ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Σκάνδαλο στην Proton Bank! Για ξέπλυμα μαύρου χρήματος κατηγορείται ο Λαυρεντιάδης


Μια πολύ σοβαρή υπόθεση εγκληματικής δραστηριότητας με ξέπλυμα χρήματος  εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και με ευρύτερες διαστάσεις που φτάνουν μέχρι τις …ΗΠΑ και την εμπλοκή πρώην στελεχών της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, με επίκεντρο το θεωρούμενο ως «άνθρωπο των ΗΠΑ» στην Ελλάδα μέχρι πριν από ένα χρόνο, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
Κατηγορούμενος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που προήλθε από εγκληματικές δραστηριότητες είναι  ο μεγαλομετόχος της Proton BankΛαυρέντης Λαυρεντιάδης ο οποίος έχει μετακομίσει εδώ και οκτώ μήνες και ζει μόνιμα στο Λονδίνο, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της τράπεζαςΑντώνης Αθανάσογλου και έξι πρώην στελεχών της ίδιας τράπεζας με την κατηγορία της υπεξαίρεσης 51 εκατ. ευρώ!
Η ίδια η τράπεζα έχει τεθεί σε καθεστώς «επιτροπείας» από την Τράπεζα της Ελλάδος μετά τα ευρήματα της Αρχής Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για ύποπτες αν όχι παράνομες συναλλαγές των μελών της διοίκησης η οποία παραιτήθηκε. Επίσης «πάγωσαν» οι τραπεζικοί λογαριασμοί του μεγαλομετόχου, του πρώην διευθύνοντος συμβούλου, Αντώνη Αθανάσογλου, και των έξι πρώην στελεχών.
Είναι τόσο σοβαρό το ζήτημα που έχει ανακύψει με την τράπεζα που προκάλεσε την παρέμβαση του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Παναγιώτη Νικολούδη, με απόφαση του οποίου παγώνουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί.
Ταυτόχρονα απαγορεύθηκε η οποιαδήποτε μεταβολή στην ακίνητη περιουσία του κ. Λαυρεντιάδη ώσπου να ολοκληρωθεί η έρευνα που πραγματοποιεί η ανεξάρτητη αρχή, έχοντας στη διάθεσή της ισχυρές ενδείξεις ότι τον τελευταίο καιρό διακινούνται από τα πρόσωπα αυτά μεγάλα χρηματικά ποσά που είναι πιθανόν να αποτελούν προϊόντα εγκληματικής δραστηριότητας.
Σύμφωνα με την απόφαση του προέδρου της Αρχής κ. Νικολούδη που κοινοποιήθηκε την Παρασκευή στην Τράπεζα της Ελλάδος, απαγορεύεται στο εξής η κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών των:
1. Λαυρεντιάδη Λαυρέντιου, μεγαλομετόχου της Proton Bank.
2. Αθανάσογλου Αντωνίου, πρώην αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου.
3. Παπασπήλιου Αθανασίου, πρώην αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου.
4. Σαραμάντη Δημητρίου, πρώην αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου.
5. Λιαρμακοπούλου Σμαράγδας, πρώην εκτελεστικού μέλους.
6. Κολίντζα Τρύφωνος, πρώην διευθύνοντος συμβούλου.
7. Αρβανίτη Γραμματικής, πρώην εκτελεστικού μέλους.
8. Μπίθαρη Διονυσίου, διοικητικού στελέχους.
Ταυτόχρονα απαγορεύεται με την ίδια απόφαση η πρόσβαση των συγκεκριμένων προσώπων σε τραπεζικές θυρίδες, καθώς και η οποιαδήποτε εκποίηση ή άλλη μεταβίβαση όλων των ακινήτων που κατέχει ο κ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης στην περιοχή του Ρέντη.
Όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή από την Proton Bank, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας επέλεξε ως νέο αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Γιώργο Τανισκίδη.
Ποιος είναι ο Λαυρέντης Λαυρευντιάδης
Το θέμα είναι τεράστιο γιατί ο Λαυρέντης Λαυρευντιάδης που κατηγορείται για τα παραπάνω αδικήματα δεν είναι καθόλου τυχαίο πρόσωπο σε ότι σχετίζεται με την παρουσία των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Ήταν «ο άνθρωπος των ΗΠΑ στην Ελλάδα» με ιδιαίτερα στενές σχέσεις με τον πρώην Αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα (και «πρωταγωνιστή» σε πολλά τηλεγραφήματα του WikiLeaks) Ντέϊβιντ Σπέκχαρντ.
Ο οποίος Ντέϊβιντ Σπέκχαρντ, ανέλαβε, μετά την αποχώρησή του από την αμερικανική πρεσβεία, κορυφαία θέση (πρόεδρος) στην Proton Bank, η οποία σήμερα βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: