ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑΠΙΕ ΞΥΡΑΦΑΚΙΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΣΣΑΒΕΤΕΙΑΣ

Στο Νοσοκομείο Βόλου διακομίστηκε το μεσημέρι με ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου νεαρός κρατούμενος της Κασσαβέτειας, ο οποίος φέρεται να έκανε προσπάθεια αυτοκτονίας καταπίνοντας ξυραφάκια.
    Ο κρατούμενος είναι αλλοδαπός, ηλικίας 21 ετών. Στο Νοσοκομείο του δόθηκαν αμέσως οι απαιτούμενες ιατρικές υπηρεσίες για να σωθεί η ζωή του. Ο νεαρός νοσηλεύεται φρουρούμενος. Η είδηση ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται ούτε από τη διεύθυνση της φυλακής, ούτε από την Αστυνομία. Η διακομιδή καταγράφεται στο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ, που κλήθηκε για να μεταφέρει τον κρατούμενο στο Νοσοκομείο. Είναι μάλιστα χαρακτηριστική η αναφορά ότι αρχικά κλήθηκε το ΕΚΑΒ στον Αλμυρό, όμως δεν υπήρχε ασθενοφόρο και η μεταφορά έγινε με το ασθενοφόρο του Βελεστίνου.

     Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για απόπειρα αυτοκτονίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως ίσως ο κρατούμενος να θέλησε να ματαιώσει τυχόν απέλασή του. Τους τελευταίους μήνες, με την αλλαγή της νομοθεσίας, μεγάλος αριθμός κρατουμένων κάνει χρήση των ευεργετικών διατάξεων του Νόμου για τις αποφυλακίσεις, ενώ δίνει και τη δυνατότητα κατάθεσης αιτημάτων χορήγησης πολιτικού ασύλου.    
    Έως τώρα στην Υπηρεσία Ασύλου, που λειτουργεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, έχουν κατατεθεί τουλάχιστον 50 αιτήσεις κρατουμένων από όλη τη Θεσσαλία. Οι απαντήσεις πάντως, στο σύνολό τους, είναι αρνητικές για τους αιτούντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: