό κανάλι όμως (ABC2) θα μεταδιδόταν η εικόνα από το ABC1, αλλά η σατυρική του ομάδα Chasers θα σχολίαζε με χιούμορ την τελετή.
Το χιούμορ των μελών της ομάδας Chasers θεωρείται «ακραίο» και ο γραμματέας του πρίγκιπα Κάρολου επικοινώνησε με την διεύθυνση του ABC και εισηγήθηκε το «κόψιμο» της εκπομπής των Chasers. «Αν η εκπομπή τους βγει στον αέρα, τότε δεν θα σας δώσουμε εικόνα», φέρεται να είπε ο κ. Πάτρικ Χάρισον. Το ABC συμμορφώθηκε αν και δηλώνει «απογοητευμένο» από την απόφαση.
Η απαγόρευση όμως ενόχλησε τους Αυστραλούς. «Να ένας άλλος λόγος για να κόψουμε τα δεσμά μας με τη μοναρχία» σχολίασε ο δημοφιλής ραδιοσχολιαστής Νιλ Μίτσελ και πρόσθεσε: «Προσωπικά δεν μου αρέσουν οι Chasers και δεν θα έβλεπα την εκπομπή τους. Αλλά δεν ανέχομαι το παλάτι να μας επιβάλει λογοκρισία. Όπως κάνουμε χιούμορ και σάτιρα με τους πολιτικούς μας, θα πρέπει να μπορούμε να κάνουμε και με την βασιλική οικογένεια» είπε.
Αξίζει να σημειωθεί πως και άλλα αυστραλιανά κανάλια έχουν προγραμματίσει, παράλληλα με την «σοβαρή» κάλυψη του γάμου, να έχουν και την «εύθυμη» εκδοχή του σε άλλες συχνότητές τους, αλλά εδώ το Μπάκιχαμ (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) δεν έχει επέμβει.
Πάντως οι Chasers με το χιούμορ τους και τις φάρσες τους έχουν προκαλέσει πολλές φορές σάλο. Η πιο περίφημη φάρσα ήταν πριν χρόνια, όταν ένας μέλος τους εμφανίστηκε μεταμφιεσμένος σε Μπιν Λάντεν στη σύσκεψη της G20 στο Σίδνεϊ. Η αστυνομία αιφνιδιάστηκε και έκανε πρωτοφανή κινητοποίηση αφού στην πόλη βρισκόταν μερικοί από τους πιο ισχυρούς ηγέτες του κόσμου.



http://www.tvxs.gr

Τα βραβεία πέφτουν βροχή

γραφει ο πιτσιρικος


Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει στους Έλληνες η απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να βραβεύσει τον Γιώργο Παπανδρέου -πρωθυπουργό μιας χρεοκοπημένης χώρας- για τη σταθερή αντικαπνιστική του στάση και την υιοθέτηση αυστηρής νομοθεσίας για το κάπνισμα.



Η βράβευση του Γιώργου Παπανδρέου από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την σκληρή στάση του απέναντι στο τσιγάρο δεν θα πρέπει να εκπλήσσει κανέναν. Είναι ένας τρόπος, ώστε να προετοιμαστούν οι Έλληνες για να πάρουν το παγκόσμιο βραβείο για τα τσιμπούκια.

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Ο πινόκλης - Θανάσης Παπακωνσταντίνου

Καταγγέλλει Μουρίνιο η «Μπάρτσα»

Το’ πε και το’ κανε. Η διοίκηση της Μπαρτσελόνα δεν θα αφήσει αναπάντητες τις κατηγορίες του Ζοσέ Μουρίνιο περί επηρεασμού της διαιτησίας με «πλάγιους» τρόπους και κατ’ εξακολούθηση εύνοιά της. Στην έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του καταλανικού συλλόγου, που έγινε το απόγευμα, αποφασίστηκε να προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία στην UEFA κατά του Πορτογάλου προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης κι όσων δήλωσε μετά τον πρώτο ημιτελικό του Champions League.
«Αποφασίσαμε να καταγγείλουμε τη συμπεριφορά του προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης στην Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA. Θεωρούμε πως με τις δηλώσεις του πλήττει το σύλλογό μας και αποφασίσαμε να αντιδράσουμε για την υπεράσπιση της τιμή της Μπαρτσελόνα. Θεωρούμε πως αυτό που έκανε αποτελεί προσβολή προς το σύλλογο, τους προπονητές, τους παίκτες και τους φιλάθλους μας», δήλωσε με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο εκπρόσωπος του διοικητικού συμβουλίου, Τόνι Φρέισα. «Είναι απαράδεκτο να αμφισβητεί κάποιος τους τίτλους μας ή να αφήνει αιχμές για τη σχέση μας με τη UNICEF. Δεν αποτελεί πρόθεσή μας να ανεβάσουμε περαιτέρω τους τόνους, αλλά να τους κατεβάσουμε, καθώς θεωρούμε πως οι προπονητής θα πρέπει να μιλούν μόνο για το ποδόσφαιρο κι όχι για άλλα πράγματα που μπορεί να προκαλέσουν βία. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στα αρμόδια όργανα της UEFA», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε δηλώσει αμέσως μετά τον αγώνα: «Δεν ξέρω αν είναι η δημοσιότητα της UNICEF ή η φιλία της με τον Βιγιάρ και η ισχύς που έχει ως αντιπρόεδρος της UEFA, αλλά η Μπαρτσελόνα έχει μεγάλη δύναμη. Εμείς οι υπόλοιποι δεν έχουμε καμία τύχη».

Σημειώνεται πως η Μπαρτσελόνα είχε υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Άνχελ Μαρία Βιγιάρ στις εκλογές για την προεδρία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, σε αντίθεση με τη Ρεάλ που είχε υποστηρίξει άλλη υποψηφιότητα.

http://www.sport-fm.gr

Εργοστάσιο βιομάΣας στο Βόλο; Θα γίνει της Κερατέας!


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ, ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΒΟΛΟ
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
Με αφορμή τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Βόλου 3/5/2011, που θα ασχοληθεί με την κατασκευή του εργοστασίου βιομάζας στη Β’ ΒΙΠΕ Βόλου, δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο ότι έχει προσκληθεί στη συνεδρίαση ειδικός επιστήμονας ο οποίος θα καταθέσει την άποψή του για τη λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας.
Εκείνο όμως που διαφεύγει, σίγουρα όχι από άγνοια, είναι ότι η συγκεκριμένη επένδυση δεν αφορά ένα οποιοδήποτε εργοστάσιο αλλά αφορά την ιδιωτικοποίηση κοινωνικών αγαθών, της ενέργειας, μια κατάσταση ανάλογη με αυτή της εκχώρησης των δημοσίων δρόμων σε ιδιώτες που οδήγησαν στην γιγάντωση του κινήματός μας ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.
Την εποχή της οικονομικής κρίσης, οι μεγαλοεργολάβοι των σκουπιδιών, μετά την Κερατέα εφορμούν και στο Βόλο, με τη δημιουργία εργοστασίου καύσης σκουπιδιών, από την εταιρία ENGAL του Αλεξάκη, στη Β' ΒΙΠΕ Βόλου, με σκοπό την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

ΠΟΥΤΑΝΕΣ...

    
Γράφει ο Gianapo

Σήμερα θα μιλήσουμε για πουτάνες. Όμως όχι για πουτάνες της σειράς, ούτε για πουτάνες που η ζωή τις ανάγκασε να βγουν στο πεζοδρόμιο για βιοποριστικούς λόγους.
Οι δικές μου πουτάνες είναι στο δρόμο εκ γενετής. Αγαπούν τη δουλειάτους και την κάνουν με κέφι και ευχαρίστηση. Είναι θηλυκές αλλά και αρσενικές και καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο στον παγκόσμιο χάρτη της οικονομίας και της πολιτικής.
Είναι οι πουτάνες κράτη, οι πουτάνες ηγέτες, οι πουτάνες δικτάτορες, οι πουτάνες κερδοσκόποι, οι πουτάνες...

Αυτές οι πουτάνες δεν μας περιμένουν σαν πελάτες, έτοιμες να ανοίξουν τα πόδια τους σε όποιον καταβάλει το τίμημα. Είναι πουτάνες με ειδικές δεξιότητες και περιμένουν από εμάς να ανοίξουμε τα πόδια μας, ή στην ανάγκη μας τα ανοίγουν με το ζόρι και εισπράττουν για αμοιβή τους ότι τους καπνίσει,χρεώνοντας πανάκριβα τις υπηρεσίες τους που μας παρέχουν με το ζόρι.

Κλάπηκε η προτομή Γρίβα στη Λάρισα

Κλάπηκε η προτομή του χίτη Γρίβα Διγενή, που ήταν τοποθετημένη στην πλατεία Αγ. Βελησσαρίου στη Λάρισα. Είναι μία από τις συχνές επιθέσεις στο μνημείο του αρχιφασίστα και δολοφόνου Γρίβα, αλλά αυτή την φορά εξαφανίστηκε και η προτομή.
Όσον αφορά τον ίδιο και τη δράση του μπορείται να βρείτε άπειρο υλικό στο νετ, εκτός από τους οχετούς των πατριωτών-εθνικιστών.

http://athens.indymedia.org


ΠΡΙΝ                                                                                                    ΜΕΤΑ



Τη Δευτέρα η αίτηση αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού


Τη Δευτέρα, 2 Μάη, στις 9 το πρωί, στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά (Σκουζέ και Φίλωνος), στο 1ο Τριμελές Πλημμελιοδικείο (2ος όροφος), θα εκδικαστεί η αίτηση διακοπής εκτέλεσης της ποινής, που έχει υποβάλει ο Σάββας Ξηρός, προκειμένου να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.
 
Η δίκη είναι η μοναδική στο πινάκιο, γι’ αυτό και θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί.
 
Η κατάσταση της υγείας του Σάββα Ξηρού είναι γνωστή. Από τον ιατρικό φάκελο, που περιλαμβάνεται στην αίτηση διακοπής της ποινής προκύπτουν:
 
1) Ολική τύφλωση από το ένα μάτι και ελάχιστη όραση από το άλλο, το οποίο επίσης κινδυνεύει.
2) Φλεβική ανεπάρκεια και επίδρασή της στα κάτω άκρα, η οποία δημιουργεί κίνδυνο ακρωτηριασμού.
3) Ακουστικά προβλήματα με κίνδυνο πλήρους απώλειας της ακοής.
4) Νευρολογικά και αγγειακά προβλήματα.
5) Χρόνιο άσθμα.
6) Αναπηρία 67%, διαπιστωμένη από την αρμόδια κρατική επιτροπή.
 
Βάσει αυτών των αδιαμφισβήτητων στοιχείων, ακόμα και το άκρως κατασταλτικό σε υποθέσεις «τρομοκρατίας» Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ελλάδα για «απάνθρωπη συμπεριφορά» (παραβίαση του άρθρου 3 της ΕΣΔΑ).

 
Ομως, ακόμα και μετά απ’ αυτή την καταδίκη, δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη η διακοπή εκτέλεσης της ποινής του Σάββα. Κι αυτό αποτελεί έναν επιπρόσθετο λόγο για την όσο γίνεται πιο μαζική παρουσία στο δικαστήριο του Πειραιά τη Δευτέρα.
 
Πρέπει να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν θ’ αφήσουμε κανέναν αγωνιστή όμηρο στα χέρια του αστικού κράτους. Πόσο μάλλον έναν φυλακισμένο αντάρτη πόλης που καταδικάζεται σε αργό θάνατο, για να σταλεί ένα τρομοκρατικό μήνυμα σε όλη την εργαζόμενη κοινωνία και τη νεολαία της.

ERNESTO CHE GUEVARA, Ο ΘΡΥΛΟΣ






Μια φωτογραφία σου ήρθε και σε μένα,
μια φωτογραφία σου απ’ τα ξένα.

Απ’ αυτές που κρατάν οι φοιτητές,
απ’ αυτές που ξεσκίζει ο χαφιές,
απ’ αυτές που κρεμάν οι φοιτητές στην καρδιά τους.

Τσε Γκεβάρα, Τσε Γκεβάρα, Τσε Γκεβάρα!
του SPY (JUNGLE-Reportγια το SIERRA MAESTRA

Πώς γεννήθηκε η “Διεθνής Ημέρα των Εργατών” (Εργατική Πρωτομαγιά)




Την 1η Μαΐου του 1890, ο Φρ. Ενγκελς σημείωνε στο πρόλογο της γερμανικής έκδοσης του Κομμουνιστικού Μανιφέστου: «Σήμερα που γράφω αυτές τις γραμμές, το προλεταριάτο της Ευρώπης και της Αμερικής επιθεωρεί τις δυνάμεις του, που για πρώτη φορά κινητοποιούνται σε μια στρατιά, κάτω από μια σημαία και για έναν άμεσο σκοπό: για το νομοθετικό καθορισμό της κανονικής οχτάωρης εργάσιμης ημέρας, που διακηρύχτηκε ακόμα από το 1866, από το Συνέδριο της Διεθνούς στη Γενεύη και ξανά ύστερα από το Εργατικό Συνέδριο του Παρισιού στα 1899. Και το θέμα της σημερινής μέρας θα δείξει στους καπιταλιστές και στους γαιοκτήμονες όλων τω χωρών ότι οι προλετάριοι όλων των χωρών είναι σήμερα πραγματικά ενωμένοι. Ας ήταν ο Μαρξ πλάι μου να το ‘βλεπε αυτό με τα ίδια του τα μάτια!».

Πώς όμως είχαμε φτάσει στο σημείο η 1η Μαΐου να γίνει η παγκόσμια ημέρα των εργατών;
Η προϊστορία της «Μέρας των εργατών»

Φορολογικες δηλωσεις-Οι αποδείξεις που χρειάζεστε για την εφορία


Από την Τρίτη 3 Μαΐου, μέχρι τις 31 του ίδιου μήνα, θα διαρκέσει η υποβολή φορολογικών δηλώσεων για μισθωτούς και συνταξιούχους.Ήδη έχουν ξεκινήσει να μετρούν τις αποδείξεις που μάζεψαν το προηγούμενο έτος, με στόχο να "χτίσουν" το αφορολόγητο, αλλά και να πετύχουν έκπτωση από το εισόδημα ή τον φόρο.

Μετρούν όλες οι αποδείξεις, εκτός από τις παρακάτω:

Τιμολόγια ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, αγορά κρατικών λαχείων, συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια, εισιτήρια για κάθε είδους μεταφορές (μετρό, τρόλεϊ, λεωφορεία, τραμ, ηλεκτρικός, προαστιακός, ΟΣΕ, ΚΤΕΛ, πλοία, αεροπλάνα κτλ.), αγορά αυτοκινήτου, ακινήτου, μοτοσικλέτας, σκάφους αναψυχής κτλ., δαπάνες που έγιναν στο εξωτερικό αλλά και οι αποδείξεις που ...
δηλώνονται ξεχωριστά στη φορολογική δήλωση και μειώνουν τον φόρο ή το εισόδημα όπως είναι για παράδειγμα οι ιατρικές δαπάνες, οι τόκοι των στεγαστικών δανείων, ασφάλιστρα ζωής, ενοίκιο πρώτης κατοικίας, δίδακτρα φροντιστηρίων, δικηγορικές δαπάνες, καταβολή διατροφή κτλ.

Σύμφωνα με τον φορολογικό νόμο
*για ατομικό εισόδημα μέχρι 6.000 δεν απαιτείται η προσκόμιση αποδείξεων δαπανών

Ένας χρόνος μνημόνιο - μια ανασκόπηση


Αυτές τις μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος που η Ελλάδα ζει και αναπνέει στους ασφυκτικούς ρυθμούς τους οποίους επιβάλλει το περιβόητο μνημόνιο. Ένα μνημόνιο το οποίο συμφωνήσαμε (ως χώρα) από κοινού με τους πιστωτές μας και το οποίο, όπως όλοι πλέον αντιλαμβανόμαστε, οδηγεί στην λεηλασία αυτού του τόπου προς χάριν της διεθνούς των τοκογλύφων. Ένα μνημόνιο-βωμός, στον οποίο θυσιάζεται μια ολόκληρη χώρα κι ένας ολόκληρος λαός, προκειμένου να μη ζημιωθεί το διεθνές κεφάλαιο. Με την ευκαιρία αυτής της μαύρης επετείου, λοιπόν, ας προσπαθήσουμε να κάνουμε μια ανακεφαλαίωση του τρόπου με τον οποίο έδρασε αυτό το επάρατο μνημόνιο.

Στην αρχή χρησιμοποιήθηκε το όπλο του φόβου. Οι επιδρομείς έπρεπε να δημιουργήσουν μια κατάσταση πανικού, ώστε να διευκολυνθεί η επέλασή τους. Στο πλευρό τους στάθηκε, ως εξαίρετος σύμμαχος, η κυβέρνηση, κυρίως δε ο πρωθυπουργός με άξιο συμπαραστάτη του τον Πάγκαλο. Οι έλληνες άρχισαν να υβρίζονται ως διεφθαρμένοι, τεμπέληδες, χαραμοφάηδες, βολεψάκηδες, ανεπρόκοποι, απατεώνες κλπ κλπ. Σκοπός τους ήταν να τρομοκρατηθούμε και να πιστέψουμε ότι καταστρεφόμαστε ώστε, στην συνέχεια, να αποδεχτούμε ευκολώτερα κάθε είδους κατακεφαλιά.

"ΕΙΔΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΝΑ ...ΠΕΦΤΟΥΝ"

Στο Θερμοκήπιο του Πίντερ (που το ανεβάζει άψογα ο Βογιατζής στην Οδό Κυκλάδων) υπάρχει μια σκηνή που την έχω ζήσει. Η σκηνή που το αφεντικό καλεί τα πρωτοπαλίκαρά του, στο τέλος της μέρας, να πιουν ουίσκια και να χαλαρώσουν.

Το «κατώτερο προσωπικό», βυθισμένο στα δικά του βάσανα, δεν έχει ιδέα τι εξευτελισμούς υφίσταται το «ανώτερο προσωπικό». Πολύ πιο άγριους και πολύ πιο απροκάλυπτους. Γιατί μεταξύ αφεντικού και πρωτοπαλίκαρου δεν υπάρχουν νόμοι, καλοί τρόποι και συμβάσεις εργασίας. Υπάρχει η κυνική συμφωνία: είμαστε δυο τέρατα, αλλά ο ένας έχει την εξουσία που ο άλλος θέλει μια μέρα να αποκτήσει.

Έτσι, οι λεγόμενοι διευθυντές είναι συνήθως οι πιο εξευτελισμένοι και κακοποιημένοι υπάλληλοι μιας επιχείρησης.

Το είχα δει πρώτη φορά στο σπίτι ενός εκδότη (ο οποίος εθεωρείτο και φωτισμένος!). Ήμουν 26 ετών και είχα προσκληθεί για μια δουλειά. Η βίζιτα έγινε αρμένικη και κατέληξε σε ένα ψιλοπαραλυμένο δείπνο, απ’ όπου παρέλασε ολόκληρη η Αθήνα της δύναμης και της ελαφράς τέχνης, με σφηνάκια και ασήμι στις μύτες. Παρακολουθούσα με γουρλωμένα μάτια.

Ο Μουρίνιο ακόμη κλαίει, και μαζί του ο μικρος''κλαψιάρης'' Ροναλντο ''Κα'ι'λας'' που εν χορό ρίχνουν τα βάρη στη διαιτησία.ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ...


Ο Πορτογάλος επιτέθηκε στη διαιτησία, η οποία κατά τη γνώμη του ευνοεί διαρκώς τους Καταλανούς, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι η ομάδα του δεν έχει καμία πιθανότητα να πάρει την πρόκριση στη ρεβάνς της Βαρκελώνης.
«Έχω να κάνω μία ερώτηση. Είναι τυχαίο ότι κάθε χρόνο έχουμε τα ίδια στους ημιτελικούς με την Μπαρτσελόνα. Πρώτο ο Όβρεμπο, μετά ο Μπουζάκα, τώρα ο Σταρκ. Το 2009 έπρεπε να περάσει η Τσέλσι, πέρσι η Ίντερ πέρασε από θαύμα, φέτος πάλι μας έκοψαν τα πόδια. Η Μπαρτσελόνα είναι καταπληκτική ομάδα και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να τη σπρώχνουν συνεχώς. Είναι δύσκολο να συνεχίσουμε έτσι. Δυστυχώς έχουμε ήδη αποκλειστεί, παρότι δεν είναι δίκαιο αυτό. Μερικές φορές νιώθω αηδία που βρίσκομαι στο χώρο του ποδοσφαίρου. Στη Βαρκελώνη θα πάμε μόνο για να πέσουμε τιμημένα, χωρίς τον Πέπε, που αποβλήθηκε χωρίς να έχει κανει κάτι, χωρίς τον Ράμος, που μάζεψε κίτρινες χωρίς να έχει κάνει κάτι και χωρίς τον Μουρίνιο, αφού και εγώ αποβλήθηκα και δεν θα μπορώ να είμαι στον πάγκο», ήταν τα λόγια του "εκλεκτού".

Αυτή είναι ομάδα που πήρε μισό εκατομμύριο ευρώ από το κύκλωμα εκβιαστών και τοκογλύφων


Όπως ολα δείχνουν η ομάδα που πήρε σύμφωνα με την αστυνομία 514.000 ευρώ από τον εγκέφαλο του κυκλώματος εκβιαστών και τοκογλύφων που εξάρθρωσε η ασφάλεια Θεσσαλονίκης είναι ο

Ηρακλής! Μάλιστα ο εγκέφαλος της σπείρας βγήκε ο ίδιος σε ραδιόφωνα της πόλης και διατυμπάνιζε την χορηγία του προς την ομάδα προκειμένου να κατατεθεί χωρίς προβλήματα ο φάκελος αδειοδότησης για την συμμετοχή του Ηρακλή στην επόμενη Σούπερ Λίγκα. Πάντως σύμφωνα με την ασφάλεια Θεσσαλονίκης για το ...άτοκο αυτό δάνειο ο επιχειρηματίας έλαβε ως αντάλλαγμα τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ομάδας

 http://www.seleo.gr 

Ποια βασιλισσα??? Ο βασιλιάς Μέσι ειναι εδω!!!!


Τα κεφάλια… Μέσι!
Όσο κράτησε, καλά ήταν. 

Έφερε και μια κούπα. 

Όταν, όμως, παίζεται «η καλή», το πράγμα σοβαρεύει. 

Μετά το διάλειμμα του Copa Del Rey, o Λιονέλ Μέσι πήρε ανάποδες. 

Μετά πήρε… αμπάριζα και τη λειψή (από την αποβολή του Πέπε) Ρεάλ και με δύο γκολ -το ένα καλύτερο απ’ το άλλο- έβαλε το… ενάμισι πόδι της Μπαρτσελόνα (0-2) στον τελικό του Champions League! 

Μεγάλη ένταση στο «clasico», που ξεκίνησε με «μανούρες» (και αποβολή του Πίντο στο ημίχρονο), συνεχίστηκε με την ταυτόχρονη αποβολή Πέπε και Μουρίνιο (για μαρκάρισμα με τις τάπες και διαμαρτυρία αντίστοιχα) και ολοκληρώθηκε με απαράδεκτο χτύπημα του Αντεμπαγιόρ στον Μπουσκέτς (που έμεινε ατιμώρητο). 

Κάτι παραπάνω από «σκούρα» τα πράγματα για τη Ρεάλ, που (εκτός του Πέπε) θα στερηθεί στον επαναληπτικό και τον -επίσης τιμωρημένο- Σέρχιο Ράμος. 

Πώς έπαιξαν 

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΕΝΓΚΕΛΣ: Δίκαιος μισθός για δίκαιη εργάσιμη ημέρα.


Αυτό ήταν το σύνθημα του αγγλικού εργατικού κινήματος στη διάρκεια των τελευταίων πενήντα χρόνων. Αυτό το σύνθημα προσέφερε καλή υπηρεσία την περίοδο της ανόδου των τρεντ-γιούνιον, ύστερα από την κατάργηση το 1824 των αισχρών νόμων για τις ενώσεις1, προσέφερε ακόμα καλύτερη υπηρεσία την περίοδο του δοξασμένου Χαρτιστικού Κινήματος, όταν οι Αγγλοι εργάτες πορεύονταν επικεφαλής της ευρωπαϊκής εργατικής τάξης. 
Αλλά τα χρόνια αλλάζουν και πολλά απ' αυτά που ήταν καλά και αναγκαία πριν 50 ακόμα και 30 χρόνια, τώρα πάλιωσαν και θα είναι εξ ολοκλήρου άτοπα. 
Μήπως αυτό σχετίζεται και με το συγκεκριμένο παλιό, καθιερωμένο σύνθημα;
Δίκαιος μισθός για δίκαιη εργάσιμη ημέρα; Αλλά τι σημαίνει δίκαιος μισθός και τι σημαίνει δίκαιη εργάσιμη ημέρα; Πώς αυτά προσδιορίζονται μέσα από τους όρους στους οποίους ζει και αναπτύσσεται η σημερινή κοινωνία; 
Για ν' απαντήσουμε σ' αυτό το ερώτημα, πρέπει ν' απευθυνθούμε όχι στην επιστήμη της ηθικής ή του δικαίου και ούτε στα αισθήματα περί ανθρωπισμού, δικαιοσύνης, ακόμα και της ευσπλαχνίας. Γιατί αυτό που είναι δίκαιο, από την άποψη της ηθικής ή ακόμα και του δικαίου, μπορεί ν' αποδειχτεί μακριά από τη δικαιοσύνη σε κοινωνικό επίπεδο. Η κοινωνική δικαιοσύνη ή η αδικία ορίζονται μόνο από μία επιστήμη, από την επιστήμη που έχει σχέση με τα οικονομικά δεδομένα της παραγωγής και της ανταλλαγής - από την επιστήμη της πολιτικής οικονομίας.
Τι, αλήθεια, ονομάζει η πολιτική οικονομία δίκαιο μισθό και δίκαιη εργατική ημέρα; Απλά, το μέγεθος του μισθού, τη διάρκεια και ένταση της εργατικής ημέρας, οι οποίες καθορίζονται από τον ανταγωνισμό μεταξύ των εργοδοτών και των εργατών στην ελεύθερη αγορά. Και τι αντιπροσωπεύουν αυτοί οι δύο, με βάση αυτό τον ορισμό;

El Clasico: Σήμερα ο τέταρτος αγώνας Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα


Μετά το άνοιγμα της αυλαίας των ημιτελικών του Champions League, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα... κοντράρονται για ένα εισιτήριο στο μεγάλο τελικό του Λονδίνου.

Η «τιτανομαχία» αυτή θα είναι η τέταρτη της σεζόν και την αναμένουμε συναρπαστική.

Οι δύο ισπανοί γίγαντες θα κοντραριστούν σε μια τεράστιου βεληνεκούς αναμέτρηση τόσο για την τιμή τους, όσο και για να διεκδικήσουν το 10ο και το 4ο τρόπαιο...
τους αντίστοιχα σε αυτό το επίπεδο.

«Βασίλισσα» και «μπλαουγκράνα» έχουν συναντηθεί τρεις φορές μέχρι στιγμής στη σεζόν, με τους Καταλανούς να επικρατούν με 5-0 στο «Καμπ Νου» για το πρωτάθλημα, τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», ενώ οι Μαδριλένοι επικράτησαν με 1-0 στον τελικό του Copa del Rey στην παράταση.

Προϊστορία

Το "Ποντίκι" δημοσίευσε ένα άρθρο που "έπιασε το νόημα"



Αναδημοσιεύουμε ένα πολύ καλό άρθρο από το "Ποντίκι", το οποίο αποτελεί μια [υπέρ]απλουστευμένη έκδοση όλων αυτών που λέμε εδώ και καιρό (ειδικά αν διαβάσετε αυτό το άρθρο μας από το Γενάρη του 2011, είναι σχεδόν ίδιο σε ότι αφορά το νόημα του, έστω και αν "χάνει" κάποια πράγματα, όπως πχ το ρόλο του χρυσού):

Ας ρίξουμε μια ματιά σε ό,τι μας συμβαίνει (χρεοκοπία, μνημόνια κ.λπ.) και ό,τι συμβαίνει τριγύρω μας (Συρία, Λιβύη κ.λπ.) μέσα από ένα «ιδιαίτερο» πρίσμα, έστω κι αν – προς το παρόν τουλάχιστον – μοιάζει περισσότερο με... σενάριο συνωμοσίας.

Στις 6.10.2009 (δυο μέρες μετά τις ελληνικές εκλογές που κέρδισε ο Γ. Παπανδρέου με το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν»), η εφημερίδα Ιndependent σε άρθρο του σπουδαίου δημοσιογράφου R. Fisk διαπιστώνει: The demise of the dollar (Η κατάρρευση του δολαρίου). Στο άρθρο περιγράφεται ο αδυσώπητος παγκόσμιος (νομισματικός προς το παρόν) πόλεμος για την ηγεμονία στον πλανήτη.

Σε αυτόν τον πόλεμο η κυβέρνηση Παπανδρέου βιάστηκε όχι μόνο να βρεθεί στο επίκεντρο, αλλά και να διαλέξει (το αμερικανικό) στρατόπεδο μετατρέποντας τη χώρα σε όργανο της Ουάσιγκτον (ΔΝΤ) για το ξήλωμα / έλεγχο της γερμανικής - γαλλικής (ευρωζώνη) ισχύος. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση για να δει κανείς πως οι τρέχουσες συνέπειες αυτής της επιλογής αποδεικνύονται καταστροφικές για την ελληνική οικονομία και κοινωνία...

Προσαύξηση του χρέους ίση με ένα... μνημόνιο!



Γράφει:  ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Το έλλειμμα του 2010 μετρήθηκε στο 10,5%, μια μονάδα πάνω απ' όσο το υπολόγιζαν.
Το δημόσιο χρέος εκτινάχτηκε από τα 298,6 στα 328,5 δισ. ευρώ και ανήλθε στο 142,8% του ΑΕΠ, από 126,8% την προηγούμενη χρονιά.
Το ΑΕΠ από 235 δισ. το 2009 έπεσε στα 230 δισ..
*
Πρόκειται για πραγματικό «κατόρθωμα» αν σκεφτεί κανείς ότι τούτες οι φοβερές επιδόσεις προέκυψαν παρότι οι κυβερνώντες «έστυψαν» τον ελληνικό λαό παντοιοτρόπως.
*
Παρότι δηλαδή από την φοροαφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων τα έσοδα αυξήθηκαν κατά περίπου 2 δισ.,
παρότι οι κοινωνικές δαπάνες μειώθηκαν κατά περίπου 3,5 δισ. ευρώ,
παρότι η ανεργία (η επίσημη) ξεπέρασε το 15%,
παρότι μισθοί, συντάξεις, δώρα «σουβλίστηκαν» κανονικά,
οι Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Λοβέρδος και λοιποί «αντιεξουσιαστές», αυτό που... πέτυχαν ήταν μέσα στο 2010 να αυξήσουν το δημόσιο χρέος κατά 
30 δισ. ευρώ!