ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ανθήλη: Ένα χωριό δεν πληρώνει το χαράτσι της ΔΕΗ!


Ενα ολόκληρο χωριό της Φθιώτιδας αρνείται να πληρώσει το τέλος ακινήτων με τον λογαριασμό της ΔΕΗ. Οι κάτοικοι της Ανθήλης τις επόμενες ημέρες ξεκινούν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ σκοπεύουν να εξαντλήσουν όλα τα ένδικα μέσα για να πετύχουν τον σκοπό τους.

Την ερχόμενη Τετάρτη έχουν προγραμματίσει λαϊκή συνέλευση στην κεντρική πλατεία του χωριού με θέμα συζήτησης την εξεύρεση τρόπων αποφυγής του ειδικού τέλος ακινήτων.

Οι κάτοικοι του χωριού Ανθήλη του δήμου Λαμίας δηλώνουν πλήρη αδυναμία ανταπόκρισης στο ειδικό τέλος που προωθεί μέσω της ΔΕΗ το υπουργείο Οικονομικών. Η αντίδραση των περίπου 2.000 κατοίκων έρχεται έπειτα από προτροπή του πολιτιστικού συλλόγου της περιοχής αφού, όπως λέει στην «Espresso» ο πρόεδρός του Μπάμπης Ευαγγελίου: «Η κυβέρνηση ζητάει από συνταξιούχους των 350 ευρώ να πληρώσουν ένα χαράτσι που φτάνει τα 280 με 300 ευρώ. Αυτό είναι αδύνατον. Προσανατολιζόμαστε σε μια μαζική απόφαση άρνησης πληρωμής, αφού αυτό είναι το κύριο θέμα συζήτησης στα καφενεία του χωριού. Η ανεργία και η ανέχεια έχουν χτυπήσει κόκκινο στην περιοχή. Εχουμε μείνει μόνο άνεργοι και συνταξιούχοι».Ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού, αφουγκραζόμενος την αγανάκτηση του κόσμου, έχει προγραμματίσει για τις 7.00 το απόγευμα της Τετάρτης στην πλατεία του χωριού συγκέντρωση-ενημέρωση για το πώς θα οργανωθούν οι κάτοικοι.

«Θα μαζευτούμε για να δούμε τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο και να δούμε τι προτάσεις έχουν να κάνουν οι ίδιοι οι κάτοικοι για τον τρόπο της αντίδρασής μας. Δεν έχουμε καταλήξει ακόμα σε συγκεκριμένες δράσεις, υπάρχει όμως μια συγκεκριμένη διάθεση: να μην πληρώσει κανένας μας. Οπως αντιλαμβάνεστε, θα συμβουλευτούμε και δικηγόρους, αλλά και οικονομολόγους για να είμαστε σίγουροι ότι θα εξαντλήσουμε όλα τα νόμιμα και ένδικα μέσα».

Οπως λέει στην «Espresso» ο κ. Ευαγγελίου, δεν πρόκειται για μια εν θερμώ απόφαση των κατοίκων, αλλά για μια πράξη που είναι απόρροια ώριμης σκέψης: «Ο,τι αποφασίσουμε δεν θα το κάνουμε για τη δημιουργία εντυπώσεων. Οι περισσότεροι από τους κατοίκους δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στη φορολογική λαίλαπα, αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: