ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Στέλνουν τουρίστες στη φθηνή Ελλάδα.

Τουριστική "καμπάνια" για τα P.I.G.S από τη Usa Today. Η οικονομική λύση για τους Αμερικανούς τουρίστες. Συνιστούν προσοχή για την Ελλάδα λόγω απεργιών, αλλά καταγράφουν και τη θετική πλευρά, υπενθυμίζοντας τους κατοίκους της Ρόδου που υποδέχτηκαν τουρίστες με λουλούδια.

Ως ισχυρός ανταγωνιστής των πρώτων τουριστικών προορισμών της ηπείρου περιγράφονται τα P.I.G.S στην αμερικανική εφημερίδα USA Today, δεδομένου ότι εργάζονται για την ενίσχυση αυτού του τομέα των οικονομικών τους και προσφέρουν ελκυστικά τουριστικά πακέτα.



Οι άνθρωποι του τουριστικού κλάδου, όπως σημειώνεται, "βλέπουν" ελκυστικά πακέτα σε όλους τους τομείς, όπως τη διαμονή, τις μετακινήσεις και τις επισκέψεις σε τουριστικούς και αρχαιολογικούς χώρους.

Μπορεί να δίνεται ένα έναυσμα στους Αμερικανούς να εξετάσουν το ενδεχόμενο για διακοπές στην Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Ελλάδα και την Ισπανία, αλλά παράλληλα δίνονται και οδηγίες για την Ελλάδα των "συνεχών απεργιών", επισημαίνοντας ότι ενδεχομένως στις κινητοποιήσεις να υπάρξουν βίαια επεισόδια.
"Οι απεργίες από συνδικάτα είναι κάτι πολύ συνηθισμένο στην Ευρώπη και ορισμένες κινητοποιήσεις ενδεχομένως να είναι τόσο μεγάλες ώστε να αποκλείσουν την πρωτεύουσα, να κλείσουν αεροδρόμια και να ακινητοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ιδιαίτερα στην Ελλάδα, όπου οι εργαζόμενοι έχουν απηυδήσει με τα συνεχή μέτρα λιτότητας και τον υψηλό δείκτη ανεργίας", αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζοντας τις περσινές κινητοποιήσεις στο λιμάνι του Πειραιά, ο συντάκτης του άρθρου επισημαίνει και τη θετική πλευρά, καθώς οι τουρίστες που έφτασαν με αρκετές ώρες καθυστέρηση στη Ρόδο έτυχαν θερμής υποδοχής από τους κατοίκους του νησιού που τους προσέφεραν λουλούδια.
Ένας ακόμα λόγος που τα καλοκαιρινά θέρετρα στην Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιρλανδία και την Ελλάδα κερδίζουν έδαφος είναι οι αναταραχές σε χώρες όπως η Τυνησία, η Λιβύη, η Αίγυπτος και η καταστροφή στην Ιαπωνία.
Ως σημαντικός παράγοντας που θα προσελκύσει Αμερικανούς τουρίστες αναφέρεται το εξαιρετικό φαγητό των μεσογειακών χωρών, κάτι για το οποίο είναι φημισμένες, καθώς και το γεγονός πως τα εστιατόρια σερβίρουν δείπνο πολύ πιο αργά από όσο έχουν συνηθίσει στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
Ο συντάκτης παρακινεί τους Αμερικανούς τουρίστες να επιλέξουν για τις διακοπές τους τις τέσσερις αυτές χώρες της Ευρώπης, ώστε να γνωρίσουν τα παιδιά τους τις ρίζες του αμερικανικού πολιτισμού.
"Στην Αμερική τα περισσότερα από την κουλτούρα μας προέρχονται από την Ευρώπη. Αν θέλετε εσείς και τα παιδιά σας να κατανοήσετε το σύστημα, το υπόβαθρο, το νομικό μας σύστημα, επιχειρήστε το", καταλήγει το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: