ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

«ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΑΤΕΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΖΗΣΩ ΑΛΛΟ» ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ

Τραγική κατάληξη είχε μια συγκινητική ανθρώπινη ιστορία που διαδραματίστηκε στην Κρήτη και συγκλονίζει από προχθές ακόμη και τους αστυνομικούς που κλήθηκαν να επιβεβαιώσουν τον πρόωρο θάνατο ενός νεαρού οικονομικού μετανάστη από τη Ρουμανία.
Τραγικός πρωταγωνιστής της ο 36χρονος Ρουμάνος, τον οποίο εγκατέλειψε η σύζυγός του, παίρνοντας μαζί της τα δύο ανήλικα παιδιά που είχαν ηλικίας εννέα και 11 ετών. Ο άνθρωπος αυτός για αρκετές εβδομάδες χωρίς ούτε ένα ευρώ στην τσέπη περιπλανιόταν σαν το αγρίμι, κοιμόταν στα παγκάκια στην περιοχή του λιμανιού στο Ηράκλειο κι έτρωγε ότι έβρισκε ακόμη και στα σκουπίδια.



Οι περαστικοί που έτυχε να τον δουν να περιπλανιέται στους δρόμους του λιμανιού τον περιέγραφαν ως ένα ευγενικό παιδί που προσπαθούσε να ζήσει με αξιοπρέπεια, να μην κλέψει και να μην εξαπατήσει κανένα.

Η εικόνα του νεαρού αλλοδαπού που ήρθε στην Κρήτη πριν από έξι μήνες για μία καλύτερη ζωή, αλλά η τύχη δεν τον βοήθησε, συγκίνησε ένα ζευγάρι Ηρακλειωτών που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην περιοχή του λιμένα Ηρακλείου.



 Όπως γράφει η 'Πατρίς' ενας 50χρονος Ηρακλειώτης βλέποντας τον τα βράδια να προσπαθεί να καλυφθεί από το κρύο και τη βροχή τον πλησίασε , διαισθανόμενος ότι ο νεαρός Ρουμάνος δεν είναι κάποιος κακοποιός, αλλά ένας άνθρωπος που η ζωή δεν του τα έφερε όπως θα ήθελε. Ανάμεσα στον 50χρονο Ηρακλειώτη και τον 36χρονο από τη Ρουμανία αναπτύχθηκε μία γερή φιλία, μία σχέση δυνατή σε τέτοιο βαθμό που ο Ρουμάνος έλεγε τον 50χρονο «πατέρα» για τη βοήθεια που του προσέφερε.

Ο Ηρακλειώτης με τη χρυσή καρδιά χωρίς δεύτερη σκέψη πρότεινε στο νεαρό αλλοδαπό να τον φιλοξενήσει. Μία πράξη που δύσκολα κάνει κανείς τις εποχές που διανύουμε. Σύμφωνη ήταν και η γυναίκα του 50χρονου, η οποία δεν προέβαλε καμία αντίσταση γνωρίζοντας τον άτυχο αλλοδαπό.

Παραχώρησαν ένα δωμάτιο στο σπίτι τους στο οποίο έμενε ο πατέρας του ιδιοκτήτη. Ο Ρουμάνος ευγνώμων από τη γενναιοδωρία της οικογένειας από το Ηράκλειο τους ευχαριστούσε καθημερινά για τη μεγαλοψυχία που επέδειξαν. Δυστυχώς όμως ο 36χρονος δεν μπορούσε να ξεχάσει τα δύο του παιδιά, τα οποία ήταν αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τον πατέρα τους.

Η κακή ψυχολογική του κατάσταση επιδεινώθηκε όταν «έχασε» και τον πατέρα του. Πριν από λίγες ημέρες ο Ρουμάνος εγκατέλειψε το κατάλυμα που του είχαν προσφέρει οι Ηρακλειώτες. Ο 50χρονος όμως ανησυχούσε για την τύχη του αλλοδαπού και τον αναζήτησε στα παλιά του «λημέρια», στους δρόμους δηλαδή του λιμανιού και στα σημεία όπου περνούσε τις νύχτες, εκτεθειμένος στις κακές καιρικές συνθήκες.

Προχθές το βράδυ ο 50χρονος από το Ηράκλειο κατάφερε να βρει τον 36χρονο φίλο του από τη Ρουμανία. Τον ρώτησε γιατί έφυγε από το σπίτι και του ζήτησε να επιστρέψει και πάλι πίσω.

Ο Ρουμάνος είχε μαζί του ένα σακβουαγιάζ μέσα στο οποίο είχε μονάχα ένα μπουκάλι ρακί και ένα σκοινί. «Θα πιω λίγη ρακί και θα κρεμαστώ» του είπε απελπισμένος ο 36χρονος. Ο Ηρακλειώτης όμως δεν τον άφησε και τον πήρε μαζί του στο σπίτι. Έφαγαν, συζήτησαν και ο 36χρονος επέστρεψε στο δωμάτιο που του είχαν παραχωρήσει.

Την επόμενη ημέρα το πρωί δυστυχώς ο 36χρονος οικονομικός μετανάστης βρέθηκε νεκρός, είχε κρεμαστεί στο δωμάτιο του. Είχε κάνει πράξη τα όσα είχε προαναφέρει στον «πατέρα» του, όπως συνήθιζε να λέει τον 50χρονο. Ο τελευταίος αποχαιρετισμός του ήταν το σημείωμα που άφησε στα αγγλικά. «Συγνώμη πατέρα, δεν μπορώ άλλο να ζήσω» έγραφε.

ΠΑΤΡΙΣ Θ.Περβολαράκης


ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια: