ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ΚΙΝΗΣΕΙΣ…ΜΑΤ


Από το “εσείς είστε το κράτος” του Μητσοτάκη στους αστυνομικούς, φτάσαμε στον κατοχικό στρατό των ΜΑΤ εν έτη 2011, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται σε κλοιό οικονομικών συμφερόντων. Η αστυνομία διαχρονικά στην Ελλάδα έκανε ότι ήθελε. Νεκροί πολίτες από “εκπυρσοκροτήσεις” όπλων, ζαρντινιέρες, τραμπουκισμοί σε ηλικιωμένους, εργαζόμενους, φοιτητές, γυναίκες, παιδιά, σε μανάδες και σε κάθε κοινωνική ομάδα. Στην Ελλάδα πάντα είχαμε πρόβλημα με τους θεσμούς. Είτε δεν υπήρχαν, είτε υπολειτουργούσαν ή υπήρχαν μόνο υπό καθεστώς απαξίωσης. Βλέπετε, η στολή ήταν πάντα πιο σημαντική. Το “φαίνεσθαι” αντί του “είναι”. Η ανήθικη νομιμοφάνεια έναντι του δικαίου.
Στις 5/10, σε μια μεγάλη απεργία, η αστυνομία έδειξε πάλι υπερβάλλων ζήλο, χτυπώντας ακόμη και δημοσιογράφους και φωτογράφους. Η επίδειξη της κτηνωδίας σε όλο της το μεγαλείο. Όχι επειδή ήταν δημοσιογράφοι, αλλά επειδή σε σχέση με παρελθούσες εποχές φαίνεται ότι δεν σέβονται ούτε τον ρόλο τους στις πορείες. Χτυπάνε για να εκφοβίσουν. Δεν θέλουν να βγαίνουν στο φως τα όσα συμβαίνουν στις διαδηλώσεις. Δεν ξέρω τι είναι πιο επικίνδυνο. Να είχαν εντολές ή να δρούσαν αυτοβούλως. Βέβαια, η ίδια η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ φρόντισε το προηγούμενο διάστημα να δηλώνει ότι πολλές φορές οι αστυνομικοί επειδή “άνθρωποι είναι κι αυτοί” (εδώ γελάμε) δρουν εν βρασμώ (;) απέναντι σε δημοσιογράφους επειδή τους έρχεται στον νου η άδικη κριτική.

Η αστυνομία σαφώς και έχει εντολές να βγάζει όλα της τα κόμπλεξ απέναντι σ’ αυτούς που είναι επικίνδυνοι επειδή διαδηλώνουν απέναντι στην στρατιωτική μπότα που θέλει να τους συνθλίψει την ζωή. Το Υπουργείο Προ.Πο. γνωρίζει πως ειδικά για τις μέρες που έρχονται, η επίδειξη βίας θα είναι αναγκαία για να συγκρατήσει τους εξαγριωμένους και απελπισμένους ανθρώπους. Από την άλλη η αστυνομία δεν θα χρειάζεται να δικαιολογεί τις αποφάσεις και τις πράξεις της.
Στην εποχή της πληροφορίας που ζούμε, εύκολα μπορείς να ενημερωθείς από το ίντερνετ για το τι συμβαίνει. Φωτογραφία σαν αυτή που βρίσκεται στα δεξιά κάνει τον Παπουτσή περήφανο; Ο εκπρόσωπος του κράτους, το ανώνυμο καθίκι με το κράνος και την μάσκα, οπλισμένο σαν αστακός γιατί δεν τιμωρείται; Γιατί ούτε αυτός, ούτε οι συνάδελφοί του δεν φορούν τον αριθμό (που είναι υποχρεωμένοι να φορούν) για να γίνονται αναγνωρίσιμοι; Ποιος τους το επιτρέπει;
Ειδικά ο στρατός κατοχής των ΜΑΤ, έχει γαλουχηθεί με τρόπους που θυμίζουν ακροδεξιά ομάδα που υπηρετεί τον “Μεγάλο Σκοπό”. Βλέπουν στα πρόσωπα των διαδηλωτών εχθρούς της Ελλάδας, όπως ακριβώς και οι ομογάλακτοί τους στην Χ.Α. Και βέβαια η μία ομάδα (η κρατική) στηρίζει την άλλη (την παρακρατική) και έχουν και κοινούς αντιπάλους. Τους μετανάστες, τους “μαλλιάδες”, τους αριστερούς, τους αναρχικούς, αυτούς που δεν προσκυνούν την σημαία κοκ. Συνεργάζονται για να διατηρήσουν την Ελλάδα όπως είναι.
Πόσες φορές δεν έχουν δει το φως φωτογραφίες και βίντεο με την “σύμπραξη” αστυνομίας και φασιστών, προβοκατόρων και…οδηγών της ΕΘΕΛ. Διερευνήθηκε περαιτέρω; Όχι. Η ανοχή (ή μήπως όχι;) αφήνει ανοιγμένα κεφάλια και σπασμένα μέλη. Μπορώ να φανταστώ την ηγεσία της αστυνομίας να μην λογοδοτεί καν στον κάθε Παπουτσή, αλλά να κρύβεται πίσω από δικαιολογίες, ότι “ταραχοποιά στοιχεία παρείσφρησαν…”, ότι “οι αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση”, ότι “δεν γινόταν αλλιώς…” και να συνηθίζει στην ατιμωρησία, γιατί “αυτοί είναι το κράτος”. Την αστυνομία δεν την ενδιαφέρει ποτέ η πλειοψηφία που διαδηλώνει, αντιθέτως εντέχνως επικεντρώνεται στην μειοψηφία που δημιουργεί προβλήματα και μετά μας παίρνει όλους η μπάλα.
Κάθε νέος που μάχεται είναι “αλήτης”, κάθε εργαζόμενος απειλή για το έθνος, όλοι εναντίον της “Μεγάλης Ιδέας”. Τα ΜΑΤ και οι υπόλοιπες δυνάμεις καταστολής, δεν είναι παιδιά της εργατικής τάξης, αλλά παράγωγα του ίδιου καπιταλιστικού εργαστηρίου που γεννάει την φτώχεια και την μιζέρια. Δεν τρέφω αυταπάτες, ότι αν υπάρξει κοινωνική επανάσταση με πολιτικές δυνάμεις (κυρίως αριστερές) να συμμετέχουν ενεργά κι όχι να προσπαθούν να διατηρηθούν στον κοινοβουλευτισμό, ότι αν τα πράγματα αγριέψουν και η αστυνομία δεν επαρκεί, τότε πολύ πιθανό, η κυβέρνηση να παίξει και το τελευταίο της χαρτί. Τότε θ’ ακούσουμε τις ερπύστριες των τανκς στην Πανεπιστημίου και στην Β. Σοφίας.
Αυτό θα είναι το επιστέγασμα της γενικότερης επικράτησης της αστυνομοκρατίας, της βάναυσης καταστολής και της ατιμωρησίας των κρατικών δούλων. Κι όλα αυτά επειδή δεν τους σταΜΑΤησε κανείς. Τώρα, το σενάριο έχει περάσει στην επόμενη πράξη: Θέλουν να σκοτώνουν τις διαδηλώσεις εν την γέννησή τους. Πρέπει όλοι να πειστούμε ότι δεν αξίζει να διαδηλώνουμε ή να φοβόμαστε. Θέλουν να κάνουν όλο αυτό το πλήθος σιωπηρό, απομονωμένο από φράκτες και συρματοπλέγματα.
http://strangejournal.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: