ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

10 λόγοι για να στηρίξουμε ολόψυχα την απεργία των ταξί!


                                          

                                





1.Γιατί πάνω απ’ όλα κουβαλάνε όλοι τους ελληνικές σημαίες στις κινητοποιήσεις τους και φωνάζουνε χουλιγκάνικα συνθήματα! Έτσι, δείχνουν τον πραγματικό τους εαυτό δίχως καμιά υπερβολή: ψευτολούμπεν ελληναριό, με πρόεδρο του συνδικάτου τους έναν καρα-δεξιό τραμπούκο της νέας δημοκρατίας, τον Θύμιο Λυμπερόπουλο.




2. Γιατί με την απεργία τους πλήττουν τον τουρισμό και άρα την ελλάδα! 


3. Γιατί πολλοί από δαύτους – τους ιδιοκτήτες φυσικά που σήμερα την έχουν δει αγανακτισμένοι – έχουν πάρει τις άδειες των ταξί τους από τη Χούντα και, γενικότερα, αποτελούν σημαντικό μέρος από αυτό που αποκαλούμε ‘βαθύ κράτος’ στη φτωχή πλην τίμια ελλαδίτσα.


4. Γιατί νιώθουμε καλύτερα – μην έχοντας μπει σε κανένα ταξί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες – αφού δεν ακούσαμε με το ζόρι καμιά καμιά σεξιστική μαλακία για όποια τυχόν πέρασε μπροστά από το ταξί ή και μπήκε μέσα σ’ αυτό! Επίσης, μην ερχόμενοι σε επαφή με δαύτους, μειώσαμε κατά μεγάλο ποσοστό (ερευνάται ακόμα το μέγεθος του ποσοστού) την εκτόξευση ομοφοβικών σχολίων...

5. Γιατί δεν μας έχουν λείψει καθόλου από τους δρόμους και τις πιάτσες αυτοί οι εθνομαλάκες με τα ρατσιστικά τους σχόλια και τις βρισιές για Αλβανούς, μαύρους, Πακιστανούς και όποιον άλλον θυμηθούν να σιχτιρίσουν! Επίσης, δεν θα μας λείψουν οι νεοναζί χαιρετισμοί μερικών από δαύτους αλλά και τα συγχαρητήρια που έδιναν στους χρυσαυγίτες για το πογκρόμ στο κέντρου εναντίον των μεταναστών το Μάη του 2011...


6. Γιατί επιτέλους με την κατάρρευση του επαγγέλματος, την οποία επιταχύνει η απεργία, και το περαιτέρω άνοιγμα του, θα δούμε επιτέλους στους δρόμους των ελληνικών πόλεων ταξί με μετανάστες οδηγούς – όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο (Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Παρίσι, Βερολίνο)! Προφανές αποτέλεσμα αυτού θα είναι να μην αντικρύζουμε χριστιανορθόδοξα μούτρα, να μαθαίνουμε να μιλάμε ξένες γλώσσες (π.χ. Patision please!) και αυτομάτως θα μειωθεί και η ρουφιανιά - κλασικό σπορ διαφόρων ταξιτζήδων - καθώς και ο φόβος ορισμένων συντρόφων όπως στη Θεσσαλονίκη που έβλεπαν τα (μπλε και λευκά) ταξί και νόμιζαν πως γέμισαν οι δρόμοι περιπολικά...


7. Γιατί δεν θα μας λείψουν καθόλου οι τσαμπουκάδες τους στα φανάρια, ο ανδρισμός τους απέναντι στις γυναίκες οδηγούς, οι απειλές τους, οι παρενοχλήσεις τους, οι νευρώσεις τους που ξεσπούσαν πάνω στους πελάτες τους, η διάθεση τους να μετατρέψουν τον πελάτη σε ψυχαναλυτή τους, η εφαρμογή του «οδηγώ-όπως-θέλω» συστήματος οδήγησης τους, οι μαφιόζικες αντιπαραθέσεις τους για το ποιος θα πιάσει ποια πιάτσα, η υπερ-χρέωση των τουριστών, το ανέβασμα στο ταξί με το κριτήριο του πόσο κοντή φούστα φοράς κτλ. Επίσης, δεν θα μας λείψει βέβαια το σταυρουδάκι και η παναγίτσα στον καθρέφτη και κάθε λογής χριστιανορθόδοξη παπαριά!


8. Γιατί με αυτή την απεργία ελπίζουμε να στραγγαλιστεί ο κλάδος των ιδιοκτητών ταξί, δηλαδή των εκμεταλλευτών – οι οποίοι είναι οι βασικοί που πλήττονται από το άνοιγμα του επαγγέλματος! Οι οδηγοί, αντιθέτως, δηλαδή οι χαμάληδες που δουλεύουν για 25 ευρώ ανασφάλιστo μεροκάματο, στηρίζουν το νέο νομοσχέδιο σε μεγάλο βαθμό!



9. Γιατί με την απεργία των ταξί η κυκλοφοριακή κίνηση στο κέντρο της Αθήνας μειώθηκε κατά 40% και σε άλλες πόλεις σε σημαντικό επίσης βαθμό! Έτσι, οι πόλεις γίνανε πιο ανθρώπινες με την έλλειψη των ταξιτζήδων και τα ΜΜΜ γίνανε πιο γρήγορα! Επίσης, οι λάτρεις του περπατήματος έχουν λιγότερους λόγους πλέον να περπατάνε στην πόλη κι όσοι είχαν ξεμάθει από περπάτημα, καιρός είναι να το ξαναρχίσουν!


10.  Τέλος – αλλά όχι λιγότερο σημαντικό – γιατί με την απεργία απελευθερώθηκαν χιλιάδες θέσεις πάρκινγκ από τις πιάτσες ταξί για τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς οδηγούς!


Μέσα σε όλα αυτά βέβαια, η απεργία φέρνει και κάποια αρνητικά. Θα χάσουμε όλες και όλοι μας πολλές από τις αθλητικές εξελίξεις στο βόλευ, το πόλο, το ποδόσφαιρο και άλλα αθλήματα αφού θα μειωθεί κατακόρυφα η ακρόαση αθλητικών ραδιοσταθμών. Παρόλα αυτά, τα θετικά της απεργίας όπως περιγράφηκαν παραπάνω, είναι υπεράριθμα και για αυτό λέμε με όλη μας τη φωνή...



Απεργία για πάντα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: