ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΑΝΟ…ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΛΙΓΟΣΤΕΨΑΝ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ!!!

ΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΑΠΟ ΜΝΗΜΌΣΥΝΑ,ΚΗΔΕΙΕΣ,ΓΑΜΟΥΣ ΚΑΙ ΒΑΦΤΙΣΕΙΣ...
Η οικονομική κρίση πλήττει και τον "έρανο της αγάπης" ο οποίος γίνεται κάθε χρόνο, παραμονές Χριστουγέννων, για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας.
Με εγκύκλιο προς τις ενορίες, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος εκφράζει τον προβληματισμό του για τον φετινό έρανο, ο οποίος είναι δύσκολο να διεξαχθεί πόρτα πόρτα εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης.

"Πώς να κτυπήσουμε τις πόρτες στα σπίτια των ανθρώπων που έχουν πληγεί και οι ίδιοι από την οικονομική κρίση και να ζητήσουμε τη συνδρομή τους; Σε μια στιγμή που οι αποδοχές μειώνονται, οι εισφορές αυξάνουν και πολλοί άνθρωποι μένουν χωρίς εργασία, σε ποιους ενορίτες θα απευθυνθούν οι εθελοντές του Εράνου της Αγάπης ζητώντας τη στήριξη του φιλανθρωπικού έργου;", υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος στην εγκύκλιο, προσθέτοντας παράλληλα πως με τις παρούσες συνθήκες δεν είναι δυνατόν να ανασταλεί το φιλανθρωπικό έργο. Στην κατεύθυνση αυτή, αφήνει στην κρίση των ιερέων τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει φέτος ο έρανος.


Μάλιστα ο κ. Ιερώνυμος παραθέτει τα ιδρύματα που στηρίζει οικονομικά η Εκκλησία, η συνέχιση των οποίων, όπως αναφέρει, είναι απαραίτητη όσο ποτέ. Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος κάνει λόγο για την "παραπληροφόρηση που υπάρχει για την αμύθητη εκκλησιαστική περιουσία" και τα όσα λέγονται για τον "πακτωλό χρημάτων", καταλήγοντας ότι η Εκκλησία μέσα σε αυτές τις συνθήκες "δεν αναστέλλει, αλλά εντείνει το φιλανθρωπικό της έργο". Χθες το μεσημέρι ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας είχε συνάντηση και με τον νέο αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, επί τη αναλήψει των καθηκόντων του.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΡΙΜΑΛΗ
ΕΘΝΟΣ
ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια: