ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι θεσμός. Σάπιος, άχρωμος, άγευστος και άοσμος σαν το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Ο κ. Παπούλιας κατά τις πρόσφατες παρελάσεις, έδειξε να επανακτά την χαμένη του ακοή, αφού άκουσε το “Παπούλια προδότη” με την μία, ενώ τόσους μήνες κωφεύει όσο κι αν επαναλαμβάνουν οι Ευρωπαίοι, ότι θα απωλέσουμε την εθνική μας κυριαρχία. Πρόσφατα το είπε και ο Σόιμπλε, υπουργός οικονομικών της Γερμανίας. Ο…Κάρολος της Ελλάδας δάκρυσε και επικαλέστηκε το αγωνιστικό του παρελθόν. Αυτό που εξαργυρώνει τώρα για 300.000 (και πλέον) ευρώ τον χρόνο.
Λες και το να είσαι αγωνιστής για κάποια περίοδο της ζωής σου, δικαιολογεί την καθεστωτική καρέκλα που θα δεχτεί τον προεδρικό σου κώλο στο μέλλον. Παίρνεις άφεση αμαρτιών; Πού ήσασταν κ. Πρόεδρε όταν βουλευτές αθωώνονταν ο ένας πίσω από τον άλλον για εμπλοκή σε σκάνδαλα;
Δεν οργίστηκες για το σκάνδαλο στο Βατοπέδι ή την πρόσφατη λοβιτούρα με την Ρroton Bank; Σου έφυγε μήπως δάκρυ όταν άκουγες παιδιά να λιποθυμούν στα σχολεία από την ασιτία; Συγκινήθηκες για την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας κάτω από τις ερπύστριες των τοκογλυφικών τανκς; Πως ανέχεσαι να παίρνεις τόσα χρήματα και ο λαός να πεινάει; Να γίνεται περικοπή μισθών και συντάξεων και εσύ να αμείβεσαι για να παριστάνεις την γλάστρα της Δημοκρατίας; Χωρίς να χάνεις κανέναν από τους 16 μισθούς σου.
Θίχτηκες Πρόεδρε της Δημοκρατίας για την κατάλυση της Δημοκρατίας, όταν υπογράφονται μνημόνια που βιάζουν ανελέητα το σύνταγμα; Τόσα χρόνια ρεμούλας και ρουσφετιών δεν σε πείραξαν; Δεν είχες γλώσσα να μιλήσεις; Ή κι αυτό δεν ήταν μέσα στις αρμοδιότητές σου; Μπορείς να μας πεις τότε τι στα κομμάτια κάνεις; Μόνο να δέχεσαι στο προεδρικό μέγαρο λαμόγια ξέρεις και να τους ακούς σιωπηλός σαν τον παππού που πάσχει από Αλτσχάιμερ; Άντε να βγάζεις και καμιά φωτογραφία, όπως παλιά ο Αι Βασίλης στο Μινιόν. Έδειξες κανένα ενδιαφέρον για την νεολαία βολεμένε κ. Πρόεδρε; Μίλησες με τον καθημερινό άνθρωπο ποτέ; Όχι, γιατί είσαι κλεισμένος στον γυάλινο κόσμο σου και απλά θέλεις να τα έχεις καλά μ’ αυτούς που έχεις κοινά. Με τους βουλευτές και λοιπούς “δημοκρατικούς” κύκλους. Υπογράφεις αναίσχυντα νόμους, σαν μια μαριονέτα.
Προσβλήθηκες κ. Πρόεδρε, γιατί τόλμησαν να σε βρίσουν. Όχι τον θεσμό, αλλά εσένα. Αν και εσύ έχεις εθισμό στον θεσμό. Βλέπεις ηχούν και σχεδόν ίδιες οι λέξεις. Που ήσουν Sir Charles όταν διαδηλωτές έσπαγαν τα κόκαλά τους από την λύσσα των δυνάμεων καταστολής; Όταν διαλυόταν μεθοδικά το κράτος πρόνοιας; Όταν δημιουργούσαν τις ουρές της ντροπής στον ΟΑΕΔ που ήσουν αγωνιστή της κωλάρας; Όλα λειτουργούσαν δημοκρατικά τότε;
Ξεφτιλίζεις την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας και μας πετάς στα μούτρα το “ήμουν αντάρτης στα 15 μου”, λες και πρέπει να σε λυπηθούμε ή να σε αγιοποιήσουμε. Ένα ξόανο είσαι κ. Παπούλια. Που τολμά να δέχεται και τον τίτλο του “πρώτου πολίτη της χώρας”. Αν είχες λίγο αξιοπρέπεια δεν θα έμενες αγκιστρωμένος στην καρέκλα σου. Θα είχες παραιτηθεί αν είχες το ανάστημα.
Δεν το κάνεις όμως, γιατί εκεί που ανέβηκες, δεν ανέβηκες τυχαία. Ένας χρήσιμος ηλίθιος της κυβέρνησης είσαι, πραγματικά ταιριαστός για την υποτιθέμενη δημοκρατία που ζούμε. Kλάψε κ. Πρόεδρε για το τομάρι σου και την πολυθρόνα σου. Αυτά μόνο σε νοιάζουν και απόδειξη γι’ αυτό είναι η διαχρονική στάση σου, απέναντι στις πράξεις των “εκπροσώπων του λαού”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: