ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Αίγυπτος: Ποινικοποιήθηκαν διαδηλώσεις και απεργίες.


ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ....ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ Ο ΤΥΡΑΝΝΟΣ!!!



Νομοσχέδιο που προβλέπει την τιμωρία διαδηλωτών και απεργών με ποινές και πρόστιμα ενέκρινε χθες η μεταβατική στρατιωτική κυβέρνηση της Αιγύπτου.
 Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου, “η κυβέρνηση επεξεργάζεται μια νέα πολιτική για την αντιμετώπιση των θεμάτων που άπτονται της εργασίας και των μισθών και σε αυτό το πλαίσιο το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε νομοσχέδιο το οποίο θα ποινικοποιεί κάποιες περιπτώσεις διαμαρτυρίας και απεργιών”. 
Επιπλέον προσθέτει ότι η κυβέρνηση ενέκρινε μια τροπολογία που θα ανοίξει τον δρόμο για τη δημιουργία νέων κομμάτων.

ΚΑΛΑ,ΑΥΤΟΣ ΞΕΧΑΣΕ ΟΤΙ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ;;;


Picture 0 for Καρατζαφέρης: Δίνουμε και πάλι αγώνα για την ελευθερία μας

Καρατζαφέρης: Δίνουμε και πάλι αγώνα για την ελευθερία μας 
(ΠΡΟΣΕΧΕ ΜΗΝ ΣΚΙΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΤΣΟΝ!!!)
«Τότε, πολεμήσαμε εναντίον της Υψηλής Πύλης της Ανατολής, τώρα αγωνιζόμαστε εναντίον της Υψηλής πύλης της Δύσης», τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ
 «Εκατόν ενενήντα χρόνια σήμερα από την Εθνική Παλιγγενεσία υποχρεούται η Ελλάδα να ξαναγωνιστεί για τα ίδια ιδανικά, ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.
 «Τότε, πολεμήσαμε εναντίον της Υψηλής Πύλης της Ανατολής, τώρα αγωνιζόμαστε εναντίον της Υψηλής πύλης της Δύσης», πρόσθεσε. «Χρειάζεται να επιστρατεύσουμε τη νοοτροπία του Κολοκοτρώνη και του Καραϊσκάκη και των άλλων ηρώων και να αποκρούσουμε τη νοοτροπία των Νενέκων», τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης και κατέληξε: «Χρόνια πολλά στην Ελλάδα».



http://sfendoni.blogspot.com

ΒΟΛΟΣ-ΤΩΡΑ

ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟ ΤΗΛ. ΓΙΑ ΒΟΜΒΑ ΠΡΙΝ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΣΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΒ- ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ 2ας ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ.
ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΡΕΥΝΕΣ.

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Η «φωλιά του κτήνους!»


Η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών:

Εάν συνειδητοποιήσουμε ότι, η άνοδος της δύσης, η ανάπτυξη και η πρόοδος της, κυρίως εις βάρος άλλων λαών, στηρίχθηκε στο τραπεζικό σύστημα, στην πίστωση καλύτερα, με την ταχυδακτυλουργική δημιουργία νέων χρημάτων από το πουθενά, ενδεχομένως να καταλάβουμε ότι τα θεμέλια, επάνω στα οποία οικοδομούμε αδιάκοπα το μέλλον μας, δεν είναι τόσο σίγουρα, όσο νομίζουμε.
Ίσως δε κάποια στιγμή να πάψει ο πλανήτης να ανταλλάσσει τα χωρίς αντίκρισμα χαρτονομίσματα, με τα «πραγματικά» προϊόντα της φύσης και με την εργασία, σε μη ισορροπημένες, «χειραγωγημένες» από το Καρτέλ, ισοτιμίες ανταλλαγής – πόσο μάλλον όταν οι συνολικοί τόκοι επί των συνεχώς αυξανομένων χρεών, για τους οποίους δεν «κατασκευάζονται» παραδόξως νέα χρήματα (ένα από τα μεγαλύτερα ελαττώματα της διαδικασίας), ξεπεράσουν τα συνολικά κεφάλαια, τα οποία ολόκληρη η ανθρωπότητα οφείλει στους, ελάχιστους σχετικά, κυρίαρχους του σύμπαντος.
Κλείνουμε με τα χαρακτηριστικά λόγια του 28ου Προέδρου των Η.Π.Α. W.Wilson, αναφορικά με το τραπεζικό σύστημα:

«Υπάρχει μία (σκοτεινή) δύναμη τόσο οργανωμένη, τόσο λεπτή, τόσο προσεκτική, τόσο διασφαλισμένη, τόσο πλήρης και τόσο κυρίαρχη, που καλά θα κάνουν να προσέχουν όσοι και όταν μιλούν εναντίον της».

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ-7 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΤΗ ΜΕΡΑ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥΣ


    Ο πόλεμος που το ΝΑΤΟ ξεκίνησε στην Λιβύη εδώ και μια εδδομάδα με την πρωτοκαθεδρία της τρόικας Γαλλίας-Αγγλίας-ΗΠΑ εναντίον του "τρελλού δικτάτορα" Μουαμάρ Γκαντάφι δεν αποτελεί τίποτα άλλο παρά την σύνηθη κίνηση για προσωρινή απεμπλοκή από την κρίση χρέους του καπιταλισμού.Οταν ο Γκαντάφι απείλησε τις μεγάλες δυτικές εταιρείες, κατέστησε σαφές πως το παιχνίδι σύντομα θα τελείωνε για τη γαλλική Total, την ιταλική ENI, τη βρετανική BP, την ισπανική Repsol, την Exxon Mobil, τη Chevron, την Occidental Petroleum, την Hess και την Conoco Phillips.       

    Έχοντας η ελληνική κυβέρνηση ξεκαθαρίσει ότι θα αποτελέσει συνιστώσα της επέμβασης των Προθύμων Ιμπεριαλιστών, αναλαμβάνοντας ρόλο στρατηγικού προγεφυρώματος για τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., μετέτρεψε τη χώρα σε βάση εφόρμησης των βομβαρδιστικών αεροσκαφών και των AWACS, παραχώρησε κάθε διευκόλυνση και συμμετέχει τελικά με 4 πολεμικά πλοία που εναλλάσσονται, 1 πολεμικό ελικόπτερο, άνδρες των ΟΥΚ και 1 AWACS.

   Κάθε ημέρα υπολογίζεται ότι θα κοστίζει περίπου 5 εκατ. ευρώ κατά μέσο όρο (καύσιμα,
διατροφή, υποστήριξης, έκτακτος συναγερμός Ε.Δ. κλπ) η «φιλοξενία» όλων αυτών των
δυνάμεων στον ελληνικό κρατικό Προϋπολογισμό. Δαπάνη που βέβαια θα καλυφθεί 100% από εθνικά κονδύλια. Όλα αυτά χωρίς την συμμετοχή των ελληνικών δυνάμεων που ανάλογα με το οριστικό εύρος της θα κοστίσει στην Ελλάδα 1,5-3 εκατ. ευρώ επιπλέον.
           
       Τιποτένια φαντάζουν αυτά τα νούμερα μπροστά στις αδικοχαμένες ψυχές των αμάχων από τους βομβαρδισμούς τους , που ξεπερνούν τώρα τους 200 και συνεχώς προσέρχονται στα νοσοκομεία μη αναγνωρίσιμα πτώματα , για να στοιβαχθούν σε μαζικούς τάφους.

       Η πρόθεση των συμμάχων ύστερα απο ανακοινώσεις τους είναι να
συνεχίσουν να επιχειρούν στη Λιβύη για 3 ακόμη μήνες (270 εκατομμύρια ευρώ(!) , δηλαδή ο προϋπολογισμός κατασκευής ενός σύγχρονου νοσοκομείου) , ύστερα βέβαια να ανοικοδομήσουν την Λιβύη για να κλείσουν τον κύκλο εργασιών του ολέθρου.

       Ολα αυτά συμβαίνουν ενώ η κυβέρνηση κλείνει σχολεία, ΑΕΙ, ΤΕΙ και Νοσοκομεία, οι
προσλήψεις έχουν παγώσει και μόνο απολύσεις γίνονται.Τα κοινωνικά αντανακλαστικά αλληλεγγύης ζητούνται άμεσα .

     Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις. Μόνο η πάλη των
εργαζομένων και η ανάπτυξη κινήματος μέσα και έξω από τον στρατό μπορεί να σταθεί φραγμός στα δολοφονικά τους σχέδια. Η ταξική μας αλληλεγγύη στις αραβικές εξεγέρσεις στρέφεται ενάντια στα δικτατορικά καθεστώτα, τις αστικές συντηρητικές συνεργαζόμενες με τους ιμπεριαλιστές συνιστώσες και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

                                                           
Η Αλληλεγγύη το όπλο μας ,

ΟΧΙ σε ΚΑΘΕ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥΣ

αντιπολεμική πρωτοβουλία

ΔΕΣΜΙΟΙ ΝΕΩΝ ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ ΟΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ…ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ;



Φυλακές «ανοιχτών θυρών», με βάση τις αρχές του κοινωνικού ελέγχου, της διαφάνειας αλλά και της ενίσχυσης της έννομης προστασίας των κρατουμένων, εισηγείται η ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την αναμόρφωση του σωφρονιστικού κώδικα υπό την προεδρία του Γ. Πανούση. Καθιέρωση σώματος επισκεπτών στο άβατο των φυλακών, ελεύθερη πρόσβαση θεσμικών φορέων, εισαγωγή για πρώτη φορά προγραμμάτων υποκατάστατων ουσιών στους
τοξικοεξαρτημένους εγκλείστους, συνεύρεση των κρατουμένων με τους οικείους τους,
χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή για εξ αποστάσεως εκπαίδευση των κρατουμένων, ενίσχυση σχολείων δεύτερης ευκαιρίας είναι μερικά από τα νέα σημαντικά μέτρα σωφρονιστικής πολιτικής που πρόκειται να προτείνει η επιτροπή στον υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδη. Ειδικότερα με τις ρυθμίσεις:

26 ΜΑΡΤΗ-''ΩΡΑ'' ΤΗΣ ΓΗΣ `Η ''ΩΡΑ'' ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ...???


Δεν συμμετέχω στον ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ της παγκόσμιας οικολογικής ελιτείας
Με την «εθελοντική» συμμετοχή της κυβέρνησης και αρκετών επιχειρήσεων, πραγματοποιείται και φέτος, με το σβήσιμο των φώτων για μια ώρα, η καμπάνια για τη λεγόμενη «Ωρα της Γης». 

Πρόκειται για μια εκδήλωση με περιεχόμενο που έχει διπλό στόχο:
Από τη μια, επιχειρεί να συγκαλύψει και να «ξεπλύνει» την αποκλειστική ευθύνη του μεγάλου κεφαλαίου και των πολιτικών του εκφραστών για τις κλιματικές αλλαγές και τα άλλα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη. 
Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι την υλοποίηση της καμπάνιας αυτής στη χώρα μας την ανέλαβε «εργολαβικά» η λεγόμενη Μη Κυβερνητική Οργάνωση WWF, γνωστή για τη συνάφειά της με το μεγάλο κεφάλαιο και τις 
συνεργασίες της με διάφορες πολυεθνικές.


Από την άλλη, επιχειρεί να χρεώσει «συνευθύνη» για τα περιβαλλοντικά προβλήματα στους εργαζόμενους, πολλοί από τους οποίους κλείνουν υποχρεωτικά πλέον τους διακόπτες για πολλές ώρες, λόγω των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης, αλλά και επειδή δεν έχουν να πληρώσουν τα πανάκριβα τιμολόγια της ΔΕΗ.
Κι ας μη σταθούμε στο πρακτικό μέρος της υπόθεσης. 
Στο γεγονός, δηλαδή, ότι το Σάββατο στις 8.30 το βράδυ, οι περισσότερες από τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις που δηλώνουν συμμετοχή είναι έτσι κι αλλιώς κλειστές, όπως βέβαια και τα υπουργεία...
Το ταξικό κίνημα και οι εργαζόμενοι ξέρουν σίγουρα πολύ καλά ότι ένοχος για τις κλιματικές αλλαγές είναι η άναρχη καπιταλιστική ανάπτυξη, με γνώμονα το κέρδος, την οποία υπηρετούν και οι διακηρύξεις περί «πράσινης ανάπτυξης», τόσο της κυβέρνησης, όσο και των εμπνευστών της συγκεκριμένης καμπάνιας. 
Γι' αυτό και κάθε λεπτό, κάθε ώρα, κάθε μέρα, αντιπαλεύουν τις αιτίες και τους ενόχους, αγωνίζονται για μια κοινωνία χωρίς πλουτοκράτες και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Δυο λαϊκά παιδιά συζητούν.


ΓΡΑΦΕΙ Ο ''πιτσιρίκος''
Ο διάλογος είναι από το χθεσινοβραδινό δελτίο του Mega. Η Όλγα Τρέμη λέει στον Παύλο Τσίμα: «Παύλο, εσύ μόλις γύρισες από τη Γερμανία και είχες την ευκαιρία να συναντηθείς με σημαντικούς οικονομικούς παράγοντες της χώρας αυτής. Το κλίμα για την Ελλάδα ποιο είναι;».
Ο Παύλος Τσίμας απαντά: «Επειδή βρέθηκα και πέρσι τέτοιο καιρό (στη Γερμανία) –την εποχή που έκανε η Bild την εκστρατεία της- θα έλεγα ότι είναι στον αντίποδα του περσινού κλίματος. Τώρα πια, όταν δηλώνεις ότι έρχεσαι από την Ελλάδα, δεν κινδυνεύεις να αντιμετωπίσεις προσβλητικά βλέμματα ή προσβλητικές φράσεις αλλά ένα βλέμμα θλιμμένης συμπάθειας, εν πάση περιπτώσει -σας καταλαβαίνουμε και συμπάσχουμε μαζί σας, αλλά τι να κάνουμε, ας προσέχατε».
Ο Παύλος Τσίμας βρέθηκε στη Γερμανία για τις ανάγκες της εκπομπής του, συνομίλησε με οικονομικούς παράγοντες και η Όλγα Τρέμη θέλει να μάθει ποιο είναι το κλίμα για την Ελλάδα. «Τι λένε αυτοί οι ξένοι για εμάς, βρε Παύλο;».

Απίστευτο ξύλο και λιπόθυμος ο διαιτητής! (vid)

Απίστευτο ξύλο και λιπόθυμος ο διαιτητής! (vid)

Όσοι ασχολούμαστε με το πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο μπορούμε να πάρουμε κουράγιο αναλογιζόμενοι ότι υπάρχουν και χειρότερα, πολύ χειρότερα. Εικόνες πέρα από κάθε φαντασία κατέγραψαν οι κάμερες σε αγώνα στην Αργεντινή, όταν ποδοσφαιριστές της γηπεδούχου ομάδας επιτέθηκαν δίχως οίκτο στους διαιτητές ξυλοκοπώντας τους σε τέτοιο βαθμό, ώστε ένας εξ αυτών να πέσει λιπόθυμος από τα χτυπήματα! 

Το δυσάρεστο (αλλά και άνανδρο, αφού καμιά εικοσαριά τύποι κυνηγούσαν τρεις) περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια του αγώνα Κατόλικα-Σπορτίβο Λαγκούνα και συγκεκριμένα λίγο μετά το 16ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν γκολ και όταν οι παίκτες της Κατόλικα έκαναν σέντρα ο άμοιρος διαιτητής είχε την ατυχή έμπνευση 0όπως αποδείχτηκε- να καταλογίσει παράβαση και να ζητήσει επανάληψη. Οι ποδοσφαιριστές αντέδρασαν και σε έναν από αυτούς ο Ούγκο Βέγκα έδειξε δεύτερη κίτρινη και κατά συνέπεια κόκκινη κάρτα. 

Η επίθεση που ακολούθησε δεν έχει προηγούμενο και από το μένος δεν γλίτωσαν ούτε οι επόπτες. Οι λιγοστές αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν μόνο όταν ο διαιτητής έπεσε λιπόθυμος από τα χτυπήματα. Οι αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι για περισσότερα από 20 λεπτά κείτονταν στο έδαφος αναίσθητος. 

Διάφανα Κρίνα-Παράξενα νέα από κάποιο άλλο άστρο

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΔΗΛΩΘΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ


Από την 1η Απριλίου ανοίγει τις πύλες του το σύστημαTAXISnet του υπουργείου Οικονομικών για να υποδεχθεί ηλεκτρονικά τις φορολογικές δηλώσεις φυσικών και νομικών προσώπων...


Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Γενική Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, εφέτος αναμένεται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά περισσότεροι από 1.700.000 φορολογούμενοι.

To υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει τις ημερομηνίες κατά τις οποίες θα προσφερθούν οι ηλεκτρονικές της υπηρεσίες για το 2011 καθώς και τις αντίστοιχες προθεσμίες υποβολής.

Ηλεκτρονική υποβολή Δηλώσεων Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (Ε1, Ε2, Ε3)

Η υποβολή των σχετικών δηλώσεων μέσω διαδικτύου είναι υποχρεωτική για επιτηδευματίες και όσους υποβάλουν μέσω λογιστών. Η υπηρεσία θα ενεργοποιηθεί την 1/4/2011, με ταυτόχρονη μετάθεση των προθεσμιών που ισχύουν σήμερα, οι οποίες θα αρχίσουν να λήγουν από τις 18/4/2011.