ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΔΗΘΕΝ" ΛΙΠΟΘΥΜΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ


Θλιβερή πραγματικότητα και όχι «λαϊκίστικη προπαγάνδα» -όπως είχε χαρακτηρίσει προ δεκαημέρου τις καταγγελίες το υπουργείο Παιδείας- αποτελούν τα περιστατικά υποσιτισμού μαθητών στα ελληνικά σχολεία. Το γεγονός ότι το πιο σκληρό πρόσωπο της κρίσης αντικατοπτρίζεται στα σχολεία της χώρας επιβεβαίωσε χθες, με τον πλέον επίσημο τρόπο, ο δήμαρχος Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, ο οποίος σημείωσε ότι σε δημοτικά σχολεία της περιοχής του έχουν ήδη καταγραφεί 10 περιπτώσεις μαθητών που βρίσκονταν σε άσχημη κατάσταση λόγω ελλιπούς σίτισης.

Μιλώντας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, ο κ. Κατσούλης ανέφερε συγκεκριμένα ότι προ ημερών ενημερώθηκε, αρχικά από τον γιο του, αλλά και από δασκάλα κεντρικού δημοτικού σχολείου, ότι κάποια από τα παιδιά είναι χλομά και έχουν εμφανή σημάδια αδυναμίας. Οπως διαπιστώθηκε, πράγματι, 10 μαθητές προσέρχονταν στο σχολείο νηστικοί και χωρίς να έχουν μαζί τους χρήματα για να αγοράσουν φαγητό από το κυλικείο. Ο δήμαρχος Μεσολογγίου διευκρίνισε ότι πρόκειται για παιδιά συντοπιτών του, οι οποίοι, λόγω των ραγδαίων συνεπειών της οικονομικής κρίσης, έμειναν άνεργοι και «φτωχοποιήθηκαν» εν μια νυκτί, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες.

Οι διαπιστώσεις, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσαν σοκ στην τοπική κοινωνία και συζητήθηκαν εκτενώς ανάμεσα στα στελέχη του Δήμου Μεσολογγίου, που ήρθαν άμεσα σε επαφή με την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Σε πρώτη φάση αποφασίστηκε να αναλάβουν δράση από κοινού το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου και οι τοπικές ενορίες, προκειμένου, μέσω μιας ειδικής τράπεζας τροφίμων, να εξασφαλίζονται τα απαραίτητα (σ.σ.: γαλακτοκομικά κ.ά.) για τα παιδιά και για τις οικογένειές τους.

Υπενθυμίζεται ότι καταγγελίες για υποσιτισμό μαθητών και για αδυναμία των περισσότερων παιδιών να προμηθευτούν τρόφιμα από τα κυλικεία έχουν ήδη γίνει, μεταξύ άλλων, από εκπαιδευτικούς και συλλόγους γονέων της Αθήνας, του Βόλου και της Αχαΐας.
 
http://anergoidimosiografoi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: