ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

O Κάρολος έβαλε φίμοτρο σε εκπομπή που θα σατύριζε το γάμο


Ο πρίγκιπας Κάρολος της Μεγάλης Βρετανίας λογόκρινε το αυστραλιανό κρατικό κανάλι Australian Broadcasting Corporation (ABC) για τον τρόπο που θα μεταδώσει τον πριγκιπικό γάμο.
Στο πρώτο κρατικό κανάλι του ABC1 είχε προγραμματιστεί να μεταδοθεί η τελετή όπως θα την μετέδιδε το BBC. Στο δεύτερο κρατικό κανάλι όμως (ABC2) θα μεταδιδόταν η εικόνα από το ABC1, αλλά η σατυρική του ομάδα Chasers θα σχολίαζε με χιούμορ την τελετή.
Το χιούμορ των μελών της ομάδας Chasers θεωρείται «ακραίο» και ο γραμματέας του πρίγκιπα Κάρολου επικοινώνησε με την διεύθυνση του ABC και εισηγήθηκε το «κόψιμο» της εκπομπής των Chasers. «Αν η εκπομπή τους βγει στον αέρα, τότε δεν θα σας δώσουμε εικόνα», φέρεται να είπε ο κ. Πάτρικ Χάρισον. Το ABC συμμορφώθηκε αν και δηλώνει «απογοητευμένο» από την απόφαση.
Η απαγόρευση όμως ενόχλησε τους Αυστραλούς. «Να ένας άλλος λόγος για να κόψουμε τα δεσμά μας με τη μοναρχία» σχολίασε ο δημοφιλής ραδιοσχολιαστής Νιλ Μίτσελ και πρόσθεσε: «Προσωπικά δεν μου αρέσουν οι Chasers και δεν θα έβλεπα την εκπομπή τους. Αλλά δεν ανέχομαι το παλάτι να μας επιβάλει λογοκρισία. Όπως κάνουμε χιούμορ και σάτιρα με τους πολιτικούς μας, θα πρέπει να μπορούμε να κάνουμε και με την βασιλική οικογένεια» είπε.
Αξίζει να σημειωθεί πως και άλλα αυστραλιανά κανάλια έχουν προγραμματίσει, παράλληλα με την «σοβαρή» κάλυψη του γάμου, να έχουν και την «εύθυμη» εκδοχή του σε άλλες συχνότητές τους, αλλά εδώ το Μπάκιχαμ (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) δεν έχει επέμβει.
Πάντως οι Chasers με το χιούμορ τους και τις φάρσες τους έχουν προκαλέσει πολλές φορές σάλο. Η πιο περίφημη φάρσα ήταν πριν χρόνια, όταν ένας μέλος τους εμφανίστηκε μεταμφιεσμένος σε Μπιν Λάντεν στη σύσκεψη της G20 στο Σίδνεϊ. Η αστυνομία αιφνιδιάστηκε και έκανε πρωτοφανή κινητοποίηση αφού στην πόλη βρισκόταν μερικοί από τους πιο ισχυρούς ηγέτες του κόσμου.



http://www.tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: