ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Επίθεση Νεοναζιστών σε μικροπωλητή στην Ερμού με την ανοχή και αρωγή της ΕΛ.ΑΣ [VID]


Ακολουθούν δύο μαρτυρίες από το περιστατικό το οποίο συνέβει εχθές στις 16:00-17:00 στη συμβολη των οδών Ερμού και Νίκης έξω από το πολυκατάστημα Φωκάς. Η πρώτη από της μαρτυρίες έχει μεταφερθεί από το twitter (έχουν σβηστεί τα ονόματα των χρηστών για ευνόητους λόγους) έτσι όπως μεταδόθηκε σε εκατοντάδες ανθρώπους μέσω ίντερνετ, από μάρτυρα που βρισκόταν μπροστά στο περιστατικό.
Η επόμενη μαρτυρία -και ένα μικρό βίντεο που δείχνει το παλικάρι πεσμένο κάτω και κάτι φουσκωτούς τρυγύρω μαζί με μπάτσους της ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ- είναι αλιευμένες  από το athens indymedia.  Σύμφωνα με καταγγελίες που υπάρχουν στα σχόλια κάτω από την ανάρτηση στοindymedia, στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει πάντα η συγκεκριμένη “καλαμποκου” μαζί με γνωστό ακροδεξιό αλλά και αστυνομικές δυνάμεις τριγύρω.
Θα πρέπει να θεωρείται φυσικό μάλλον ότι για τη “φύλαξη” της περιοχής έχουν αναλάβει και ειδικά “σώματα” από ρουφιάνους στα γνωστά πρότυπα της επταετίας.
Το παλικάρι που δέχτηκε την επίθεση, στο νοσοκομείο.
Τις προηγούμενες ημέρες είχε γίνει πολύς λόγος για την ύπαρξη μιας “περιφρούρησης” από ακροδεξιούς οι οποίοι και τελικά εθεάθησαν επάνω στη πλατεία Συντάγματος το απόγευμα. Όλοι φορούσαν τις χαρακτηριστικές μπλούζες με τον ήλιο της Βεργίνας αν και έφυγαν με ελαφρά πηδηματάκια από το Σύνταγμα όταν κυνηγήθηκαν από ομάδα αντιφασιστών, πιτσιρικάδες και κόσμο της περιφρούρησης της Λαϊκής Συνέλευσης.
Κατά σύμπτωση τα γραφεία του Πατριωτικού Μετώπου που καλούσε στην ακροδεξιά περιφρούρηση βρίσκονται επί της οδού Νίκης όπου σημειώθηκε και η επίθεση στο παλικάρι ενώ όπως προκύπτει από τις μαρτυρίες γύρω από το σημείο υπήρχαν διάφοροι κλακαδόροι μεγάλης ηλικίας που παρίσταναν τους μαγαζάτορες της περιοχής. Επίσης  το ίδιο μεσημέρι υπήρχε μια “ορκωμοσία” της ομάδας “περιφρούρησης”. Αν και ασύνδετη από τις μαρτυρίες,-η ύπαρξη των γραφείων των φασιστών στην οδό Νίκης με την επίθεση – θεωρώ ότι πρέπει να έχουμε το νου μας σε τέτοιου είδους “ενέργειες” από ακροδεξιά μορφώματα. Άλλωστε όπως αυτοί θεωρούν την αριστερά και τον ελευθεριακό χώρο “παρακράτος” έτσι και εγώ μπορώ να υποψιάζομαι διάφορα για το αυθεντικό παρακράτος των καλαμποκάδων με εθνόσημα και σβάστικες και των περαστικών που είναι “μαγαζάτορες” και φωνάζουν “έξω οι μαύροι” .
Αλήθεια η μαγαζάτορες της περιοχής ή ο σύλλογος τους τι έχουν να πουν για το θέμα;
Ο εμπορικός Σύλλογος Αθηνών μετέχει των “απόψεων” των “μελών” του που έδωσαν “ρέστα” στο περιστατικό;
Και αν δεν είναι μέλη του τι γνώμη έχει για τις σιδερογροθιές και τις σβάστικες στο κεντρικότερο σημείο της Ερμού;
Τα 16χρονα που όπως προκύπτει από τις μαρτυρίες “έφαγαν κουτουλιές” από φασιστόγερους, μπορούν να λένε την άποψη τους ελεύθερα κατά τον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας, η θα πρέπει να έχει “το νου της” κάθε οικογένεια για την κοινή δράση αστυνομικών και νεοναζί στο κέντρο;
Σε ποιο επιχειρησιακό πλάνο της αστυνομίας ανήκει η συμβουλή προς τους φουσκωτούς με τις σβάστικες σε τατουάζ “φύγετε τώρα έρχονται οι κάμερες;”
Μαρτυρία από twitter όπως μεταδόθηκε :
  • @καλαμποκάς δέρνει μικροπωλητή βουλής&νίκης. Όλα τα φασιστοειδή ξεπετάχτηκαν και άρχισαν να σπρώχνουν και να βρίζουν. Κατέβηκαν τα ματ
  • @Καλαμποκάς στην Ερμού έδειρε μικροπωλητή με τσάντες αφού πρώτα του έκλεψε τσάντα που έκρυψε στο stand του. Οι μπάτσοι τον άφησαν.
  • @Κρυφές συμφωνίες του καλαμποκά με τους μπάτσους. ήρθαν τα ΜΑΤ, ΔΙΑΣ κ ΖΗΤΑ για να απομακρύνουν εμάς που ζητούσαμε να κάνουν τη δουλειά τους
  •  @Τύπος με πολιτικά έβριζε τον κόσμο να φύγει και όταν ρωτήσαμε τους μπάτσους ο κ. με ποιό δικαίωμα? μας είπαν ότι έχει αξίωμα σε αστ&δήμο
  •  @Ο καλαμποκάς φώναξε τους Χρυσαυγίτες και τα έλεγαν μαζί με τους μπάτσους. Αργότερα μάθαμε πως ο καλαμποκάς είναι δηλωμένος χρυσαυγίτης.
  •  @Κατέβασαν διμοιρία ΜΑΤ.Μας έσπρωχναν κ φώναζαν να φύγουμε Το μόνο που κάναμε ήταν να παραμένουμε για να μη δείρουν τους μαύρους μικροπωλητές
  • @ μας ειρωνεύονταν να πάμε καλύτερα για καφέ και μας έβριζαν. ακούγονταν χοντράδες του στυλ αυτοί φταίνε που δεν έχουν δουλειά τα μαγαζιά.
  •  @Όταν έφυγαν τα ΜΑΤ ήρθαν οι Χρυσαυγίτες να ελέγξουν τη φάση. Όταν κάποια παιδιά ούτε 16 χρ. είπαν πως δεν φταίνε οι μαύροι γιαυτό…
  •  @Τότε κάποιοι 60άρηδες άρχισαν να τους σπρώχνουν με κεφαλιές. Οι μπάτσοι έσπρωχναν τα παιδιά…επειδή δεν ήταν φασίστες μάλλον
  •  @Λέγαμε στους μπάτσους να ανοίξουν το stand να δούμε αν έκλεψαν τη τσάντα κ αυτοί έλεγαν να φύγουμε. Ο μικροπώλ. ήταν αιμόφυρτος στο δρόμο.
  •  @έπρεπε να δείτε πόσοι φώναζαν απροκάλυπτα “να φύγουν οι μαύροι.αυτοί φταίνε γιατί μας τρώνε τις δουλείες κ πουλάνε πρέζα στα παιδιά μας”.
  •  @Οι μπάτσοι στη Βουλής κ Νίκης είδαν τον Χρυσαυγίτη να δέρνει το μικροπωλητή κ τον άφησαν να φύγει. όταν αρχίσαμε να φωνάζουμε έφεραν τα ΜΑΤ
  •  @Κυρία είπε στον μπάτσο “Σας πληρώνουμε να κάνετε τη δουλειά σας” κ αυτός της είπε “Δε με πληρώνεις εσύ. Να πας να κάνει εσύ τη δουλεία σου”
  •  @Νίκης κ Βουλής πριν μισή ώρα.
  •  @ Μα τον ρώτησα. Η απάντηση ήταν να με στραβοκοιτάξει κ να μου πει να φύγω. Παρανοϊκά σκηνικά
  •  @Προσπαθώ να σας δώσω και video από τα γεγονότα πριν σκάσουν τα ΜΑΤ γιατί μετά μας έκλεισε το κινητό απο μπαταρία.
  •  @δεν είχα ιδέα τι έπαιζε στην αρχή. μετά από λίγο ήρθε παιδί κ μου λέει μη σκάς είναι δηλωμένος χρυσαυγίτης ο καλαμποκάς
  •  @μετά έσκασαν τα νταμάρια με τα τατουάζ-σβάστικα και τα έλεγαν με τους μπάτσους έχοντας απομακρύνει όλους εμάς.
  •  @Η ειρωνεία: Η τύπισσα που πουλούσε καλαμπόκια κ φώναζε στους μαύρους μικροπωλητές “να φύγετε απ’ την ελλάδα” δεν ήταν ελληνίδα.
  •  @Και φυσικά όταν τελικά οι μπάτσοι μετά από πίεση δικιά μας βρήκαν τη κλεμμένη τσάντα μέσα στο stand του καλμποκά φώναζαν πως “λύθηκε.φύγετε”
  •  @ελληνίδα επειδή ήταν μαύρη και σταμάτησε να δει τι γίνεται, κωλόγερας της έχωσε σφαλιάρα στο πρόσωπο. πήγε να καταθέσει στο ατ ακρόπολης
  •  @βιντεάκι με το μικροπωλητή πεσμένο κάτω, πριν κατέβουν τα ΜΑΤ
  •  @60χρονός έμπορος τς Ερμού έλεγε “να φύγουν οι μάυροι “Όταν 16χρονός είπε “λευκοί τους έφεραν στη χώρα” ο 60χρονός του έριξε κουτουλιά. απλά
  •  @στην πλατεία είχε μπάτσους κ τουρίστες. στην ερμού μαζεύτηκαν οι χρυσαυγίτες μετά το σκηνικό.
  •  @Οι έμποροι φώναζαν για το παραεμπόριο των μαύρων.όταν είπα πως τα μισά μαγαζιά εκεί δεν κόβουν απόδειξη μου είπε ένας “εσείς δεν τις ζητάτε”
  •  @εγώ δεν έχω άλλο πέρα απο αυτό που ανέβασα. τραβούσε video κ άλλη μια κοπέλα που έφυγε να κάνει μήνυση στην αστυνομία
  •  @οπότε κ δεν πρόλαβα ν’ ανταλλάξω
Μαρτυρία από athens indymedia:
Σήμερα στην οδό Ερμού έξω από το κατάστημα Fokas περίπου 10 φασίστες επιτέθηκαν σε έναν μετανάστη μικροπωλητή τραυματίζοντάς τον βαριά στο κεφάλι.Ο μετανάστης πουλούσε τσάντες επί τις οδού Ερμού δίπλα από ένα stand με καλαμπόκια τα οποία πουλούσε μια ξανθιά με ράστα. Στις 2.30 μ.μ. γύρω στα 8 άτομα ( 2 γυναίκες και 6 άνδρες) με τατουάζ στόχους, αετούς και σπαρτιάτες συγκεντρώθηκαν γύρω από το stand με τα καλαμπόκια και μαζί με την τύπισσα με τα ράστα άρχισαν να βρίζουν τον μικροπωλητή.Ο ένας εξ’αυτών (με μαυρη μπλούζα και τατουάζ “μολών λαβέ” στο χέρι κρατούσε λοστό και κινήθηκε προς τη μεριά του μετανάστη. Ο μετανάστης φοβούμενος μην τον χτυπήσει με το λοστό άφησε το εμπόρευμα του απροστάτευτο και τότε η καλαμποκού με τα ράστα μαζί με 2 άλλους φασίστες πήραν όλο το εμπόρευμα του μικροπωλητή και το κλείδωσαν στο ντουλαπάκι του stand με τα καλαμπόκια.Ο μετανάστης απαίτησε να του δώσουν πίσω την πραμάτια του και τότε ένας φασίστας με μαυρη μπλούζα και τατουαζ στόχο στη γάμπα τον χτύπησε (μάλλον με σιδερογροθιά) στο μέτωπο. Ο μετανάστης λιποθύμησε και τα μάτια του γύρισαν ανάποδα.
Φυσικά πριν το χτύπημα είχαν έρθει και 2 αστυνομικοί οι οποίοι αντιλήφθηκαν τον καυγά και απειλούσαν το μετανάστη οτι θα τον συλλάβουν αν δεν φύγει. Όταν έγινε το χτύπημα, ο κόσμος που περνούσε μαζευτηκε γυρω από το σημείο και φώναζε στους αστυνομικούς ότι οφείλουν να συλλάβουν τον φασίστα που χτύπησε τον μετανάστη επ’αυτοφόρω και να ξεκλειδώσουν το σταντ με τα καλαμπόκια για να δουν το εμπόρευμα του μετανάστη.
Οι αστυνομικοί απαντούσαν με τη φράση “Δε θα μας μάθετε εσεις τη δουλειά μας” ενώ οι φασίστες διέδιδαν ότι ο μετανάστης πήγε να κλέψει ένα καλαμπόκι και γιαυτό τον χτύπησαν ανώ παράλληλα έριχναν και πατριωτικές κορώνες για να πάρουν το κόσμο με το μέρος τους .
Μετά από λίγο μαζεύτηκαν και άλλοι μετανάστες στο σημείο, διαμαρτυρόμενοι προς τους αστυνομικούς γιατί δεν συλλαμβάνουν το δράστη ( ο οποίος στεκόταν ατάραχος πάνω από τον τραυματία και μιλούσε με γελάκια με τους 2 αστυνομικούς). Και τότε αμέσως ήρθαν καμιά 10αριά αστυνομικοί ακόμα για να προστατεύσουν τους φασίστες από τους μετανάστες που μαζεύτηκαν  στο σημείο.
Σε ανύποπτο χρόνο και πάνω στον πανικό ένας αξιωματικός της ΕΛΑΣ πλησιάζει έναν εκ των φασιστών και του λέει “Φύγετε σιγά σιγά γιατί μας ειδοποίησαν ότι θα έρθουν κάμερες”  και φυσικά όλοι τους εξαφανίστηκαν μέσα σε 1 λεπτό γλιτώνοντας οριστικά το αυτόφορο.
Μετά από λίγο ήρθε το ΕΚΑΒ και περισυνέλεξε τον τραυματία του οποίου την τύχη αγνοώ και το συμβάν έληξε με τους αστυνομικούς να παρακινούν τον κόσμο να διαλυθεί και να πάει σπίτι του.
Νομίζω ότι η συγκεκριμένη “καλαμποκού” με τα ράστα είναι σχεδόν κάθε μέρα στην Ερμού και είναι πολύ εύκολο να αναγνωριστεί. Κατά τη γνώμη μου είναι είτε ασφαλήτισσα είτε απλώς ρουφιάνα…
***
Για το -μικρής διάρκειας- βίντεο από το περιστατικό στο οποίο φαίνονται κάποιοι να διαφωνούν με έναν νεαρό και μια κυρία ενώ αργότερα η κάμερα τραβάει και το παλικάρι πεσμένο στο έδαφος.
risinggalaxy
(ευχαριστώ τους φίλους από το twitter για τη μετάδοση, τη καταγραφή και την άδεια να χρησιμοποιήσω το υλικό τους.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: