ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΠΕΤΖΕΤΑΚΗΣ: Σε κατάληψη το εργοστάσιο της Σίνδου. (ψήφισμα αλληλεγγύης)-Αν δεν μοιραστούμε τον αγώνα, θα μοιραστούμε την ήττα.


ΨΗΦΙΣΜΑ
Εδώ και 10 μήνες, πραγματοποιείται ένας από τους πιο σημαντικούς εργατικούς αγώνες. Στη κατάληψη του εργοστασίου της βιομηχανίας Πετζετάκις Βορείου Ελλάδος και στον αγώνα που δίνουν με το σωματείο τους έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία πλαστικών και σωλήνων. Η βιομηχανία Πετζετάκις δραστηριοποιηται στον κλάδο εδω και δεκαετίες με μονάδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικο. Στη διάθεση του ομίλου του Πετζετάκι βρίσκονται μονάδες σε Ν.Αφρικη, Ευρώπη, Αμερική, Μέση Ανατολή, όμως οι 90 εργαζόμενοι, που απασχολεί στη νέα βιομηχανική ζώνη Θεσσαλονίκης, παραμένουν απλήρωτοι απο τον Αύγουστο του 2010.
Την ίδια περίοδο άφαντος είναι ο κύριος επενδυτής του ομίλου. Οι απεσταλμένοι της διοίκησης που ήρθαν σε επαφή με τους εργαζομένους, δηλώνουν πως δεν ξέρουν σε ποια χώρα βρίσκεται, αλλά διαβεβαιώνουν πως η όποια πιθανή λύση θα οφείλεται στη… μεγαλοψυχία του! Στο μόνο που επιμένει η διοίκηση εδώ και αρκετούς μήνες, είναι ότι «εντός των επόμενων ημερών» θα καταβληθεί η πρώτη δόση, στα πλαίσια ενός συνολικού προγράμματος αναδιάρθρωσης των υποχρεώσεων της εταιρείας. Το «εντός των ημερών» όμως ακούγεται εδώ και μήνες, χωρίς να επέμβει καμιά αρμόδια εποπτική αρχή. Συγκεκριμένα, η μόνη αρχή που έχει εμπλακεί είναι η αστυνομία που ζήτησε τα ρέστα όταν άρχισε η κατάληψη απο τους εργάτες.
Μετά από τόσα χρόνια δουλειάς στις επιχειρήσεις του Πετζετάκι, οι εργάτες με τις κινητοποιήσεις τους δείχνουν ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι θα θυσιαστούν στο βωμό των συμφερόντων του μεγαλοεπιχειρηματία. Ήδη έχουν κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα για να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα. Πάμε όλοι μαζί με τους εργάτες της ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ Α.Ε. στον αγώνα τους να σπάσουν την εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία! Την ίδια στιγμή που κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ στοχοποιούν και χτυπούν τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους, ένας ακόμη εργοδότης αποφασίζει να αφήσει απλήρωτους και στο δρόμο δεκάδες εργαζόμενους. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
Κανενας εργαζόμενος δεν είναι μόνος του.
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ, ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ, ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
Υπογεγραμμένα ψηφίσματα αλληλεγγύης από σωματεία, σχήματα, συλλογικότητες μπορούν να σταλούν στο mail του ΕΡΓΑΤΗ:

Αν δεν μοιραστούμε τον αγώνα, θα μοιραστούμε την ήττα


Δεν υπάρχουν σχόλια: