ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Φρικτές φήμες για βιασμό νεαρού ζευγαριού


Κλίμα πανικού έχει δημιουργήσει έντονη φημολογία για διπλό βιασμό ενός ζευγαριού νεαρών στα Λεχώνια. Οι πρώτες «πληροφορίες» ξεκίνησαν επιφυλακτικά να μεταδίδονται από τις αρχές της εβδομάδας, φτάνοντας στα δημοσιογραφικά γραφεία του «Τ». Η εφημερίδα, με απόλυτη προσοχή απέναντι σε ένα τόσο σοβαρό περιστατικό, αναζήτησε το βάσιμο των πληροφοριών, όμως καμία επίσημη πηγή δεν επιβεβαίωσε τον φημολογούμενο φρικτό βιασμό.
Οι φήμες ωστόσο με το πέρασμα των ημερών όχι μόνο δεν καταλάγιασαν, αλλά οργίασαν. Δεκάδες αναγνώστες επικοινώνησαν και χθες με τα γραφεία του «Τ», μεταφέροντας πανομοιότυπες πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση τους. Οι ίδιοι αναρωτήθηκαν -και μάλιστα οι περισσότεροι σε έντονο ύφος, εκφράζοντας ως γονείς φόβους τον ίδιο κίνδυνο να διατρέξουν τα παιδιά τους- για το λόγο που η υπόθεση με τις φρικτές λεπτομέρειες που κυκλοφορούν δεν δόθηκε στη δημοσιότητα. Εξάλλου το φημολογούμενο περιστατικό διακινείται ακατάπαυτα μεταξύ Βολιωτών τις τελευταίες μέρες μέσω face book και τοπικών ιστοσελίδων.
Η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και χθες κατηγορηματικά αρνούνταν ότι οι υπηρεσίες της έχουν δεχθεί αναφορά για βιασμό. Κατά συνέπεια καμία έρευνα δεν βρίσκεται σε εξέλιξη από τις αστυνομικές αρχές, καθώς δεν έχει γίνει καταγγελία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανεπίσημα αστυνομικο, οι οποίοι έγιναν δέκτες της φημολογίας για το βιασμό ζευγαριού ερεύνησαν το αληθές του περιστατικού, χωρίς όμως να προκύψουν αποτελέσματα ότι συνέβη. Το ενδεχόμενο το ζευγάρι, που σύμφωνα με τις φήμες έπεσε θύμα βιασμού, να μην προσέφυγε στην αστυνομία, φοβούμενο για τυχόν πιο άσχημες επιπτώσεις ή θέλοντας για προσωπικούς λόγους να κρύψει την περιπέτειά του, είναι κάτι που παραμένει ανοιχτό.
Το όργιο πάντως της φημολογίας έχει τρομοκρατήσει γονείς και νεαρούς που φοβούνται ότι ομάδα επικίνδυνων κακοποιών κυκλοφορεί ανενόχλητη. Εκτός από την αστυνομία, ούτε άλλη επίσημη πηγή, όπως το Νοσοκομείο όπου σύμφωνα με τις ίδιες φήμες οδηγήθηκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση το ζευγάρι, επιβεβαίωνε το συμβάν.
Οι έντονες φήμες οδηγούν πολλούς σε σενάρια ότι η «είδηση» που θα μπορούσε να θέσει σε επαγρύπνηση γονείς και να προφυλάξει νεαρούς από παρόμοιο κίνδυνο «κουκουλώθηκε» εξαιτίας της τουριστικής περιόδου κατά ορισμένους και για να μη ξεσπάσει «πόλεμος» κατά άλλους, αφού η φημολογία φωτογραφίζει ως δράστες αλλοδαπούς.
Τα κοινά «στοιχεία» της ιστορίας που ο ένας έχει ακούσει από άλλον θέλουν μια νεαρή κοπέλα περίπου γύρω στην ηλικία των 18 ετών και ο περίπου συνομήλικος σύντροφός της να δέχθηκαν επίθεση τριών - τεσσάρων ατόμων σε παραλία των Λεχωνίων, ενώ βρίσκονταν στο αυτοκίνητό τους, να μεταφέρθηκαν στην ακτή, να βιάστηκαν και οι δύο με φρικτό τρόπο -οι λεπτομέρειες που κυκλοφορούν είναι ανατριχιαστικές- και να μεταφέρθηκαν όταν εντοπίστηκαν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση στο Νοσοκομείο Βόλου.
Εάν όλα αυτά αποτελούν αποκύημα φαντασίας, τότε μόνο ένας αρρωστημένος και επικίνδυνος εγκέφαλος θα μπορούσε να σπείρει κατ’ αυτό τον τρόπο τον πανικό σε μεγάλος μέρος της τοπικής κοινωνίας, που συζητάει έντονα το θέμα. Εάν πάλι οι φήμες έχουν έστω και την ελάχιστη βάση, τότε είναι εξίσου επικίνδυνο το ενδεχόμενο της απόκρυψης του περιστατικού.

2 σχόλια:

Vomolloxius Koba είπε...

Γιάννη, η ίδια ιστορία [παίχτηκε]πρίν από λίγο καιρό στήν Πάτρα,ανυπόστατες φημολογίες καί τρομολαγνεία!Ξέρεις ποιός ήταν ο έφευρέτης τής ιστορίας;Η τοπική οργανωση τής Χρυσής αυγής.

adespotos είπε...

Καθόλου παράξενο φίλε μου, για ολα τους έχω ικανούς αυτούς.
Όμως πριν αναδημοσιεύσω αυτό το άρθρο
του ''Ταχυδρόμου'',έκανα μια διασταύρωση
απο νοσοκομείο μεριά...δεν θα σου άρεσε να γράψω σε λεπτομέριες αυτά που μου μετέφεραν.
Μακάρι να ειναι ''αρβίλα'' το ολο θέμα,και ας έχω κάνει λάθος, αν ομως ειναι αλήθεια, τότε έχουμε θέμα, και μάλιστα σοβαρό, και πολύπλευρο.

Εδω είμαστε φίλε μου, και η πόλη είναι μικρή...θα δείξει.