ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΣΥΣΤΗΜΕΝΕΣ ΡΩΣΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ..


Η ρωσική ηγεσία δεν πανηγυρίζει ακόμη φωναχτά, όπως έχει κάνει επανειλημμένως στο παρελθόν επί ματαίω, πάντως ελπίζει σοβαρά ότι οι εξετάσεις DNA θα αποδείξουν ότι μεταξύ των 17 νεκρών της ένοπλης επιχείρησης στην Τσετσενία την περασμένη Δευτέρα είναι και ο 47χρονος Ντόκου Ουμάροφ, ο τελευταίος εν ζωή σημαντικός οπλαρχηγός των ισλαμιστών και αυτοαποκαλούμενος «εμίρης του Καυκάσου». Τα συγχαρητήριά του για τις τελευταίες συντονισμένες επιχειρήσεις, μαζί με τη δέουσα επιβράβευση με επιδόματα και παράσημα σε στελέχη των μυστικών υπηρεσιών, που διακρίθηκαν ή έχασαν τη ζωή τους, έσπευσε να δώσει ο πρόεδρος Μεντβιέντεφ στον υποδιευθυντή της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) Σεργκέι Σμιρνόφ. Ο ρώσος πρόεδρος απέφυγε να αναφερθεί στον Ντόκου Ουμάροφ, τον οποίο οι ρωσικές αρχές έχουν κατορθώσει να «εξοντώσουν» τουλάχιστον επτά φορές τα τελευταία δέκα χρόνια, όμως φαίνεται ότι η βεβαιότητα των υπηρεσιών ασφαλείας είναι μεγαλύτερη από ποτέ.

Σύμφωνα με τα έως τώρα γνωστά δεδομένα, οι ρωσικές υπηρεσίες είχαν εντυπωσιακά αποτελέσματα σε τρεις διαδοχικές επιχειρήσεις με επίκεντρο το δασικό όγκο Σούνζενσκι στα σύνορα τριών ρωσικών Δημοκρατιών του Καυκάσου, την Τσετσενία, την Ινγκουσετία και τη Β. Οσετία και προετοίμαζαν τη δράση τους τουλάχιστον από το περασμένο φθινόπωρο, αφότου έμαθαν ότι ο Ουμάροφ εγκαταστάθηκε εκεί μαζί με τη συνοδεία του, έτσι ώστε να διαθέτει πρόσβαση και σε ορεινά περάσματα ακόμη και προς τη Γεωργία, όπου φέρεται να έχει κατά διαστήματα κρυφτεί. Η μαύρη επέτειος από την περσινή διπλή τρομοκρατική επίθεση στο μετρό της Μόσχας στις 29 Μαρτίου, που στοίχισε τη ζωή σε 40 ανθρώπους και άφησε τραυματίες περισσότερους από 100, σε μια στιγμή όπου η προσοχή της παγκόσμιας κοινής γνώμης είναι στραμμένη στη Λιβύη και την Ιαπωνία και οι δημοτικότητες του προέδρου Μεντβέντεφ και του πρωθυπουργού Πούτιν «ψαλιδίζονται», ήταν μια καλή αφορμή για να αποφασιστεί η συντονισμένη δράση των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας με κεντρικό, έστω και ανομολόγητο, στόχο τον Ντόκου Ουμάροφ.
Για το αρχικό χτύπημα εναντίον του κρυσφήγετου των ιλαμιστών ενόπλων, που φαίνεται πως φιλοξενούσε τη συγκεκριμένη στιγμή όλα τα ηγετικά στελέχη του «Εμιράτου», χρησιμοποιήθηκε πολεμική αεροπορία, που κατηύθυναν πράκτορες εδάφους της FSB, η οποία επιστράτευσε επίσης επίλεκτους ολμοβολιστές, ελεύθερους σκοπευτές και ελικόπτερα, που γάζωσαν κυριολεκτικά ό,τι είχε απομείνει ζωντανό στην περιοχή.
Ο πρόεδρος της Ινγκουσετίας Γιουνούς-Μπεκ Γεφκούροφ δήλωσε την Πέμπτη ότι αναγνωρίστηκαν 14 από τους 17 νεκρούς ισλαμιστές κοντά στο χωριό της Ινγκουσετίας Βέρχνι Αλκούν και ότι παραμένει πάνω από 75% η πιθανότητα η σορός του Ουμάροφ να έχει παραμορφωθεί τόσο, που δεν μπορεί να αναγνωριστεί. Ανάμεσα στους επιβεβαιωμένους νεκρούς είναι ο Αμπού Σουλιάν, δεξί χέρι του Ουμάροφ και ο προσωπικός του γιατρός Γιουσούπ Μπουζουρτάνοφ, οι οποίοι τον συνόδευαν πάντοτε σε όλες τις τελευταίες του μετακινήσεις. Επίσης, ο Ασλάν Μπιουτουκάεφ ή εμίρης Χαμζάτ, ο οποίος φέρεται να έχει αναλάβει προσωπικά την προετοιμασία των καμικάζι αυτοκτονίας, που συνεχίζουν να σκορπούν τον τρόμο στις ρωσικές πόλεις και ειδικά στη Μόσχα, ακόμη και μόνο με τη φήμη ότι κάποια νέα ομάδα από «μαύρες χήρες» περιφέρεται στην πόλη.
Λίγο πριν από την επιχείρηση στο δάσος Σούνζενσκι, είχαν συλληφθεί στο Ναζράν δύο αδέρφια, ο Ισλάμ και ο Ιλέζ Γιαντίεφ, που κατηγορούνται ότι υποδέχθηκαν τον Ιανουάριο στη Μόσχα τον αυτόχειρα τρομοκράτη Μαγκομέτ Γιβλόεφ και τον μετέφεραν ώς το αεροδρόμιο Νταμαντιέντοβο, στην αίθουσα αφίξεων του οποίου είχαν σκοτωθεί στις 24 Ιανουαρίου 36 και τραυματιστεί περισσότεροι από 100 επιβάτες. Οι καταθέσεις των Γιαντίεφ πιθανότατα επιτάχυναν την έναρξη των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων, που συνεχίζονταν έως το τέλος της εβδομάδας στην περιοχή, καθώς βάσιμες πληροφορίες μιλούν και για μια μικρή ομάδα τραυματισμένων ενόπλων ισλαμιστών, οι οποίοι έχουν καταφύγει βαθύτερα στο δάσος και προσπαθούν να ξεφύγουν...
www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: