ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Μπάτσοι, γουρούνια, αδέλφια μας


Χτες, αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κολοκοτρώνη και έκαναν πορεία ως τη Βουλή, όπου ενώθηκαν με τους άλλους διαδηλωτές. Βέβαια, την ώρα που περνούσαν οι αστυνομικοί από το Σύνταγμα, έφαγαν ένα γερό κράξιμο – τους έκραξα κι εγώ.
Εκπρόσωπος των αστυνομικών έκανε δηλώσεις με παράπονα για το μεσοπρόθεσμο και την επίδρασή του στους μισθούς του κλάδου, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως δεν είναι δυνατόν οι αστυνομικοί να χρησιμοποιούνται από την κυβέρνηση ενάντια στο λαό που αγωνίζεται για τα δικαιώματά του, και οι αστυνομικοί δεν πρόκειται να το ανεχτούν αυτό. Ναι, το βλέπουμε.
Το πρόβλημα με τους αστυνομικούς είναι πως άλλα λένε και άλλα κάνουν. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι μισθοί τους – τα «περί λαού» είναι εντελώς υποκριτικά.

Είναι ενδιαφέρον πως οι αστυνομικοί κάνουν στροφή, την ίδια ακριβώς περίοδο που οι τηλεδημοσιογράφοι ανακαλύπτουν ξαφνικά τα «δίκια του λαού» – αφού βέβαια πρώτα, επί ενάμισι χρόνο, στήριζαν με λύσσα τα κυβερνητικά μέτρα και έβριζαν όποιον είχε αντίθετη άποψη.
Μπάτσοι και τηλεδημοσιογράφοι ενωμένοι – ένα σώμα είναι, άλλωστε- κατάλαβαν πως πλησιάζει η ώρα τους και ανακάλυψαν το λαό. Είναι αργά; Για τους αστυνομικούς, ίσως όχι – ας δεχτούμε πως οι περισσότεροι είναι πεπλανημένοι προλετάριοι. Για τους τηλεδημοσιογράφους –και τα υπόλοιπα παπαγαλάκια και κοράκια- είναι σίγουρα πολύ αργά.
(Παραθέτω –και προσυπογράφω- το χτεσινό ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης της πλατείας Συντάγματος που απευθύνεται στην αστυνομία, ενόψει των νέων κινητοποιήσεων.)
«ΣΤΙΓΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ»
«Καλούμε τους αξιωματικούς και κυρίως όλο το απλό προσωπικό της αστυνομίας να σεβαστεί αυτή τη φορά τη θέληση του λαού και την συνταγματικά κατοχυρωμένη λαϊκή κυριαρχία.
Τους προειδοποιούμε να μην διανοηθούν καν να εφαρμόσουν παράνομες διαταγές από μια έκπτωτη κυβέρνηση, που έχει κουρελιάσει το σύνταγμα της Ελλάδας και έχει παραδώσει τα κλειδιά της χώρας στη Τρόικα, στο ΔΝΤ και στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό-τραπεζικό σύστημα.
Να μην τολμήσουν σε καμία περίπτωση να εμποδίσουν τον λαό από το να προστατεύσει το σύνταγμα του, όπως αυτό ορίζει με βάση το ακροτελεύτιο άρθρο του, ώστε να αποτρέψει το ξεπούλημα της χώρας. Διαφορετικά ο κάθε αστυνομικός προσωπικά θα φέρει ακέραια την ευθύνη της στάσης του και θα υποστεί τις συνέπειες των πράξεών του, όπως ακριβώς και οι πολιτικοί εντολείς του, που έχουν παραδώσει τη χώρα σε ξένα κέντρα εξουσίας με δανειακές συμβάσεις, μνημόνια και μεσοπρόθεσμα.
Είναι μια τελευταία μεγάλη ευκαιρία για την αστυνομία και τους αστυνομικούς και ελπίζουμε πολλοί από αυτούς να πράξουν κατά συνείδηση και να περάσουν με την πλευρά του λαού.
Η λαϊκή συνέλευση της πλατείας Συντάγματος-23 Ιουνίου 2011″

Δεν υπάρχουν σχόλια: