ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Τραγωδία. Νεκρός ο Βαγγέλης Λειβαδάς απο φωτιά στο διαμέρισμά του

A12534B8F20FED6320DA8F185B29A7CC
Νεκρός ο θεατρικός επιχειρηματίας Βαγγέλης Λειβαδάς μετά απο φωτιά στο διαμέρισμά του.
Νεκρός ανασύρθηκε πριν από λίγη ώρα ο θεατρικός συγγραφέας κι επιχειρηματίας, Βαγγέλης Λειβαδάς, ενώ με αναπνευστικά προβλήματα και με ισχυρό σοκ παρελήφθη και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο η σύντροφος της ζωής του,  ηθοποιός Σμαρούλα Γιούλη,  μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα του τρίτου ορόφου σε πολυκατοικία στην οδό Κολοκοτρώνη 19 στη Γλυφάδα Αττικής.
Ο Βαγγέλης Λειβαδάς έχει υπάρξει ένας απο τους σημαντικότερους θεατρικούς παραγωγούς στη νεώτερη ιστορία του αθηναϊκού θεάτρου.

Από παιδί ακόμα μαγεύτηκε από τον κόσμο του θεάτρου. Η πρώτη του δουλειά ως παραγωγός ανέβηκε στο θέατρο το 1958 και από τότε μέχρι σήμερα έχει στο ενεργητικό του πάνω από 360 παραγωγές, που περιλαμβάνουν από το αρχαίο ελληνικό θέατρο, το κλασσικό θέατρο, ως την επιθεώρηση, την οπερέτα το μιούζικαλ, και γενικότερα από όλο το φάσμα του θεατρικού ρεπερτορίου. Ο Βαγγέλης Λιβαδάς είναι παντρεμένος με την μεγάλη πρωταγωνίστρια του θεάτρου και του κινηματογράφου, Σμαρούλα Γιούλη, από τα πρώτα του επιχειρηματικά βήματα στο χώρο του θεάτρου.
Ο Βαγγέλης Λειβαδάς συνεχίζοντας την πλούσια θεατρική δραστηριότητά του, εξακολουθεί να πρωτοστατεί στο ανέβασμα έργων από όλο το φάσμα του θεατρικού ρεπερτορίου, στα θέατρα ΑΜΙΡΑΛ – ΒΕΜΠΟ – ΠΑΡΚ – ΣΜΑΡΟΥΛΑ και παλαιότερα στα θέατρα ΚΑΛΟΥΤΑ – ΔΙΟΝΥΣΙΑ – ΑΚΑΔΗΜΟ.
Έχει μετακαλέσει κατ΄ επανάληψη ξένους σκηνοθέτες, χορογράφους, σκηνογράφους, φωτιστές για το ανέβασμα διεθνώς γνωστών πολυπρόσωπων και πολυδάπανων μιούζικαλ όπως: CHICAGO, WOMAN OF THE YEAR, ANIMA NERA, GUYS AND DOLLS, HELLO DOLLY, SWEET CHARITY, κ.λ.π πάντα με πρωταγωνίστρια την Σμαρούλα Γιούλη, τα μιούζικαλ ΑΝΤΙΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ, GREASE, και κλασσικότερων επίσης έργων όπως: ΣΥΡΑΝΟ ΝΤΕ ΜΠΕΡΖΕΡΑΚ, ΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΡΑΜΑΖΩΦ κ.λ.π.
Ίδρυσε το «Αμφιθέατρο» το 1975 και μετέτρεψε το Θέατρο Καλουτά σε αμφιθέατρο , για τις ανάγκες των έργων και εκεί παρουσίασε τον « Ερωτόκριτο », του Κορνάρου, την « Οδύσσεια » κ.α. Στη συνέχεια δε και για πρώτη φορά την εποχή εκείνη ως θεατρικός παραγωγός ανεβάζει στο Θέατρο του Ηρώδου του Αττικού τη «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη με πρωτοφανή επιτυχία.
Ο Βαγγέλης Λειβαδάς ανέβασε στα θέατρα του έργα σχεδόν όλων των Ελλήνων συγγραφέων όπως: Γρηγόρη Ξενόπουλο, Σπύρο Μελά, Δημήτρη Ψαθά, Γιώργο Ρούσσο, Νίκο Τσιφόρο, Κώστα Πρετεντέρη, Ηλία Λυμπερόπουλο, Κώστα Νικολαϊδη, Αλέκο Σακελλάριο Νίκο Φώσκολο, Παύλο Μάτεσι, Ασημάκη Γιαλαμά, Μέντη Μποστ, Κώστα Μουρσελά, Γιάννη Ξανθούλη, Λάκη Λαζόπουλο, Γιώργο Σκούρτη, Δημήτρη Ευθυμιάδη, Γιώργο Λαζαρίδη κ.α. Έχει τιμηθεί ιδιαίτερα από την Εταιρεία Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων (Ε.Ε.Σ) για την πολύπλευρη πολυετή του προσφορά στο Ελληνικό Θέατρο.
Ανάμεσα στους καλλιτέχνες από το χώρο του θεάτρου και όχι μόνο, που έχει συνεργαστεί ο Βαγγέλης Λιβαδάς είναι θα βρούμε τους σκηνοθέτες: Κώστα Μιχαηλίδη, Μίνω Βολανάκη, Κώστα Τσιάνο, Σπύρο Ευαγγελάτο, Γιώργο Θεοδοσιάδη, Κώστα Μπάκα, Γιάννη Δαλιανίδη, Γιώργο Αρμένη και από την νεότερη γενιά με τους Σταμάτη Φασουλή, Πντελή Βούλγαρη, Μανούσο Μανουσάκη, Ρέινα Εσκενάζυ, Αντώνη Καλογρίδη, Βλαδίμηρο Κυριακίδη, Γιάννη Καραχισαρίδη, Γιάννη Ιορδανίδη, Κώστα Αρζόγλου, Γιάννη Κακλέα, Κοραή Δαμάτη κ.α. Τους συνθέτες: Mίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζηδάκη, Σταύρο Ξαρχάκο, Κώστα Καπνίση, Γιώργο Χατζηνάσιο, Γιάννη Σπανό, Γιάννη Μαρκόπουλο, Σταμάτη Κραουνάκη, Διονύση Τσακνή , Γιώργο Μουζάκη, Μίμη Πλεσσα, Γιώργο Κατσαρό, Γιώργο Θεοδοσιάδη , Δημήτρη Παπαδημητρίου, Αλέξη Παπαδημητρίου, Στέφανο Κορκολή, Σταμάτη Σπανουδάκη κ.α. Τους τραγουδιστές: Γρηγόρη Μπιθικώτση, Γιάννη Πάριο, Τόλη Βοσκόπουλο, Αντώνη Καλογιάννη , Μαργαρίτα Ζορμπαλά, Βίκυ Μοσχολιού, Γιώργο Μητσάκη, Αφροδίτη Μάνου, Γίαννη Μηλιώκα, Βασίλη Σκουλά, Αλέξανδρο Χατζή, Λένα Αλκαίου, Γιάννη Ντουνιά, Καλλιόπη Βέττα, Μαρία Σουλτάτου , Αναστασία Μουτσάτσου και άλλοι.
Συνεργάστηκε με σπουδαίους σκηνογράφους: Σπύρο Βασιλείου, Γιώργο Βακαλό, Βασίλη Φωτόπουλο, Μάριο Αγγελόπουλο, Μαριλένα Αραβαντινού, Γιώργο Πάτσα, Νίκο Πολίτη, Νίκο Πετρόπουλο, Γιάννη Καρύδη, Αντώνη Κυριακούλη, Νίκο Μουκελή, Νίκο Στεφάνου, Βασίλη Βρασιβανόπουλο, Μάρκο Ζέρβα, Σίμο Καραφύλλη, Μανώλη Μαριδάκη, Πέτρο Καπουράλη, Γιώργο Ασημακόπουλο, Αντώνη Χαλκιά, Μιχάλη Σδούγκο, Δέσποινα Βολίδη κ.α. Τους χορογράφους :Γιάννης Φλερύ, Φωκάς Ευαγγελινός, Χάρης Μανταφούνης, Λεωνίδας Ντεπιάν Φώτης Μεταξόπουλος, Ντίνος Ψαρέλης, Δόνη Μιχαηλίδου,
Βασίλης Μυριανθόπουλος, Δημήτρης Παπάζογλου κ.α.
Ο κατάλογος των πρωταγωνιστών και γενικά των ηθοποιών που έχουν συνεργαστεί μαζί του είναι τεράστιος, ατελείωτος και συνεχιζόμενος. Από την παλιότερη λαμπρή γενιά: Λάμπρο Κωνσταντάρα, Μίμη Φωτόπουλο, Δέσπω Διαμαντίδου , Σαπφώ Νοταρά, Δημήτρη Ποταμίτη, Βασίλη Διαμαντόπουλο, Θανάση Βέγγο, Ντίνο Ηλιόπουλο, Ρένα Βλαχοπούλου, Νίκο Σταυρίδη, Διονύση Παπαγιαννόπουλο, Κάκια Αναλυτή, Κώστα Ρηγόπουλο, Σταύρο Παράβα, Μίμη Χρυσολάλλη κ.α.
Κατά τη διάρκεια της πολύχρονης παρουσίας στο θεατρικό στερέωμα, ο Βαγγέλης Λειβαδάς και οι Θεατρικές Επιχειρήσεις του, έχουν συνδέσει το όνομά τους με την ποιότητα και την καινοτομία, τιμώντας έτσι την εμπιστοσύνη του κοινού. Τα ίδια θέατρα που εδώ και 47 χρόνια αγαπήθηκαν και αποτέλεσαν τόπους συνάντησης, απασχόλησαν τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, έγιναν τα θέατρα των μεγάλων επιτυχιώ , είναι πλέον θεατρικά ορόσημα για την πρωτεύουσα και πόλοι έλξης για τους θεατρόφιλους όλης της Ελλάδας.
Στόχοι του ήταν να κάνει μόνο σημαντικές δουλειές, γιατί σεβάστηκε και σέβεται το θεατή και τον εαυτό του.
Αλλά η εικόνα του Βαγγέλη Λειβαδά, ως επιτυχημένου θεατρικού παραγωγού δεν θα έπρεπε να κρύβει ένα άλλο ακόμα σπουδαίο συντελεστή της προσωπικότητας του, ενός ακούραστου κυνηγού νέων ταλέντων καθώς και ενός πολύτιμου βοηθού στο ξεκίνημα τους. Είναι πάμπολλοι, οι παλαιότεροι και σχεδόν όλοι οι τωρινοί, γνωστοί μας επώνυμοι του ελληνικού θεάτρου, τόσο θιασάρχες, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, χορογράφοι, όσο και οι συγγραφείς που πρωτοεμφανίστηκαν στο θέατρο χάρη στη πείρα και στη συμπαράσταση του Βαγγέλη Λιβαδά.
Ο Βαγγέλης Λειβαδάς πιστεύει ότι το θέατρο είναι «Ενός ανδρός αρχή» και ότι παραγωγός στο χώρο του θεάτρου σημαίνει να είσαι «οπαδός του κινδύνου». Οι συνεργάτες του τον αποκαλούν «ο φωνακλάς του θεάτρου», Ο ίδιος παραδέχεται: «Φωνάζω, όμως νομίζω ότι είμαι ευγενής. Και δεν υποκρίνομαι. Λέω μόνον την αλήθεια. Φωνάζω γιατί νοιάζομαι, γιατί έχω αγωνία. Δεν κοιμάμαι τα βράδια. Τρελαίνω τους ανθρώπους που δουλεύουν μαζί μου. Ομως, δεν μπήκα στο θέατρο για να κάνω μια περιουσία. Μπήκα γιατί μου αρέσει να αγωνίζομαι για το θέατρο»..

Δεν υπάρχουν σχόλια: