ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Περιπτώση "πατριωτικού" παρεμβατισμού ή ακροτητες των πατριδοκαπηλων...??? - Η αληθεια για τον Κολοκοτρώνη

Η ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ FACEBOOK KAI OI ΚΟΡΩΝΕΣ ΤΩΝ ''ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ''
- Η αληθεια για τον Κολοκοτρώνη 

Γκαιμπελισμοί, ψέματα, κινδυνολογίες, κουτοπόνηρες προπαγάνδες, μπουρδολογίες, συνειδητές υπερβολές, φανατισμοί, συνωμοσιολογίες, ξελαρυγγισμοί, χυδαιότητες, ουρλιαχτά, ύπουλες μηχανορραφίες, ομαδικά γιουρούσια.

Όλα αυτά, με ένα κακόγουστο φόντο που συνδυάζει μίσος, αμορφωσιά, πολιτισμικό επίπεδο Νεάντερταλ και κάλπικη εθνική υπερηφάνεια, αποτελούν χαρακτηριστικά των διαφόρων "πατριωτικών" παρεμβατισμών στο διαδίκτυο και όχι μόνον -έτσι γλαφυρά αποκαλούν τις υστερικές τους κραυγές οι επίδοξοι πατριώτες.

Σήμερα, προς τέρψιν, γνώσιν και ευθυμίαν, θα γευτούμε 3 τέτοια παραδείγματα "πατριωτικού"
παρεμβατισμού. 

__________________________________________



Πέτρος Τατσόπουλος - Ο Κολοκοτρώνης είχε γκόμενο (και δη αρραβωνιάρη)

Η ιστορία αυτή, που μας προκάλεσε ατέρμονο γέλιο βλέποντας ένα σορό αφιονισμένες "πατριωτικές" λοβοτομές να ουρλιάζουν αφρισμένες στα πέριξ, ξεκίνησε με αυτήν ακριβώς τη συζήτηση στο facebook του Τατσόπουλου:



Διαβάζοντας λοιπόν αυτά, για να βγάλει κάποιος το συμπέρασμα ότι ο Τατσόπουλος ισχυρίζεται πως ο Κολοκοτρώνης είχε γκόμενο, θα πρέπει:

  1. είτε να είναι ασύμμετρος βλάκας, 
  2. είτε να είναι αναίσχυντος προβοκάτορας και γκαιμπελίσκος, 
  3. είτε τα ελληνικά του να είναι επιπέδου προνηπίου  

Ας δούμε λοιπόν πως παρουσιάστηκε αυτό από τα σημαιοστολισμένα "πατριωτικά" καρακιτσαριά του διαδικτύου, που προφανώς πληρούν τουλάχιστον μία από τις τρεις παραπάνω προϋποθέσεις.

Βάζω μόνο μερικούς από τους δεκάδες τίτλους, παραθέτοντας από κάτω και τις πηγές, από όπου μπορείτε να διαβάσετε και τις αρλούμπες τους (με δική σας ευθύνη πάντα).








 



 



 



 



 



 



 



 


Και εδώ ένα εξώφυλλο φιλοχουντικής εφημερίδας:


 
(για αυτούς είμαστε σίγουροι ότι πληρούν αναμφισβήτητα τις 2 πρώτες προϋποθέσεις)


Όπως είπαμε, αυτά ήταν μόνο μερικά από τα δημοσιεύματα του βασιλείου της λοβοτομής. Αν ψάξετε στο google για το "ο Κολοκοτρώνης είχε γκόμενο", θα βαρεθείτε να μετράτε αρρώστους.

Εκτός από το γέλιο και τη διασκέδαση που χαρίζουν απλόχερα αυτοί οι αστείοι τύποι, σου προκαλούν παράλληλα και μια θλίψη, αλλά και μια ντροπή, όταν σκέφτεσαι ότι συνυπάρχεις με αυτούς στον χώρο που λέγεται μπλογκόσφαιρα.  

Για τη συγκεκριμένη θύελλα ανοησίας, μίλησε και ο ίδιος ο Τατσόπουλος στον flash96: 


Πηγή: flash96

Εκτός των άλλων πάντως, η όλη αυτή ιστορία ξεδιπλώνει και το μέγεθος του ρατσισμού και της ομοφοβίας που μαστίζει ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας.
Διότι αν ο Τατσόπουλος έλεγε φερ' ειπείν ότι ο Κολοκοτρώνης ήταν αρχιτέκτονας, δηλαδή κάτι άλλο που δεν ισχύει ιστορικά, οι αντιδράσεις θα ήταν μηδαμινές και σίγουρα όχι τόσο έντονες και αφιονισμένες. Και φυσικά θα υπήρχε και ένας σεβαστός αριθμός, από του ίδιους αυτούς αμόρφωτους ψευτοπατριώτες που τώρα ωρύονται, που θα συμφωνούσε χωρίς αντιρρήσεις και χωρίς απαίτηση τεκμηρίων για τη δήλωση αυτή, μιας και το "αρχιτέκτονας" σημαίνει κάτι το θετικό.
Και αυτό γιατί απλούστατα, αυτοί οι αστείοι τύποι έτσι αντιλαμβάνονται την Ιστορία, έτσι την μαθαίνουν και έτσι την αναπαράγουν.

Όσο για την ιστορική αλήθεια, εξαιρώντας την όλη ιστορία με τον Τατσόπουλο, έχουν δίκιο οι "πατριώτες". Καλός, χρυσός και άγιος ο Κολοκοτρώνης, Μεγαλέξανδρο πάντως δεν τον λες.



http://jungle-report.blogspot.com

Έξω κότες λυράτες, μέσα...τσαμπουκάδες και ψευτομάγκες

Το απόλυτο χάος και την παρακμιακή, μίζερη ελληνική πραγματικότητα αφήνει πίσω του σήμερα ο Γιωργάκης. Πάει στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ. Για ακόμα μια φορά άνευ ατζέντας, πολιτικής και διαπραγματευτικής ισχύος, θα περιμένει από τους Γερμανούς να αποφασίσουν την τύχη μας. Αλλά μην περιμένετε αποφάσεις καθώς το Βερολίνο άρχισε να διαρρέει ότι το πρόβλημα της Ελλάδας με το χρέος θα λυθεί μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2011. Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι. Τζάμπα οι κορώνες του Παπακωνσταντίνου τόσες εβδομάδες.
Μας παίζουν κανονικά οι Γερμανοί και αυτό γιατί έχει πάει ραβασάκι στην Καγκελαρία ότι οι έλεγχοι της πρώτης εβδομάδα από τους τροϊκανούς, ήταν απογοητευτικοί :

ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΜ


Οταν οι εργαζόμενοι των ΜΜΜ, επιβάτες και αλληλέγγυοι πήγαν στο Πολυτεχνείο, σήμερα Σάββατο 5/2, για την προγραμματισμένη απο καιρό ανοιχτή συνέλευση τους, αντίκρυσαν εκατοντάδες ΜΑΤατζήδες να έχουν περικυκλώσει τον χώρο απαγορεύοντας την είσοδο στο Πολυτεχνείο. Προκειται για μια σαφή παραβίαση του ασύλου έστω και αν τα ΜΑΤ δεν ειχαν μπει μεσα στο Πολυτεχνείο.
Η κυβέρνηση τρομοκρατημένοι απο την ανάπτυξη του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ μετά τις τρομοκρατικές διώξεις ενάντια σε 9 μέλη του κινήματος ενάντια στα διόδια, στις Αφίδνες, χρησιμοποιεί την ωμή βία των δυνάμεων καταστολής. 
Να ξέρουν ότι δεν μας φοβίζουν. Αντίθετα μας εξοργίζουν . 
Το κίνημα του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ την κρίση τους, θα δώσει μια ηχηρή απάντηση στους τζαμπατζήδες υπουργούς και τα παπαγαλάκια τους των ΜΜΕ. 

Η πρώτη απάντηση θα δωθεί την Κυριακή 6/2 στα διόδια όλης της χώρας και στην Αττική οδό.
Οι συναγωνιστές, εν τω μεταξύ, πραγματοποιούν την συνέλευση τους για τα ΜΜΜ σε άλλον χώρο προκειμένου να αποφασίσουν την παραπέρα συνέχιση του αγώνα τους



http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/

Κατασταλτικό ντελίριο

Δεν είναι μόνο η απεργία πείνας των 300 μεταναστών που αντιμετωπίστηκε από την κυβέρνηση με όλα τα όπλα της κρατικής καταστολής, που έφτασαν μέχρι την απαγγελία κατηγοριών κακουργηματικού χαρακτήρα, για traficldhg (!) σε μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης. Κάθε μέρα έχουμε εκδηλώσεις ενός κατασταλτικού ντελίριου της κυβέρνησης ενάντια σε ό,τι κινείται και διεκδικεί σ' αυτή τη χώρα.

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό, που δεν πειθάρχησαν στη δικαστική απαγόρευση της απεργίας τους, απειλούνται τώρα με διώξεις για παραβίαση δικαστικής απόφασης. Οσοι δεν πληρώνουν στα διόδια απειλούνται με διώξεις (οι πρώτες έχουν ήδη ασκηθεί). Απειλές εκτοξεύονται και κατά των γιατρών, οι οποίοι εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα στο υπουργείο Υγείας την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές.

Οι "νταβαντζήδες", οι "διανοούμενες πόρνες" και το Τέλος τους...

   Λογοκρισία, διαστρεβλώσεις και ψέματα! Ένα κοινωνικό λειτούργημα που θα έπρεπε να αποτελεί τον φόβο και τον τρόμο για την εκάστοτε μορφή εξουσίας, αποτελεί πλέον τον "εκτελεστικό βραχίονα" αυτών. Συνειδητά καιαδιαλείπτως. Πολιτική αυθαιρεσία και διαπλοκή, χειραγωγημένη Δικαιοσύνη, αστυνομική και κατασταλτική βία, διαδηλώσεις, πολιτικά, εργατικά και ανθρώπινα δικαιώματα. Το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα για "έγκαιρηκαι έγκυρη Ενημέρωση", έχει πλέον καταντήσει ένα ψευδεπίγραφο κλισέ, όπως ακριβώς η λέξη "Δημοκρατία" στις σχολικές εκθέσεις ιδεών και στα τηλεοπτικά παράθυρα...
Εντεταλμένες και δουλοπρεπείς "διανοούμενες πόρνες" σε δελτία "ειδήσεων", εφημερίδες και - πια - το διαδίκτυο, ξερνάνε καθημερινά μέσα από κακοστημένες σοβαροφανείς παραστάσεις, την ακατάσχετη προπαγάνδα των πολιτικών και των επιχειρηματικών αφεντικών τους. Οι (απειρο)ελάχιστες εξαιρέσεις πραγματικά Αξιοπρεπών Δημοσιογράφων, υπάρχουν όχι μόνο για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα, αλλά και για να αποδεικνύουν εμπράκτως πως"η τιμή της Δημοσιογραφίας" - αν έχεις συνείδηση Ανθρώπου και όχι κτήνους - τιμή δεν έχει, μα και δεν αποκτά ποτέ!
Ακολουθούν 24+1 περιπτώσεις απροκάλυπτης εντεταλμένης δημοσιογραφικής υπηρεσίας...
Υ.Γ.1: Πατώντας κάθε φορά στον τίτλο ή στην εικόνα μεταφέρεστε στον αντίστοιχο σύνδεσμο. Σε αρκετές περιπτώσεις οι παραπομπές οδηγούν σε άλλα site ή blog, ακριβώς για να καταδειχθεί η σημασία και η δύναμητου ελεύθερου διαδικτύου...
Υ.Γ.2: Εναλλακτικός τίτλος του post ο στίχος, "Πες μου τί μένει όταν τα ψέματα τελειώνουν"...

ΔΩΡΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ...???

Ρητορική η ερώτηση αλλά ....

Η φωτογραφία είναι απ’ την Κυριακάτικη φυλλάδα «Πρώτο Θέμα» ενώ το βιντεάκι που παραθέτουμε στο τέλος είναι με κάποια λεγόμενα του Τζίμη Πανούση. Θα ήταν πλεονασμός να επαναλάβουμε ότι η επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα από το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ δεν έχει τέλος και καθημερινά δεχόμαστε καινούργια πλήγματα.

Δεν θα έπρεπε όμως να αναρωτηθούμε –πέρα από τα όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες στις αραβικές χώρες- πώς διάολο γίνεται όταν ο γειτονικός μας Τούρκικος λαός ξεσηκώνεται και αντιδράει μαζικά και δυναμικά –το είδαμε μόλις χτες στο βίντεο που αναρτήσαμε- σε μέτρα πολύ πιο ήπια απ’ ότι επιβάλλουν σε μας, η εργατική τάξη της χώρας μας να δέχεται να οδηγείται σαν πρόβατο για σφαγή και να μην κουνιέται φύλλο;

Ρητορική ίσως η ερώτηση, αλλά …. 


Θέλουν πίσω τον κόλπο του Κουίν


Πολλά θα ήταν τα ζητήματα που θα συζητούσε η Υπουργός εξωτερικών των Η.Π.Α Χίλαρι Κλίντον με τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Ελλάδα, η οποία αναβλήθηκε.
Πέραν όμως των κρίσιμων θεμάτων, όπως αποκαλύπτει η Βρετανική Guardian, θα ήταν να επιστραφεί στη χήρα του Αντονι Κουίν, η έκταση που είχε αγοράσει ο ηθοποιός στην Ρόδο, αγορά που έχει ακυρώσει το ελληνικό Δημόσιο.

Έστειλαν με κλούβα 72χρονο από την Αθήνα στις φυλακές Κομοτηνής να εκτίσει φυλάκιση 10 ημερών!








Μέχρι να έρθει από την Αθήνα στην Θράκη εξέτισε την ποινή του, μετά από αφάνταστη ταλαιπωρία με υπόδικους και βαρυποινίτες.

Με δικά του έξοδα ο διευθυντής των φυλακών Κομοτηνής τον έστειλε πίσω στην Αθήνα...



Δεν είναι απλά από τις ιστορίες καθημερινής τρέλας, αλλά έχει να κάνει με την αναλγησία του κράτους, με ερωτηματικά για την σχετική εισαγγελική παραγγελία που δόθηκε αφού ο κατηγορούμενος «εγκληματίας» ηλικίας 72 ετών κάτοικος Αθηνών, εισέπραξε ποινή φυλάκισης 10 ημερών που δεν είχε χρήματα να την εξαγοράσει κι έπρεπε οπωσδήποτε να την εκτίσει.

Έτσι αποφασίστηκε ο εγκλεισμός του στις φυλακές Κομοτηνής σε ένα σωφρονιστικό ίδρυμα σε απόσταση 1.000 περίπου χιλιομέτρων από το σπίτι του και για να γίνει αυτό έπρεπε να μεταφερθεί με κλούβα περνώντας από όλα τα αστυνομικά τμήματα της επικράτειας και μαζεύοντας όλους τους βαρυποινίτες ή υποδίκους που θα κατέληγαν στην Κομοτηνή...»

Μέχρι να τον μεταφέρουν εξέτισε την ποινή του!

Η διαδικασία αυτή διήρκεσε πάνω από πέντε μέρες που ουσιαστικά ήταν η πραγματική έκτιση ποινής των 10 ημερών. Με το που έφτασε στην δικαστική φυλακή της Κομοτηνής ο περι ου ο λόγος κατηγορούμενος, ο διευθυντής Κωνσταντίνος Καμπάνταης είδε τα χαρτιά του κι έπρεπε να τον αποφυλακίσει πράγμα που έκανε. Ο παππούς θα ήταν απάνθρωπο να ξαναμπεί στην διαδικασία της μεταγωγής για την επιστροφή που θα ήταν και πάλι πολυήμερη και με άθλιες συνθήκες.

Έτσι όπως πληροφορούμαστε ο ίδιος ο διευθυντής βλέποντας την αναλγησία του κράτους αλλά και ό,τι συνέβη έκανε το αυτονόητο. Εξασφάλισε το εισιτήριο για τον άνθρωπο και τον έστειλε με το ΚΤΕΛ στην Αθήνα για να πάει στο σπίτι του. Ο ίδιος όπως πληροφορούμαστε πάσχει και από αλτσχάιμερ και έχει επιβαρυμένη υγεία.

Η δικαιοσύνη σε όλο της το μεγαλείο

Ο εισαγγελέας όμως και το ελληνικό κράτος ήθελαν ο ηλικιωμένος να εκτίσει την ποινή του των 10 ημερών. Ελλάς το μεγαλείο σου! Άραγε έτσι δεν πλήττεται το κύρος της δικαιοσύνης, δεν αισθάνεται ο πολίτης αυτός έρμαιος της αναλγησίας του κράτους που σε αδύναμους ανθρώπους τελικά ξέρει να εξαντλεί την αυστηρότητά του. Που πάμε αλήθεια;

Θα ελεγχθεί κανείς για την ταλαιπωρία του ανθρώπου που δεν έχει χρήματα για μεγαλοδικηγόρους, που δεν ξέρει να διεκδικήσει το αυτονόητο δικαίωμα της ανθρωπιάς και λόγω ηλικίας και λόγω μικρής ποινής και λόγω υγείας;

Θα ζητήσουμε ποτέ συγνώμη για όσα έμελλε να υποστεί κατά την διάρκεια των συνθηκών μεταγωγής.

Θα κληθεί κάποιος να απολογηθεί για τη εξάντληση της αυστηρότητας σε μια αμελητέα ποινή που θα μπορούσε να επιλυθεί στην Αθήνα;


ΤΟ ΓΕΣ ΚΥΝΗΓΑ ΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ



Diktiospartakos.blogspot.com
Ακραία αυταρχικές μεθόδους επιλέγει να χρησιμοποιήσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΓΕΣ για να σταματήσει τη μεγέθυνση της τάσης άρνησης των αξιωματικών στις αποστολές εκτός συνόρων και ιδιαίτερα στο Αφγανιστάν.
ΓΕΣ και κυβέρνηση συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τον προπαγανδιστικό όρο «ειρηνευτικέςαποστολές» και με βαρείς χαρακτηρισμούς επιτίθενται σε όσους αποφεύγουν την συμμετοχή τους σε αυτές.  Η διαταγή από τη Διεύθυνση Προσωπικού του ΓΕΣ «κατηγορεί» στελέχη του ότι «προφασίζονται ασθένειες» που δεν υπάρχουν και αφήνει υποννούμενα για στρατιωτικούς γιατρούς οι οποίοι διευκολύνουν τους δήθεν ασθενείς να αποφεύγουν τις αποστολές εκτός συνόρων.

Πεθαίνουν απροστάτευτα


Την ανάγκη της ενίσχυσης των περιφράξεων στο οδικό δίκτυο της χώρας υπογραμμίζει η οργάνωση ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ. Δεκάδες άγρια ζώα πέφτουν θύματα τροχαίων. Τρεις αρκούδες και πέντε λύκοι σκοτώθηκαν μόνο το 2010
Θύματα τροχαίων έπεσαν, το 2010, τρεις αρκούδες και πέντε λύκοι στην Ελλάδα, ενώ πολύ περισσότερα ήταν τα περιστατικά σύγκρουσης αυτοκινήτων με άλλα είδη άγριας πανίδας.
Αυτό καταγγέλλει η οργάνωση προστασίας της άγριας ζωής ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, υπογραμμίζοντας για ακόμη μία φορά την επείγουσα ανάγκη ενίσχυσης των περιφράξεων στο οδικό δίκτυο, ώστε τα ζώα να μην μπορούν να εισέρχονται στους αυτοκινητοδρόμους.
Την εμπειρία του σχετικά με το θέμα μετέφερε ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ σε συνάντηση εμπειρογνωμόνων από την Ελλάδα, την Κροατία, την Ολλανδία και τη Βουλγαρία, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος της Ρουμανίας.
Η συνάντηση διοργανώθηκε από περιβαλλοντικές οργανώσεις, με αφορμή τα σημαντικά προβλήματα, που προκαλεί στο οικοσύστημα των δυτικών Καρπαθίων η κατασκευή του οδικού άξονα Lougoi-Deva.
Το κρίσιμο αυτό θέμα θα συζητηθεί εκτενέστερα τον Σεπτέμβριο του 2011, μήνα κατά τον οποίο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ έχει αναλάβει να διοργανώσει, στο Νυμφαίο και την Καστοριά, το ετήσιο πανευρωπαϊκό συνέδριο του Ευρωπαϊκού Οικολογικού Δικτύου για τις Υποδομές Μεταφορών (www.iene.info).
"Ευελπιστούμε ότι ως τότε θα αποτελούν ολοκληρωμένο έργο οι υποσχέσεις των συναρμόδιων Υπουργείων Περιβάλλοντος και Υποδομών Μεταφορών για την ολοκλήρωση της περίφραξης στην Εγνατία Οδό (τμήμα 4.1/Παναγιά-Γρεβενά), καθώς και ότι θα έχει δρομολογηθεί η υλοποίηση για την ενίσχυση της περίφραξης στον Οδικό άξονα Σιάτιστας Κρυσταλλοπηγής", υπογραμμίζεται σε 
ανακοίνωση της οργάνωσης.
http://news247.gr

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 63 ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ C-130 ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΟΘΡΥΣ




Στις 5 Φεβρουαρίου 1991 μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας απογειώνεται από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας με προορισμό τη Νέα Αγχίαλο. Είκοσι λεπτά μετά την απογείωση το στίγμα του αεροσκάφους χάνεται από το ραντάρ. Επειτα από τρεις ημέρες έρευνας, το πρωί της  8ης
Φεβρουαρίου κυβερνήτης στρατιωτικού ελικοπτέρου που συμμετείχε στις έρευνες αναγνωρίζει τα συντρίμμια του C-130 στην κορυφή Τσατάλι του όρους Οθρυς σε υψόμετρο 1.520. Κανένας από τους 63 αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και σμηνίτες επέζησε της πρόσκρουσης.

istorikesphotografies

Ο ΣΚΑΪ κάνει ανακαίνιση…[VID]

Ο αλαφούζιος βόθρος έχει αρχίζει να μυρίζει έντονα.  Αποφάσισαν λοιπόν να κάνουν ανακαίνιση. Από έναν ανακαινισμένο χώρο λοιπόν, δε θα μπορούσαν να λείπουν οι ζαρντινιερες.

Χωρίς άλλα σχόλια…

Ποιά φάρμακα δεν θα συνταγογραφούνται πλέον;


Δείτε τον κατάλογο των φαρμάκων που δεν θα καλύπτουν τα ταμεία και θα πληρώνονται εξ' ολοκλήρου από τους ασθενείς:...



■ ABANIFAN ■ ABROBION ■ ABROLEN ■ ACNE HERMAL ■ ACNE HERMAL ■ ADAFERIN ■ AERINAZE ■ AFRODOR ■ AGIOBITA ■ AIROL ■ AKNESIL ■ ALBOTYL ■ AMBORAL ■ AMPITASOL ■ ANDROCUR ■ ANTIBACTER FORTE ■ ANTIMYCOTIC ■ ANTIS ■ ANTITOSS ■ APRINOL ■ AQUASOL A+D ■ ARCALION ■ ARTHRYAL ■ ASPICALM - MEDICHROM ■ ASPIRIN EXTRA ■ AZEDOSE ■ BESIX ■ BETACORT ■ BETADINE ■ BETAFUSIN ■ BETAVIX ■ BET-FU ■ BETNOVATE-C ■ BETNOVATE-N ■ BETRIMINE ■ BEYTINA ■ BIOFLEVIN ■ BIOKLYSM ■ BISOLVON ■ BOROPHEN ■ BOTAMIRAL ■ BOTAMYCIN-N ■ BOUTAVIXAL ■ BRASAN ■ BREVOXYL ■ BRONCHOTUSSINE ■ BRONCHO-VAXOM ■ BUFLODIL ■ BUSCOPAN PLUS ■ BUTAGAN ■ BUTRIN ■ BUVASTIN ■ CATALIN ■ CATRIGEL ■ CAVERJECT ■ CEBRAGIL ■ CELESTODERMV ■

Προσφυγή της Μονής Βατοπεδίου στο ΣτΕ για τη λίμνη Βιστωνίδα

 - Τέλος το σκάνδαλο, τώρα ζητάνε και τη λίμνη πίσω!


ΑΠΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΕ ΣΚΑΝΔΑΛΟ!

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκε σήμερα η αίτηση της Μονής Βατοπεδίου με την οποία ζητάει να ακυρωθεί η από 3/10/2008 απόφαση του τότε υφυπουργού Οικονομίας με την οποία ανακλήθηκαν οι αποφάσεις των υφυπουργών Οικονομίας και Οικονομικών...



Γ. Δρυ και Γ. Φωτιάδη από το 1999 έως το 2003, αναφορικά με την κυριότητα εκτάσεων στη λίμνη Βιστωνίδα (νησίδα Αντά - Μπουρού, έκτασης 400 στρεμμάτων) και των παραλίμνιων εκτάσεων (25.000 στρεμμάτων), ενώ επίσης ανακλήθηκαν και τα πρωτόκολλα παράδοσης και παραλαβής.

Η Mονή Βατοπεδίου υποστηρίζει ότι η ανακλητική υπουργική απόφαση είναι παράνομη. Προς ενίσχυση των ισχυρισμών της μάλιστα επικαλείται τίτλους και άλλα στοιχεία (τοπογραφικά διαγράμματα, καταθέσεις μαρτύρων, χρυσόβουλα, συνοδικές επιστολές κ.λπ.) που είχαν συνεκτιμηθεί από το γνωμοδοτικό συμβούλιο δημοσίων κτημάτων, το οποίο με γνωμοδοτήσεις του είχε αναγνωρίσει δικαίωμα κυριότητας της Μονής επί της Βιστωνίδας και των παραλίμνιων περιοχών.

Η σύμβουλος Επικρατείας Ειρήνη Σαρπ, αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης και στους ισχυρισμούς της Μονής χωρίς να λάβει θέση επί του νομικού σκέλους, όπως επιβάλλει από 1/1/2011 ο νέος νόμος 3900/2010 για την επιτάχυνση της Διοικητικής Δίκης.

Ο δικηγόρος της Μονής υποστήριξε ότι υπάρχει ιδιοκτησία επί των επίμαχων εκτάσεων και στράφηκε κατά της ανακλητικής απόφασης. Ακόμη τόνισε ότι με βάση τη νομολογία των δικαστηρίων (παλαιότερες αποφάσεις), η κοινοχρησία εκτάσεων δεν είναι ασυμβίβαστη προς την ιδιωτική ιδιοκτησία και ότι οι αποφάσεις που ανακλήθηκαν προσδιορίζουν με σαφήνεια τα ακίνητα, την έκταση και τα όρια και επομένως οι αντίθετες παραδοχές της ανακλητικής απόφασης είναι εσφαλμένες.

Επισήμανε επίσης ο συνήγορος της Mονής ότι δεν είναι νόμιμη η αιτιολογία της υπουργικής απόφασης, καθώς προβλέπει αόριστα ανάκληση για «προφανείς και σοβαρούς λόγους του δημοσίου συμφέροντος», χωρίς, όμως, να εξειδικεύει τους λόγους αυτούς.