ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Νωρίς το Βράδυ…

…της Τρίτης, 16ης Αυγούστου, συνέβη κάτι που μας προκάλεσε καταπληξία, ανυπολόγιστες απώλειες και ζημιές, συν πολιτικά, οικονομικά και ψυχικά τραύματα από τα οποία θα είναι πολύ δύσκολο να ανακάμψουμε:
Υποστήκαμε παράνομη είσοδο σε οικογενειακό μας σπίτι και κλοπή τριών υπολογιστών.
Το συμβάν έλαβε χώρο σε ένα από τα σπίτια όπου εργάζονται και κατοικούν συλλογικώς και οικογενειακώς μέλη της Ομάδας Σύνταξης της Ενδο-Μήδεια / Cyprus IndyMedia, χώρος που για ένα χρόνο τώρα χρησιμοποιείται συχνά για εργασίες και συναντήσεις εθελοντών και υποστηρικτών της οργάνωσης.

Το περιστατικό μοιάζει, φαινομενικά, με ένα «απλό και κοινό έγκλημα», δηλαδή μια παραβίαση της οικογενειακής μας εστίας από άγνωστους με στόχο την κλοπή. Δεν έχουμε αποδείξεις γιά το αντίθετο. 
Αλλά όλοι οι συναγωνιστές και συνάδελφοι μας, καθώς και συγγενείς και φίλοι που πληροφορήθηκαν γιά το έγκλημα αμέσως μας απάντησαν ότι δεν μπορεί παρά να είναι δράση του καθεστωτικού παρακράτους. Ακόμα και άτομα που το έμαθαν από τρίτους πήραν πρωτοβουλία να επικοινωνήσουν μαζί μας γιά να μας συμβουλεύσουν πως πράγματι, μόνο ως δράση παρακρατικών μπορεί να ερμηνευτεί το συμβάν.

Είναι αλήθεια ότι η οργάνωση μας στοχεύεται γιά πολλά χρόνια τώρα με κάθε είδους άνομη και «έννομη» παρενόχληση των μελών μας, συμμάχων και υποστηρικτών μας με βία, έμμεσες και άμεσες απειλές και παντός είδους κακοποίηση. Και ιδίως στο σημερινό κλίμα πολιτικής αντιπαράθεσης των Αγανακτισμένων / Αφυπνισμένων με το καθεστώς, όπου η οργάνωση μας συμμετέχει τα μέγιστα, και το κυβερνών κόμμα έχει κινητοποιήσει τις «έννομες» και παράνομες του δυνάμεις γιά παντός είδους ανομία και αθέμιτη ενέργεια, μιά τέτοια παρακρατική δράση είναι πολύ πιθανή.

Αλλά δεν πιστεύαμε να έπαιρναν το ρίσκο να μπουν στα σπίτια μας όπου κατοικούν ανήλικα παιδιά και να ριψοκινδυνεύσουν πιθανώς και θανατηφόρα σύγκρουση με τα μέλη της οικογένειας μας αν γίνονταν αντιληπτοί. Διότι δεν θα υπήρχε άλλη επιλογή γιά μας σε τέτοιο ενδεχόμενο: η παραβίαση του οικογενειακού μας ασύλου δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί με λιγότερα ή ηπιότερα μέτρα αν προκύψει ενώπιον μας και έχουμε τη δυνατότητα να αντιδράσουμε. Θα είναι σύγκρουση μέχρι θανάτου.

Τα περιστασιακά τεκμήρια – που είναι μόνο περιστασιακά, και δεν έχουν αντίκρυσμα στην έρευνα που διεξάγει η Αστυνομία γιά το έγκλημα, ούτε και σε πιθανή δίκη αν προκύψουν συλλήψεις και κατηγορίες – μαρτυρούν «παράξενες ιδιαιτερότητες» στο συμβάν: 
1. Το σπίτι ήταν ολόκληρο τον χρόνο ανοικτό και ξεκλείδωτο. Εκείνη την νύκτα, κλείσαμε και κλειδώσαμε όλα εκτός από ένα παράθυρο που είναι ορατό μόνο από ένα σημείο του δρόμου, μιά πολύ στενή οπτική γωνία.

2. Απουσιάσαμε μόνο δύο ώρες πολύ νωρίς το βράδυ, δηλαδή από την ώρα που έδυσε ο ήλιος.

3. Ολόκληρο τον χρόνο φύλαγε το σπίτι ένας μεγαλόφωνος, τεράστιος και αφοσιώμενος σκύλος ο οποίος εκείνη τη νύκτα απουσίαζε (γι’ αυτό και κλείσαμε το σπίτι). Ήταν σύμπτωση; Δηλαδή έτυχε να ήταν περαστικοί κάποιοι εγκληματίες εκείνη τη νύκτα μόλις έδυσε ο ήλιος και απλώς έδρασαν ευκαιριακά; Πως ήξεραν πως δεν θα ‘βρουν άτομα μες το σπίτι;

4. Η Αστυνομία μας είπε ότι από την υποτιθέμενη πορεία παράνομης εισόδου των δραστών (το παράθυρο) δεν μπορούσαν να πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα λόγω του τύπου της επιφάνειας και της παρουσίας σκόνης.

5. Οι δράστες έκλεψαν τρεις από τους πέντε υπολογιστές που είχαμε στο σπίτι. Αγνόησαν τον πιό ακριβό και πιό σύγχρονο υπολογιστή (ίσως επειδή είχε «κοριτσίστικη» διακόσμιση;) Επίσης αγνόησαν ένα υπολογιστή που δεν ήταν σε χρήση και ήταν έτοιμος γιά πακετάρισμα.

6. Οι δράστες έκλεψαν τους τρείς υπολογιστές που ήταν ήδη ενωμένοι με πρίζες και αναμμένοι. Δηλαδή επένδυσαν χρόνο να τους σβύσουν, να τυλίξουν τα σύρματα και να τους πακετάρουν. Έψαξαν και το σπίτι γιά να ‘βρουν και τις θήκες τους, τις οποίες πήραν. Αγνόησαν τηλεοράσεις, μαγνητόφωνα, πίνακες, φορητά τηλέφωνα, ποδήλατα, μεγάφωνα, και κοσμήματα που υπήρχαν μες το σπίτι, άνκαι άνοιξαν και είδαν τους χώρους όπου φυλάγοντο.

7. Οι υπολογιστές που κλάπησαν ανήκουν σε τρία μέλη της Ομάδας Σύνταξης που είναι γνωστό δημοσίως πως επωμίζονται μεγάλο μέρος της τεχνικής υποστήριξης, και πολιτικής και συντακτικής εργασίας της οργάνωσης. Ανήκουν στους Σόλωνα Αντάρτη, Sue Scandale και Πέτρο Ευδόκα.

8. Οι δράστες δεν κτύπησαν κανένα από τα εμφανώς πολύ πλούσια σπίτια της γειτονιάς μας με πισίνες και ακριβά αυτοκίνητα πολυτελείας που ήταν άδεια γιά εβδομάδες. Κτύπησαν μόνο το δικό μας φτωχικό με τα ξεχαρβαλωμένα και σπασμένα μαρμάρινα περβάζια και τη μαύρη σημαία γιά τους 13 μας νεκρούς. Ποιός κλέφτης μπαίνει σε σπίτι με μαύρο πανί πένθους ανηρτημένο στην είσοδο;

9. Πως ήξεραν ότι θα έχουν αρκετό χρόνο στη διάθεση τους γιά να διαχωρίσουν με ασφάλεια εκείνα που ήθελαν να κλέψουν από εκείνα που δεν ήθελαν, και να περιδιαβάσουν μες το σπίτι χωρίς την έγνοια ότι από στιγμή σε στιγμή θα μπορούσε να επιστρέφαμε; Μήπως ήξεραν που ήμασταν; Μήπως είχαν την αίσθηση ασφάλειας ότι θα λάμβαναν ειδοποίηση έγκαιρα αν εμείς ξεκινούσαμε γιά το σπίτι;
Οι φίλοι και υποστηρικτές μας αναλύοντας το έγκλημα λεν πως μόνο αν ήταν το σπίτι υπό παρακολούθηση θα ήταν εφικτή τέτοια επιδρομή σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Οι Αστυνομικοί με τους οποίους συζητήσαμε το θέμα ήταν πολύ ευγενικοί, κατανοητικοί και υποστηρικτικοί γιά την απώλεια μας, και είμαστε πραγματικά ευγνώμονες γιά την έγκαιρη τους άφιξη, την έρευνα επί τόπου, και την υπομονή τους μαζί μας κατά την λήψη των καταθέσεων μας. Δεν μπορούσαν όμως να καταχωρήσουν την ιδέα ότι μπορεί το σπίτι ή εμείς να είμασταν υπό παρακολούθηση. (Άλλωστε δεν συμβαίνουν τέτοια στη χώρα μας.) 
Το ηλεκτρονικό υλικό που εκλάπη, δηλαδή τα αρχεία και εργασίες μας είναι ανυπολόγιστης αξίας. Ήταν οι υπολογιστές που χρησιμοποιούμε γιά εργασίες στην πολιτική, στην θεραπευτική και γιά προσωπικές χρήσεις. Έχουμε (είχαμε!) αρχεία άρθρων και έρευνας πάνω από δέκα χρόνων. Ένα βιβλίο που τελεί υπό συγγραφή γιά 20 χρόνια και ένα άλλο γιά 10 χρόνια. Οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις φίλων, υποστηρικτών και συγγενών μας. Φωτογραφίες αγαπημένων προσώπων και τόπων.

Το σημαντικό είναι ότι δεν παραβιάστηκε το απόρρητο οιουδήποτε ανθρώπου που έχει σχέση μαζί μας διότι δεν διατηρούμε τέτοια ηλεκτρονικά αρχεία – δεν χρησιμοποιούμε τους υπολογιστές γιά φύλαξη οποιωνδήποτε δεδομένων που αφορούν την ασφάλεια, την υγεία ή την προσωπική ζωή οιουδήποτε. Αλλά γιά μας η απώλεια παραμένει τρομακτική.
Ήταν λοιπόν κτύπημα του παρακράτους, ή «περιστασιακό έγκλημα ευκαιρίας»;
Όπως λέει και φίλος Γιώργος Ρ. : «τα συμπεράσματα δικά σας».
Ομάδα Σύνταξης
Ενδο-Μήδεια / Cyprus IndyMedia



Δεν υπάρχουν σχόλια: