ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Δελτίο Γιουχαϊσμάτων-Παρελάσεις 28ης Οκτωβρίου 2011 (4)*- “Της τρελής” στις παρελάσεις-Οι μαθητές στρέφουν αλλού το βλέμμα τους, φορώντας μαύρα περιβραχιόνια-Αποχώρησε από την παρέλαση της Θεσσαλονίκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας-Αυγά, γιαούρτια & μπουκάλια με νερό πετιούνται από τον κόσμο κατά της αστυνομίας- Αυγά και κατά των “επισήμων” στο Ηράκλειο Κρήτης, που αποχώρησαν απ΄την εξέδρα. Ένταση και στην Πάτρα, τα Τρίκαλα, το Βόλο, την Καρδίτσα.

Παρέλαση-Οι μαθητές σηκώνουν μαύρα μαντήλια

- Με μαύρα περιβραχιόνια & μαύρα μαντήλια παρέλασαν πολλοί μαθητές – Μικρή η συμμετοχή σχολείων στην παρέλαση, τελείωσε πριν τις 11:30 – Στη … γωνία γονείς-πολίτες πίσω από κιγκλιδώματα – Έδιωξαν ως και μικροπωλητές που πωλούσαν ελληνικές σημαίες – Περισσότεροι αστυνομικοί από τους πολίτες τώρα στο Σύνταγμα – Διαμαρτυρία και από τη μπάντα του Δήμου της Αθήνας



    Αρχισε η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα. Πολλοί μαθητές στρέφουν αλλού το βλέμμα τους όταν φτάνουν μπροστά στην εξέδρα των επισήμων. Αλλοι φορούν μαύρα περιβραχιόνια στο χέρι.
Μικρή ομάδα πολιτών κάνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Ομάδα πολιτών κάνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Αθλητές των special olympics
Αθλητές των special olympics
Πολλές αποδοκιμασίες ακούστηκαν όταν εμφανίστηκαν οι πολιτικοί, όλων των αποχρώσεων και των κομμάτων, στο Σύνταγμα.
Τα συνθήματα στράφηκαν κυρίως κατά της Κυβέρνησης ωστόσο οι αποδοκιμασίες απευθύνονταν προς κάθε “επίσημο” πρόσωπο.


Πριν καλά καλά ξεκινήσει, τελείωσε η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα. Πολλοί μαθητές έστρεψαν αλλού το βλέμμα τους όταν πέρασαν μπροστά στην εξέδρα των επισήμων. Αλλοι φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια στο χέρι. Με το τέλος της παρέλασης αποχώρησαν άμεσα από το χώρο του Συντάγματος όλοι οι επίσημοι.
Οι μαθητές δύο σχολείων έστρεψαν το κεφάλι τους αρνούμενοι να χαιρετίσουν συμβολικά την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και τους υπόλοιπους επίσημους, και οι μαθητές ενός σχολείου σήκωσαν το χέρι τους σε σχήμα γροθιάς τυλιγμένη σε μαύρο περιβραχιόνιο.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης κάποιες εκατοντάδες διαδηλωτών φώναζαν τα συνθήματα:”Ψωμί Παιδεία Ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το ’73″. “Προδότες, Προδότες, Προδότες”, ενώ σε ένα από τα πανό είχε γραφεί το διαβόητο ναζιστικό σύνθημα που βρισκόταν στην είσοδο στρατοπέδων συγκέντρωσης “Η δουλειά φέρνει ελευθερία” (“Αrbeid macht frei Dachau 1933″). Στη συμβολή των οδών Όθωνος και Αμαλίας αλλά και στη Γεωργίου Α’ με την Πανεπιστημίου επικράτησε ένταση και κάποιοι πέταξαν μέχρι και αυγά.
              Οι πολίτες έπαψαν να αποδοκιμάζουν μόνο όταν η μπάντα άρχισε να παιανίζει τον Εθνικό Ύμνο.
   
Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ 
Αυτό μάλλον δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν σε καμία απ’ τις παρελάσεις.
Στο σημείο απέναντι από τους επίσημους δεν θα υπάρχει κανείς … κοινός θνητός, μονάχα κάμερες και δημοσιογράφοι.
 
Η πλατεία Συντάγματος της Αθήνας ενόψει της μαθητικής παρέλασης
είναι πραγματικά αστυνομοκρατούμενη και απαγορευμένη για τους πολίτες ζώνη.
Από την Όθωνος μέχρι και τη Βασ. Γεωργίου του Α’ υπάρχουν κιγκλιδώματα που απαγορεύουν την πρόσβαση.
Για να περάσει κανείς πρέπει να διαθέτει δημοσιογραφική ταυτότητα ή να είναι μέλος τηλεοπτικού συνεργείου.
Το ίδιο συμβαίνει και στα σκαλιά του Μετρό. Η άνοδος προς την Αμαλίας και το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη απαγορεύεται. Με λίγα λόγια οι γονείς που θέλουν να δούνε τα παιδιά τους να παρελαύνουν είναι αναγκασμένοι να στέκονται είτε στη συμβολή Αμαλίας και Όθωνος, είτε απέναντι στη συμβολή Πανεπιστημίου και Βασ. Γεωργίου. Τώρα αν θα δουν οι γονείς και οι πολίτες τους μαθητές… είναι ένα ερώτημα, αφού από την κατάσταση όπως είναι αυτή τη στιγμή (ρίξτε μια ματιά την φωτογραφία παρακάτω) μάλλον τους αστυνομικούς θα δουν.
Διπλή σειρά αστυνομικών με ... μέτωπο προς τους πολίτες!
Διπλή σειρά αστυνομικών με … μέτωπο προς τους πολίτες!
Οι αστυνομικοί έδιωξαν ως και τους αλλοδαπούς μικροπωλητές που πωλούσαν ελληνικές σημαίες στην πλατεία. Κάτι παραπάνω από χαρακτηριστική και η επόμενη φωτογραφία από την κατάθεση στεφάνων. Το μικτό άγημα του Στρατού, οι αξιωματικοί των όπλων, ένα πλήρωμα του ΕΚΑΒ μερικοί αστυνομικοί… Αν εξαιρέσει κανείς τα περιστεράκια στο κάτω μέρος της φωτογραφίας όλοι οι άλλοι είναι ένστολοι, οι πολίτες πουθενά!
Δεν έλειψαν ως και οι εντάσεις με πολίτες που δεν ήθελαν να φύγουν από το χώρο απέναντι απ’ τους επίσημους.
        Ενώ πάντως δεν υπάρει κάποια πληροφορία για κάποια οργανωμένη διαμρτυρία από κάποιον, οι πληροφορίες λένε ότι τα μέλη της μπάντας του Δήμου έχουν αποφασίσει να διαμαρτυρηθούν με τον δικό τους συμβολικό τρόπο. Δεν θα σταθούν, όπως λένε, στη θέση που προβλέπεται απέναντι απ’ τους επίσης αλλά σε άλλο σημείο κοντά στους πολίτες. Οι μουσικοί λένε μάλιστα ότι θα εμφανιστούν με μαύρες κορδέλες. Όπως και έγινε.
Οι μουσικοί της μπάντας του Δήμου διαμαρτυρήθηκαν με τον δικό τους συμβολικό τρόπο: έβαλαν μαύρες κορδέλες στα μουσικά τους όργανα.
Δείτε το βίντεο.
Πηγή: www.newsit.gr
&
—————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Αποχώρησε από την παρέλαση της Θεσσαλονίκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Τελευταία ενημέρωση: 28.10.2011 | 11:31
Πρώτη δημοσίευση: 28.10.2011 | 11:11
-
“Λυπάμαι” δήλωσε ο Κάρολος Παπούλιας

- Εκατοντάδες διαδηλωτές κατέλαβαν το δρόμο -

“Να φύγουν οι επίσημοι” φωνάζουν οι διαδηλωτές -

Πρωτοφανείς εικόνες

  Τη στιγμή που ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε στην εξέδρα των επισήμων στην παραλιακή λεωφόρο στο Σύνταγμα μια ομάδα ατόμων έμπαινε στο δρόμο μερικά μόλις μέτρα από την εξέδρα φωνάζοντας συνθήματα. Αμέσως ο δρόμος αποκλείστηκε από δύο κλούβες των ΜΑΤ που μπήκαν κάθετα στο δρόμο ενώ διμηρίες και οι αστυνομικοί που συνόδευαν τον Πρόεδρο κινήθηκαν προς το σημείο Ουσιαστικά η παρέλαση δεν ξεκίνησε ποτέ. Οι διαδηλωτές που κρατούν πανό του ΣΥΡΙΖΑ φωνάζουν συνθήματα και δεν δείχνουν διατεθειμένοι να φύγουν από το σημείο
Επί μισή ώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας περίμενε μάταια.
Οι διαδηλωτές δεν έδειξαν καμία διάθεση να αποχωρήσουν.
“Λυπάμαι” είπε ο Κ. Παπούλιας αντικρίζοντας την εικόνα
“Λυπάμαι” είπε ο Κ. Παπούλιας αντικρίζοντας την εικόνα
Φανερά εκνευρισμένος έφτασε στις θέσεις των επισήμων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας που ακούστηκε να σχολιάζει πως πρόκειται για διεθνή διασυρμό της χώραςΑπό νωρίς … μύριζε μπαρούτι πάντως καθώς υπήρξαν εννιά διαφορετικές προσυγκεντρώσεις διαφόρων ομάδων που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν κατά τη διάρκεια της παρέλασης.Η παρέλαση ως τώρα δεν έχει ξεκινήσει και κανείς δεν ξέρει αν θα ξεκινήσει.
—————————————————————————————————————————————————————————————————————-
Για πρώτη φορά στα χρονικά ματαιώθηκε η στρατιωτική παρέλαση-
“Είναι ο Παπούλιας προδότης” αναρωτήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και αποχώρησε
Η αποχώρηση Παπούλια

- “Η δικτατορία της μειοψηφίας αμαύρωσε την ημέρα” σχολίασε ο Γ. Μπουτάρης – “Να φύγουν οι επίσημοι” και “προδότες” φώναζαν οι διαδηλωτές – Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου – Παπούλια – Οι διαδηλωτές έκαναν μόνοι τους παρέλαση

        Για πρώτη φορά στα χρονικά, αποχώρησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας από το χώρο από όπου θα παρακολουθούσε την στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, η οποία ματαιώθηκε εξαιτίας κινητοποιήσεων πολιτών. Ωστόσο, κάποια τμήματα εφέδρων και σωματείων έκαναν παρέλαση ανάμεσα στον κόσμο χωρίς την ύπαρξη επισήμων. Μάλιστα οι διαδηλωτές κατέλαβαν τις εξέδρες των επισήμων.
Αυτό που συνέβη ήταν κάτι παραπάνω από πρωτοφανές. Αμέσως μετά την αποχώρηση των επισήμων ο κόσμος κατέλαβε όλο τον χώρο μπροστά από την εξέδρα. Αμέσως εμφανίστηκαν τα “πολιτικά τμήματα” της παρέλασης, σύλλογοι, έφεδροι, και οργανώσεις που θα έπαιρναν μέρος στην επίσημη παρέλαση μαζί με τα στρατιωτικά τμήματα και άρχισαν να… παρελαύνουν υπό τα χειροκροτήματα των πολιτών.
«Δε θέλω να αποχωρήσω. Λυπάμαι πολύ, αλλά είναι ορισμένοι που θέλουν να ματαιωθεί αυτή η εκδήλωση», τόνισε ο κ. Παπούλιας και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι η τελευταία απόφαση της Ε.Ε. έχει χρήσιμα στοιχεία τα οποία πρέπει να εκμεταλλευθούμε. Να συστρατευθούμε για να ξεπεράσουμε την κρίση, έτσι ώστε να οικοδομήσουμε μια Ελλάδα απαλλαγμένη από δουλείες και επιταγές τρίτων και να καθαρίσουμε το σπίτι μας και να παραδώσουμε, το σπίτι μας, στα παιδιά μας καθαρό και αλώβητο. Λυπάμαι. Λυπάμαι για τους υβριστές. Διάλεξαν μια μέρα που είναι ντροπής τους. Και είναι και νέοι. Εμείς πολεμήσαμε για την Ελλάδα. Δεκαπέντε χρονών και πολεμούσα το ναζισμό και τους Γερμανούς, μη μου λένε τώρα «Παπούλια προδότη». Ποιος είναι προδότης; Να ντρέπονται. Να ντρέπονται. Τιμάω την πόλη, την τιμούσα χρόνια. Ερχομαι εδώ για να τιμήσω αυτή την ημέρα εδώ στη Θεσσαλονίκη, σε αυτή την ιστορική πόλη».
Σε ερώτηση αν φοβάται για την τροπή που παίρνουν κάποιες αντιδράσεις με υβριστικά συνθήματα, ο κ. Παπούλιας απάντησε: «Δεν φοβάμαι γιατί είναι μια μικρή απαράδεκτη μειοψηφία. Ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει που πάει γι αυτό και δέχεται όλες αυτές τις πιέσεις και όλα αυτά τα μέτρα που είναι σε βάρος των ασθενέστερων και των αδύνατων. Πιστεύει ότι μια μέρα θα ξημερώσει καλύτερη. Κι αυτό πιστεύουμε όλοι γι αυτό και είμαστε εδώ. Και λυπάμαι πάρα πολύ που αμαυρώνουν αυτή την ημέρα, μια ιστορική μέρα. Μια μέρα που ανήκει στον ελληνικό λαό δεν ανήκει σε αυτούς».
 
Οργισμένος για αυτήν την εξέλιξη ήταν επίσης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, ο οποίος επίσης αποχώρησε.   Η κυβέρνηση, καταδίκασε τα θλιβερά επεισόδια που οδήγησαν στη ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη καθώς επίσης και τις αποδοκιμασίες στο πρόσωπο του προέδρου της Δημοκρατίας. Μόλις έγιναν γνωστά τα γεγονότα και ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός επικοινώνησε αμέσως με τον κ.Παπούλια, του εξέφρασε τη λύπη της κυβέρνησης και του επεσήμανε ότι πρόκειται για προσπάθεια υπονόμευσης των δημοκρατικών θεσμών της χώρας.   Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση αντικρούει τις επικρίσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης επειδή δεν επενέβη η αστυνομία καθώς ήταν συγκεντρωμένοι πολίτες και μικρά παιδιά και όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές τυχόν επέμβαση θα πυροδοτούσε περαιτέρω ένταση και επεισόδια.
  “Ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση από όλους”, συνέστησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος, σχολιάζοντας, στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, τα όσα συνέβησαν στις παρελάσεις.     Ταυτοχρόνως ο κ. Μόσιαλος ζήτησε το πολιτικό σύστημα να τοποθετηθεί σύσσωμο απέναντι στα θλιβερά αυτά φαινόμενα, όπως είπε.
Αγανακτισμένοι, οπαδοί του Ηρακλή, εργαζόμενοι του προγράμματος βοήθεια στο σπίτι, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και πολλοί άλλοι, ήταν από νωρίς το πρωί συγκεντρωμένοι στην παραλιακή λεωφόρο.

ΚΑΡΕ, ΚΑΡΕ Η ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ 
Τη στιγμή που ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε στην εξέδρα των επισήμων στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης μια ομάδα ατόμων έμπαινε στο δρόμο μερικά μόλις μέτρα από την εξέδρα φωνάζοντας συνθήματα.   Αμέσως ο δρόμος αποκλείστηκε από δύο κλούβες των ΜΑΤ που μπήκαν κάθετα στο δρόμο ενώ διμηρίες και οι αστυνομικοί που συνόδευαν τον Πρόεδρο κινήθηκαν προς το σημείο   Ουσιαστικά η παρέλαση δεν ξεκίνησε ποτέ.
Οι διαδηλωτές που κρατούσαν πανό του ΣΥΡΙΖΑ φώναζαν συνθήματα και δεν έδειχναν διατεθειμένοι να φύγουν από το σημείο.
Επί μισή ώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας περίμενε μάταια. Οι διαδηλωτές δεν έδειξαν καμία διάθεση να αποχωρήσουν.
“Λυπάμαι” είπε ο Κ. Παπούλιας αντικρίζοντας την εικόνα
“Λυπάμαι” είπε ο Κ. Παπούλιας αντικρίζοντας την εικόνα
Από νωρίς … μύριζε μπαρούτι πάντως καθώς υπήρξαν εννιά διαφορετικές προσυγκεντρώσεις διαφόρων ομάδων που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν κατά τη διάρκεια της παρέλασης.
————————————————————————————————————————————————————————————————————–
Στον Πειραιά
Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας για την παρέλαση
Γιουχαίσματα κατά πολιτικών
Πολίτες καλούσαν τους μαθητές να στρέψουν αλλού το βλέμμα
Συνθήματα στην παρέλαση του Πειραιά
Τελευταία ενημέρωση: 28.10.2011 | 13:05
Πρώτη δημοσίευση: 28.10.2011 | 11:37

Κόκκινο πανί και στον Πειραιά οι επίσημοι για τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για την παρέλαση. Γιούχαραν τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Καρύδη και Κουτσούκο. Για λίγο στο τέλος της παρέλασης υπήρξε ένταση.

Ο κόσμος φώναζε “Ψωμί Παιδεία Ελευθερία” και “Κάτω οι τροικανοί” και μια ομάδα φοιτητών είχε απλώσει πανό απέναντι από την εξέδρα των επισήμων. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί και διαμαρτυρόταν δεν ανήκε σε κάποιον φορέα. Μεταξύ τους ήταν μητέρες με τα παιδιά τους και ηλικιωμένοι. Ο κόσμος καλούσε τους μαθητές να στρέψουν αλλού το βλέμμα. Στο τέλος της παρέλασης, και την ώρα που αποχωρούσαν οι πολιτικοί, κάποιοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον τους και δημιουργήθηκε ένταση που γρήγορα όμως εκτονώθηκε.
Μαθητές δεν χαιρετούν
Μαθητές στρίβουν το κεφάλι τους αλλού
Μαθητές στρίβουν το κεφάλι τους αλλού
Αποδοκιμασίες κατά των επισήμων
Αποδοκιμασίες κατά των επισήμων
Πηγή: www.newsit.gr http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=103458&catid=3 , ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ )
—————————————————————————————————————————————————————————————————————-
Ηράκλειο Κρήτης
Τους πήραν με τα αυγά στην παρέλαση
Τελευταία ενημέρωση: 28.10.2011 | 12:20
Πρώτη δημοσίευση: 28.10.2011 | 10:40

Πολίτες κινήθηκαν απειλητικά προς τους βουλευτές*, σε μια παρέλαση που όμοιά της, δεν έχει ξαναγίνει στο Ηράκλειο…

(*στα Τρίκαλα έφαγαν και ξύλο / δείτε παρακάτω)   Την πλάτη γύρισαν οι μαθητές στους επισήμους φτάνοντας στην εξέδρα κατά τη σημερινή μαθητική παρέλαση στη Ν. Αλικαρνασό!   Σύμφωνα με το cretalive.gr, μόλις έφτασε η παρέλαση στην εξέδρα, τα τύμπανα “σίγησαν” επιδεικτικά ενώ ακολούθως, οι μαθητές γύρισαν την πλάτη στους βουλευτές κκ Μ. Στρατάκη και Μ. Κεφαλογιάννη και οι παραστάτες δεν χαιρέτισαν!   Όπως γίνεται αντιληπτό, επικράτησε μεγάλη αμηχανία ενώ δύο πολίτες προσπάθησαν να προσεγγίσουν τους βουλευτές αλλά χωρίς αυτό να καταστεί εφικτό!   Μετά το τέλος της παρέλασης, πολίτες άρχισαν να πετούν αυγά προς την εξέδρα των επισήμων.
Δείτε το βίντεο >>>
Ηράκλειο Κρήτης-Αυγά στην παρέλαση
————————————————————————————————————————————————————————————————————
Τρίκαλα
 Τοπικές Ειδήσεις » Τα Νέα της Πόλης

«Ντου» παρά την Αστυνομική παρουσία και διακοπή παρέλασης

Δημοσιεύτηκε: Σήμερα, 13:11 από Ελισάβετ Παπανικολάου

Με ένα μπλόκο στην πλατεία Κιτριλάκη, υποδέχθηκαν διαμαρτυρόμενοι την παρέλαση στα Τρίκαλα και πρόλαβε να παρελάσει μόνο η Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων, υπό το …σύνθημα «είστε απλήρωτοι και παρελαύνετε;».

Λίγη ώρα αργότερα, το μπλόκο αυτό μπήκε στην οδό Βασιλείου Τσιτσάνη και διέκοψε την παρέλαση…

         
————————————————————————————————————————————————————————————————————–
Τρίκαλα

Γρονθοκόπησαν στην παρέλαση τον Βουλευτή Τρικάλων του ΠαΣοΚ Χρήστο Μαγκούφη

Δημοσιεύτηκε: Σήμερα, 12:44 από Ελισάβετ Παπανικολάου

Διακόπηκε σχεδόν αμέσως με την έναρξη της η παρέλαση στα Τρίκαλα, όταν το πλήθος, έσπασε σε τρία σημεία το Αστυνομικό μπλόκο και επιτέθηκε στην εξέδρα των επισήμων.

Στην εξέδρα των επισήμων με τιμώμενο πρόσωπο τον Γενικό Γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του Υπουργείου Οικονομικών Ιωάννη Καπελέρη παραβρέθηκαν δύο από τους πέντε Βουλευτές Τρικάλων οι κ.κ Χρήστος Μαγκούφης και Χρήστος Χάιδος.

Οι επίσημοι υπό τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας  και περικυκλωμένοι από αστυνομικό κλοιό προσήλθαν από την πίσω πλευρά στην εξέδρα των επισήμων αποδοκιμαζόμενοι με τις ιαχές «κλέφτες κλέφτες» φέρτε τα λεφτά που φάγατε πίσω.

Στην παρέλασε εισέβαλαν μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» κρατώντας πανό και πέρασαν μπροστά από τους αμήχανους επισήμους.

Η κατάσταση ήταν έκρυθμη και μόλις μια άλλη μερίδα κόσμου εισέβαλε 50 μέτρα πιο κάτω στον χώρο της παρέλασης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ των επισήμων υπό τον Αστυνομικό Διευθυντή Τρικάλων Γιώργο Κόκκαλη και αποφάσισαν να φυγαδεύσουν τους επισήμους οι οποίοι έφυγαν τρέχοντας και πάρα τα αυξημένα μέτρα κατάφεραν να γρονθοκοπήσουν τον Βουλευτή Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Χρήστο Μαγκούφη.

Το trikalanews.gr, κατέγραψε την επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής Χρήστος Μαγκούφης με νεαρό άτομο να τον γρονθοκοπεί και να εκτοξεύονται αυγά και λεμόνια…

Στην συνέχεια η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο και υπήρξαν αψιμαχίες μεταξύ του κόσμου και των αστυνομικών δυνάμεων που κατά γενική ομολογία κράτησαν ψύχραιμη στάση.


Πηγή:    www.trikalanews.gr
—————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Σε αστυνομικό κλοιό η Μητρόπολη Τρικάλων

Δημοσιεύτηκε: Σήμερα, 11:45 από Ελισάβετ Παπανικολάου

Απελευθέρωση συλληφθέντα στα Τρίκαλα με απαίτηση του λαού

Δημοσιεύτηκε: Σήμερα, 13:52 από Ελισάβετ Παπανικολάου

Λίγα λεπτά μετά την σύλληψη του νεαρού που γρονθοκόπησε τον βουλευτή του ΠαΣοΚ Τρικάλων Χρήστο Μαγκούφη και οδηγήθηκε στην κλούβα της Αστυνομίας, το πλήθος, περικύκλωσε την κλούβα και απειλούσε να την σπάσει αν δεν ελευθερώνονταν ο νεαρός Τρικαλινός.

Η οργή του πλήθους που απαιτούσε να ελευθερωθεί ο νεαρός και να συλληφθούν οι πολιτικοί, οδήγησε την Αστυνομία στην ικανοποίηση μόνο του πρώτου σκέλους του αιτήματος… Ο νεαρός απελευθερώθηκε αφού πρώτα του κρατήθηκαν τα στοιχεία από την Αστυνομία.



















Πηγή:    www.trikalanews.gr
—————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Παρέλασαν και αποθεώθηκαν οι μαθητές στα Τρίκαλα

Δημοσιεύτηκε: Σήμερα, 14:52 από Ελισάβετ Παπανικολάου

Μετά τα επεισόδια και την διακοπή της παρέλασης στα Τρίκαλα, η απομάκρυνση των πολιτικών από την εξέδρα, έφερε την …κατάληψη της εξέδρας από μαθητές και οι οποίοι έγιναν οι …επίσημοι.


Παρέλασαν και αποθεώθηκαν οι μαθητές στα Τρίκαλα


Λίγη ώρα αργότερα, 3-4 σχολεία που είχαν απομείνει οι μαθητές τους στον χώρο, παρέλασαν μπροστά από τους νέους …επίσημους και αποθεώθηκαν από το πλήθος… Συγκινητική στιγμή, όταν ανάπηρος πολέμου, δήλωσε «τώρα μπορώ να παρελάσω» και παίρνοντας την Ελληνική Σημαία, παρέλασε μόνος του, γνωρίζοντας την αποθέωση και αυτός από το πλήθος…







Πηγή:    www.trikalanews.gr
http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: