ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

«Φυλακισμένη» στην πολυκατοικία της!


«Φυλακισμένη» στην πολυκατοικία της!
Με το αναπηρικό καροτσάκι έμεινε «παγιδευμένη» μπροστά από την κεντρική είσοδο της πολυκατοικίας, όπου διαμένει στη Ν. Ιωνία. Σε φράκτη που εμπόδισε την προσπάθειά της να μετακινηθεί μετατράπηκε ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο στάθμευσε προσωρινά πάνω στη ράμπα στην έξοδο της πολυκατοικίας.
 
Δεκατρείς ημέρες αργότερα, η γυναίκα με κινητικά προβλήματα συνεχίζει να αναζητά το δίκιο της από υπηρεσία σε υπηρεσία, αλλά ουδείς υπεύθυνος. Τα εμπόδια που συνάντησε σε γραφεία αρμοδίων, ζητώντας έστω να κατανοήσουν το πρόβλημα, αποδείχθηκαν μεγαλύτερα από εκείνα που δημιούργησε το παράνομα σταθμευμένο αυτοκίνητο στη ράμπα της πολυκατοικίας της.
 
Χθες, πέρασε την είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου και ζήτησε ακρόαση από Εισαγγελέα, ενημερώνοντας για όσα συνέβησαν εκείνο το πρωινό, αλλά και τι επακολούθησε στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, στις οποίες απευθύνθηκε. Όμως το αδίκημα της «γαϊδουρινής συμπεριφοράς» δεν προβλέπεται από τον Κώδικα Ποινικού Δικαίου...
 
Σε αγανακτισμένο ύφος χθες στους διαδρόμους των Δικαστηρίων περιέγραφε ό,τι της συνέβη. Το πρωί της Τρίτης 7 Ιουνίου εγκατέλειψε το διαμέρισμά της για καθημερινές δουλειές, αλλά το αναπηρικό καροτσάκι ακινητοποιήθηκε έξω από την κεντρική είσοδο της πολυκατοικίας. Ένα ΙΧ αυτοκίνητο είχε... εξασφαλίσει θέση προσωρινής στάθμευσης, καβαλώντας το πεζοδρόμιο και κλείνοντας τη ράμπα που τη βοηθά να κατεβαίνει στο δρόμο.
 
Ήταν αδύνατο να συνεχίσει την πορεία της. Άρχισε να καλεί φωνάζοντας δυνατά δεξιά και αριστερά, για να εντοπιστεί ο οδηγός του αυτοκινήτου, να απομακρύνει το όχημα και να ανακτήσει την ελευθερία μετακίνησή της.
Όταν ο οδηγός κατάλαβε ότι αναζητούνταν, καθώς παρεμπόδιζε να κινηθεί το αναπηρικό καροτσάκι, απομάκρυνε το όχημα. Λίγο έλλειψε, όπως περιέγραφε, το ΙΧ αυτοκίνητο κατά την αποχώρησή του να συγκρουστεί με το καροτσάκι.
 
Σύγκρουση δεν υπήρξε, παράνομα σταθμευμένο δεν πιάστηκε επ’ αυτοφώρω το όχημα ώστε να βεβαιωθεί κλήση, κατά συνέπεια δεν συνέβη τίποτε... Όσο για τον οδηγό έφυγε δίχως ούτε μία συγνώμη στη γυναίκα που ταλαιπώρησε. Όταν δε κλήθηκε από το Τμήμα Τροχαίας Βόλου να δώσει εξηγήσεις, φέρεται να υποστήριξε ότι δεν είχε αντιληφθεί τη ράμπα...
 
Στον οδηγό του αυτοκινήτου που χρησιμοποίησε για την εξυπηρέτησή του τη ράμπα διέλευσής της, η ανάπηρη γυναίκα είδε τη δύσκολη καθημερινότητά της. Τη δική της, όπως και κάθε ατόμου με κινητικά προβλήματα που προσπαθεί να κινηθεί σε μια πόλη-ζούγκλα, για την κατάσταση της οποίας κανείς δεν αισθάνεται υπεύθυνος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: