ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Τουρκία:Πέρα απο την Σεχραζάτ....

Τουρκία του 2011

ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ


Τα τουρκικά ΜΜΕ προ ημερών αναφέρθηκαν σε μια πραγματικότητα ζοφερή, στον αντίποδα τής …Σεχραζάτ. Η ¨Αναφορά βίας σε βάρος γυναικών¨ παρουσίασε μία φρίκη: την τελευταία επταετία δολοφονήθηκαν 4.190 γυναίκες, ενώ εντοπίστηκε πως το 88% των γυναικών που υπέστησαν φυσική ή σεξουαλική βία το έκρυψαν. Μιλάμε για 14πλασιασμό των φόνων γυναικών, σε μια χώρα που «εκδημοκρατίζεται και αναπτύσσεται»!


Η έρευνα που έκανε η Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (παράρτημα Κωνσταντινούπολης) αποκάλυψε ότι κατά τα τελευταία 7 χρόνια δολοφονήθηκαν από άντρες 4.190 γυναίκες για διάφορους λόγους: τιμής, φτώχεια, ανεργία, εξαπάτηση, εγκατάλειψη σπιτιού, χωρισμός, έλλειψη θέλησης για σεξουαλική επαφή.

Η απαίτηση των ανδρών για κυριαρχία πάνω στις γυναίκες είναι προφανής. Αναφέρεται επίσης ότι στα ανατολικά, νοτιοανατολικά και στην ενδότερη Ανατολία διαπράττονται με ρητορικές περί τιμής και εφαρμόζονται με αποφάσεις από οικογενειακά συμβούλια. Σε όλες τις περιοχές εντοπίστηκε ότι οι άντρες βλέπουν τις γυναίκες ως ένα περιουσιακό στοιχείο και ότι μέσω της βίας επιχειρούνε να επιβάλλουν την εξουσία τους. Σύμφωνα με την αναφορά, το 25% των κατηγορουμένων για τις δολοφονίες ήταν κάτω από 18 χρονών. Το πιο φοβερό στοιχείο είναι ότι το 88% των γυναικών που υπέστησαν φυσική ή σεξουαλική βία για λόγους όπως ντροπής, φόβου, από ανησυχία να μην ακουστεί, ή για λόγους τιμής και κουτσομπολιού, δεν προσφεύγουν ούτε στον συγγενικό τους κύκλο, ούτε σε συλλόγους, ούτε σε κρατικές υπηρεσίες. Οι περισσότερες δολοφονίες (1126) τελέστηκαν το 2009.

Η Αϊντενίζ Αλισμπάχ Τουσκόν, συντονίστρια του Κέντρου Γυναικείων Δικαιωμάτων του δικηγορικού συλλόγου Κωνσταντινούπολης, δήλωσε πως ¨η αύξηση των δολοφονιών γυναικών κατά 1400% είναι φοβερό μέγεθος¨. Η Τουσκόν ανέφερε πως σε περιπτώσεις όπου στα πρωτοδικεία διαπιστώνεται βία σε βάρος των γυναικών, οι επιβαλλόμενες ποινές μετατρέπονται σε πρόστιμα ή αναστέλλονται. Η Τουσκόν πρόσθεσε ότι στην Κωνσταντινούπολη υποβάλλονται ετησίως 2000 αιτήσεις διαζυγίων και στο 85% εξ αυτών ο λόγος είναι η βία.


Μπροστά στην κατάσταση αυτή, ο κρατικός μηχανισμός της γείτονος αντέδρασε ακαριαία. Όπως μαθαίνουμε από την ειδησεογραφική ιστοσελίδα Haberturk (17-9-2011), η σύνοδος του Ανωτάτου Συμβουλίου Δικαστών και Εισαγγελέων (ΗSYK) ασχολήθηκε επισταμένως και προέβη σε προτάσεις για την αντιμετώπιση του θέματος:


- Να μην είναι αυτεπάγγελτο αδίκημα η βία σε βάρος γυναικών. Να ιδρυθεί επιτροπή προσέγγισης. Σε περιπτώσεις σεξουαλικής σχέσης με άτομα κάτω των 15 να υπάρχει μείωση στην ποινή αν είναι με ιδία βούληση. Να μην ζητείται ψυχιατρική εκτίμηση για τη βιασθείσα, αυξάνει πολύ την ποινή. Σε περιπτώσεις γάμων σε μικρή ηλικία να μην τιμωρούνται οι άντρες. Οι γυναίκες να παντρεύονται με τους βιαστές τους, έτσι θα μειωθεί ο αριθμός των δικών.


Προσοχή, δεν είναι πλάκα: η έγνοια των λειτουργών της δικαιοσύνης ήταν η μείωση των υποθέσεων και η ελάφρυνση της θέσης των βιαστών! Σα να λέν στους τελευταίους… βούρ! Μα και η θρησκεία δεν υστερεί: η μουφτεία Προύσας στην ιστοσελίδα της προτρέπει: «Ο σύζυγος σας μπορεί να μην ενδιαφέρεται για σας γιατί είναι νευρικός. Εάν του κάνετε το ωραίο δώρο να του αναγνωρίσετε το δικαίωμα να σας επιτίθεται, αποτρέπετε την φουρτούνα». Έ, κάντε του κι εσείς ένα δωράκι, μωρέ, τι σας ζητάει;


Εφ. Αντιφωνητής 1-10-2011


ΠΗΓΗ:
tourkikanea.gr

 
http://wwwpraxisred.blogspot.com/

http://gregordergrieche.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: