ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

El Clasico: Σήμερα ο τέταρτος αγώνας Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα


Μετά το άνοιγμα της αυλαίας των ημιτελικών του Champions League, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα... κοντράρονται για ένα εισιτήριο στο μεγάλο τελικό του Λονδίνου.

Η «τιτανομαχία» αυτή θα είναι η τέταρτη της σεζόν και την αναμένουμε συναρπαστική.

Οι δύο ισπανοί γίγαντες θα κοντραριστούν σε μια τεράστιου βεληνεκούς αναμέτρηση τόσο για την τιμή τους, όσο και για να διεκδικήσουν το 10ο και το 4ο τρόπαιο...
τους αντίστοιχα σε αυτό το επίπεδο.

«Βασίλισσα» και «μπλαουγκράνα» έχουν συναντηθεί τρεις φορές μέχρι στιγμής στη σεζόν, με τους Καταλανούς να επικρατούν με 5-0 στο «Καμπ Νου» για το πρωτάθλημα, τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», ενώ οι Μαδριλένοι επικράτησαν με 1-0 στον τελικό του Copa del Rey στην παράταση.

Προϊστορία



Σε 211 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει βραχεία κεφαλή, μετρώντας 86 νίκες, τη στιγμή που η Μπαρτσελόνα έχει 82, ενώ 43 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα.

Αναφορικά με το Champions League (παλαιότερα Κύπελλο Πρωταθλητριών), έχουν αναμετρηθεί στο παρελθόν 6 φορές, με τη Ρεάλ να υπερτερεί και εκεί (3 νίκες, 1 ήττα, 2 ισοπαλίες) έχοντας και περισσότερα τέρματα και συγκεκριμένα 12 υπέρ, 7 κατά.

Η πρώτη συνάντηση ήταν το μακρινό 1960-61 στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Το πρώτο ματς έγινε στη Μαδρίτη με τη Ρεάλ να επικρατεί με 3-1 χάρη σε γκολ των Ντι Στέφανο (δύο) και Πούσκας, ενώ ο Μαρτίνεζ είχε μειώσει προσωρινά. Στον επαναληπτικό, η «βασίλισσα» θριάμβευσε και πάλι με το ίδιο σκορ, με τον «καλπάζων συνταγματάρχη» να σκοράρει δύο φορές, τον Τζέντο μία και τον Κοσίς να σημειώνει το γκολ της τιμής στο τέλος.

Η επόμενη συνάντηση τους δεν άργησε πολύ. Συγκεκριμένα, την επόμενη σεζόν συναντήθηκαν εκ νέου, με τους «μπλαουγκράνα» να προκρίνονται. Στη Μαδρίτη το ισόπαλο 2-2 διαμορφώθηκε από γκολ των Ματέος και Τζέντο από πλευράς Ρεάλ και Λουίς Σουάρες (δύο) από πλευράς Καταλανών. Στον επαναληπτικό Η Μπαρτσελόνα προκρίθηκε με 2-1 χάρη σε τέρματα των Βερζέ και Εβαρίστο. Ο Κανάριο στο 87’ σημείωσε το γκολ των «μερένχες».

Τελευταία τους συνάντηση ήταν τη σεζόν 2001-02. Η Μπαρτσελόνα είχε αποκλείσει αγχωτικά στα προημιτελικά τον Παναθηναϊκό και κληρώθηκε με τη μισητή αντίπαλο της. Οι «γκαλάκτικος» άλωσαν το «Καμπ Νου» επικρατώντας με 2-0 χάρη σε τέρματα των Ζιντάν και ΜακΜάναμαν, ενώ στον επαναληπτικό της πρωτεύουσας πήραν την πρόκριση με το τελικό 1-1, με τους Ραούλ και Ελεγκέρα (αυτογκόλ) να σκοράρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: