ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Οι έμμισθοι φασίστες

Πριν λίγους μήνες έμπλεξα σε μια δημόσια διαμάχη με μια ομάδα φασιστών. Όταν είπα σε κάποιον απ’ αυτούς (ιδιαίτερα διαθέσιμο για συζήτηση) πως θα τον …«καταλάβαινα», αν έπαιρνε μισθό γι’ αυτά που κάνει, με… αποστόμωσε με την εξής φράση-ομολογία: «Καλύτερα έλληνας φασίστας, παρά δούλος για 500 ευρώ και να πεινάνε τα παιδιά μου!». Τον απομάκρυνε τότε ο επικεφαλής τους, μάλλον επειδή φοβήθηκε ότι θα έλεγε περισσότερα για τη μισθοδοσία των παρακρατικών. Ελπίζω να μην αμφιβάλει κανείς ότι έτσι έχουν τα πράγματα. Άλλωστε, δεν πάει πολύς καιρός που είχε αποκαλυφθεί ότι ο «αρχηγός» τους και κάποιοι της συνομοταξίας τους μισθοδοτούνταν ως συνεργάτες μυστικών υπηρεσιών.
Οι μόνοι φαίνεται που …«εκπλήσσονται» είναι κάποιοι πρωτοκλασάτοι της κυβέρνησης και κάποιοι της μίσθαρνης φιλοκυβερνητικής δημοσιογραφίας. (Δυστυχώς, δεν μάθαμε ακόμα ποιοι περιλαμβάνονται στους καταλόγους της μισθοδοτούμενης από τα κόμματα εξουσίας δημοσιογραφίας…)
Υπάρχει, όμως, κάτι πολύ σοβαρότερο σ’ αυτή την ιστορία, που αφορά όχι μόνο το δικαίωμα των φασισταριών να αμείβονται χρηματικά για το «εθνικό» παρακρατικό τους έργο, αλλά κυρίως την εγκληματική ασυλία που έχουν. Μπορούν, δηλαδή, νομίμως να διαπράττουν εγκλήματα (ο φόνος δεν εξαιρείται από το σχετικό νόμο, εφόσον ενεργούν «εν ώρα υπηρεσίας»), χωρίς τελικά να απειλούνται με φυλάκιση. Γι’ αυτό τους βλέπουμε κάθε τόσο να δρουν με σιδερολοστούς και άλλα φονικά όπλα στο πλάι των αστυνομικών δυνάμεων καταστολής. Επειδή, όμως, υπάρχουν ακόμα κάποιοι σύντροφοι που αγνοούν το νομοθετικό καθεστώς που καλύπτει αυτά τα φασισταριά, ας αναφέρω γι’ αυτό λίγα λόγια.
Ο ευρωπαϊκός οργανισμός που καλύπτει  μεταξύ άλλων και τη «συνεργασία» των παρακρατικών φασισταριών με τις αστυνομικές δυνάμεις καταστολής είναι η «Ευρωπαϊκή Αστυνομική Υπηρεσία (Europol)». Με άλλα λόγια, υπάρχει ένα «νόμιμο» καθεστώς που καλύπτει τη δράση τους, ιδιαίτερα όταν αυτή αφορά την «παροχή υπηρεσιών» τους προς τις αστυνομικές δυνάμεις του ελληνικού κράτους. Πιο συνοπτικά: Τα φασισταριά προσφέρουν… νόμιμο κρατικό έργο. Έτσι, όσα έχουμε δει κατά καιρούς στην Ελλάδα κι όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας (φωτογραφίες, video…) από την παραπάνω αγαστή συνεργασία κρατικών και παρακρατικών δυνάμεων δεν πρέπει να δημιουργούν απορία σε κανέναν. Η πολιτική εξουσία και οι δημοσιογράφοι της τα γνωρίζουν πολύ καλά. Για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει λεπτομέρειες για το «επίσημο» έργο της Europol, μπορεί να ανατρέξει στην ιστοσελίδα της:http://www.europol.europa.eu/. Φυσικά, δε θα μάθει και πολλά εκεί για το «πραγματικό» της έργο. Κι άλλωστε, επειδή τα ντοκουμέντα που δημοσιεύει η Europol είναι όλα στην αγγλική γλώσσα, ενδεχομένως πολλοί θα δυσκολευτούν και απ’ αυτή την άποψη. Γι’ αυτό ελπίζω να μη στενοχωρηθεί ο Ριζοσπάστης, αν μεταφέρω σ’ αυτό το κείμενο μερικά αποσπάσματα από τα δημοσιεύματά του, στα οποία αποκάλυψε κάποια στοιχεία από την παραπάνω συνεργασία κράτους και παρακρατικών φασισταριών, αφού τα μετέφρασε στα ελληνικά (βλ. Ριζοσπάστης 8.9.2002 σελ. 1,6  και 10.9.2002 σελ. 3):
Στο κεφ.2 του απόρρητου εγγράφου της Europol «Ευρωπαϊκές Βέλτιστες Πρακτικές για το Χειρισμό των Πληροφοριοδοτών» ως «πληροφοριοδότης» ορίζεται το «άτομο το οποίο αποτελεί αντικείμενο εμπιστευτικού χειρισμού και το οποίο παρέχει πληροφορίες και / ή παρέχει συνδρομή στις αρμόδιες Αρχές». Από τον ορισμό αυτό καταλαβαίνει κανείς ότι ο χαρακτηρισμός «πληροφοριοδότης» δεν αφορά μόνο εκείνον που δίνει πληροφορίες, αλλά και εκείνον που «παρέχει συνδρομή», δηλαδή προσφέρει υπηρεσίες. Τι είδους υπηρεσίες; Αν και το έγγραφο δε δίνει πολλές λεπτομέρειες, αφήνοντας έτσι ένα ευρύτατο πεδίο προσδιορισμού της κρατικοπαρακρατικής συνεργασίας, αναφέρεται παρά ταύτα σε… «εγκληματικές» πράξεις: Έτσι, ο παρακρατικός μας «εάν διαπράττει έγκλημα ενώ είναι πληροφοριοδότης θα υπόκειται σε σύλληψη εκτός εάν έχει δοθεί σε αυτόν καθεστώς συμμετέχοντος πληροφοριοδότη και παραμένει εντός των προσδιορισμένων ορίων». Κι ακόμα, «Ένας συμμετέχων πληροφοριοδότης είναι ένας πληροφοριοδότης ο οποίος με την έγκριση μιας καθορισμένης εξουσιοδοτούσας Αρχής, σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία ή τις κατευθυντήριες γραμμές, επιτρέπεται να συμμετάσχει σε ένα έγκλημα το οποίο άλλοι ήδη προτίθενται να διαπράξουν».
Προφανώς, όσοι από τα φασισταριά συμμετείχαν προχτές (29.6.2011) στο Έγκλημα της Πλατείας ανήκαν στους «συμμετέχοντες πληροφοριοδότες». Κι επειδή διακινδύνευσαν δουλεύοντας υπερωρίες θα πρέπει σίγουρα να δικαιούνται και πρόσθετη αμοιβή. Φυσικά, δεν ξέρω ποιος είναι ο… βασικός τους μισθός, αλλά στο παραπάνω αποκαλυπτικό έγγραφο αναφέρεται ότι ο «Χειριστής», δηλαδή ο αξιωματικός που «χειρίζεται» τον «πληροφοριοδότη», εκτιμά «την κατάλληλη ανταμοιβή… για τις προσπάθειές του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: