ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Κατηγορείται γιατί επέλεξε να μην ψηφίσει στις ευρωεκλογές…


Συνέβη κι αυτό! Στις ευρωεκλογές του 2009, τότε που οι μισοί περίπου Έλληνες προτίμησαν να απέχουν απ’ την εκλογική διαδικασία σημειώνοντας ένα απ’ τα μεγαλύτερα ποσοστά αποχής, ο Δημήτριος Σ. Λαφαζάνης, πολίτης του (τότε) Δήμου Βόχας (πλέον Δήμου Βέλου-Βόχας), κάτοικος Βραχατίου, κατηγορείται ότι αρνήθηκε να ψηφίσει μολονότι τυπικά ακολούθησε την εκλογική διαδικασία και προσήλθε στο εκλογικό κέντρο.
 Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «ενώ ήταν εκλογέας αδικαιολόγητα δεν άσκησε το δικαίωμα του εκλέγειν και συγκεκριμένα κατά τη διενέργεια των εκλογών της 7ης Ιουνίου 2009, προσήλθε στο 45ο εκλογικό τμήμα του…με πρόθεση να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, εντούτοις μετά τη λήψη των ψηφοδελτίων από τον δικαστικό αντιπρόσωπο και την έξοδό του από το παραβάν, χωρίς αποχρώντα λόγο, αρνήθηκε να ψηφίσει».
 Καθώς το Σύνταγμα στο άρθρο 51, στην παράγραφο 2, αναφέρει ότι «η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική», χωρίς να διερμηνεύει ποιο το δικαίωμα και ποια η υποχρέωση του εκλογέως, το κατηγορητήριο τίθεται σε αμφισβήτηση.
 Κατά τον κ. Λαφαζάνη, η υποχρέωση αναφέρεται στην εκλογική διαδικασία, όχι στην ουσία της εκλογής, η οποία είναι δικαίωμα. Ήδη η συνταγματική φράση που καθορίζει ως υποχρεωτικό ένα δικαίωμα, αποτελεί αντίφαση που καλεί για ερμηνεία.
 Στην περίπτωση αυτή, καταστρατηγείται «η ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης, ως έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας, η οποία τελεί υπό την εγγύηση όλων των λειτουργών της πολιτείας, που έχουν υποχρέωση να τη διασφαλίζουν σε κάθε περίπτωση», όπως αναφέρει το άρθρο 52 του Συντάγματος.
 Η δίκη έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου στο Τριμελές Πλημ/κείο Κορίνθου, στις 9:00 π.μ. Ο κατηγορούμενος θα παραστεί χωρίς δικηγόρο.
Η έκβαση της υπόθεσης θα έχει ενδιαφέρον…
Το κλητήριο θέσπισμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: