ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Εργοστάσιο βιομάΣας στο Βόλο; Θα γίνει της Κερατέας!


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ, ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΒΟΛΟ
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
Με αφορμή τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Βόλου 3/5/2011, που θα ασχοληθεί με την κατασκευή του εργοστασίου βιομάζας στη Β’ ΒΙΠΕ Βόλου, δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο ότι έχει προσκληθεί στη συνεδρίαση ειδικός επιστήμονας ο οποίος θα καταθέσει την άποψή του για τη λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας.
Εκείνο όμως που διαφεύγει, σίγουρα όχι από άγνοια, είναι ότι η συγκεκριμένη επένδυση δεν αφορά ένα οποιοδήποτε εργοστάσιο αλλά αφορά την ιδιωτικοποίηση κοινωνικών αγαθών, της ενέργειας, μια κατάσταση ανάλογη με αυτή της εκχώρησης των δημοσίων δρόμων σε ιδιώτες που οδήγησαν στην γιγάντωση του κινήματός μας ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.
Την εποχή της οικονομικής κρίσης, οι μεγαλοεργολάβοι των σκουπιδιών, μετά την Κερατέα εφορμούν και στο Βόλο, με τη δημιουργία εργοστασίου καύσης σκουπιδιών, από την εταιρία ENGAL του Αλεξάκη, στη Β' ΒΙΠΕ Βόλου, με σκοπό την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Η επένδυση εντάσσεται στο νόμο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, εξασφαλίζοντας επιδοτήσεις σχεδόν 70 εκ. ευρώ το χρόνο, όταν το κόστος του εργοστασίου θα είναι περίπου στα 153 εκ. ευρώ!
Οποιαδήποτε περιβαλλοντική απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής θα πρέπει να λάβει υπόψη της το σχεδιασμό του χρεοκοπημένου κράτους να πουλήσει και τις δημόσιες εταιρείες νερού, μαζί και των μεγάλων δημοτικών επιχειρήσεων όπως η ΔΕΥΑΜΒ.
Αν οι ιδιώτες υποσχεθούν «καλύτερη ποιότητα νερού», οι δημοτικές αρχές θα προσκαλέσουν κάποιο ειδικό επί του νερού;
Ποια θα είναι η θέση των δημοτικών αρχών όταν ανατεθεί σε έναν άλλο μεγαλοεργολάβο η εκμετάλλευση και λειτουργία της ΔΕΥΑΜΒ, η αποκομιδή απορριμμάτων, η άλλων δραστηριοτήτων του Δήμου;
Αρνούμαστε το ξεπούλημα των Δημόσιων αγαθών μας σε ιδιώτες εργολάβους, που με τα λεφτά τα δικά μας κάνουν "επενδύσεις".
Αρνούμαστε την επιδείνωση του ήδη επιβαρυμένου περιβάλλοντος μας στην ατμόσφαιρα, το υπέδαφος και την υγεία μας, από τα κατάλοιπα της ''πράσινης'' ενέργειας που θα απελευθερώνονται από τη λειτουργία του "πράσινου" εργοστασίου.
Είμαστε αμετακίνητα αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση των Δημόσιων Κοινωνικών Αγαθών(Δρόμοι-Υγεία-Εκπαίδευση-Ενέργεια-Ύδρευση), για να ξεπεράσουν την κρίση τους οι εργολάβοι των συμφερόντων και της διαπλοκής, ενώ ο ελληνικός λαός θα εξωθείται στην εξαθλίωση, στη φτώχεια και στην ανεργία.
Δεν πληρώνουμε την κρίση τους.
Δεν πληρώνουμε το χρέος τους.
Δεν θα επιτρέψουμε περαιτέρω υποβάθμιση της υγείας και του περιβάλλοντός μας.
Παίρνουμε τη τύχη της ζωής στα χέρια μας.
27/4/2011
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ
ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: