ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

ΚΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ''ΙΗΣΟΥ''...ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ..



Καλή (Επ)Ανάσταση..



          























ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ...ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ

Ρόδος: Δύο νεκροί από έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού που ετοίμαζαν για την Ανάσταση

Διπλή τραγωδία συγκλονίζει από σήμερα το απόγευμα το νησί της Ρόδου, με τον θάνατο δύο ατόμων 39 και 30 ετών αντίστοιχα, από την περιοχή Μανδρικό, οι οποίοι σκοτώθηκαν από έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού τον οποίο ετοίμαζαν για να πυροδοτήσουν την Ανάσταση...



...Πρόκειται για έναν 39χρονο, αγρότη και έναν 30χρονο χειριστή βαρέων μηχανημάτων, οι οποίοι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι πυροτεχνουργοί της αστυνομίας και οι ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που έφθασαν επιτόπου, βρήκαν ακαριαίο θάνατο.
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1960807

WORSHIP NATURE-Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ηλίας Ηλιάδης!

Πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη φορά στην καριέρα του, στέφθηκε ο Ηλίας... Ηλιάδης. Επτά χρόνια μετά το Βουκουρέστι, ο τζουντόκα του Φίλιππου Αμυνταίου, ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου των νικητών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που φιλοξενήθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Με πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες στα -90 κιλά, ο πρωταθλητής κόσμου του 2010 κρέμασε το χρυσό μετάλλιο της κατηγορίας στο στήθος του και παράλληλα έβαλε ακόμη πιο βαθιά τα θεμέλια της πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, το 2012...

Στον τελικό, απέναντι στο Νο-2 της παγκόσμιας κατάταξης, τον Ρώσο Κίριλ Ντενίσοφ, ο Ηλίας Ηλιάδης (Νο-5 στον κόσμο) έδειξε τις αγωνιστικές αρετές του. Με Yuko στο 4ο λεπτό και Waza-ari περίπου 30 δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του τελικού, πήρε μια άνετη νίκη και παράλληλα το τρίτο μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών, αφού πέρυσι στη Βιένη, ήταν τρίτος.

Ο Ηλιάδης στην πορεία προς το χρυσό μετάλλιο επικράτησε κατά σειρά του Γάλλου Ιβ Μάθιου Νταφρεβίγ, του Ρώσου Καμίλ Μαγκομέντοφ, του Εσθονού Γκριγκόρι Μινάσκιν, του Πολωνού Ρόμπερτ Κράβτσικ, ενώ στον τελικό νίκησε και τον Ντενίσοφ, αποδεικνύοντας ότι παραμένει το απόλυτο «αφεντικό» της κατηγορίας.

Λαύρος κατά των blogs ο Πάγκαλος !


Τ` ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΟΥΝΙΟΥΝΤΑΙ ΠΑΓΚΑΛΕΕΕ..

Μάλλον ζει στην εποχή του παππού του Παγκάλου να διατυπώνει απόψεις και περι της τεχνολογικής εξέλιξης ! Βέβαια έχει το δικαίωμα της άποψης του!  Αλλά λέει κάτι ασυναρτησίες  όπως οτι τα blogs είναι υπεύθυνα για το κλείσιμο των  εφημερίδων ! Διαβάστε τον Αυτό μόνο τα blogs μπορούν να το κάνουν να βάζουν απόψεις σε βάρος τους Ποιά καθοδηγούμενη φυλλάδα θα το έκανε σε βάρος της !

"Tου Θεοδωρου Παγκαλου* :(

Η ανάσταση των Ελλήνων αργεί..αλλά θα έρθει..


 Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Πάσχα κατάθλιψης. Γι αυτούς, την συντριπτική πλειοψηφία των συμπατριωτών μας, που θα βιώσουν εν ζωή το Πάσχα την προσομοίωση του θανάτου. Σε τι τέλος πάντων μπορεί να διέφερε στην πράξη αυτός πλην του γεγονότος πως θα τους είχε απαλλάξει ευεργετικά από την μιζέρια τους εντός της οποίας είναι ζωσμένοι πνιγηρά, θα σκεφτούν κάποιοι.. Πιθανόν και από τις ενοχές τους για την ισχαιμία τους να φανούν αντάξιοι των υποχρεώσεών τους απέναντι στα αγαπημένα τους πρόσωπα, θα πρόσθετα εγώ. Κι όμως. Θα ψελλίζουν τις ευχές τους συνοδεύοντάς τις με τα μόνα αλλά σπάνια δώρα που τους έχουν απομείνει. Το βελούδινο περιτύλιγμα της.......... αγάπης τους μέσα στην οποία θα έχουν κλείσει ένα αποκρυσταλλωμένο δάκρυ σαν αστραφτερό διαμάντι. Και ποια μπορεί να είναι η αξία χρήσης του από ένα παιδί θα διερωτάτο ο γιάπης διευθύνων σύμβουλος μιας κάποιας Goldman Sacks που προσαρμόζει τα Μαρξιστικά όπως αυτό κλισέ στα μέτρα του για να τα ενδύεται κατά περίσταση.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ, ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΒΟΛΟ


Οι μεγαλοεργολάβοι των σκουπιδιών, μετά την Κερατέα εφορμούν και στο Βόλο, με τη δημιουργία εργοστασίου καύσης σκουπιδιών, από την εταιρία ENGAL του Αλεξάκη, στη Β' ΒΙΠΕ Βόλου, με σκοπό την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Η επένδυση εντάσσεται στο νόμο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, εξασφαλίζοντας επιδοτήσεις σχεδόν 70 εκ. ευρώ το χρόνο, όταν το κόστος του εργοστασίου θα είναι περίπου στα 153 εκ. ευρώ!
Αρνούμαστε το ξεπούλημα των Δημόσιων αγαθών μας σε ιδιώτες εργολάβους, που με τα λεφτά τα δικά μας κάνουν "επενδύσεις".
Αρνούμαστε την επιδείνωση του ήδη επιβαρυμένου περιβάλλοντος μας στην ατμόσφαιρα, το υπέδαφος και την υγεία μας, από τα κατάλοιπα της ''πράσινης'' ενέργειας που θα απελευθερώνονται από τη λειτουργία του "πράσινου" εργοστασίου.
Είμαστε αμετακίνητα αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση των Δημόσιων Κοινωνικών Αγαθών(Δρόμοι-Υγεία-Εκπαίδευση-Ενέργεια-Ύδρευση), για να ξεπεράσουν την κρίση τους οι εργολάβοι των συμφερόντων και της διαπλοκής, ενώ ο ελληνικός λαός θα εξωθείται στην εξαθλίωση, στη φτώχεια και στην ανεργία.
Δεν πληρώνουμε την κρίση τους.
Δεν πληρώνουμε το χρέος τους.
Δεν θα επιτρέψουμε περαιτέρω υποβάθμιση της υγείας και του περιβάλλοντός μας.
20/4/2011
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Αφιερωμένο στην Καννέλα


Με γύρισε πίσω το κλάμα σκύλου. Την Καννέλα, τη μασκότ της γειτονιάς, την είχαν στριμώξει καμιά δεκαριά γυμνασιόπαιδα ανάμεσα σε δυο παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Γελούσαν βλέποντάς την να μη βρίσκει τρόπο διαφυγής και ταυτόχρονα την περιέλουζαν με αναψυκτικά. Τα τακούνια μου δε με εμπόδισαν να καταφθάσω στο σημείο εν ριπή οφθαλμού. Η αρρωστημένη τους διασκέδαση έλαβε απότομα τέλος, αφού τους ρεζίλεψα μπροστά στις συμμαθήτριές τους, που καμάρωναν παραδίπλα για τα κατορθώματα των φίλων τους. Δε χρειάστηκε να επιδοθώ σε καμία βωμολοχία.

ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ “ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΠΗΔΑΤΕ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ”…


ΕΣΕΝΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΗΔΗΞΟΥΜΕ...
Άνευ λοιπών σχολίων, η επιστολή του Πέτρου Κωστόπουλου στους εργαζομένους της ΙΜΑΚΟ. Εκεί που πριν από λίγες μέρες απολύονταν δύο γυναίκες παρουσία αστυνομίας, εκεί ακριβώς που κάποιοι εκ των συντακτών μεταφέρονταν στα κρυφά για να δουλέψουν σε μέρες απεργίας, εκεί που όπως αναφέρει κι ο εκδότης έγιναν τα πάντα – μαζί με ένα πάρτι για σελέμπριτις – για να ξεπεραστεί το πρόβλημα στο cash flow.
«Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για τη συμπεριφορά σας στις δύσκολες στιγμές που ζήσαμε τελευταία.

Θέλω να γκρινιάξω...

...με τις απανωτές παπαριές που ακούγονται τέτοιες μέρες, σχετικά με έθιμα που έχουν τις ρίζες τους στην τουρκοκρατούμενη Ελλάδα. Ρε σεις, τι σκατά τουρκοκρατία ήταν αυτή που επέτρεπε να γίνεται της πουτάνας από πυρομαχικά στον Βροντάδο της Χίου; Πώς μας πλάκωνε η μαύρη σκλαβιά κι εμείς διαθέταμε αμέτρητο μπαρούτι για να παίζουμε με τις "σαΐτες"; Τι είδους κυνηγητό μας κάνανε οι τούρκοι και η Ελλάδα είναι γεμάτη εκκλησίες και μοναστήρια που χτίστηκαν τον 16ο, τον 17ο και τον 18ο αιώνα; Για πόσο ηλίθιο με περνάνε και περιμένουν να τα πιστέψω όλα τούτα; Πότε θα μου πει κάποιος την αλήθεια;

...με την "ιερή αγανάκτηση" με την οποία πολιτικοί και δημοσιογράφοι καταδικάζουν την βία κατά των πολιτικών. Εγώ δεν βιάζομαι να καταδικάσω τίποτε και είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολλοί που συμφωνούν μαζί μου. Κατ' αρχάς, αν το πέταγμα γιαουρτιού ή νερατζιού αποκαλείται "βία", πώς πρέπει να αποκληθούν η χρήση χημικών ή γκλομπ εκ μέρους της αστυνομίας; Εκτός αν τρελαθήκαμε τελείως ώστε να αρχίσουμε να μιλάμε για καλή και κακή βία. 

...με την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται από τους αρμόδιους φορείς το ζήτημα της διαμαντοπούλειας μεταρρύθμισης στην παιδεία. Μου σπάνε τα νεύρα όλοι αυτοί οι πνευματικοί μας ταγοί, οι οποίοι έμαθαν να μιλούν για "δεξιότητες" αλλά έχουν ξεχάσει ότι σκοπός της παιδείας είναι κατί πολύ ανώτερο από τις δεξιότητες: η μόρφωση. Τι διάολο, κανένας δεν βλέπει ότι το περίφημο "νέο σχολείο" υπηρετεί τους πάντες και τα πάντα εκτός από την μόρφωση;

...με τον ισχύοντα φορολογικό νόμο, ο οποίος υποχρεώνει τους λογιστές να γίνουν ρουφιάνοι του κράτους. Κι αν η λέξη "ρουφιάνος" ακούγεται βαρειά, ας μου πει κάποιος πώς πρέπει να χαρακτηρίσω τον λογιστή ο οποίος υποχρεώνεται να ενημερώσει την εφορία για τυχόν ατασθαλίες του πελάτη του (από τον οποίο πληρώνεται!) ενώ του απαγορεύεται αυστηρά να ειδοποιήσει τον πελάτη του ότι ενημέρωσε την εφορία. Γιατί έχω την εντύπωση ότι αυτός ο νόμος θεσμοθετεί επίσημα τις γνωστές από την κατοχή κουκούλες;

...με όλους αυτούς που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την κατάντια του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού και -παριστάνουν ότι- εκπλήσσονται με τον βίο και την πολιτεία των εγκάθετων κομματοθρεμμένων συνδικαλιστών. Λες και δεν είναι αυτοί οι ίδιοι που εξέθρεψαν έναν εξαμβλωματικό συνδικαλισμό, ώστε να τον χρησιμοποιούν ως εργαλείο για να πατρονάρουν τις εργατικές διεκδικήσεις.

...με την μαλακισμένη δημοσιογραφία και τις ανεκδιήγητες αρμόδιες υπηρεσίες, που προσπαθούν εν χορώ να μας πείσουν ότι το φετεινό πασχαλινό τραπέζι είναι φτηνότερο από πέρυσι. Τι λέτε, βρε χαϊβάνια; Θα πανηγυρίσουμε επειδή φτήνυναν 10 λεπτά οι ντομάτες και 3 λεπτά τα στραβά καλυβιώτικα αγγούρια; Καλέ, άει στο διάολο! Το ότι ο μισθός μου φτήνυνε 30% σε σχέση με πέρυσι δεν μετράει;


Θέλω να γκρινιάξω για πολλά πράγματα ακόμη αλλά δεν θα το κάνω λόγω των ημερών. Θα καταπιώ την γλώσσα μου για 2-3 ημέρες, θα αράξω να ξεκουραστώ, θα κατεβάσω από την βιβλιοθήκη εκείνο τον έρμο τον Μαζάουερ ("Η Ελλάδα και η οικονομική κρίση του μεσοπολέμου") που τον πάω και τον φέρνω ενάμιση χρόνο τώρα και από Τρίτη τα ξαναλέμε.

Και να μη ξεχνάμε: καλή η ανάσταση αλλά καλύτερη η επανάσταση!

http://teddygr.blogspot.com

Η διεθνής "Σύνοδος του Τατουάζ"


Η πρώτη διεθνής "Σύνοδος του Τατουάζ" πραγματοποιείται στο Νεπάλ. Περισσότεροι από 50 καλλιτέχνες του τατουάζ συγκεντρώθηκαν στο Κατμαντού προκειμένου να λάβουν μέρος στη Σύνοδο, να ανταλλάξουν ιδέες και τεχνοτροπίες.

Η "Σύνοδος του Τατουάζ" περιλαμβάνει σειρά εκδηλώσεων, από σεμινάρια έμπειρων καλλιτεχνών του είδους, μέχρι διαγωνισμούς και πολιτισμικά δρώμενα.

Οι εκδηλώσεις θα έχουν διάρκεια τριών ημερών.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον ιστότοπο της Συνόδου.

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Ανδρέας Μαρνέζος (Λεκτικός)


Ένας από τους πιο Famous Tatto-ατζήδες στην Αθήνα και όχι μόνο, πατέρας δύο παιδιών δέκα ετών και καλός φίλος έφυγε από τη ζωή χθες το βράδυ. Μέχρι πριν από λίγο το σώμα του βρισκόταν στην καρέκλα όπου και τον βρήκε η γυναίκα του σήμερα το πρωί στο σπίτι του στην περιοχή του Πενταγώνου.
Είναι μεγάλο πλήγμα για την οικογένεια και τους φίλους η απώλεια του Αντρέα...Τον είχα γνωρίσει πριν πολλά χρόνια γεμάτο όνειρα και φιλοδοξίες να γίνει ο καλύτερος. Και το πέτυχε...Μόνο που ο Θεός δεν κάνει εξαιρέσεις...Αιτία Θανάτου; Λένε κάποιοι χωρίς να είναι και σίγουρο, η καρδιά του που σταμάτησε απότομα...
Παρακολουθείστε τι έλεγε ο Ανδρέας δύο μέρες πριν τον Θάνατο του. 
Ο Ανδρέας Μαρνέζος στο ταξίδι που έκανε με τους φίλους του στο Άγιο Όρος...και τον τσίμπησαν σκορπιοί... Καλό ταξίδι Ανδρέα...Δείτε με προσοχή τι λέει για τον Χριστό και για τον Διάβολο...      
 

Δημοσιογράφος VS Μπλόγκερ

Αποσπάσματα συνέντευξης του δημοσιογράφου-bloger Νταν Γκίλμορ, στην Κέλλυ Σώκου για το «ΒΗΜagazino»


"Τα μεγάλα δίκτυα δεν κάνουν αρκετά καλή δουλειά ...σήμερα ένα νέο εργαλείο για αποτελεσματικότερο δημόσιο διάλογο είναι το internet.

-Στο βιβλίο σας δηλώνετε απογοητευμένος από τον τρόπο που τα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα ασκούν τη δημοσιογραφία. 

«Όχι ακριβώς. Εκείνο που λέω είναι ότι, ειδικά στις ΗΠΑ, τα μεγάλα δίκτυα δεν κάνουν αρκετά καλή δουλειά. Θεωρώ λοιπόν ότι ένας τρόπος για να βελτιώσουμε τη δουλειά μας είναι να χρησιμοποιήσουμε, παράλληλα με τα παραδοσιακά μέσα, το νέο εργαλείο του δημόσιου διαλόγου που είναι το Internet και συγκεκριμένα το μπλογκ».

-Πώς μπορούμε όμως να έχουμε εμπιστοσύνη στους μπλόγκερ; Στην Ελλάδα δεν ανήκουν καν στη δημοσιογραφική ένωση.

Έχασε το χέρι της σε τροχαίο δυστύχημα και υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση άνω άκρου (video)


Η Emily Fennell είναι η πρώτη γυναίκα που υποβάλλεται σε μεταμόσχευση χεριού στην Καλιφόρνια και η 13η στις ΗΠΑ.Στις 5 Μαρτίου η 26χρονη μητέρα ενός κοριτσιού από τη Yuba City της Καλιφόρνια δέχτηκε το πολυπόθητο τηλεφώνημα ότι ο δότης είχε βρεθεί.

ΑΥΤΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

κλικ για μεγενθυνση

Ποσό-ξεφτίλα...1300 ευρω μάζεψαν οι παίκτες του ΠΑΟ για τον Ερασιτέχνη!


Ποσό-ξεφτίλα οι παίκτες του ΠΑΟ για τον Ερασιτέχνη! Τα ...χώνει άσχημα στους παίκτες του Παναθηναϊκού η εφημερίδα "Derby" και όχι άδικα για το γεγονός ότι...
κατάφεραν να συγκεντρώσουν μόλις 1.300 ευρώ για την ενίσχυση του Ερασιτέχνη!
Φυσικά, εξαιρούνται οι Σισέ, Κατσουράνης και Καραγκούνης που πρόσφεραν 10.000, 5.000 και 3.000 ευρώ αντίστοιχα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την εφημερίδα παραπάνω από 20 ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» με πάγιες αποδοχές 15 εκ. ευρώ συνολικά τον χρόνο μάζεψαν μόλις 1.300 ευρώ για τον Ερασιτέχνη!

Όπως αναφέρει το «Derby», η διοίκηση του Ερασιτέχνη -μέσω του κ. Πλυτά- βρέθηκε στην Παιανία, ευχαρίστησε τους ποδοσφαιριστές για το ενδιαφέρον, και τους ενημέρωσε ότι δε δέχεται αυτό το (εξευτελιστικό) ποσό…


http://24wro.blogspot.com

Windows 8: Μια πρώτη ματιά


Μια πρώτη ματιά στα Windows 8, συγκεκριμένα της πολύ πρώιμης έκδοσης (build) 7955, εμφανίστηκε στην δημοφιλή ιστοσελίδα YouTube.com.

Όπως είναι ήδη γνωστό, η εταιρεία Microsoft έχει ανακοινώσει την ανάπτυξη της επόμενης μορφής του γνωστού Λειτουργικού Συστήματος Windows, υπό την ονομασία «Windows 8», η οποία θα αποτελέσει μια νέα προσπάθεια εισόδου της εταιρείας στην ολοένα αυξανόμενη αγορά των κινητών τηλεφώνων, όπως και σε εκείνη των ταμπλετών, καθώς μέχρι τώρα οι προτάσεις που έχει δώσει κάθε άλλο παρά έχουν συγκινήσει τους χρήστες (εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια προσπαθεί η εταιρεία να κυριαρχήσει στα κινητά τηλέφωνα, ανεπιτυχώς όμως και απ’ ότι φαίνεται αντίστοιχη έλλειψη επιτυχίας λαμβάνει χώρα και στην προσπάθεια εισόδου στις ταμπλέτες).

Στο παρακάτω βίντεο, μπορούμε να παρακολουθήσουμε την διαδικασία «φορτώματος» ή αλλιώς «εκκίνησης» (boot αγγλιστί) των Windows 8, με νέο αισθητικά περιβάλλον (που δανείζεται αρκετά στοιχεία από τα Windows Phone 7 για κινητά τηλέφωνα), όπως και νέες δυνατότητες παραμετροποίησης του λογαριασμού χρήστη (πλέον είναι δυνατό να τοποθετηθεί ένα σύντομο βίντεο, αντί φωτογραφίας στο εικονίδιο του λογαριασμού). Τέλος, όπως το συνηθίζει η Microsoft, δεν παρατηρούνται αλλαγές στο γενικότερο περιβάλλον των Windows 8 σε σχέση με αυτό των Windows 7, διότι αυτό το κομμάτι των σταδίων ανάπτυξης (το «καλλιτεχνικό») είναι το τελευταίο – λίγο πριν ορισθεί η τελική ημερομηνία διάθεσης του Λειτουργικού Συστήματος. Διάφορες πληροφορίες κάνουν λόγο, ότι αυτή θα τοποθετηθεί στις αρχές προς μέσα του επόμενου (2012) χρόνου, αν και ακόμα τίποτα δεν είναι σίγουρο.


Ιαπωνία και Φουκουσίμες..


  Κι ενα καταπληκτικό βίντεο animation από το μέλλον...
 
     «Ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο και τη ζωή μας είναι η διαρκής συσσώρευση και μεγέθυνση, η καθυπόταξη της φύσης, η εκμετάλλευση των πηγών έως εξαντλήσεως, η απόρριψη των αντικειμένων μιας χρήσεως, η παραγωγή σκουπιδιών, και ξανά παραγωγή. Αυτός ο δαιμονικός κύκλος παραγωγής–κατανάλωσης–απόρριψης απαιτεί ολοένα περισσότερη ενέργεια. Ώστε το πρόβλημα δεν είναι αν η πυρηνική ενέργεια είναι επικίνδυνη ή καθαρή, αλλά αν ο ανθρώπινος πολιτισμός μπορεί αενάως να κινείται με αυτή την προσήλωση στην αιώνια συσσώρευση, την αμετακίνητη πίστη στην αιώνια πρόοδο, χωρίς καν ενδοιασμούς για τη μη γραμμική και προβλέψιμη συμπεριφορά των ανθρώπινων κοινωνιών, για τη χαοτική δυναμική των φυσικών φαινομένων.» [ vlemma.wordpress.com ]
 
 
   
Διαβάστε επίσης:
   
   
   
   

Γρηγόρης Λαμπράκης.




21 ΑΠΡΙΛΗ 1963, ώρα 8 το πρωί, ο Γρηγόρης Λαμπράκης ξεδιπλώνει το λάβαρο της ειρήνης και ξεκινά από τον Τύμβο του Μαραθώνα για την «παράνομη» - σύμφωνα με την κυβέρνηση Καραμανλή - μαραθώνεια πορεία ειρήνης. 
Οι ασφαλίτες, οι χωροφύλακες και οι τραμπούκοι που τον ακολουθούν του στήσουν καρτέρι και δυο ώρες αργότερα, μετά το Πικέρμι, τον 
συλλαμβάνουν - στην πραγματικότητα τον απαγάγουν (!) - επικαλούμενοι την εισαγγελική απόφαση ότι «η πορεία ειρήνης συνιστά αδίκημα εις βαθμόν πλημμελήματος, διωκόμενον επ' αυτοφώρω»!
*
22 ΜΑΗ 1963, ο Λαμπράκης κείτεται αιμόφυρτος σε μια λίμνη αίματος, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κτυπημένος από το κράτος και το παρακράτος.
Μετά από άνιση μάχη που κράτησε 5 μέρες στην εντατική, στις 27 Μάη του 1963, στη 1.22 τα ξημερώματα, ο υφηγητής της Ιατρικής, ο πρωταθλητής στους στίβους, ο μάρτυρας της Ειρήνης και της Δημοκρατίας, ο βουλευτής της Αριστεράς, ο Γρηγόρης Λαμπράκης, αφήνει την τελευταία του πνοή.

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Άγιες μέρες…


Ευχές για το Πάσχα…
ΥΓ: Και μην το παρακάνετε με το κρέας.
Προτιμήστε γιαούρτι. Eίναι πιο υγιεινό και κάνει καλό και στα νεύρα*.
*Αρκεί να πιάσει στόχο.

Πάσχα forever!

γραφει ο πιτσιρίκος


Το Πάσχα είναι η εποχή που οι Έλληνες φιλάνε τα αρνάκια και μετά τα σουβλίζουν και τα τρώνε. Από τις χρυσές σελίδες του μπλογκ, επιλέγω δυο κείμενα για το Πάσχα και τα αθάνατα ελληνικά έθιμα:
«Πάσχα Ελλήνων Πάσχα» &«Ελλήνων Πάσχα

«ΝΕΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ» ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ...



Πολλά ερωτήματα για υπόθεση που αφορά 3.000 στρέμματα γης.
Μια περίεργη υπόθεση με πολλά ερωτήματα βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά το πόρισμα που έχει συντάξει ο προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας Μαγνησίας, με το οποίο αποκάλυψε την προσπάθεια της Μητρόπολης Δημητριάδος να «αξιοποιήσει», για λογαριασμό της, έκταση 3.000 στρεμμάτων, στις Νηές Σούρπης Αλμυρού, που ανήκουν στο Δημόσιο.
Τα γεγονότα έχουν ως εξής:
Τον Απρίλη του 2010, η Κτηματική Υπηρεσία Μαγνησίας, μετά από έρευνα που διεξήγαγαν υπάλληλοί της, συνέταξε, διά του εν λόγω προϊσταμένου της, πόρισμα στο οποίο κατέληγε ότι η έκταση στις Νηές Σούρπης Αλμυρού, που η
Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού μεταβίβασε εν μέρει και εκμίσθωσε εν μέρει σε συγκεκριμένη εταιρεία, ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο, διότι από τα προσκομισθέντα στοιχεία δεν αποδεικνύεται ότι ανήκει στη Μητρόπολη.
Τρεις μήνες μετά, η Οικονομική Υπηρεσία Θεσσαλίας, με πορισματική της έκθεση, συμφώνησε με τα συμπεράσματα του πορίσματος της Κτηματικής Υπηρεσίας Μαγνησίας και μεταβίβασε το φάκελο της έρευνας των υπαλλήλων στο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Δημοσίων Κτημάτων του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο, σύμφωνα με το νόμο, είναι το αρμόδιο να γνωμοδοτήσει για την κυριότητα της εξεταζόμενης έκτασης. Από τότε πέρασαν κοντά 10 μήνες, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει η σχετική γνωμοδότηση...
Τα ερωτήματα...
Μόλις 15 μέρες μετά την αποστολή του πορίσματος, τρεις οικονομικοί επιθεωρητές του υπουργείου έκαναν αιφνιδιαστικό έλεγχο στην Κτηματική Υπηρεσία Μαγνησίας, που διήρκεσε 10 ημέρες, χωρίς - όπως φαίνεται - να βρουν τίποτα το ποινικά, ή πειθαρχικά κολάσιμο.
Στη συνέχεια και συγκεκριμένα, το Δεκέμβρη του 2010, ο προϊστάμενος αποσπάται, «για υπηρεσιακούς λόγους», στην Κτηματική Υπηρεσία Φθιώτιδας. Προσφεύγει στο Διοικητικό Εφετείο που εκδίδει προσωρινή διαταγή απαγόρευσης της μετακίνησής του μέχρι να δικαστεί η αίτηση αναστολής της υπουργικής απόφασης που υπέβαλλε. Μετά από λίγο, όμως, εκδίδεται νέα απόφαση με την οποία διατάσσεται η απόσπασή του στην Κτηματική Υπηρεσία Ευρυτανίας, πάλι για «εξαιρετικές υπηρεσιακές ανάγκες». Και κατά αυτής της απόφασης έχει προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο.
Είναι προφανές ότι επιχειρείται, με κάθε τρόπο, η απομάκρυνση από την Κτηματική Υπηρεσία Μαγνησίας του συγκεκριμένου προϊσταμένου, ο οποίος υπερασπίστηκε τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου, που κινδυνεύει να απολέσει γη 3.000 στρεμμάτων, περίπου, συνολικής αξίας περί τα 500.000.000 ευρώ. Τα ερωτηματικά που εγείρονται είναι πολλά: Μήπως για να υπάρξει δυνατότητα «διόρθωσης» του πορίσματος από τον διάδοχό του, ώστε να «δικαιωθεί» η Μητρόπολη που ισχυρίζεται ότι τα κτήματα της ανήκουν και να ικανοποιηθεί ο «μουστερής» που ενδιαφέρεται για την επιχειρηματική επένδυση στις Νηές;
Στο μεταξύ, η Μητρόπολη Δημητριάδος, εκμεταλλευόμενη και την καθυστέρηση του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου, κάνει προσπάθειες να πάρει με το μέρος της την τοπική «κοινή γνώμη» και προς τούτο απευθύνθηκε στο Επιμελητήριο Μαγνησίας από το οποίο κατάφερε και πήρε θετική γι' αυτή γνωμοδότηση, ενώ προς αρωγή της σπεύδουν τοπικά ΜΜΕ, Ταυτόχρονα, φαίνεται πως η «δουλειά» προχωρά, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι στις Νηές έχουν αρχίσει εκχερσώσεις κι άλλες εργασίες διαμόρφωσης του χώρου...
Να σημειώσουμε ότι κάτοικοι και φορείς της περιοχής διαφωνούν και εναντιώνονται στην επένδυση της συγκεκριμένης εταιρείας - πρόκειται για τον όμιλο «Γκόλφινγκ Ντιβέλοπμενς ΑΕ» - καθώς πιστεύουν ότι η «τουριστική ανάπτυξη» που προωθείται, μέσω αυτής, θα αλλοιώσει το χαρακτήρα της περιοχής και θα προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές στο περιβάλλον, στο οικοσύστημα του Παγασητικού, γενικότερα στη θαλάσσια περιοχή.

ΚΟΥΙΖ: Ποιος αγωνιστής του 1821 "παίρνει μάτι" την Παπουτσάκη σε sex σκηνές !

Αυτή η σύνοψη δεν είναι διαθέσιμη. Κάντε κλικ εδώ, για να δείτε την ανάρτηση.

21 Απριλίου: Κάποιοι γιορτάζουν σήμερα… αν τους πούμε “χρόνια πολλά”, κινδυνεύουμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι να έχουμε “χρόνια λίγα”… “Πότε θα κάνει ξαστεριά”; Και πολλές άλλες απορίες…

Απορία: άραγε άλλαξε κάτι από τότε;;;

Τροφή για σκέψη και εικόνες για σύγκριση.

- 21 Απριλίου 1967- Το Πραξικόπημα..

Τα … αργύρια !



Ας δούμε καλά – καλά την παρακάτω γελοιογραφία του ΚΥΡ.


1. Η ατυχία του Ιούδα, ήταν ότι τότε δεν υπήρχαν τα γνωστά … παπαγαλάκια !

2. Η ατυχία του Ιούδα, ήταν ότι δεν είχε προλάβει να κάνει αστικό … κόμμα !

3. Η ατυχία του Ιούδα, ήταν ότι δεν είχε τότε εφευρεθεί το … ΕΚΚΕ για να έχει τον … καλιτερότερο ταμία !

4. Η ατυχία του Ιούδα, ήταν ότι πήρε …  ΜΟΝΟ 30 αργύρια !

5. Η ατυχία του Ιούδα, ήταν ότι δεν τα πήρε μέσω … off – shore !

6. Η ατυχία του Ιούδα, ήταν ότι οι αρχιερείς δεν είχαν … σπόνσορα τον “διεθνή παράγοντα” !

7. Τελικά, η μεγαλύτερη ατυχία του Ιούδα, ήταν ότι ναι μεν τα κουκούλωσαν (δεν βρέθηκε ποτέ ποιος τα πήρε μετά), αλλά ο τύπος πρόλαβε και τον … αυτοκτόνησαν !!!

Aπρίλη μου...Απο τη χούντα του Γιώργου του ''γυψαδώρου'', στη κομματική χούντα του τζέφρι του μαμάκια [vid]


Στην μικρή πικρή καθημερινότητα του νεοέλληνα-φουκαρά, το παρακάτω video θα πέρναγε απαρατήρητο, ίσως κάποιοι από εμάς, να αναφωνούσαμε "ένας Παπαδόπουλος μας χρειάζεται πάλι", ωστόσο εμείς δεν το βάλαμε γιαυτό.
Η εκπληκτική ομοιότητα που βρίσκουμε σε αυτό το αρχειακό videaκι, με τον πολιτικό λόγο του 2011, είναι άξια προσοχής. Η εκφορά των λέξεων είναι η ίδια. Το νόημα πανομοιότυπο. Αλλάζει μόνο η χρονιά και τα πολιτικά πρόσωπα. Όσο για τις κοινωνικές συνθήκες...αυτό ας το σκεφτεί ο καθένας προσωπικά. Και ας μην ξεχνάμε ποτέ, ότι όποια πολιτική πεποίθηση μπορεί να έχουμε, η βία της εξουσίας, είναι πάντα το ίδιο εφαρμόσιμη σε όλους μας. Όλα τα υπόλοιπα είναι ιδεολογικές ψευδαισθήσεις. Απολαύστε τον...

Iniesta vs Cristiano ronaldo

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ LIVE (Spanish Copa del Rey)

O ΟΠΑΔΟΣ-ΓΙΑ 5 ΕΥΡΩ ΚΑΝΕΙΣ ΕΤΣΙ?[vid]

Ενας χρόνος μετά το μνημόνιο....

Ε. ΞΕΤΕΛΕΨΕ. ΟΙ ΡΑΚΙ. ΚΟΠΕΛΙΑ.

Σε επίπεδα 2003 οι μισθοί και η ανεργία στα ύψη..

Σοκάρουν τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως από την τράπεζα της Ελλάδας και μιλούν για μισθούς στα επίπεδα του 2003. Οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα έχουν μειωθεί, κατά μέσο όρο 14% ενώ η μείωση των αποδοχών για τους δημόσιους υπάλληλους έφτασε το 13,5% και για τους συνταξιούχους το 11,3%!

Εντός μάλιστα του 2011 η κατάσταση θα χειροτερεύσει αφού αφενός οι μέσες αμοιβές θα γυρίσουν χρόνια πίσω και θα μειωθούν περαιτέρω κατά 5% με 5,7% και αφετέρου επειδή αναμένεται έξαρση της ανεργίας.

Το ποσοστό ανεργίας για το 2011, υπολογίζεται στο...15% με 16,5% και μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του έτους πιθανολογείται ότι θα αγγίξει το 18%, ποσοστό το οποίο μεταφράζεται σε 1.000.000 ανέργους.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι περίπου 3.000.000 άτομα αδυνατούν να αντιμετωπίσουν έκτακτη δαπάνη ύψους 500 ευρώ.

Στην έκθεση της ΤτΕ υπάρχουν στοιχεία από ευρωπαϊκή έρευνα (EU SLIC 2009) τα οποία δείχνουν πως η παιδική φτώχεια αυξήθηκε δραματικά την τελευταία πενταετία. Ειδικότερα, το 2009 το 23,4% των παιδιών έως 15 ετών διαβιούσαν σε φτωχά νοικοκυριά έναντι 19,3% το 2005.

Επίσης ο κίνδυνος φτώχειας για τους εργαζομένους έφθασε στο 13,8% και ήταν ο δεύτερος υψηλότερος στην Ε.Ε. των 27.

Στην έκθεση εκτιμάται επίσης πως κατά τη διάρκεια της κρίσης έχει αυξηθεί σημαντικά ο κίνδυνος φτώχειας των χαμηλόμισθων εργαζομένων. 

http://apneagr.blogspot.com