ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ-ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ



Πάνω από 1000 άτομα συγκεντρώθηκαν και πορεύτηκαν,διαδηλώνοντας ενάντια στην κρατική τρομοκρατία και στα φασιστικά-ρατσιστικά πογκρόμ και τον κοινωνικό κανιβαλισμό,από το Πάρκο Κύπρου & Πατησίων μέσω της Αχαρνών,των Κάτω Πατησίων,στο πάρκο Φιξ,την Πατησίων και το κτήμα Δρακόπουλου.

Συλλογικότητες και κάτοικοι της περιοχής συνδιοργάνωσαν την πορεία και βρήκαν κοινό δρόμο σύμπραξης δίνοντας δυναμικό παρόν.Τοπικές κινήσεις,συνελεύσεις,πρωτοβουλίες,ακόμα και σωματεία συνέβαλαν στη σωστή περιφρούρηση,στο μοίρασμα κειμένων και στη θετική ανταπόκριση του κόσμου από τα μπαλκόνια.    
Ακούστηκαν συνθήματα κατά του Μνημονίου,ΕΕ και ΔΝΤ,κατά των κατασταλτικών μέτρων,του φασισμού και του ρατσισμού.
Η ΑΝ.Α.Σ.Α και Η Επιτροπή Αγώνα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Κ.Πατησίων,δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν από μια τέτοια κινητοποίηση.Έδωσαν το αγωνιστικό τους παρόν τονίζοντας για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη τους στους μετανάστες και την αντίθεσή τους στα ληστρικά-αντιλα'ι'κά μέτρα της κυβέρνησης.
Ο παλμός ήταν ζωηρός και οι συναγωνιστές εκδήλωσαν την ικανοποίησή τους για την κινητοποίηση,που ίσως να ήταν και η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί  στην περιοχή τα τελευταία χρόνια.

 Στο τέλος η πορεία συναντήθηκε με τους αγωνιστές εργαζόμενους της ΣΒΕΟΔ,που είχαν αναγγείλει κι αυτοί ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ από το Πεδίο του Άρεως,ενάντια στο φόβο της ανεργίας και των απολύσεων.
Τα καπνογόνα,τα παρατεταμένα κορναρίσματα και τα συνθήματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης έκαναν την ατμόσφαιρα πολύ θερμή και αγωνιστική.Παρέλυσε η Πατησίων και ο γκρίζος δρόμος γέμισε από φωνές,χαμόγελα κι ελπίδα!!!

Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ
ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΧΩΡΙΣΤΑ
ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΥΣ

http://www.anasa-lefka.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: