ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Κυβέρνηση προσωπικοτήτων


Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα δημοσιεύματα –στην Ελλάδα και στο εξωτερικό-, για την ανάγκη να αποκτήσει η χώρα μια κυβέρνηση προσωπικοτήτων. Διαφωνώ κάθετα με μια ενδεχόμενη κυβέρνηση προσωπικοτήτων και θα εξηγήσω το γιατί.

Όλοι αυτοί που υποστηρίζουν πως η χώρα έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση προσωπικοτήτων υπονοούν πως η σημερινή κυβέρνηση δεν αποτελείται από προσωπικότητες.
Και τους ρωτάω: Δεν είναι μεγάλη προσωπικότητα ο Θεόδωρος Πάγκαλος; Ο Ανδρέας Λοβέρδος; Δεν είναι τεράστια προσωπικότητα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου; Ο Παύλος Γερουλάνος; Ο Δημήτρης Δρούτσας; Ο Πεταλωτής; Η Νταλάρα; Μην τρελαθούμε τώρα.
Όσοι επιθυμούν διακαώς μια κυβέρνηση προσωπικοτήτων προσβάλλουν βάναυσα τους υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης, αφού δεν τους θεωρούν προσωπικότητες αλλά μαριονέτες. Επίσης, προσβάλλουν το 31% του εκλογικού σώματος που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ και έφερε αυτές τις προσωπικότητες στην ηγεσία της χώρας.
Βέβαια, δεν θέλω να είμαι απόλυτος. Υπάρχει μια προσωπικότητα που έχει θέση στη σημερινή κυβέρνηση: η Ντόρα Μπακογιάννη.
Κακώς η κυρία Μπακογιάννη δεν είναι μέλος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Θα πρέπει ο Γιώργος Παπανδρέου να αναγνωρίσει το λάθος του και να υπουργοποιήσει αμέσως αυτή τη μεγάλη Ελληνίδα.
Η είσοδος της κυρία Μπακογιάννη στην κυβέρνηση είναι, άλλωστε, και ένα από τα κύρια αιτήματα των αγανακτισμένων πολιτών στις πλατείες. «Ψωμί – Παιδεία- Μπακογιάννη».
Σε αυτές τις δύσκολες για τον τόπο στιγμές, είναι πολυτέλεια να μένει εκτός κυβέρνησης μια κορυφαία προσωπικότητα, όπως η κυρία Μπακογιάννη.
Άσε που μπορεί να βρει αμέσως και τίποτα χορηγούς από το εξωτερικό και να πάρει η χώρα μια ανάσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: