ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Από 1η Σεπτεμβρίου ξεκινά η χορήγηση μεθαδόνης στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης


Από την 1η Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν να χορηγούν τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης υποκατάστατα για τους χρήστες ναρκωτικών ουσιών, σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Σύμφωνα με τον διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Χρήστο Ζηλίδη οι σχετικές δομές θα διαμορφωθούν σε τέσσερα νοσοκομεία. Όπως τόνισε ο ίδιος, στον Άγιο Παύλο, το Ιπποκράτειο και το νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων θα διαμορφωθούν μονάδες εντός των νοσοκομείων, στο Παπαγεωργίου θα δημιουργηθεί προκάτ κατασκευή στον αύλειο χώρο, ενώ εξετάζεται η τοποθέτηση προκάτ κατασκευής και στον Άγιο Δημήτριο.
Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε ότι η διανομή της μεθαδόνης από τα νοσοκομεία θα αρχίσει στη Θεσσαλονίκη την 1η Σεπτεμβρίου και στην Αθήνα από τις 16 του ίδιου μήνα. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι στόχος του υπουργείου είναι η χορήγηση της μεθαδόνης να γίνεται από όλα τα νοσοκομεία της χώρας, ακόμα και τα στρατιωτικά, με μοναδική εξαίρεση τα παιδιατρικά, ακόμα και από πιστοποιημένα φαρμακεία, εφόσον αυτό χρειαστεί.
Από την πλευρά της, η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Μένη Μαλλιώρη, επισήμανε ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί μία μονάδα χορήγησης υποκατάστατων σε κάθε νομό της Βορείου Ελλάδας.
Αναφορικά με το προσωπικό, οι μονάδες θα λειτουργούν τουλάχιστον ως το τέλος του 2011 με το υπάρχον προσωπικό των νοσοκομείων. Η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ ανέφερε ότι για το 2012 υπάρχει δέσμευση της κυβέρνησης για πρόσληψη προσωπικού, που ο ΟΚΑΝΑ έχει ζητήσει να ανέρχεται σε 117 άτομα πανελλαδικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: