ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΝΑΝΙ, ΝΑΝΙ, Η ΝΑΝΑ…



Ποτέ δεν ενθουσιαζόμουν με τους “ποιοτικούς” Έλληνες καλλιτέχνες που πρέπει ντε και καλά να τους βγάζουμε το καπέλο. Γενικά δεν μου αρέσει να τοποθετούμε ανθρώπους σε βάθρο. Ένας από αυτούς είναι και η Νανά Μούσχουρη. H οποία προέβη σε γελοίες δηλώσεις  στην γερμανική «Welt online».
Μερικές από τις δηλώσεις της ήταν οι παρακάτω:
“Όλοι είναι δυσαρεστημένοι με τους Έλληνες σήμερα, κάτι που κατανοώ και θεωρώ σωστό. Είμαι θυμωμένη με τους Έλληνες και προπαντός με τους πολιτικούς που είναι υπεύθυνοι για τα προβλήματα”.
“Χρειαζόμαστε την Ευρώπη, όλοι μας. Ακόμη και οι Έλληνες πρέπει να μάθουν ότι πρέπει να εξοφλούν τα χρέη τους. Τα τελευταία 30 χρόνια, από τότε που μπήκαμε στην Ε.Ε, ζούσαμε σε ένα ψέμα, μέσα σε μια ψεύτικη ευημερία. Και πιο εύποροι ήταν αυτοί που επέλεξαν ποιοι θα τους κυβερνούν. Οι σοσιαλιστές έφεραν τη χώρα στην κατάσταση που είναι σήμερα. Ενθάρρυναν τους ψηφοφόρους τους να πιστεύουν ότι δε χρειάζεται να εργάζονται πολύ στις σίγουρες και καλοπληρωμένες δουλειές τους”.

“Η Ελλάδα χρειάζεται την Ευρώπη περισσότερο, απ’ ότι η Ευρώπη χρειάζεται την Ελλάδα”.
“Καταλαβαίνω απόλυτα τον θυμό των Γερμανών. Όταν κάποιος δανείζεται συνέχεια και δεν τα επιστρέφει, ο άλλος είναι λογικό να εκνευρίζεται», συμπληρώνοντας: «Έχω μάθει να εργάζομαι έντιμα. Τίποτα δεν χαρίζεται. Συμφωνώ απόλυτα με την στάση της Άγκελα Μέρκελ”.
Η κα. Μούσχουρη, υποπίπτει σε ένα πλήθος σφαλμάτων. Δεν είναι όλοι δυσαρεστημένοι με τους Έλληνες, αλλά μόνο αυτοί που κουνάνε το δάχτυλο και απαιτούν από τον λαό να θυσιαστεί. Να είστε θυμωμένη με τους πολιτικούς και με όσους είχαν κάνει το ρουσφέτι επάγγελμα. Την Ευρώπη, όπως έχει διαμορφωθεί, δεν την χρειαζόμαστε και δεν την θέλουμε. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για τους Έλληνες, αλλά για όλους τους λαούς.
Κανείς δεν θέλει μια Ευρώπη των τοκογλύφων, του αυταρχισμού, της φτώχειας και της αναιμικής δημοκρατίας. Ακόμη κα. Μούσχουρη, οι Έλληνες δεν εξοφλούν τα χρέη τους, αλλά τα χρέη που δημιούργησαν αυτοί που τώρα μας “σώζουν”. Μην τα μπερδεύετε. Η Ε.Ε. εννοείται ότι είναι ένα συνονθύλευμα που δεν βασίζεται στην αλληλεγγύη, αλλά στην νομισματική δέσμευση των φτωχότερων κρατών απέναντι στα πιο ισχυρά. Θα συμφωνούσα μαζί σας, αν λέγατε και μια παραπάνω κουβέντα γι’ αυτά τα θέματα κι όχι να μας λέτε το χιλιοειπωμένο ποίημα των κομματόσκυλων και των οσφυοκαμπτών που διορίστηκαν στο δημόσιο. Αν και δεν φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι για την κατάντια.
Τέλος, κα. Μούσχουρη, μην γλείφετε τους Γερμανούς επειδή θα δώσετε συναυλία στην Γερμανία. Μπορεί να τα φέρει έτσι η ζωή που να θέλετε να κάνετε κι εδώ ζωντανή εμφάνιση. Ξέρετε, τα ένσημα της σύνταξης. Σε όλη σας την συνέντευξη είστε θυμωμένη και νιώθετε ντροπή για τους Έλληνες, αλλά πουθενά δεν αναφέρεστε για τις μεθοδεύσεις των Γερμανών, ούτε για το πως πέρα των Ελλήνων, Ιταλοί, Ισπανοί και Πορτογάλοι, αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα. Δεν νιώθετε τίποτα για τα προβλήματα του ελληνικού λαού, ούτε θυμώνετε με το είδος της…”βοήθειας” που δεχόμαστε με αιματηρό τόκο. Αν δεν πάσχετε από γεροντική άνοια, τότε κα. Μούσχουρη, μάλλον θα πρέπει να προσέχετε πως μιλάτε, καθώς αν είστε καλλιτέχνις, οι δηλώσεις σας, τραβούν περισσότερα φώτα.
Όταν η χώρα σου περνάει δύσκολα κι εσύ βάζεις ένα ακόμη λιθαράκι στην απαξίωσή της, τότε μάλλον δεν σέβεσαι ούτε καν αυτά που έχεις τραγουδήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: