ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ-Εμπόδισαν την κατεδάφιση



Οι εργασίες για την ανάπλαση της πλατείας σταμάτησαν πριν καλά - καλά αρχίσουν, αφού η κατεδάφιση του περίβολου έμεινε στη μέση.
Οι κάτοικοι αντιδρούν γιατί δεν υπάρχει άδεια κατεδάφισης για το συγκεκριμένο έργο, ενώ σήμερα Τετάρτη προγραμματίζεται στις 2.30 μετά το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία.
Τα μηχανήματα χθες το πρωί ξεκίνησαν τις εργασίες για την κατεδάφιση στον περιβάλλοντα χώρο, σταμάτησαν όμως στην πορεία μετά τις αντιδράσεις. Η Δημοτική Αρχή ωστόσο υπογραμμίζει ότι το έργο, αφού ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, θα συνεχιστεί διότι είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και υπάρχει κίνδυνος απώλειας πόρων.

Υπολογίζεται ότι συνολικά τα έργα θα διαρκέσουν περίπου 4 μήνες και χρηματοδοτούνται από τις δράσει αναπλάσεων πλατειών του ΕΣΠΑ.
Διαδοχικά θα υπάρξει διακοπή κυκλοφορίας τόσο στην οδό Βολίδη όσο και στην οδό Μακεδονίας για όσο διάστημα συνεχίζονται τα έργα. Η οδός Βολίδη θα λειτουργήσει ως ήπιας κυκλοφορίας και θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των γραφείων τελετών, ενώ η οδός Μακεδονίας θα λειτουργήσει ως διπλής κατεύθυνσης. Σύμφωνα με τη μελέτη όταν ολοκληρωθεί το έργο προβλέπεται η διαμόρφωση 54 θέσεων στάθμευσης.
Η οδός Βολίδη θα λειτουργήσει ως ήπιας κυκλοφορίας και θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των γραφείων τελετών.
Χθες στην Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας για τις προτεινόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις διαφώνησε ο εκπρόσωπος της ΜΟΤΟΛΕΒ που ψήφισε λευκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: