ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Διπλάσια η ραδιενέργεια στη Φουκουσίμα

Διπλάσια από την αρχική είναι η εκτίμηση για τα ποσά της ραδιενέργειας που διέρρευσε από τον κατεστραμμένο από το τσουνάμι πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα κατά την πρώτη εβδομάδα της καταστροφής.

 
Σύμφωνα με την υπηρεσία πυρηνικής και βιομηχανικής ασφάλειας της Ιαπωνίας (Nisa), η ραδιενέργεια που διέρρευσε στην ατμόσφαιρα υπολογίζεται σε 770.000 τεραμπεκερέλ, έναντι 370.000 που ήταν η αρχική εκτίμηση. Κατά συνέπεια η μόλυνση της περιοχής είναι κατά πολύ μεγαλύτερη.

Όπως ανακοίνωσε η Nisa, το πρόβλημα στον αντιδραστήρα No 1 δημιουργήθηκε πέντε ώρες μετά τον σεισμό, δέκα ώρες πριν τις αρχικές εκτιμήσεις. Ακόμη οι αντιδραστήρες 2 και 3 έλιωσαν ο πρώτος ύστερα από 80 ώρες και ο δεύτερος ύστερα από 79.


Εν τω μεταξύ, ο Ιάπωνας κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιούκι Εντάνο ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει να πραγματοποιήσεις και άλλες εκκενώσεις.


Η εκτίμηση δόθηκε στη δημοσιότητα, καθώς μια ομάδα ειδικών πρόκειται να πραγματοποιήσει έρευνα για την πυρηνική κρίση.


Το εργοστάσιο αναμένεται να κλείσει μέχρι τον Ιανουάριο, αν και εκφράζονται ανησυχίες ότι μπορεί να καθυστερήσει κατά πολύ, καθώς η διαρροή ραδιενέργειας συνεχίζεται.

http://www.enet.gr
diktiospartakos.blogspot.com 

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Τον ξεχάσαμε αυτόν τον εφιάλτη που μας μαύρισε την ζωή μας τότε...Τώρα έχουμε μόνο την πτώχευση στο μυαλό και το περιβάλλον μαζί με τους ανυπολόγιστους κινδύνους τα βάλαμε κακώς σε δεύτερη και τρίτη μοίρα...