ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ


ΑΠΟ TO ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ: Nexus
Ένας από τους πιο ισχυρούς άντρες αυτή την στιγμή παρουσιάστηκε να συμπεριφέρεται σαν κοινός σεξουαλικός εγκληματίας. Σε συνδυασμό με το επιβαρυμένο του παρελθόν, όπου είχε κατηγορηθεί για εκμετάλλευση της θέσης του για να εκβιάσει σεξουαλικά υφιστάμενή του, δεν ήταν λίγοι αυτοί που σκέφτηκαν πως η υπόθεση Στρος Καν δεν ήταν παρά μια καλοστημένη πλεκτάνη στα πλαίσια ενός παγκόσμιου παιχνιδιού εξουσίας. Το σκάνδαλο με την καμαριέρα ουσιαστικά τον “τελείωσε” πολιτικά. Δεδομένου της θέσης του γεννιούνται πολλά ερωτηματικά. Μέσα στο μεταρρυθμιστικό του πνεύμα ήταν και η προώθηση μιας παγκόσμιας νομισματικής ένωσης. 
Το νόμισμα που υποστήριζε για την νομισματική ένωση ήταν η οικονομική μονάδα που χρησιμοποιεί το ΔΝΤ, η SDR. Κάτι τέτοιο θα έβλαπτε βέβαια την προβληματική αμερικανική οικονομία, η οποία εξαρτάται από την θέση του δολαρίου στο παγκόσμιο σύστημα. Φιλοδοξία του Στρος Καν και των οικονομοκρατών ήταν να μεταμορφώσουν το ΔΝΤ σε έναν υπερ-οργανισμό, υπεράνω όλων. Στόχος τους η οικονομική παγκοσμιοποίηση. Μάλιστα λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η ανθρωπότητα έχει φτάσει σε πρωτοφανή ιστορική συνειδητότητα, ήθελε η αφαίμαξη των αδύναμων από τους δυνατούς να γίνει με ήπιο και ελεγχόμενο τρόπο.

Να υπογραμμίσουμε εδώ, ότι ο σοσιαλισμός εδώ και δεκαετίες έχει αναλάβει τον ρόλο του Δούρειου Ίππου, αφού φυτεύει πρόσωπα σε καίριες θέσεις για να ενεργοποιηθούν την κατάλληλη στιγμή. Αυτό σημαίνει ότι το παραπέτασμα του νεοφιλελευθερισμού υπήρξε μια άλλοτε αγαπητή στους λαούς ιδεολογία. Ο “σοσιαλιστής” Ανδρέας Παπανδρέου κατέστρεψε την Αριστερά αλλά και κάθε είδους οικονομική και πολιτισμική υποδομή στην Ελλάδα, πράγμα που έκανε και ο ομόλογός του Φρανσουά Μιτεράν στην Γαλλία. Ο ΓΑΠ προσκάλεσε το ΔΝΤ από την αρχή της θητείας του, κάτι που ομολόγησε κυνικά ο ίδιος ο Στρος Καν. Η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε από τα ΜΜΕ ως παράδειγμα νομιμοποίησης της εισβολής  του ΔΝΤ και σε άλλα κράτη. Το ΔΝΤ αύξησε χάρη στην ευρωπαική κρίση τα κεφάλαιά του κατά 750 δισ. Έτσι διασώθηκε το χρεοκοπημένο ΔΝΤ (οικονομικά και ιδεολογικά) και μάλιστα έγινε ισχυρότερο από ποτέ. Αν ο Στρος Καν δεν έμπλεκε στο σκάνδαλο θα γινόταν πρόεδρος της Γαλλίας. Και το επόμενο βήμα θα ήταν να της έφερνε το ΔΝΤ και να την αμερικανοποιούσε με τον χειρότερο τρόπο.
To ΔΝΤ ως μηχανισμός είχε πολλούς λόγους να θέλει την κρίση. Έπρεπε να επαναφέρει την πελατεία. Αυτό που δεν έχει ερευνηθεί όπως πρέπει, είναι αν και με ποιον τρόπο συμμετείχε στην παγκόσμια κρίση. Μια κρίση όπου έφερε αντιμέτωπους τον κόσμο της εικονικής οικονομίας και αυτόν της παραγωγικής εργασίας. Μια τεχνητή κρίση που κλήθηκαν να πληρώσουν οι λαοί, χρηματοδοτώντας αυτούς που την προκάλεσαν, μόνο και μόνο για να επιβιώνουν οι ελίτ.
Ήδη από το 2006, μια ομάδα χρηματανθρώπων (μεταξύ τους ο πρόεδρος της JP Morgan και ο πρόεδρος της Federal Reserve) αρχίζουν να συντονίζουν το ΔΝΤ για τις επερχόμενες εξελίξεις. Προτείνουν την πώληση 400 τόνων χρυσού από το απόθεμα του ΔΝΤ, κατευθύνουν το ΔΝΤ από το σχετικά συντηρητικό επενδυτικό του προφίλ σε ένα πιο επιθετικό, με το να χρεώνει ακόμα και την συμβουλευτική του προς κράτη. Έτσι ήταν έτοιμο να ηγηθεί της κρίσης. Οι υπόγειοι δίαυλοι Στρος Καν και ΓΑΠ δεν σταματούν στο ΔΝΤ. Ο Στρος Καν πριν αναλάβει, έγινε μέλος του European Council of Foreign Affairs, ένα από τα πρόσφατα καμάρια του αδίστακτου Τζορτζ Σόρος. Ομοίως ο ΓΑΠ διαπλέκεται με τον Σόρος, μέσω του συμβούλου του “Γιωργάκη”, Άλεξ Ρόντος, που προέρχεται από το περιβάλλον του Σόρος. Άλλο μεγάλο όνομα της…παρέας είναι ο Ιωσήφ Στίγκλιτζ, μέλος του “Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου”. Στο ίδρυμα υπάρχουν και άνθρωποι από τα “Open Society Foundations”, δίκτυα που έστησε ο Σόρος παγκοσμίως για να επηρεάζει τις κοινωνικές εξελίξεις και μέσα από αυτές να παρεμβαίνει καταλυτικά στην οικονομία. Δεν είναι τυχαίο που επιλέχτηκε ο όρος open.gov, αφού την λέξη “open” ο Σόρος την χρησιμοποιεί συνεχώς, αφού οραματίζεται την “Open Society” (κάτι που θα αναλύσουμε μελλοντικά).
Οι λυκοφιλίες “έφαγαν” τον Στρος Καν. Πρόσφατα ο Σόρος ξεφορτώθηκε χρυσό αξίας 800.000.000 δολαρίων. Ο Paulsen, πρώην της Goldman Sachs, κρατάει χρυσό. Η Helios Funds (των Σόρος, Ρότσιλντ και Ολμπράιτ) αδυνατεί να εισπράξει 300.000.000 δολάρια από μια συμφωνία στην Νιγηρία. Η Μαλντίν Ολμπράιτ ήταν ο ιθύνων νους για την εισβολή στην Σερβία και την διάλυσή της. Μετά την διάλυσή της, ο Σόρος και ο Ρόντος, αναπτύσσουν δραστηριότητα στην περιοχή, στήνοντας τα παραμάγαζα της “Open Society Foundations” (σας θυμίζει κάτι;), ενώ ο Σόρος δραστηριοποιείται και στα Σκόπια. Την εποχή που η Ολμπράιτ προωθεί την διάλυση της Σερβίας και πιέζει την αμερικανική κυβέρνηση, συμπτωματικά “σκάει” το σκάνδαλο της Λεβίνσκι με τον Κλίντον.
Σήμερα με την Χίλαρι στο πολιτικό σκηνικό, “σκάει” νέο σεξουαλικό σκάνδαλο στο πρόσωπο του Στρός Καν, έναν σημαντικό παίκτη της “ομάδας”. Αντίποινα. Υπάρχει ένας εσωτερικός πόλεμος ανάμεσα σε ομάδες με κοινά εξουσιαστικά συμφέροντα. Ο Σόρος μέσω των οργανώσεών του, τόλμησε να επιτεθεί στους αδελφούς Koch της Koch Industries του δεύτερου μεγαλύτερου βιομηχανικού συμπλέγματος στον κόσμο. Οι Koch χρησιμοποίησαν το Fox News για να αντεπιτεθούν. Ο Ομπάμα “άδειασε” τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Νεντανιάχου, πιθανότατα για να στείλει ένα μήνυμα σε ομάδες που ρηγματώνονται. Επίσης ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε για ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος, λίγες μέρες μετά την σύλληψη του Στρός Καν.
Σύγκρουση αμερικάνικου και εβραικού λόμπι; Oι συνωμοσιολόγοι θα πετούν την σκούφια τους από αυτά τα στοιχεία και τις εξελίξεις. Όπως καταλαβαίνετε, υπάρχουν πολλές ανακατατάξεις στο πεδίο των ισχυρών. Και πολλές αναταράξεις. Ας τους βοηθήσουμε να γίνουν περισσότερες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: