ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

ΤΑΙΝΙΑ-Ο φωτογράφος των Τρικάλων

1923, Τρίκαλα. Ο τοπικός φωτογράφος επιστέφει στην πατρίδα του, με το μυαλό γεμάτο από τις εικόνες που τράβηξε σε όλη του τη ζωή. Ξαφνικά, δέχεται μια επίσκεψη από έναν θρυλικό ληστή. Παρά το γεγονός ότι καταζητείται με αμοιβή, ο ηρωικός παράνομος αφήνει τα βουνά και αποφασίζει να φωτογραφηθεί...

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΨΗΦΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ.

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ. ΛΕΗΛΑΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ.

Χιλιάδες αιγύπτιοι διαδηλωτές παραμένουν στους δρόμους αψηφώντας την απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει από τις 16:00 (ώρα Ελλάδας και Αιγύπτου) και τις προειδοποιήσεις του στρατού ότι όποιος παραβιάζει την απαγόρευση κυκλοφορίας θα βρίσκεται σε κίνδυνο.
Διαδηλωτές βρίσκονταν στο κεντρικό Κάιρο, όπου παραμένουν τα οχήματα του στρατού, αλλά και στην Αλεξάνδρεια.
"Δεν μοιάζει με απαγόρευση κυκλοφορίας, βλέπω χιλιάδες να διαδηλώνουν δίπλα μου", δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας από την Αλεξάνδρεια στο Ρόιτερς.
Εξάλλου οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις ζήτησαν σήμερα από το λαό να προστατευθεί από τις λεηλασίες σε ανακοίνωσή τους που αναγνώστηκε από την κρατική τηλεόραση.
Οι ένοπλες δυνάμεις "ζητούν απο τον αιγυπτιακό λαό να προστατεύσει το κράτος, την Αίγυπτο, να προστατευθεί" από τις λεηλασίες, αναφέρει η ανακοίνωση.
Δεκάδες μαγαζιά λεηλατήθηκαν σε συνοικίες του Καΐρου, την ώρα που η αστυνομία ήταν απούσα, όπως μεταδίδει ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.
"Δεν υπάρχει πια αστυνομία, οι ληστές έχουν αποδράσει από τις φυλακές.
Δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο στη ζωή μου", δήλωσε ένας ιδιοκτήτης καταστήματος ρούχων.
Ενα κατάστημα της γαλλική αλυσίδας σουπερμάρκετ Carrefour λεηλατήθηκε νωρίτερα σήμερα, ενώ όπως δήλωσε ο επικεφαλής του αιγυπτιακού Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων (CSA) Ζάχι Χαουάς λεηλατήθηκε και το Αιγυπτιακό Μουσείο με αποτέλεσμα να καταστραφούν δύο μούμιες.
Το μουσείο βρίσκεται δίπλα στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος, τα οποία πυρπόλησαν νωρίτερα διαδηλωτές.
"Αιγύπτιοι πολίτες προσπάθησαν να τους αποτρέψουν με τη συνδρομή της τουριστικής αστυνομίας, όμως κάποιοι κατάφεραν να μπουν από πάνω και κατέστρεψαν δύο μούμιες", δήλωσε ο Χαουάς.
Ε.Μ. 

Ανεργίας και «κραχ» στα ταμεία

Η εκτίναξη της ανεργίας (ήδη στο 15% επι­σήμως), η σημαντική αύξηση της αδήλωτης (ανασφάλιστης) εργασίας (σκαρφάλωσε στο 25%) σε συνδυασμό με την απαλλαγή χιλιάδων επιχειρήσεων από την καταβολή (εργοδοτικών) ει­σφορών, προκειμένου να διατηρηθεί η απασχόλη­ση ειδικά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, υποσκά­πτει τα θεμέλια των ασφαλιστικών ταμείων, που οδηγούνται με ταχύτατους ρυθμούς σε οικονομικό «κράχ», επισπεύδοντας έτσι νέες μειώσεις συντά­ξεων, πιθανότατα εντός του 2011.
Με βάση τα επίσημα στοιχεία των υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας, τα ασφαλιστικά τα­μεία στερούνται τις εισφορές από 1.200.000 οι­κονομικά ενεργούς, δηλαδή από 4 στους 10 εν δυνάμει και εν ενεργεία εργαζόμενους, αναλο­γία που αναμένεται να διευρυνθεί και να αφο­ρά εντός του 2011 ίσως και 6 στους 10, καθώς μόνο η ανεργία αναμένεται να αφορά επισήμως 1.000.000 έως 1.200.000 άτομα στο τέλος του χρόνου. Αναλυτικά:

OI ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΔΙΧΑΣΜΩΝ

Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων
Οι Τουρκοκύπριοι εργαζόμενοι έχοντας να αντιμετωπίσουν την τουρκοκυπριακή αστική τάξη, τον τουρκικό στρατό κατοχής και τις μεταφερόμενες μάζες των εποίκων-ομήρους και αυτοί των μεγαλοϊδεατικών τουρκικών βλέψεων της Μητέρας Πατρίδας, αλλά και την Ελληνοκυπριακή αστική τάξη που επιθυμεί να διαιωνίσει το καθεστώς πλήρους ελέγχου της κυπριακής οντότητας πρωταγωνιστεί σε πρωτοπόρους αγώνες. Στόχος η ικανοποίηση των εργατικών δικαιωμάτων και η επανένωση του κυπριακού λαού.
Ως Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση προβάλλουμε τις απόψεις τους θέλοντας να συμβάλλουμε στην καλύτερη κατανόηση των ζητημάτων από όλους και στην ανάπτυξη ενός εργατικού κινήματος που θα ασκήσει εργατική πολιτική και θα περιθωριοποιήσει τον εθνικισμό και το ρατσισμό.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 diktiospartakos.blogspot.com
IMPORTANT ANNOUNCEMENT / ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
The Turkish Cypriots working people and students go on a General Strike on Friday the 28th  of January, 2011
They need international solidarity. Many Greek Cypriots stand by them in Solidarity.
Read the  call for solidarity by a Greek Cypriot and please sign the petition.
Οι Τουρκοκύπριοι κατεβαίνουν την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011 σε Γενική Απεργία και σκοπεύουν να κατέβουν μαζικά στους δρόμους διαδηλώνοντας τα αιτήματα τους προς τις αρχές και την Τουρκική Κυβέρνηση. Ζητούν την αλληλεγγύη και συμπαράσταση των πανταχού εργαζομένων.
Διαβάστε (στʼ αγγλικά) την έκκληση ενός Ελληνοκύπριου για έμπρακτη αλληλεγγύη στον αγώνα των Τουρκοκυπρίων εργαζομένων.
Ένας φίλος εισηγείται τη διοργάνωση παράλληλου συλλαλητηρίου αλληλεγγύης στην Ελληνοκυπριακή κοινότητα
The strike is organized by the T/C Trade Unions, Political Parties and various NGOʼs
Read the announcement of the United Platform a united front of all the participants in the strike.
Η Γενική Απεργία οργανώνεται από τα Συνδικάτα, Πολιτικά Κόμματα και Μη-κυβερνητικές Οργανώσεις.
Διαβάστε την ανακοίνωση εδώ:
Also read the very interesting article on Cypriotism by a well known Turkish Cypriot intellectual and writer
By Ahmet An, Writer
January 2011
Και ένα ενδιαφέρον άρθρο ενός Τουρκοκύπριου διανοουμένου για τον Κυπριωτισμό ή αλλιώς για την Κυπριακή ταυτότητα.
Από Ahmet An, Συγγραφέα
Ιανουάριος 2011

Πνίγηκαν Κως και Ρόδος - Απίστευτες εικόνες καταστροφής


ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ

"Είναι ευτύχημα που δεν είχαμε θύματα. Η νύχτα ήταν εφιαλτική. Οι δρόμοι είχαν γίνει ποτάμια. Από το 1994 έχει να κάνει τέτοια κακοκαιρία."

Με αυτή τη δήλωση ο Μιχάλης Μαστής,.. υπεύθυνος ρεπορτάζ της εφημερίδας Ροδιακή αποτυπώνει τα όσα έζησαν από χθες το 

απόγευμα οι κάτοικοι της Ρόδου.

Το νερό δεν σταματούσε να πέφτει και να παρασύρει τα πάντα στο διάβα του. Ολο το νοτιοανατολικό κομμάτι του νησιού έγινε ποτάμι! Η πυροσβεστική δέχθηκε 100 κλήσεις και τα ορμητικά νερά παρέσυραν πάνω από 40 ΙΧ!

Ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε τις περιοχές πλημμυροπαθείς από Καλιθιές έως και Λίνδο.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετώπισαν οι περιοχές Aφάντου, Αρχαγγέλου, Καλάθου και Λάρδου από υπερχείλιση χειμάρρων που προκάλεσαν πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα, ενώ αρκετές ζημιές έχουν προκληθεί σε αγροτικούς δρόμους και καλλιέργειες.





Τραγική η εικόνα και στην Κω

Και στην Κω οι εικόνες ήταν απίστευτες. Η πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει για να απεγκλωβίσει τουλάχιστον 7 άτομα από υπόγεια, δέχθηκε συνολικά 200 κλήσεις, ενω έγιναν 40 απεγκλωβισμοί από ΙΧ!

Οι κάτοικοι είδαν τα ορμητικά νερά να παρασύρουν 70 ΙΧ!

Μετά την καταιγίδα η κακοκαιρία συνεχίστηκε με χαλαζόπτωση και στο νησί το έστρωσε μέχρι το λιμάνι



Aπομεινάρια μιας παλιάς ελληνικής εικόνας από το μέλλον

Η αθηναϊκη εξεγερση του Δεκεμβρη 2008 συνεβει πριν απο δυο χρονια αλλα η επιδραση της ειναι ακομη αισθητη παντου. Το ελληνικο αναρχικο κινημα, μια απο τις βασικοτερες δυναμεις πισω απο αυτα τα γεγονοτα συνεχιζει να διαδραματιζει κεντρικο ρολο στην χωρα, η οποια εχει εκτοτε αντιμετωπισει μια κατασταση οριακης χρεοκοπιας, την επιβολη μετρων λιτοτητας απο το IMF, και τρεις νεκρους τραπεζικους υπαλληλους.

 Το φασμα των διαφορετικων ομαδων και ατομων στην ελλαδα που προσδιοριζονται ως αναρχικοι, ελευθεριακοι ή αντιεξουσιαστες, ισως να ειναι μεγαλυτερο σε αριθμους και πολιτικη απηχηση απο τα αντιστοιχα αλλων ευρωπαϊκων χωρων, με τις διαδηλωσεις των αναρχικων να ελκουν χιλιαδες και μερικες φορες δεκαδες χιλιαδων διαδηλωτων στα μπλοκ τους. Ειναι ομως ενα μικρο μονο μερος των οργανωμενων εργαζομενων, συμπεριλαμβανομενων και των συνδικατων που συγκροτουν την αριστερα στην ελλαδα γενικοτερα. 

Άκρα του τάφου σιωπή από τις Δυτικές κυβερνήσεις για τον τύραννο Μουμπάρακ, την…

…μαριονέτα των Αμερικανών.


23 νεκροί διαδηλωτές εχθές στην Αλεξάνδρεια.
Protesters back on Egypt streets 
Crowds mass in major cities calling for President Mubarak to step down, as death toll from protests crosses 50...
Συνέχεια στο
"Al Jazeera"

Χάσαμε πολλά... ας μη χάσουμε και την ανθρωπιά μας!,

των Μάρω Δούκα και Ιωάννας Καρυστιάνη

Tο Άσυλο δεν είναι για τους παράνομους υπουργούς! Τελικά μόνο ένα άσυλο λειτουργεί τέλεια στον τόπο μας, το Κοινοβούλιο, και μόνο για παρανομήσαντες βουλευτές που δεν αίρεται η ασυλία τους, και παρανομήσαντες υπουργούς που προστατεύονται από τον κατάπτυστο και κραταιό νόμο τους.



Το Σύνταγμα κατοχυρώνει την ελεύθερη διακίνηση ιδεών παντού.
 Το πανεπιστημιακό άσυλο έχει ευρύτερο νόημα, την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όταν πλήττονται βάναυσα και, ιδίως στις μέρες μας, αποδεκατίζονται ραγδαία, σε βάρος όλων, Ελλήνων και μεταναστών, ηλικιωμένων και νέων. Ίσως οι ακαδημαϊκοί δάσκαλοι και φοιτητές στο σύνολό τους θα έπρεπε να σκεφτούν ότι η κοινωνία στρέφεται προς αυτούς προσδοκώντας πιο γενναία υπεράσπιση των δημοκρατικών θεσμών και του ρόλου των πανεπιστημίων στις ταραγμένες δύσκολες εποχές.
Ό,τι συμβαίνει στη Νομική δεν είναι μια δυσάρεστη κατάσταση, είναι μια δραματική κατάσταση. Αλλά αυτές τις μέρες κυριάρχησαν φωνές του τύπου «γιατί δεν συνέλαβαν τους μετανάστες στα Χανιά», «γιατί δεν τους πιάσανε στο βαπόρι μαζί με τον καπετάνιο», «γιατί δεν τους πέταξαν έξω από το κτίριο αμέσως», «ποιος τους υποκίνησε», «ποιος έφερε το κοπάδι στην πρωτεύουσα».

Η ομαδική απεργία πείνας μέχρις εσχάτων είναι απόφαση απελπισμένων ανθρώπων.
 Το μεταναστευτικό, με τις πολλές τους όψεις και πολλαπλές συνέπειες, δεν το δημιούργησαν οι ίδιοι οι μετανάστες για να στοχοποιούνται ως υπαίτιοι δεινών. Θα είναι ντροπή για τους έλληνες πολίτες να στραφούμε εναντίον τους, εναντίον θυμάτων. Χάσαμε πολλά, ας μη χάσουμε και την ανθρωπιά μας. Θα είναι η έσχατη ταπείνωση και ήττα. Ίσως δεν μας πολυαρέσει που κάποιοι άλλοι στις τωρινές συνθήκες αγωνίζονται με αποφασιστικότητα. Η πανεπιστημιακή κοινότητα έχει σπουδαίο και πολύπλευρο ρόλο να διαδραματίσει, να φωτίσει αιτίες, να συμβάλλει θετικά. Η Νομική Σχολή θα μπορούσε να αναλάβει πρωτοβουλίες επιστημονικού χαρακτήρα για τη διεθνοποίηση του μεταναστευτικού προβλήματος. Ήδη συμβαίνουν πολλά. Θα συμβούν και άλλα.
Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτή τη μεγάλη ανθρωπιστική και οικονομική κρίση μόνη της. Είναι άδικο και άθλιο να αφήνεται από την ΕΕ, τον ΟΗΕ και τις μεγάλες χώρες να πληρώνει τα σπασμένα από τους πολέμους και τις ληστρικές οικονομικές παρεμβάσεις τους.

Και η Παραγουάη αναγνώρισε το «ελεύθερο και ανεξάρτητο» Παλαιστινιακό κράτος


Η κυβέρνηση της Παραγουάης αναγνώρισε ως «ελεύθερο και ανεξάρτητο» κράτος την Παλαιστίνη στα σύνορά της πριν τον πόλεμο του 1967 και γίνεται μία ακόμη χώρα στην ομάδα των χωρών της Λατινικής Αμερικής που έχουν κάνει το ίδιο.


Υπενθυμίζεται ότι οι Βραζιλία, Αργεντινή, Χιλή, Περού, Βενεζουέλα και Βολιβία έχουν ήδη αναγνωρίσει την Παλαιστίνη. Το ίδιο αναμένεται να πράξει και η Ουρουγουάη, όπως έχει ανακοινώσει, μέχρι το 2012. Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ καταδίκασαν την απόφαση της Παραγουάης χαρακτηρίζοντάς την «αντιπαραγωγική και επιζήμια».
«Πιστή στην ειρηνιστική της φύση η Παραγουάη έχει υποστηρίξει τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας να συνεργαστεί ώστε να επιλυθεί η εδαφική διένεξη ανάμεσα στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου εξωτερικών της χώρας.
Παράλληλα, η Παραγουάη τονίζει την «πεποίθησή της ότι οι άμεσες διμερείς διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, οι οποίες είναι σήμερα αποτελματωμένες, είναι κρίσιμες για να επιτευχθεί ειρήνη και ασφάλεια».
Οι χώρες της Νότιας Αμερικής και του Αραβικού κόσμου αναμένεται να πραγματοποιήσουν στη Λίμα του Περού την τρίτη τους σύνοδο, από την 14η ως την 16η Φεβρουαρίου, ενισχύοντας τις σχέσεις των δύο αυτών ομάδων κρατών.

Μαρτυρία, εκτιμήσεις & βίντεο απο την απεργία πείνας στη Νομική

Δυο λόγια κατ’αρχάς για τους απεργούς πείνας…ή μάλλον τους ανθρώπους που έφτασαν στο σημείο άπο την πολιτική των γκέτο και της γραφειοκρατίας να κάνουν απεργία πείνας – και μάλιστα αποφασισμένοι μέχρι τέλους. Ας (ξανα)ξεκαθαριστεί πρώτα η εξής διαστρέβλωση- παρόλο που έχει τονιστεί επανειλημμένα: οι αποφάσεις για τους μετανάστες, παίρνονται απο τους ίδιους. Δεν δέχονται απολύτως καμία καθοδήγση,είναι μάλιστα σε περίπτωση αδιεξόδου ανοιχτοί, όπως αποδείχτηκε κι απο την έκβαση της χθεσινής βραδυάς, σε προτάσεις και διαπραγματεύσεις, αρκεί να τους εξασφαλιστεί οτι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν την απεργία πείνας, χωρίς να κινδυνεύουν.

Η Ιστορία της Ελληνικής βιομηχανίας αυτοκινήτου ….και η εξόντωσή της από την κρατικιστικό μοντέλο της Μεταπολίτευσης.


Υποχρέωσή μας να σας προειδοποιήσουμε , οτι το παρακάτω άρθρο είναι πάρα πολύ μεγάλο, περιέχει όμως πάρα πολλές πληροφορίες που αγνούμε, σχετικά με την ιστορία της ελληνικής βιομηχανίας αυτοκινήτου…… Οσοι , απο τους αναγνώστες διαθέτετε το χρόνο, όσα ακολουθούν, είναι πράγματι εντυπωσιακά:
Σημ. Φιλίστωρος: “ένα πολύ ενδιαφέρον οδοιπορικό για την, παντελώς άγνωστη σε πολλούς, Ιστορία της Ελληνικής βιομηχανίας αυτοκινήτου και την αργή εξόντωση της από την κρατικοδίαιτη λαίλαπα της Μεταπολίτευσης και την ΕΟΚ που κατήρηγησε τους προστατευτικούς για τα εγχώρια προϊόντα, δασμούς εισαγωγής. Θαυμάστε την αξιέπαινη και συγκινητική προσπάθεια που είχε γίνει στην Ελλάδα κατά το πρόσφατο παρελθόν με μηδενικά κεφάλαια και ανύπαρκτη τεχνογνωσία…”

Motorhead & Girlschool please don`t touch in 1981.






ΜΕΤΑΛΛΑ ΚΑΙ ΦΡΙΚΙΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80`...ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

..η ατυχία του να μην είσαι λαθραία χορεύτρια!

"Επιτέλους! O κύβος για την εκκένωση της Νομικής ερρίφθη..." Δήμος Βερύκιος
________

   
Θεώρησαν, βλέπετε, ότι κάτι τέτοιο θα τους χαλούσε τη μανέστρα του "αντί να μοιραστείτε τον πλούτο που σας αρπάξαμε, μοιραστείτε τη φτώχεια που σας ρίξαμε κι αλληλοσκοτωθείτε" κι έσπευσαν άρον άρον ν' αμολήσουν τη φαιά τσογλανοπαρέα (όπως έλεγε κι ο Χορός στους Αχαρνείς του Σαββόπουλου) του Μπουμπούκου και του Πρωτοσάλτε, ώστε να δηλητηριάσει την κοινωνία στοχοποιώντας τους εξαθλιωμένους απεργούς πείνας, ως αιτία όλων των κακών για τους έλληνες νεόπτωχους, ποντάροντας συγχρόνως στην υπαρκτή και λογική ανασφάλεια μιας χειμαζόμενης κοινωνίας! 

Ο Καραγκιόζης εντός μας

Tου Κωστα Λεονταριδη

Σύνθετη περίπτωση και διαφιλονικούμενη προσωπικότητα ο Καραγκιόζης. Τούρκοι και Ελληνες διεκδικούσαν την πατρότητά του, αντλήθηκαν επιχειρήματα από την προφορική παράδοση, τη λαογραφία και την καθημερινότητα, πρόσφατα παρενέβη και η UNESCO, που σαν μικροβιολόγος αποφάνθηκε ότι στις φλέβες του Καραγκιόζη κυλάει τουρκικό αίμα.Αντιδράσαμε τότε μπας και βρούμε το δίκιο μας, ακούστηκαν φωνές για εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης με τους γείτονες, ενώ από επίσημα χείλη εκφράστηκε κάτι πολύ πιστευτό: 
«ο Καραγκιόζης είναι αναπόσπαστο κομμάτι του δικού μας πολιτισμού».

Πιο ψύχραιμοι ημέτεροι μελετητές, με μπόλικη δόση διπλωματίας, αποδεικνύουν ότι ακόμα κι αν ο δύσμορφος χάρτινος ήρωας πλάστηκε στην Ανατολία, μετακομίζοντας στα δικά μας εδάφη σταδιακά εξελληνίστηκε, υιοθέτησε γλώσσα και συνήθειες, ελαττώματα και προτερήματα της φυλής. Ο Καραγκιόζης έγινε λαϊκός ήρωας πρώτης γραμμής, ευέλικτος και ευπροσάρμοστος στις κοινωνικές και ιστορικές συγκυρίες, πανταχού παρών, υπάκουος στον χρήστη του και κατανοητός απ’ όλους τους θεατές του. Στα επιδέξια χέρια του Μόλλα, του Χαρίδημου, του Σπαθάρη και τόσων άλλων, ο Καραγκιόζης γινόταν πότε γιατρός, πότε φούρναρης και πότε δάσκαλος, άλλοτε νταής κι άλλοτε καρπαζοεισπράκτορας, διατηρώντας πάντα ακμαίο το ηθικό και το θράσος του, φύτρωνε εκεί που δεν τον έσπερναν, καταφερτζής και αισιόδοξος ακόμα κι όταν πέθαινε της πείνας.

Στο πανί του θεάτρου σκιών, όλος ο θίασος φώτιζε επί σειρά δεκαετιών, σε πόλεις και χωριά, βουνά και νησιά, την Ελλάδα της στενωπού που διατηρούσε βαθιά πίστη στον από μηχανής Θεό της. Σταθερή αξία ο Καραγκιόζης, παρενέβαινε με τις φτωχές του (αλλά για διάστημα μιας-δύο ωρών ψυχοτονωτικές) δυνάμεις στις καρδιές των Ελλήνων.

Σήμερα που η στωική του συμβία Αγλαΐα, τα τέκνα του Κολλητήρι, Μιρικόκος και Κοπρίτης, ο ραγιάς φίλος του Χατζηαβάτης, ο ανόθευτος μπάρμπα Γιώργος, ο ωραιοπαθής Μορφονιός τείνουν να γίνουν μουσειακό είδος, τεμαχίζεται κατά βούληση ο χαρακτήρας του Καραγκιόζη. Δημόσια πρόσωπα, καβγαδίζοντας, χρησιμοποιούν το όνομά του αποκλειστικά ως ύβριν και τα δύσοσμα ή φαιδρά πεπραγμένα τα βαφτίζουν καραγκιοζιλίκια. Ωστόσο, όταν μια επιλογή δεν είναι ποινικά κολάσιμη, πόσοι από εμάς δεν υποδυόμαστε κάποια στιγμή από ανάγκη ρόλο Καραγκιόζη; Πόσοι δεν συνάπτουμε συμμαχίες και φιλίες με άτομα που πληρούν όλα τα στοιχεία ταυτότητας ενός Καραγκιόζη; Πόσοι δεν έχουμε βοηθηθεί από κάποιον Καραγκιόζη ή έχουμε καλύψει ευθύνες μας πίσω από την καμπούρα του;

Η εξήγηση του Διονύση Σαββόπουλου «κείνο που με τρώει κείνο που με σώζει είναι που ονειρεύομαι σαν τον Καραγκιόζη…» αποκαθιστά σε βάθος ψυχής την άρρηκτη σχέση του καθενός «καθωσπρέπει» δυτικόφρονα από εμάς, με τον ελληνοπρεπέστατο ανατολίτη χάρτινο αδελφό.

Στη χώρα του μεγάλου, του ωραίου και του αληθινού!

antistachef

Ένας Έλληνας φοιτητής στην Τουρκία γράφει για τα Πανεπιστήμια εδώ και εκεί

Είναι μια επιστολή Έλληνα φοιτητή που σπουδάζει στην Τουρκία (μην σας φανεί απίθανο πριν τη διαβάσετε). Τη δημοσιεύει το capital.gr με ένα εισαγωγικό σχόλιο του Θανάση Μαυρίδη. Ίσως δεν είναι όλη η εικόνα, αλλά είναι ασφαλώς ένα μέρος της που αξίζει να ξέρει κανείς και να παίρνει σοβαρά υπόψη. Το Yeditepe University έχει την έδρα του στην ασιατική πλευρά της Πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την.

Ο Παναγής Γερμενής σπουδάζει στην Τουρκία. Μας έστειλε μία επιστολή που πραγματικά μας έκανε να μελαγχολήσουμε. Ο Παναγής περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στη γειτονική μας χώρα, δίνοντας μία διαφορετική εικόνα από τα στερεότυπα που έχουμε υπόψη μας. Διαβάστε προσεκτικά τι γράφει ο φίλος μας και έπειτα πάμε για καφέ. Καφέ πικρό, της παρηγοριάς...

Η επιστολή

Εν ψυχρώ εκτέλεση διαδηλωτή στην Αίγυπτο από τις ορδές του Μουμπάρακ[VIDEO]

Το βίντεο ντοκουμέντο τραβήχτηκε από συνεργάτη του Associated Press στην Αίγυπτο και δείχνει την εν ψυχρώ εκτέλεση ενός διαδηλωτή, στη μέση του δρόμου, από τις ορδές του δικτάτορα Μουμπάρακ.

Προσοχή - το βίντεο περιέχει όλη τη σκηνή. Αν δεν αντέχετε μια τέτοια εικόνα, καλύτερα να μην το δείτε. 

video.ap.org/?f=None&pid=oT7qj_wiVHTbYae3scwok4_irYjJ2R8Z

AΙΓΥΠΤΟΣ- Live Stream ΑΠΟ ΑL JAZEERA

Al Jazeera English - Live Streams - Watch Now - Al Jazeera English

Κατελήφθη το κεντρικό αστυνομικό τμήμα της πόλης Σουέζ. Ο λαός κατέσχεσε όλο τον εξοπλισμό των δυνάμεων καταστολής...οι πολίτες κυνηγούν τους μπάτσους σε όλη τη πόλη...

Φωτο Nasim Alatras

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΤΟΥ

«Το χρέος της Ελλάδας είναι πρωτοφανές»
Σύμφωνα με στοιχεία του Δ.Ν.Τ. το χρέος της Ελλάδας (δημόσιο και ιδιωτικό) είναι στο 179% του Α.Ε.Π. Ας δούμε λίγο τα χρέη (δημόσια και ιδιωτικά) των άλλων χωρών:
Ιαπωνία: 197,2% του Α.Ε.Π.
Ολλανδία: 234%
Ιρλανδία: 222%
Βέλγιο: 219%
Ισπανία: 207%
Πορτογαλία: 197%
Ιταλία: 194%
Μέσος όρος για Ε.Ε.: 175% του ευρωπαϊκού Α.Ε.Π.
Ποια είναι η Ελληνική «ιδιαιτερότητα»;
Η Ελλάδα λοιπόν κάνει την πρωτοτυπία να μεταφέρει τα χρέη του ιδιωτικού τομέα στο δημόσιο. Γιατί το Ελληνικό κράτος όχι μόνο κάνει τα στραβά μάτια σε μια σειρά από ανοιχτές παρανομίες (π.χ. εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία) αλλά στερεί προκλητικά από το δημόσιο τους βασικούς του πόρους, προτιμώντας να φαίνεται ένα χρεοκοπημένο κράτος παρά ένας ανίκανος ιδιωτικός τομέας. Κι όλα αυτά χωρίς να αναφερθούμε στις κάθε τύπου επιδοτήσεις.

Μετανάστες... Από το «Εδώ Πολυτεχνείο» υπουργοί του «Αιδώς Ασυλοφαγείο»



Πρώτον, οι μετανάστες είναι άνθρωποι. Κάθε πολιτική πράξη, κάθε πολιτική τοποθέτηση, κάθε πολιτική πρόταση γύρω από το ζήτημα του μεταναστευτικού προβλήματος κρίνεται και αποκαλύπτεται, κατ' αρχάς, από αυτό: Από το αν προσεγγίζει το πρόβλημα με αφετηρία ότι έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους (με ό,τι αυτό σημαίνει για τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους) ή από το αν, τελικά, εισηγείται - όποιον μανδύα κι αν μετέρχεται ο λόγος της - την αντιμετώπιση των μεταναστών σαν να ήταν «ζώα», «υπάνθρωποι», «εγκληματίες» και ως εκ τούτου παρείσακτοι.

Στη δεύτερη περίπτωση, οι μετανάστες χρησιμοποιούνται για τη διάχυση στην κοινωνία του δηλητηρίου της απανθρωπιάς, του ρατσισμού και της πατριδοκαπηλίας.

ΟΟΟΥΥΥΦΦ!!! Μεσογειακοί αγώνες τέλος!


Γελάμε τώρα..(;)Η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων συνεδρίασε έκτακτα στο Παρίσι κι αποφάσισε την αφαίρεση των Μεσογειακών Αγώνων από Βόλο και Λάρισα το 2013. Μετά το ΔΝΤ η επιτροπή είχε ρωτήσει πολλές φορές την ελληνική κυβέρνηση αν θα μπορέσει να τους διοργανώσει κι είχε λάβει θετικές απαντήσεις. Όμως τα έργα καθυστερούσαν κι η μια αναβολή έφερνε την άλλη. Μέχρι που μας τους πήραν.

Κλειστή η Τούμπα με Ολυμπιακό

Κλειστή η Τούμπα με ΟλυμπιακόΟριστικά χωρίς τη συμπαράσταση των οπαδών του θα παίξει ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο της Τούμπας στον επαναληπτικό των 8 του Κυπέλλου ΟΠΑΠ. Οι Θεσσαλονικείς είχαν ασκήσει έφεση ώστε να «σβηστεί» η ποινή της μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών που τους είχε επιβληθεί για τα επεισόδια στον Βόλο, η οποία, όμως,

απορρίφθηκε.
 Η δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ, όπως λίγο έως πολύ αναμενόταν δεν έκανε δεκτή την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και έτσι η ρεβάνς στο ζευγάρι ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία οπαδών του «Δικεφάλου του Βορρά» στις εξέδρες.

«Μπορεί να καταστραφεί η ομάδα και να αποχωρήσει ο Ζαγοράκης. Θα δημιουργηθεί ζημιά ενός εκατομμυρίου ευρώ. Εάν παραμείνει η απόφαση δεν ξέρουμε πως θα ελέγξουμε τον κόσμο μας», ήταν μερικά από τα… επιχειρήματα της νομικής υπηρεσίας του ΠΑΟΚ, τα οποία δεν ήταν ικανά να αλλάξουν την απόφαση των δικαστών, η οποία ήταν ομόφωνη.


sport-fm

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΑΝΑΚΟΝΤΑ-[VIDEO]

 
Δεκαετία του '80 στον Αμαζόνιο, Λατινική Αμερική...Ενα από τα μεγαλύτερα φίδια στον πλανήτη, η Ανακόντα έχει καταβροχθίσει κάτι μεγάλο!

Η έκπληξη είναι μεγάλη όταν ο κόσμος αντιλαμβάνεται τι υπάρχει μέσα στην κοιλιά του ερπετού...
Προσοχή σοκ εικόνα στο τέλος του βίντεο




 ΠΗΓΗ:
εδώ