ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Μας έχουν ΜΑΤιάσει - και δεν είναι αστείο, υπάρχει κόσμος που χύνει το αίμα του




Ο blogger που είχε συλληφθεί στην πορεία για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου αποφυλακίστηκε, μαζί με μερικούς ακόμα ανήλικους συλληφθέντες (παρεμπιπτόντως, επειδή το άκουσα και αυτό, τι ακριβώς περιμένει ο κόσμος από τους νέους; Να κάτσουν άπραγοι όταν τους καταδικάζουν ως "χαμένη γενιά" στην εξόντωση/εξαθλίωση; ).

Την ίδια ώρα βέβαια, το κράτος συνεχείζει, και δεν είναι μόνο η καταστολή των πορείων, αλλά και ξυλοδαρμοί συνδικαλιστών από ΠΑΣΟΚους παρακαλώ ("σήκω Αντρέα για να δεις τα παιδιά της αλλαγής"), και πολλά ακόμα.

Για όσους ενδιαφέρονται, υπάρχει και λογαριασμός αλληλεγγύης που έχει ανοίξει για να καλυφθούν τα δικαστικά παράβολα των συλληφθέντων (εδώ).



Μητέρα 15χρονου συλληφθέντα στις 6/12: «Το παιδί μου φτύνει αίμα τρεις ημέρες μετά»


Εργοδοτικές και κυβερνητικές επιθέσεις στο μαχόμενο εργατικό κίνημα
Τις προηγούμενες μέρες πληθαίνουν τα περιστατικά τραμπούκικων επιθέσεων και σχεδιασμένων στοχοποιήσεων από εργοδότες, εταιρείες και κρατικούς-κυβερνητικούς «συνδικαλιστές». Πρωταγωνιστές στις επιθέσεις στελέχη της ΠΑΣΚΕ, οι οποίοι απ΄ ότι φαίνεται έχουν πάρει «ιδιαίτερα μαθήματα» από τα στελέχη του ακροδεξιού ΛΑΟΣ με τα οποία είναι «συνεταίροι» στην κυβέρνηση σωτηρίας του κεφαλαίου.

Έτσι, την Δευτέρα 5/12 επίθεση ασφαλιτών και τραμπούκων στελεχών της ΠΑΣΚΕ δέχθηκε ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζόμενων στο "ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ" Αντώνης Σταματόπουλος και εκπρόσωπος των απολυμένων του Μετρό, αμέσως μετά από συνεδρίαση του «συντονιστικού των συγκοινωνιών». Τους ακινητοποίησαν στην έξοδο του κτιρίου με «σπρέϊ πιπεριού» και τους ξυλοκόπησαν, στέλνοντάς τους στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Είχε προηγηθεί άλλο περιστατικό, όπου η εργοδοσία της εταιρείας σεκιούριτι ICTS οργάνωσε και καθοδήγησε ομάδα 80 περίπου τραμπούκων, που επιτέθηκαν και προπηλάκισαν λεκτικά αλλά και σωματικά τους συνδικαλιστές από το συνδικάτο του αεροδρομίου, την Π.Ο.Υ.Α.Χ.Φ, το ΕΚΑ, το υπό ίδρυση σωματείο Κ.Σ.Υ.Α, γιατί συμμετείχαν σε τριμερή συνάντηση στην επιθεώρηση εργασίας Παλλήνης για υπόθεση απόλυσης εργαζόμενης, με στόχο να ακυρώσουν την συνάντηση.

.
Εργοδοτική τρομοκρατία και αυταρχισμός είναι και η κίνηση της εταιρείας «Γερολυμάτος cosmetics» στα Οινόφυτα, η οποία έχει αποφασίσει να πετάξει στο δρόμο τους περίπου 350 εργαζόμενους. Αξιοποιώντας την «νέα» αντεργατική νομοθεσία που ψήφισε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ για την εκ περιτροπής εργασία, η εταιρεία ανακοίνωσε στους εργαζόμενους με ένα e-mail, ότι από την 1 Δεκέμβρη θα εργάζονται «τυπικά» μια φορά τη βδομάδα, δηλαδή με ένα μεροκάματο και ένα ένσημο τη βδομάδα, χωρίς να προσέρχονται στο χώρο εργασίας! Οι εργαζόμενοι της εταιρείας έχουν κινητοποιηθεί, περιφρουρώντας τις αποθήκες και τις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Αντίστοιχα, οι εργαζόμενοι στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, περιφρουρώντας την στην έδρα της εταιρείας, επειδή διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους 5 και 6 μηνών. Τρομοκρατική και αυτή η εργοδοτική πρακτική της απλήρωτης εργασίας, που λειτουργεί ως στυγνή μορφή ομηρίας των εργαζομένων μπροστά στο φάσμα της ανεργίας.

Και φυσικά η ηρωική απεργία των εργατών της «Χαλυβουργίας Ελλάδας», που συνεχίζεται μαχητικά, δείχνοντας το δρόμο σε όλους τους εργαζόμενους. Κάθε χώρος δουλειάς, κάθε εταιρεία, κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία πρέπει να γίνει μια «Χαλυβουργία», και όλη η εργατική τάξη μια μεγάλη, συντονισμένη και αποφασισμένη «Χαλυβουργία», ένα μέτωπο ρήξης και ανατροπής μαζί με όλο το λαό, για να ανατραπούν ο εργασιακός τους μεσαίωνας, η επίθεση, η κυβέρνηση και η πολιτική τους!

Δεν θα τους περάσει!

Έξω οι εργοδοτικοί και κυβερνητικοί τραμπούκοι από τα συνδικάτα!
Συνέχιση και κλιμάκωση των εργατικών αγώνων για την ανατροπή της κυβέρνησης Παπαδήμου και του κοινωνικού σφαγείου κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ.
Και για επιδόρπιο, απολαύστε ξανά και ξανά τα 

ΜΑΤ και του; ασφαλίτες σε μεγάλες στιγμές 

"δόξας": 
                                                          

Δεν υπάρχουν σχόλια: